V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

İyi çalışmalar
Dosya yorumlarında projelerdeki bir kaç sıkıntıdan bahsettim

Ekli dosyalar

• Bina 3d.JPG
    Bina 3d.JPG
    175.6 KB · Görüntüleme: 12,490
  • Ufak Fransız 2.mertebe etkileri.JPG
    Ufak Fransız 2.mertebe etkileri.JPG
    50.8 KB · Görüntüleme: 12,490
  • Çelik Pozlandırma crash.JPG
    Çelik Pozlandırma crash.JPG
    67.9 KB · Görüntüleme: 12,490
  • Kot Farkı Perde.JPG
    Kot Farkı Perde.JPG
    171.9 KB · Görüntüleme: 12,490

İyi Günler,

ideCAD 8.504 versiyonundan güncelleme ile 8.62 versiyonuna geçtim son versiyonda çizilmiş dahi olsa analiz dosyasını açmaya çalıştığımda 8.504 versiyonuyla açmaya çalışıyor ve güncel versiyon bulunmakta ve daha güncel bir versiyon kullanmanız gerekiyor uyarısı alıyorum. Dosyaları sadece yükleme ile masaüstüne gelen 8.62 kısayoluyla açıp, program içerisinden dosya aç komutunu kullanabiliyorum. Daha önceden böyle bir sorunum yoktu, ideMimari 8.504 versiyonu kurduktan sonra statik programında böyle bir sorun yaşamaya başladım. Birlikte aç komutu ile veya dosya özelliklerden kullanılacak programı seçmeme rağmen aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi Çalışmalar

mrckby":26s5krin' Alıntı:
İyi Günler,

ideCAD 8.504 versiyonundan güncelleme ile 8.62 versiyonuna geçtim son versiyonda çizilmiş dahi olsa analiz dosyasını açmaya çalıştığımda 8.504 versiyonuyla açmaya çalışıyor ve güncel versiyon bulunmakta ve daha güncel bir versiyon kullanmanız gerekiyor uyarısı alıyorum. Dosyaları sadece yükleme ile masaüstüne gelen 8.62 kısayoluyla açıp, program içerisinden dosya aç komutunu kullanabiliyorum. Daha önceden böyle bir sorunum yoktu, ideMimari 8.504 versiyonu kurduktan sonra statik programında böyle bir sorun yaşamaya başladım. Birlikte aç komutu ile veya dosya özelliklerden kullanılacak programı seçmeme rağmen aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi Çalışmalar

Birlikte aç dediğinizde aşağıda gösterdiğim seçeneği de işaretlemeniz gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• 444.png
    444.png
    15.9 KB · Görüntüleme: 12,350

M. Berat Denli":1kazm6qi' Alıntı:
mrckby":1kazm6qi' Alıntı:
İyi Günler,

İyi Çalışmalar

Birlikte aç dediğinizde aşağıda gösterdiğim seçeneği de işaretlemeniz gerekmektedir.

Dediğinizi uyguladım ancak sonuç değişmedi.

mrckby":3l6zq43q' Alıntı:
M. Berat Denli":3l6zq43q' Alıntı:
mrckby":3l6zq43q' Alıntı:
İyi Günler,

İyi Çalışmalar

Dediğinizi uyguladım ancak sonuç değişmedi.

İsterseniz İstanbul veya Bursa ofisini arayın.Uzaktan size Teamviewer ile bağlanarak yardımcı olabiliriz.

Öncelikle İde ailesine şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Benimde yeni versiyonla ilgili birkaç önerim olacak.

1-) Model ekranında kat listesinden üst yada alt kata gitmek için gereksiz tıklama yapılıyor. Ribbon menüye bir üst kata ve bir alt kata direk geçmeyi sağlayan yukarı ve aşağı kat düğmeleri eklenirse çok faydalı olacak. Zaten böyle bir özellik varsa yazarsanız sevinirim. :)

2-) Kiriş açılımları sekmesine kalıp ve kolon aplikasyonda olduğu gibi bütün katlar opsiyonu güzel olur. Kat seçebilmek daha güzel olur.

3-) Bazen merdiven kulesini yığma duvar olarak modelliyoruz. Duvar komutu ile çizilen duvarları kalıp planlarında gösterme opsiyonu olursa güzel olur.

4-) Üç boyutlu modeli IFC olarak export etme imkani eklenirse iyi olur.

5-) Bazen kiriş çizgi perde vs gibi iki nokta tanımlama istenen komutlarda fare ile yön verip klavyeden mesafe yazıldığı zaman ilgili obje fare imlecinin tam tersi yönde ilerliyor. Pozitif yada negatif değer yazmak fark etmiyor. Bu sorunu bazen can sıkıcı oluyor.

Selamlar
8.62 versiyonunda bir iki sıkıntı dikkatimi çekti.
- hızlı araç çubuğunu özelleştirdim. Eklediğim bazı komutlar yeşil bir top şekline dönüşüp işlevini yitiriyor. Örneğin kalıp temel planı kesit çizimi komutu. Her kalıp planında tekrar çıkar ekle yapmak zorunda kaldım.
- Bodrum kar kalıp planında bina dışına taşan otopark çevre perdelerinin çizimi gerçekleşmedi. Sanki kolonlar arası hiç bir eleman yokmuş gibi çizim verdi.
( bu iki madde özellikler son güncellemede karşıma çıktı . )
- son olarak kesiti değişen kirişlerde örneğin 25/50 derin kiriş sonrası kolon sonrası konsol 50/30 yatık kiriş geçişlerinde konsol kirişte montaj ve düz donatılarda min donatı sayısını vermemektedir.
Konsollarda sağ kolondan gelen sol kolondan gelen Donatı olarak dizayn ediyor fakat devamı derin kiriş olunca kolonlardan gelen 2 altta 2 üstte donatı oluyor. Montaj be düz donatıyı sayı olarak 4 e çıkarmak işe yaramıyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Resim yada proje yüklemek daha kolay olurdu fakat resim çekmeyi unuttum .
Hafta başında ekleyebilirim.
İyi çalışmalar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

miralay":13psj8qi' Alıntı:
5-) Bazen kiriş çizgi perde vs gibi iki nokta tanımlama istenen komutlarda fare ile yön verip klavyeden mesafe yazıldığı zaman ilgili obje fare imlecinin tam tersi yönde ilerliyor. Pozitif yada negatif değer yazmak fark etmiyor. Bu sorunu bazen can sıkıcı oluyor.

Bu sorun rastgele bende de oluyor. Komuttan çıkıp, fare tekerleği ile yakınlaştırma / uzaklaştırma yapıp tekrar komuta girince düzeliyor.

Bazen bende de oluyor ama işlem sırasını hatırlamıyorum. Ben kayıt yapıp yeniden başlatıyorum aynı işlemi yapıyorum problem gözükmüyor.

MaFiAMaX":31c53g1k' Alıntı:
miralay":31c53g1k' Alıntı:

Bu sorun rastgele bende de oluyor. Komuttan çıkıp, fare tekerleği ile yakınlaştırma / uzaklaştırma yapıp tekrar komuta girince düzeliyor.

Bu problemi daha önce iletmiştim. Ben 8.62 de pek rastlamadım.

miralay":31c53g1k' Alıntı:
1-) Model ekranında kat listesinden üst yada alt kata gitmek için gereksiz tıklama yapılıyor. Ribbon menüye bir üst kata ve bir alt kata direk geçmeyi sağlayan yukarı ve aşağı kat düğmeleri eklenirse çok faydalı olacak. Zaten böyle bir özellik varsa yazarsanız sevinirim. :)

ekranın altındaki bilgi satırına tıklayarak tüm katlar arasında kolay geçiş yapılabiliyor. Belki biliyorsunuzdur ama bu bana çok pratik geliyor. Ekteki resimdeki gibi..
.
.
.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2017-08-27 15.51.27.png
    Screenshot 2017-08-27 15.51.27.png
    698.6 KB · Görüntüleme: 12,167

AYDIN":15degk3y' Alıntı:
Selamlar
- son olarak kesiti değişen kirişlerde örneğin 25/50 derin kiriş sonrası kolon sonrası konsol 50/30 yatık kiriş geçişlerinde konsol kirişte montaj ve düz donatılarda min donatı sayısını vermemektedir.
Konsollarda sağ kolondan gelen sol kolondan gelen Donatı olarak dizayn ediyor fakat devamı derin kiriş olunca kolonlardan gelen 2 altta 2 üstte donatı oluyor. Montaj be düz donatıyı sayı olarak 4 e çıkarmak işe yaramıyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Resim yada proje yüklemek daha kolay olurdu fakat resim çekmeyi unuttum .

Siz yatık kirişin donatılarının mı uzamasını fazladan uzamasını istiyorsunuz, yoksa klasik kiriş mi? Her ikisi de geçmiş görünüyor. Ben tam olarak anlayamadım gerçekten. Mobilden yazmışsınız. Proje veya ekran görüntüsü olmadan zor olacak.

.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2017-08-27 16.05.37.png
    Screenshot 2017-08-27 16.05.37.png
    334.9 KB · Görüntüleme: 12,165

Merhaba Arkadaşlar...
İdeCad Son Versiyonda HKY Kat Parametrelerinde Görünmüyor. Farklı Biryere mi Alındı Bulamadım bir türlü...

zalman":6y0pzsz8' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar...
İdeCad Son Versiyonda HKY Kat Parametrelerinde Görünmüyor. Farklı Biryere mi Alındı Bulamadım bir türlü...

Ekteki resimde göreceksiniz.

.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2017-08-28 01.10.14.png
    Screenshot 2017-08-28 01.10.14.png
    146.8 KB · Görüntüleme: 12,111

miralay":2000rq7o' Alıntı:
Öncelikle İde ailesine şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Benimde yeni versiyonla ilgili birkaç önerim olacak.

Merhaba,
Nedim Bey'in verdiği bilgiye ek olarak, "Yapı Ağacı/Çizimler" bölümünden de pencereler arasındaki geçişler kolay bir şekilde yapılabiliyor.

2-) Kiriş açılımları sekmesine kalıp ve kolon aplikasyonda olduğu gibi bütün katlar opsiyonu güzel olur. Kat seçebilmek daha güzel olur.
3-) Bazen merdiven kulesini yığma duvar olarak modelliyoruz. Duvar komutu ile çizilen duvarları kalıp planlarında gösterme opsiyonu olursa güzel olur.
4-) Üç boyutlu modeli IFC olarak export etme imkani eklenirse iyi olur.
Bu istekleriniz değerlendirilmek üzere notlarımız arasına alınmıştır.
Bu sorunun oluştuğu örnek bir proje dosyası ekleyebilirseniz seviniriz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• yapı_ağacı.png
    yapı_ağacı.png
    43.9 KB · Görüntüleme: 12,082

AYDIN":664e8vjz' Alıntı:
Selamlar
8.62 versiyonunda bir iki sıkıntı dikkatimi çekti.
- hızlı araç çubuğunu özelleştirdim. Eklediğim bazı komutlar yeşil bir top şekline dönüşüp işlevini yitiriyor. Örneğin kalıp temel planı kesit çizimi komutu. Her kalıp planında tekrar çıkar ekle yapmak zorunda kaldım.
Merhaba,
Bazı komutları yeşil topa dönüşmesinden kastettiğiniz resimdeki durum ise, bu görüntü komutların ekrana sığmaması durumunda oluşur. Çözünürlük/ekran büyüklüğü yeterli gelmiyor olabilir, veya program çalışma ekranı küçültülmüş olabilir.
Komutun altındaki ok işareti tıklanarak alt komutlar açılıp, çalıştırılabilir.

AYDIN":664e8vjz' Alıntı:
- Bodrum kat kalıp planında bina dışına taşan otopark çevre perdelerinin çizimi gerçekleşmedi. Sanki kolonlar arası hiç bir eleman yokmuş gibi çizim verdi.
Umarım anlatabilmişimdir. Resim yada proje yüklemek daha kolay olurdu fakat resim çekmeyi unuttum ."
Proje dosyası eklerseniz, belirttiğiniz sorunları inceleyebiliriz.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• yeşil_top.png
    yeşil_top.png
    91.5 KB · Görüntüleme: 12,078

MaFiAMaX":3m31kj3j' Alıntı:
miralay":3m31kj3j' Alıntı:

Bu sorun bende de oluyor.
Bazen imleç yukarıda iken aşağıya, imleç solda iken sağa gidiyor. Diğer yönlerde problem olmuyor.

proisa":23yp4ygl' Alıntı:
MaFiAMaX":23yp4ygl' Alıntı:
miralay":23yp4ygl' Alıntı:

Bu sorun bende de oluyor.
Bazen imleç yukarıda iken aşağıya, imleç solda iken sağa gidiyor. Diğer yönlerde problem olmuyor.
Merhaba,

Bu sorunun hangi koşulda oluştuğuna dair daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Gerekirse sorunun oluştuğu anda bilgisayarınıza uzaktan erişim de sağlayabiliriz.

Levent bey merhaba

Bu sorunu forumdaki bir çok arkadaş dile getirmiş. Benim çevremde ide kullanan arkadaşlar da bu sorunu dile getiriyor. Yani sadece benim bilgisayarımda olan bir olay değil.
Aynı zamanda her zaman oluşan bir durum da değil. Ama oluştuğu zaman can sıkıcı oluyor. Oluştuğu zaman ise imleç sağda iken sola, yukarıda iken ise aşağıya gitme durumu oluyor. Diğer yönlerde hiç problem yaşamadım.
Sistematiğini tespit edememekle beraber, genelde şu durumlarda bu sorunla karşılaşıyorum;

1. Sistem veri girişini tüm katlarla beraber tamamladıktan sonra; merdiven oluşturmak için rota objesi ile merdiven kol veya sahanlıklarını çizerken,
2. Temel Aplikasyon / Kolon Aplikasyon / Kalıp Planı çizimlerinden birini oluşturduktan sonra çizimin 4 kenarındaki aksları ve aks çemberlerini DN taşı komutu ile sündürürken neredeyse her projede başıma geliyor.

Komutu iptal edip tekrar girince bazen düzeliyor, bazen inat ediyor. Bazen koordinat kutusuna L değeri girerek istediğimizi yapabiliyoruz.

Bu konuda yapabildiğim tespitler bu kadar.

İyi çalışmalar...

Bu durumu benim veya programcı başka bir arkadaşın bilgisayarında ouşturamaz isek çozmemize teorik ve pratik olarak imkan yok. Ya da oluşturmak için hangi senaryoları takip edersek, örneğin 10 15 dakika özellikle oluşturmaya çalışsak ne yapmamız gerekiyor.

Geri