mrckby":26s5krin' Alıntı:İyi Günler,
ideCAD 8.504 versiyonundan güncelleme ile 8.62 versiyonuna geçtim son versiyonda çizilmiş dahi olsa analiz dosyasını açmaya çalıştığımda 8.504 versiyonuyla açmaya çalışıyor ve güncel versiyon bulunmakta ve daha güncel bir versiyon kullanmanız gerekiyor uyarısı alıyorum. Dosyaları sadece yükleme ile masaüstüne gelen 8.62 kısayoluyla açıp, program içerisinden dosya aç komutunu kullanabiliyorum. Daha önceden böyle bir sorunum yoktu, ideMimari 8.504 versiyonu kurduktan sonra statik programında böyle bir sorun yaşamaya başladım. Birlikte aç komutu ile veya dosya özelliklerden kullanılacak programı seçmeme rağmen aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi Çalışmalar
M. Berat Denli":1kazm6qi' Alıntı:mrckby":1kazm6qi' Alıntı:İyi Günler,
ideCAD 8.504 versiyonundan güncelleme ile 8.62 versiyonuna geçtim son versiyonda çizilmiş dahi olsa analiz dosyasını açmaya çalıştığımda 8.504 versiyonuyla açmaya çalışıyor ve güncel versiyon bulunmakta ve daha güncel bir versiyon kullanmanız gerekiyor uyarısı alıyorum. Dosyaları sadece yükleme ile masaüstüne gelen 8.62 kısayoluyla açıp, program içerisinden dosya aç komutunu kullanabiliyorum. Daha önceden böyle bir sorunum yoktu, ideMimari 8.504 versiyonu kurduktan sonra statik programında böyle bir sorun yaşamaya başladım. Birlikte aç komutu ile veya dosya özelliklerden kullanılacak programı seçmeme rağmen aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi Çalışmalar
Birlikte aç dediğinizde aşağıda gösterdiğim seçeneği de işaretlemeniz gerekmektedir.
mrckby":3l6zq43q' Alıntı:M. Berat Denli":3l6zq43q' Alıntı:mrckby":3l6zq43q' Alıntı:İyi Günler,
İyi Çalışmalar
Birlikte aç dediğinizde aşağıda gösterdiğim seçeneği de işaretlemeniz gerekmektedir.
Dediğinizi uyguladım ancak sonuç değişmedi.
miralay":13psj8qi' Alıntı:5-) Bazen kiriş çizgi perde vs gibi iki nokta tanımlama istenen komutlarda fare ile yön verip klavyeden mesafe yazıldığı zaman ilgili obje fare imlecinin tam tersi yönde ilerliyor. Pozitif yada negatif değer yazmak fark etmiyor. Bu sorunu bazen can sıkıcı oluyor.
MaFiAMaX":31c53g1k' Alıntı:miralay":31c53g1k' Alıntı:5-) Bazen kiriş çizgi perde vs gibi iki nokta tanımlama istenen komutlarda fare ile yön verip klavyeden mesafe yazıldığı zaman ilgili obje fare imlecinin tam tersi yönde ilerliyor. Pozitif yada negatif değer yazmak fark etmiyor. Bu sorunu bazen can sıkıcı oluyor.
Bu sorun rastgele bende de oluyor. Komuttan çıkıp, fare tekerleği ile yakınlaştırma / uzaklaştırma yapıp tekrar komuta girince düzeliyor.
miralay":31c53g1k' Alıntı:1-) Model ekranında kat listesinden üst yada alt kata gitmek için gereksiz tıklama yapılıyor. Ribbon menüye bir üst kata ve bir alt kata direk geçmeyi sağlayan yukarı ve aşağı kat düğmeleri eklenirse çok faydalı olacak. Zaten böyle bir özellik varsa yazarsanız sevinirim.
AYDIN":15degk3y' Alıntı:Selamlar
- son olarak kesiti değişen kirişlerde örneğin 25/50 derin kiriş sonrası kolon sonrası konsol 50/30 yatık kiriş geçişlerinde konsol kirişte montaj ve düz donatılarda min donatı sayısını vermemektedir.
Konsollarda sağ kolondan gelen sol kolondan gelen Donatı olarak dizayn ediyor fakat devamı derin kiriş olunca kolonlardan gelen 2 altta 2 üstte donatı oluyor. Montaj be düz donatıyı sayı olarak 4 e çıkarmak işe yaramıyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Resim yada proje yüklemek daha kolay olurdu fakat resim çekmeyi unuttum .
zalman":6y0pzsz8' Alıntı:Merhaba Arkadaşlar...
İdeCad Son Versiyonda HKY Kat Parametrelerinde Görünmüyor. Farklı Biryere mi Alındı Bulamadım bir türlü...
Merhaba,miralay":2000rq7o' Alıntı:Öncelikle İde ailesine şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Benimde yeni versiyonla ilgili birkaç önerim olacak.
1-) Model ekranında kat listesinden üst yada alt kata gitmek için gereksiz tıklama yapılıyor. Ribbon menüye bir üst kata ve bir alt kata direk geçmeyi sağlayan yukarı ve aşağı kat düğmeleri eklenirse çok faydalı olacak. Zaten böyle bir özellik varsa yazarsanız sevinirim.
Bu istekleriniz değerlendirilmek üzere notlarımız arasına alınmıştır.miralay":2000rq7o' Alıntı:2-) Kiriş açılımları sekmesine kalıp ve kolon aplikasyonda olduğu gibi bütün katlar opsiyonu güzel olur. Kat seçebilmek daha güzel olur.
3-) Bazen merdiven kulesini yığma duvar olarak modelliyoruz. Duvar komutu ile çizilen duvarları kalıp planlarında gösterme opsiyonu olursa güzel olur.
4-) Üç boyutlu modeli IFC olarak export etme imkani eklenirse iyi olur.
Bu sorunun oluştuğu örnek bir proje dosyası ekleyebilirseniz seviniriz.miralay":2000rq7o' Alıntı:5-) Bazen kiriş çizgi perde vs gibi iki nokta tanımlama istenen komutlarda fare ile yön verip klavyeden mesafe yazıldığı zaman ilgili obje fare imlecinin tam tersi yönde ilerliyor. Pozitif yada negatif değer yazmak fark etmiyor. Bu sorunu bazen can sıkıcı oluyor.
Merhaba,AYDIN":664e8vjz' Alıntı:Selamlar
8.62 versiyonunda bir iki sıkıntı dikkatimi çekti.
- hızlı araç çubuğunu özelleştirdim. Eklediğim bazı komutlar yeşil bir top şekline dönüşüp işlevini yitiriyor. Örneğin kalıp temel planı kesit çizimi komutu. Her kalıp planında tekrar çıkar ekle yapmak zorunda kaldım.
Proje dosyası eklerseniz, belirttiğiniz sorunları inceleyebiliriz.AYDIN":664e8vjz' Alıntı:- Bodrum kat kalıp planında bina dışına taşan otopark çevre perdelerinin çizimi gerçekleşmedi. Sanki kolonlar arası hiç bir eleman yokmuş gibi çizim verdi.
- son olarak kesiti değişen kirişlerde örneğin 25/50 derin kiriş sonrası kolon sonrası konsol 50/30 yatık kiriş geçişlerinde konsol kirişte montaj ve düz donatılarda min donatı sayısını vermemektedir.
Konsollarda sağ kolondan gelen sol kolondan gelen Donatı olarak dizayn ediyor fakat devamı derin kiriş olunca kolonlardan gelen 2 altta 2 üstte donatı oluyor. Montaj be düz donatıyı sayı olarak 4 e çıkarmak işe yaramıyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Resim yada proje yüklemek daha kolay olurdu fakat resim çekmeyi unuttum ."
MaFiAMaX":3m31kj3j' Alıntı:miralay":3m31kj3j' Alıntı:5-) Bazen kiriş çizgi perde vs gibi iki nokta tanımlama istenen komutlarda fare ile yön verip klavyeden mesafe yazıldığı zaman ilgili obje fare imlecinin tam tersi yönde ilerliyor. Pozitif yada negatif değer yazmak fark etmiyor. Bu sorunu bazen can sıkıcı oluyor.
Bu sorun rastgele bende de oluyor. Komuttan çıkıp, fare tekerleği ile yakınlaştırma / uzaklaştırma yapıp tekrar komuta girince düzeliyor.
Merhaba,proisa":23yp4ygl' Alıntı:MaFiAMaX":23yp4ygl' Alıntı:miralay":23yp4ygl' Alıntı:5-) Bazen kiriş çizgi perde vs gibi iki nokta tanımlama istenen komutlarda fare ile yön verip klavyeden mesafe yazıldığı zaman ilgili obje fare imlecinin tam tersi yönde ilerliyor. Pozitif yada negatif değer yazmak fark etmiyor. Bu sorunu bazen can sıkıcı oluyor.
Bu sorun bende de oluyor.
Bazen imleç yukarıda iken aşağıya, imleç solda iken sağa gidiyor. Diğer yönlerde problem olmuyor.