V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba,

Geometri kontrolünde, kolonun bir üst katta daha büyük yapılması durumunda "hata" verilerek bilgilendirme yapılıyor. Aynı kontrolün perde de yapılması faydalı olur. Bazen kirişi perdeye dönüştür komutu ile perde yapıyoruz, dönüştürme esnasında kalınlık veri girişi kapalı olduğu için, sonradan kalınlığı düzeltmeyi unutabiliyoruz.

MaFiAMaX":2q4s71xn' Alıntı:
Merhaba,

Geometri kontrolünde, kolonun bir üst katta daha büyük yapılması durumunda "hata" verilerek bilgilendirme yapılıyor. Aynı kontrolün perde de yapılması faydalı olur. Bazen kirişi perdeye dönüştür komutu ile perde yapıyoruz, dönüştürme esnasında kalınlık veri girişi kapalı olduğu için, sonradan kalınlığı düzeltmeyi unutabiliyoruz.
Merhaba Erhan Bey,
İsteğiniz değerlendirilmek üzere notlarımız arasına alındı.
İyi çalışmalar

DAHA ÖNCE SÖYLENDİMİ BİLMİYORUM...
KATLARA GÖRE DONATI SEÇME AYARI OLSA GÜZEL OLURDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
BAZEN KAT SAYISI ARTTIĞINDA DÜZELTMEK ÇOK ZAMAN ALIYOR.

Selam,

Çizim aldığımız ekranda stretch komutu ile kaydırma yaptığımızda mesela aks çizgileri ile beraber yazılarında kaydırılması eklenirse çizim aşamasında büyük kolaylık olur.
Her fırsatta tekrar yazıyorum ama nervürlü konsol döşemelerde konsol bitişine kontrüktif diş ile kapatma olursa yine çizim aşamasında zaman kaybını önleyecektir.

ssesli":1c0neoor' Alıntı:
Selam,
Çizim aldığımız ekranda stretch komutu ile kaydırma yaptığımızda mesela aks çizgileri ile beraber yazılarında kaydırılması eklenirse çizim aşamasında büyük kolaylık olur.

Merhaba,

Örnek çizim üstünde işaretleyerek gösterebilir misiniz? Şu yazıları şu aksla şöyle taşımak istiyorum ama şöyle daha kolay olurdu şeklinde örnek bir çizim... Kat penceresinde mi, kalıp veya aplikasyon planında mı? Kat penceresindeyse hangi yazılar? vb. soruların yanıtlarını gösterebilirsiniz...

Selam,

Hakan bey cevabınız için teşekkürler. Aslında tüm çizimler için geçerli ama kalıp planı aşamasında stretch komutu aktifken yapılan bir sündürme işlemine ait ekran görüntüsünü ekte görebilirsiniz. Sündürme işlemi autocad te olduğu gibi içine aldığı tüm katmanları sündürürse dah kolaylaştırıcı olur.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

• 2017-11-02 (1).png
    2017-11-02 (1).png
    306.2 KB · Görüntüleme: 15,257

merhaba idecad toolbardaki perde ikonnu ile kirişleri panele çevirmek arasında fark var mıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim

günay":1182pobu' Alıntı:
merhaba idecad toolbardaki perde ikonnu ile kirişleri panele çevirmek arasında fark var mıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim
Merhaba,
Hayır, fark yoktur.

Sayın yetkili arkadaşlar ideCad 8 Demo programının 32 bit versiyonunu download edebilecekmiyiz. İş yerindeki (kamu kurumu) bütün bilgisayarlar 32 bit, format atamıyoruz çünkü pclerin diskleri aktarılması çok uzun sürecek ve veri kaybı yaşatabilecek kadar dolu :( . Lütfen sizlerden ricam en azından İdeCad 8 Demo programının 32 bit versiyonunu indirebilelim. Sizler için çok zor olmasa gerek.Teşekkürler.

Merhaba

Stretch komutuyla herhangi bir kattaki kolon kiriş taşıma işlemi (kat tavanında) alt kattaki kolon kirişlerinde değişmesine sebep oluyor. Sorunu alt katların layerlarını çözerek gideriyorum, ama layer kitlemeyi unuttuğun zaman alt kat planlarında ilginç durumlar ortaya çıkıyor.

Farkettiğim birkaç diğer sorunu da eklerde paylaştım.

Ekli dosyalar

• kolon görmeme.JPG
    kolon görmeme.JPG
    157.9 KB · Görüntüleme: 14,862
  • KAZIK TEMEL.JPG
    KAZIK TEMEL.JPG
    45.6 KB · Görüntüleme: 14,862

siromar":3qipwmps' Alıntı:
Merhaba
Stretch komutuyla herhangi bir kattaki kolon kiriş taşıma işlemi (kat tavanında) alt kattaki kolon kirişlerinde değişmesine sebep oluyor. Sorunu alt katların layerlarını çözerek gideriyorum, ama layer kitlemeyi unuttuğun zaman alt kat planlarında ilginç durumlar ortaya çıkıyor.
Projeyi ekleyip, nasıl durumlar oluştuğunu izah edebilir misiniz?

siromar":3qipwmps' Alıntı:
2B MİMARİ PROJE OKU KOMUTUYLA DAİRESEL KOLON SEÇİMİNDE KOLON DONATILARI GÖZÜKMÜYOR.
Dairesel kolonda donatı seçilememiş olabilir. Durumu görebilmemiz için hem projeyi hem de dwg dosyasını mesaja ekleyebilir misiniz?

Merhaba Hakan Bey
stretch komutuyla alakalı link:
Perdelerde sorun olmuyor
Ama kolon Stretch komutuyla hareket ettirildiğinde o düğüm noktasındaki tüm katlardaki kolonlar ve kirişler hareket ediyor
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

2. sorun dairesel kolon "2B mimari proje oku" komutuyla oluşmuyor
Kapalı Poligonu Poligon kolona çevir komutuyla oluşuyor
O komut kullanıldığında da Donatılar gözükmüyor
Ayrıca düzgün geometrili (dikdörtgen - kare) kesitte olsa "Kapalı Poligonu Poligon kolona çevir" komutuyla kolon oluşturduğumda 50*50 kolon olarak görse güzel olur. Program poligon kolon gibi görüyor.

İyi Çalışmalar

Merhaba,

siromar":32ofcig8' Alıntı:
stretch komutuyla alakalı link:
Perdelerde sorun olmuyor
Ama kolon Stretch komutuyla hareket ettirildiğinde o düğüm noktasındaki tüm katlardaki kolonlar ve kirişler hareket ediyor

Düğüm noktası taşı komutu kullanılarak kolonu taşıdığınızda tüm katlarda taşınması düşey sürekliliğin bozulmaması için yapılmış bir özelliktir. Perdelerde de çalışır hale getirilmesi iş listemizde vardır.
Diğer durumda kolon ve perdelerin bir katta taşınması durumunda her katta ayrı ayrı aynı işlemi yapma zorunluluğu olacaktır.

siromar":32ofcig8' Alıntı:
2. sorun dairesel kolon "2B mimari proje oku" komutuyla oluşmuyor
Kapalı Poligonu Poligon kolona çevir komutuyla oluşuyor
O komut kullanıldığında da Donatılar gözükmüyor
Ayrıca düzgün geometrili (dikdörtgen - kare) kesitte olsa "Kapalı Poligonu Poligon kolona çevir" komutuyla kolon oluşturduğumda 50*50 kolon olarak görse güzel olur. Program poligon kolon gibi görüyor.

Çember objesi 2B Mimari oku komutu ile otomatik olarak dairesel kolona çevrilmiyor bunu istek olarak bildireceğim
Tavsiyem bunu dairesel kolon olarak sizin tanımlamanız, poligon kolon olarak yapmayın. Çok fazla kenardan oluşan poligon bazı kolonlarda donatılandırma yapılamıyor. Bu şekilde modellerseniz çizim alamazsınız. Dairesel kolon olarak siz tanımlayın

Data dosyası açılmasında sorun yaşıyorum. Tüm statiksel hesaplamalar yapılmış ve kaydedilmişti, 2 gün sonra dosyayı açmaya çalıştığımda hata veriyor. data dosyasını nasıl kurtarabilirim

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    184.4 KB · Görüntüleme: 14,688

temomap":33xiouza' Alıntı:
Data dosyası açılmasında sorun yaşıyorum. Tüm statiksel hesaplamalar yapılmış ve kaydedilmişti, 2 gün sonra dosyayı açmaya çalıştığımda hata veriyor. data dosyasını nasıl kurtarabilirim
Merhaba,
"Proje Aç" diyaloğunda Dosya türünü Yedek Proje Dosyaları seçip, *.bak uzantılı yedek projeyi açmayı deneyiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• yedek.png
    yedek.png
    76.7 KB · Görüntüleme: 14,688

Levent Özpak":29n9g4gv' Alıntı:
temomap":29n9g4gv' Alıntı:
Merhaba,
"Proje Aç" diyaloğunda Dosya türünü Yedek Proje Dosyaları seçip, *.bak uzantılı yedek projeyi açmayı deneyiniz.

İyi çalışmalar

Levent Bey, söylediğiniz şekilde yedek dosyayı da açmaya çalıştığımızda ayni sorunla karşılaşıyoruz.

temomap":1wont989' Alıntı:
Levent Özpak":1wont989' Alıntı:
temomap":1wont989' Alıntı:
Merhaba,

İyi çalışmalar

Levent Bey, söylediğiniz şekilde yedek dosyayı da açmaya çalıştığımızda ayni sorunla karşılaşıyoruz.
Teamviewer'ın 12 sürümünü kurup, bizi arayın. Sorunu inceleyelim.

Tel: 0-224-220 67 17

Selamlar,

Nervürlü döşeme kalıp planlarında kalıp üst ve alt kotları genelde çakışıyor ve düzeltmek durumunda kalıyoruz. Ben alt kota pek ihtiyaç olmadığını düşünüyorum, çakışmalarını engellemek zorsa tamamıyla iptal edebilir misiniz :D

rJG42M.png

merhaba
idecad 8.62de kolon boyutunu perdeye dönüştürünce perde gibi hesplamıyor.betonarme menüsünde perde kısmında çıkmıyor. raporlarda perde olarak raporlanmıyor. sebebi edir?

izmirlimuhendis":fqwz9cej' Alıntı:
merhaba
idecad 8.62de kolon boyutunu perdeye dönüştürünce perde gibi hesplamıyor.betonarme menüsünde perde kısmında çıkmıyor. raporlarda perde olarak raporlanmıyor. sebebi edir?

Merhaba,

8.5 versiyonundan itibaren perdelerin kolon komutuyla girilmesi kaldırılmıştır. Perdeleri, perde komuyla tanımlayın.

Geri