umut insan":1fwzjfa0' Alıntı:SELAMLAR
BENDE 7.022 VERSİYONU VAR ÖRNEK DOSYA AÇILMIYOR. UYUMSUZ DOSYA VERSİYONU DİYOR. MÜMKÜNSE AÇABİLECEĞİM ŞEKİLDE KAYDEDEBİLİRMİSİNİZ.
TEŞEKKÜRLER.
geylanikiymet":1kv8uggo' Alıntı:Merhabalar
idecad betonarmeyi yeni öğreniyorum çalışma projemde analiz yaptım fakat radye döşemede (AS1-) hatası alıyorum ve donatı miktarının sıklığını ne kadar artırsamda düzeltemedim ayrıca zamanı olanlar projeyi inceleyip hatalarımı gösterirse çok memnun olurum..
HakanŞahin":3qkhtwga' Alıntı:geylanikiymet":3qkhtwga' Alıntı:Merhabalar
idecad betonarmeyi yeni öğreniyorum çalışma projemde analiz yaptım fakat radye döşemede (AS1-) hatası alıyorum ve donatı miktarının sıklığını ne kadar artırsamda düzeltemedim ayrıca zamanı olanlar projeyi inceleyip hatalarımı gösterirse çok memnun olurum..
Merhaba,
Yapının sağ üst köşesinde bulunan kotu düşük radyenin(RD2) kotu kolon kotları ile uyumlu değil. Radyeye bağlı kolonlara -180 cm kot verebilirsiniz ya da radyenin kotunu -120 cm girebilirsiniz. Ayrıca asansör kulesi tavanında D14 ve D16 döşemelerinin kiriş kenarlarında döşeme kenarı girilmiş ve döşemeler havada kalıyor. Kirişlere bağlanmamış. Buradaki veri girişini gözden geçirin.
yengineery":29td82t2' Alıntı:Öncelikle ide kullanıcısı olmadığımı, yaklaşık 1 haftadır demo sürümü incelediğimi belirtmek isterim. (bazı arkadaşlar buna takılmış sanırım.) Program ile ilgili bazı sorularım olacak, cevaplanırsa memnun olurum;
1- Kiriş markalama yaparken; kiriş içinde sağ uç-isim , sol uç-ebat yapmak istediğimde program buna müsade etmiyor. Birinden birini dışa atıyor. nasıl çözerim?
2- Perde de boşluk tanımını nasıl yaparım?
3- Kirişlerde pilyesiz donatı seçimi yapmak istiyorum. Ancak program yine de pilye atıyor. (Ayarlarda pilyesiz seçeneğini seçiyorum.) Nasıl engel olurum?
4- Radye temel donatısına elle müdahele ettiğimde, yeni seçtiğim donatı yeterli olsa da yetersiz uyarısı veriyor. Programın vermiş olduğu donatıyı değiştirme şansım var mıdır?
5- Duvar yükleri tanımlarken kiriş menüsü içinden mi yoksa duvar sekmesinden mi tanımlamayı tavsiye edersiniz?
6- Deprem hesabında yüksek sünek ve karma yapılar için aldığımız Rx ve Ry değerleri analiz sonrasında tamsayı çıkmadığında ; programın bulmuş olduğu değerleri elle girip analizi yenilememiz mi gerekiyor? Yada program bulunan değerleri otomatik dikkate alıyor mu?
7- Bina doğal titreşim peryodu T değerini nereden görebilirim?
8- Zemin grubunu ( A,B,C, D) nereden tanımlıyoruz?
9- Kullanmış olduğum demo sürümü betonarme olarak indirdim. Sanırım demo sürümde çelikte paket içerisinde geliyor. Yani sadece betonarme almak istediğimde , demo sürümden kırpılacak olan modüller nelerdir? Mesela iskele modülü sadece betonarme paket içerisinde var mıdır?, Çelik eleman tanımlama(hesap ve raporlama hariç) betonarme pakete dahil midir?
Merhaba,yengineery":787i9gqu' Alıntı:Öncelikle hızlı, ilgili ve açık cevaplarınız için teşekkür ederim.
Peryod ile ilgili ufak bi sorum daha olacaktı. Ekte açıklamaya çalıştım.
HakanŞahin":2x0llim2' Alıntı:yengineery":2x0llim2' Alıntı:Öncelikle ide kullanıcısı olmadığımı, yaklaşık 1 haftadır demo sürümü incelediğimi belirtmek isterim. (bazı arkadaşlar buna takılmış sanırım.) Program ile ilgili bazı sorularım olacak, cevaplanırsa memnun olurum;
1- Kiriş markalama yaparken; kiriş içinde sağ uç-isim , sol uç-ebat yapmak istediğimde program buna müsade etmiyor. Birinden birini dışa atıyor. nasıl çözerim?
2- Perde de boşluk tanımını nasıl yaparım?
3- Kirişlerde pilyesiz donatı seçimi yapmak istiyorum. Ancak program yine de pilye atıyor. (Ayarlarda pilyesiz seçeneğini seçiyorum.) Nasıl engel olurum?
4- Radye temel donatısına elle müdahele ettiğimde, yeni seçtiğim donatı yeterli olsa da yetersiz uyarısı veriyor. Programın vermiş olduğu donatıyı değiştirme şansım var mıdır?
5- Duvar yükleri tanımlarken kiriş menüsü içinden mi yoksa duvar sekmesinden mi tanımlamayı tavsiye edersiniz?
6- Deprem hesabında yüksek sünek ve karma yapılar için aldığımız Rx ve Ry değerleri analiz sonrasında tamsayı çıkmadığında ; programın bulmuş olduğu değerleri elle girip analizi yenilememiz mi gerekiyor? Yada program bulunan değerleri otomatik dikkate alıyor mu?
7- Bina doğal titreşim peryodu T değerini nereden görebilirim?
8- Zemin grubunu ( A,B,C, D) nereden tanımlıyoruz?
9- Kullanmış olduğum demo sürümü betonarme olarak indirdim. Sanırım demo sürümde çelikte paket içerisinde geliyor. Yani sadece betonarme almak istediğimde , demo sürümden kırpılacak olan modüller nelerdir? Mesela iskele modülü sadece betonarme paket içerisinde var mıdır?, Çelik eleman tanımlama(hesap ve raporlama hariç) betonarme pakete dahil midir?
Merhaba,
1.Dediğiniz şekilde düzenleme yapmak için ekteki örnek ekran görüntüsünde yazılanları uygulayın.
2.Kapı-pencere komutuyla perdelere boşluk açabilirsiniz. Kapı pencere komutunu tıklayın. Ayarlarına girin ve kapı/pencerelerden birini seçin. Perdeye yerleştirin.
3 Bir kirişi pilyeliyken pilyesiz tasarım yapmak istiyorsanız, o kirişi seçip, ayarlarından pilyesiz seçeneğini işaretlemelisiniz. Betonarme diyalogunda o kirişte DS(donatı sabitleme) yapılıp yapılmadığın kontrol edin. DS'yi kaldırın. Sonra analizi tekrarladığınızda kiriş pilyesiz olacaktır.
4.Radye döşemelerdeki donatı yetersizliği ilavelerden kaynaklanıyor olabilir. İlaveler sekmesinde donatıları kontrol edin. Radye donatılarını, betonarme diyaloğunda, döşemeler ve ilaveler sekmesinden değiştirebilirsiniz.
5.Her iki şekilde de olabilir.
6.R=10-4alfas ve R=Rnç+1.5alfas(Ryp-Rnç) koşulları dolayısıyla azaltma oluyorsa, r katsayısını analiz ayarlarında girip hesabı tekrarlamalısınız.
7.Dinamik analiz raporundan görebilirsiniz.
8.Rapor/Seçmeli raporlar diyalogunda girebilirsiniz.
9. İskele makrosu betonarme paketin içindedir. Betonarme pakete diğer çelik olanakları dahil değildir. Çelik ve birleşim menüsü altındaki tüm komutlar, ona bağlı raporlar ve çizimler betonarme paketinde bulunmamaktadır.
s_f_d":k0lsrshz' Alıntı:[6. madde de belirtilen durumlar dışında kalan B1 düzensizliği sonucu değiştirilen R katsayısını (1.25nci ile çarpıldığından sonuç her seferinde değişeceği için ) yeniden girip analizi tekrarlamamıza gerek olmadığı anlaşılıyor. Doğru mudur?
Merhaba,MrtGrsl":vljnaopd' Alıntı:Radye temel olan görüntüde radyenin döşeme aksları görünüyor fakat döşeme görünmüyor. Bu duruma ait Radye temel kabuk sonuçlarında kabuk oluşumunda sıkıntı görünmüyor. Radye temel2 olan görüntüde ise radye temelin döşemesi mevcut fakat bu sefer de Radye temel2 kabuk sonuçlarındaki görüntü oluşuyor.Kabuk oluşumunda sıkıntı görünüyor ve hatalar oluşuyor. Bu sıkıntının çözümü nasıl olmalıdır?
Daha yüksek katlı yapılar için de uygundur. Yüksek yapı ile ilgili belli tecrübelerin olması gerekir. Doğru tasarım, doğru yükleme ve iyi öngörü ile kolaylıkla çözümler yapabilirsiniz. Yüksek yapının zorlanmalarını, davranışlarını iyi tahmin etmek ve modları iyi anlamak gerekir. Aksi taktirde kesitleri büyüterek sonuca ulaşmak mümkün olmayabilir.batuhann28522":139hs7pt' Alıntı:İdecad 8 de 10katlı yada daha yüksek 15-20 katlı yapılara elverişlimidir. Yada yüksek binalarda yapılması gereken birşey varmıdır