V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

efsane:3uuh7dxm' Alıntı:
Merhabalar.
d4444 döşemesi mevcut halindeyken döşeme kalınlığı hatası vermiyor.
silip yeniden atınca veriyor.mevcuttakini mühendis pirim abim atmış ulaşamıyorum ona.
yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar.iyi çalışmalar.

"Hesap aksı edit" yaparak kalınlık kontrolü için temiz açıklık değeri girilmiş.Siz silip tekrar atınca program otomatik olarak kendi hesapladığı açıklığı giriyor.
Bu yüzden döşeme kalınlık hatası alıyorsunuz.
Ayrıca mantar döşeme modellemesi ile ilgili başlığın incelemenizi öneririm.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

kaçırmışım.çok çok teşekkür ederim.örnek projeyi inceledim.veri girişini bitirdiğimde kontrol etmenizi rica etmem gerekecek.
çok sağolun.saygılarımla

Merhaba.bir sorum daha olacak.
örneği 100 m² oturumlu radye temelim var.üzerinde yapının temel dahil tüm yükünü bilmem gerekiyor ki m² ye gelen yükü belirleyeyim.bu işlemi yaparken ''yapı deprem yükünün belirlenmesi'' başlığı altındaki '' yapı serbest kütlesi'' nde yazan yük değerini mi kullanmam uygun yoksa ,''titreşim modu sayısı yeterlilik kontrolü'' başlığı altındaki '' yapı serbest kütelisi'' nde yazan değerimi almam uygun?

efsane":2mjz8u32' Alıntı:
Merhaba.bir sorum daha olacak.
örneği 100 m² oturumlu radye temelim var.üzerinde yapının temel dahil tüm yükünü bilmem gerekiyor ki m² ye gelen yükü belirleyeyim.bu işlemi yaparken ''yapı deprem yükünün belirlenmesi'' başlığı altındaki '' yapı serbest kütlesi'' nde yazan yük değerini mi kullanmam uygun yoksa ,''titreşim modu sayısı yeterlilik kontrolü'' başlığı altındaki '' yapı serbest kütelisi'' nde yazan değerimi almam uygun?

Merhaba,

Dinamik analiz raporunda, deprem parametlerinde toplam yapı ağırlığı basılmaktadır. Bu değer W=toplamG+ToplamQ*HaraketliYükAzaltmaKatsayısı ile hesaplanan değerdir.

Eğer siz hareketli yükle azaltılmamış toplam yapı ağırlığı değerini istiyorsanız Kat Genel Bilgileri raporunda verilen G ve Q değerlerini toplayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    18.3 KB · Görüntüleme: 13,811
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    104.5 KB · Görüntüleme: 13,811

merhaba. Hakan Abi ve M.Berat Benli...
örnek mantarı inceledim Nedim Yılmaz abiylede görüşerek.ekteki dosya hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var.
özetele ;
1-zemin geçmişi hakkında tam olarak bilgimiz olmamakla birlikte Zemin 8,5 t/m2 civarında oluyor.ya zemin iyileştirme yada kazık temel (tahmini 5-6 metre boyunda ve kayaya ulaşılıyor) yapacağız.zemin iyileştirme sonucu taşıma gücü artarsa bir miktar (10 t/m2 gibi) ekteki gibi sağlıyor.tabi yorumlarınız önemli.yani hem bu durumla ilgili tavsiyelerinize hemde mantar veri girişim hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var.
2-Hakan abi cevabınız için teşekkür ederim.ekteki projede azaltılmamış yapı ağırlığı (anladığı zemin alanına gelen tüm yük ??? ) değeri 6450,30 ton çıkıyor.temelim 37,90x24,70 = 936,13 m2 oturumlu.ve m2 ye gelen yükü belirlemek için 6450,30 / 936,13= 6,89 tf/m2 diyebilirim değil mi ?
3-önceki yorum ve tavsiyelerinze göre merdivenleri mesnet koşullarıyla girmemizi söylüyorsunuz.ne yaptıysam olmadı sistem çözülemiyor geometrik kontrol yapın uyarısı ile analiz kesiliyor.merdivenleri hep kaldırdım bu yüzden.özellikle merdiven kısımları görmeniz için ekteki dosyada kat planlarıda var.mesela ana merdiveni döşeme ve perdeye bağlı gösterebiliyorum.ancak hep aynı sorun oluşuyor.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

efsane":3qzvr7z4' Alıntı:
2-Hakan abi cevabınız için teşekkür ederim.ekteki projede azaltılmamış yapı ağırlığı (anladığı zemin alanına gelen tüm yük ??? ) değeri 6450,30 ton çıkıyor.temelim 37,90x24,70 = 936,13 m2 oturumlu.ve m2 ye gelen yükü belirlemek için 6450,30 / 936,13= 6,89 tf/m2 diyebilirim değil mi ?

Evet.

Merhabalar,

Kalıp planlarında dairesel kolon boyutunun D=xx şeklinde yazılması güzel olur.

HakanŞahin":2sj6u57r' Alıntı:
efsane":2sj6u57r' Alıntı:

Evet.

Tesekkur ederim Hakan Abi.
Veri girisine bakabildinizmi peki.
Sorun varmi acaba.

efsane":3txcbrmq' Alıntı:
HakanŞahin":3txcbrmq' Alıntı:

Evet.

Tesekkur ederim Hakan Abi.
Veri girisine bakabildinizmi peki.
Sorun varmi acaba.

P1 perdesini ve tabi diğer perdeleri de kabuk olarak modelleyin ve öyle analiz yapın.

3-önceki yorum ve tavsiyelerinze göre merdivenleri mesnet koşullarıyla girmemizi söylüyorsunuz.ne yaptıysam olmadı sistem çözülemiyor geometrik kontrol yapın uyarısı ile analiz kesiliyor.merdivenleri hep kaldırdım bu yüzden.özellikle merdiven kısımları görmeniz için ekteki dosyada kat planlarıda var.mesela ana merdiveni döşeme ve perdeye bağlı gösterebiliyorum.ancak hep aynı sorun oluşuyor.

Yapamadığınız durumu gösteren projenizi eklerseniz somut yanıt yazabiliriz.

MERHABA...
YARI RİJİT DİYAFRAM ANALİZLERİ ÇOK UZUN SÜRÜYOR...
SANIRIM COGU KISI BU KONUDA MUZDARİPTİR.
İDESTATİKTE BU SÜRENİN GELECEK VERSİYONLARDA KISALMA DURUMU OLABİLİR Mİ?
BİLGİSAYAR ÜST SEVİYE ÖZELLİKLERE SAHİP AMA SÜRELERİ BİR TÜRLÜ KISALTAMADIK.

zalman":33sl0c7d' Alıntı:
MERHABA...
YARI RİJİT DİYAFRAM ANALİZLERİ ÇOK UZUN SÜRÜYOR...
SANIRIM COGU KISI BU KONUDA MUZDARİPTİR.
İDESTATİKTE BU SÜRENİN GELECEK VERSİYONLARDA KISALMA DURUMU OLABİLİR Mİ?
BİLGİSAYAR ÜST SEVİYE ÖZELLİKLERE SAHİP AMA SÜRELERİ BİR TÜRLÜ KISALTAMADIK.

Yarı rijit diyafram çözümümün tam rijit diyafram çözümüne göre daha uzun sürmesi normaldir. Süre yapının büyüklüğüne göre değişir. Örneğin 100 m2 ve plak sonlu eleman genişliği 10 cm olan bir yapıda, rijit diyafram çözümünde kolon ve kirişler kadar eleman var iken, döşemelerin sonlu elemanlara ayrılıp hesaba sokulduğu yarı rijit çözümde ise her katta 10000 döşeme eleman işin içine girer.

Sürenin uzun sürdüğünü düşündüğünüz projenizi foruma ekleyin bizler de kendi bilgisayarlarımızda analiz süresine bakalım.

idecad 8 çalışmayı durdurdu.

Merhabalar; gündüz işyerinde projelerimi çizdim. Aynı laptopla eve geldim fakat çizim yaptığım dosyaları açmaya çalıştığımda idecad 8 çalışmayı durdurdu hatası alıyorum. Forumdaki bütün önerileri denedim ama maalesef sorunu çözemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Re: idecad 8 çalışmayı durdurdu.

damlatpz":15rdy7t3' Alıntı:
Merhabalar; gündüz işyerinde projelerimi çizdim. Aynı laptopla eve geldim fakat çizim yaptığım dosyaları açmaya çalıştığımda idecad 8 çalışmayı durdurdu hatası alıyorum. Forumdaki bütün önerileri denedim ama maalesef sorunu çözemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir ihtimal, eğer dosyayı flash diske kopyalayarak taşıdıysanız, diske kopyalarken dosya tam kopyalanmamış olabilir. Aynı dosyayı tekrar işyerindeki bilgisayarda açmayı deneyebilirsiniz. Projeyi eklerseniz kendi bilgisayarlarımıza açılıp açılmadığını deneyebiliriz.

Merhaba,

Daha önce bir kaç defa konuşuldu ama şimdi başıma geldiği için tekrar yazmak istedim:

Tek yönlü nervürlü döşemelerde, 3 m üzeri açıklıklarda istenilen tali nervürün, döşemeyi kasete çevirmeden kalıp planı çizimlerinde otomatik çizilmesi çok güzel olurdu.

Sadece ideCAD Wrep 8'i indirebileceğimiz bir link var mı?

proisa":2o5c6om8' Alıntı:
Sadece ideCAD Wrep 8'i indirebileceğimiz bir link var mı?

Normal kurulumda olduğu gibi demo kurulum içinde de ideCAD Wrep 8 bulunmaktadır.

Arkadaşlar merhaba, İde demoda ı ve ğ harfleri bozuk çıkıyor. Ayrıca Yeni proje açmak istediğimde şablonlar çıkmıyor. Bunun çözümü var mıdır?

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    111.8 KB · Görüntüleme: 13,166

Raise":2ahq0df0' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, İde demoda ı ve ğ harfleri bozuk çıkıyor. Ayrıca Yeni proje açmak istediğimde şablonlar çıkmıyor. Bunun çözümü var mıdır?

Merhaba,

Denetim masası/Bölge ve dil ayarlarında geçerli sistem dilini Türkçe yapın. Şablonların çıkmaması ile ilgili olarak ise, ekran görüntünüzde şablonla proje açılmış görünüyor. Şablon proje ilgili ayarların yüklendiği boş bir proje demektir. Bursa ofisimizi ararsanız, uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlanarak her iki konuda da yardımcı oluruz.

ideYAPI Bursa ofis:
0 224 220 67 17

HakanŞahin":l4zdxrbi' Alıntı:
Raise":l4zdxrbi' Alıntı:

Merhaba,

Denetim masası/Bölge ve dil ayarlarında geçerli sistem dilini Türkçe yapın. Şablonların çıkmaması ile ilgili olarak ise, ekran görüntünüzde şablonla proje açılmış görünüyor. Şablon proje ilgili ayarların yüklendiği boş bir proje demektir. Bursa ofisimizi ararsanız, uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlanarak her iki konuda da yardımcı oluruz.

ideYAPI Bursa ofis:
0 224 220 67 17

Uzaktan erişimle bilgisayara bağlanıldı. Windows'un dili İngilizceydi. Denetim masası/Bölge ve dil ayarlarında geçerli sistem dili Türkçe yapıldı sorun çözüldü. Şablon çıkmaması ile ilgili herhangi bir sorun yoktu.

Kullanıcı tanımlı yükler için, Zati yük kapsamında yapılan veri girişlerinde, girilen yük değeri aşamalı hesabın sonunda kaplama ve duvar yükleri ile beraber etkitiliyor. Mümkün ise kullanıcı tanımlı yük girişinde açılan pencerede (G yüklemesi için) yükleme aşamasını da seçebilelim. Mesela 15 katlı bir yapıda 3. katta eklediğimiz bir sabit yük cinsi kullanıcı yükü bu katın inşaat aşamasında dikkate alınarak üst katların hesabına geçilsin.

Geri