V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

batuhann28522":2bsmjngd' Alıntı:
iyi günler. İde8 de kontur çizgilerimi ayarlayamıyorum. Değiştir-obje edit- kontur yok sadece kontur hesapla var ve yapamıyorum. nerden yapıcam yardımcı olurmusunuz Akslarımı atamıyorum.
Merhaba,
Betonarme/Aks komutunun altındaki bölümden ve ya Plan Penceresinde boş bir alanda sağ tuşa bastığınızda açılan menüden ulaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• kontur.png
    kontur.png
    94.6 KB · Görüntüleme: 11,782

batuhann28522":1fi6x53j' Alıntı:
iyi günler. İde8 de kontur çizgilerimi ayarlayamıyorum. Değiştir-obje edit- kontur yok sadece kontur hesapla var ve yapamıyorum. nerden yapıcam yardımcı olurmusunuz Akslarımı atamıyorum.

Kontur hesapla, çizim içinde var olan objeleri baz alarak çizimin sınırlarını hesaplayan bir komuttur. Eğer boş bir alanda yada var olan çizimin kendi doğal sınırlarından başka bir kontur şekli oluşturmak istiyorsanız, Levent beyin gönderdiği resimde görünen aks komutu altındaki KONTUR ÇİZGİLERİ komutunu kullanarak bir hat belirlemelisiniz. Böylelikle yeni konturunuz oluşur. Sanırım bunu sormak istediniz.

NYILMAZ":2cv6papv' Alıntı:
batuhann28522":2cv6papv' Alıntı:

Kontur hesapla, çizim içinde var olan objeleri baz alarak çizimin sınırlarını hesaplayan bir komuttur. Eğer boş bir alanda yada var olan çizimin kendi doğal sınırlarından başka bir kontur şekli oluşturmak istiyorsanız, Levent beyin gönderdiği resimde görünen aks komutu altındaki KONTUR ÇİZGİLERİ komutunu kullanarak bir hat belirlemelisiniz. Böylelikle yeni konturunuz oluşur. Sanırım bunu sormak istediniz.

Teşekkür ederim evet aradığım kontur çizgileriydi. Değiştir seçeneğinde aradığımdan bulamamıştım :)

iyi günler. Bodrum katı yani otoparkı ortak 2 bloklu bir projede isimlendirme yaparken çizim alırken A-B blok diye isimleri ayırma şansım varmı biryerde görmüştüm diye hatırlıyorum ancak kurcaladım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

batuhann28522:1z6qbj71' Alıntı:
iyi günler. Bodrum katı yani otoparkı ortak 2 bloklu bir projede isimlendirme yaparken çizim alırken A-B blok diye isimleri ayırma şansım varmı biryerde görmüştüm diye hatırlıyorum ancak kurcaladım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,

Projeniz birden fazla diyafram ile çözüldüyse her diyafram için ayrı bir indis verilebilir. Bunun için Kat genel ayarlarındaki indeks kısmında virgül ile ayırarak kat indisleri girilebilir. Her kat için A1,B1 - A2,B2 gibi indisler girilebilir.
Aşağıdaki sayfada benzer bir soru var.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

iyi günler. Ektede görüldüğü üzere kirişlerde oturma/birleşme sorunu yaşıyorum. Ancak kirişe çift tıklayıp çıktığımda birleşiyor diğer kirişlerde aynı sorun çıkıyor. nedenini anlamış değilim. Bide 25/50 bir kirişe 40/32 gibi asmolen kirişi oturtmak sorun olurmu program böyle iki kirişi birbirine oturmamış gösteriyor şekildeki gibi.

Ekli dosyalar

batuhann28522":2sxlr14b' Alıntı:
iyi günler. Ektede görüldüğü üzere kirişlerde oturma/birleşme sorunu yaşıyorum. Ancak kirişe çift tıklayıp çıktığımda birleşiyor diğer kirişlerde aynı sorun çıkıyor. nedenini anlamış değilim. Bide 25/50 bir kirişe 40/32 gibi asmolen kirişi oturtmak sorun olurmu program böyle iki kirişi birbirine oturmamış gösteriyor şekildeki gibi.
Merhaba,
-Karşılaştığınız durum kiriş trim algoritması ile ilgili. 8 versiyonunda kiriş-kiriş bağlantıları otomatik yapılmaktadır. Analiz modelinden veya kiriş bilgileri ve statik sonuçları raporundan bağlantıları kontrol edebilirsiniz.
-25/50 bir kirişe, 40/32 bir kiriş bağlanabilir. Farklı yüksekliklerdeki kirişlerin trimlenmemesi normaldir.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• kiriş_birleşim.png
    kiriş_birleşim.png
    85.1 KB · Görüntüleme: 11,671

Merhaba,

Mevcut bina performans değerlendirmesi raporunda "Süneklik kontrolü (gevrek elemanlar)" başlığında gevrek eleman sayısının yazılması güzel olur.

GÜNCELLEME: Analiz ayarları -> Güçlendirme sayfasında "gevrek elemanları göçme bölgesinde say" seçeneği seçilmezse, raporda bu elemanlar isimleri ile bastırılıyor. Böylece istediğim şekilde gevrek elemanlar listelenmiş oluyor. Şimdi farkettim.

ben idecad içinde paftamı oluşturdum ve santimetre olarak export yaptım. Tabiki içinde 1/25 ölçekli kiriş açılımlarım felan var ve 1/50 olan kalıp planlarım ancak hepsi 1/50 gibi çıktı bunu nasıl çözebiliriz birşey söylermisiniz

batuhann28522":3u0uc07a' Alıntı:
ben idecad içinde paftamı oluşturdum ve santimetre olarak export yaptım. Tabiki içinde 1/25 ölçekli kiriş açılımlarım felan var ve 1/50 olan kalıp planlarım ancak hepsi 1/50 gibi çıktı bunu nasıl çözebiliriz birşey söylermisiniz
Farklı ölçekte çıktı alınacak çizimleri birleştirirken Referans ölçekle komutu ile büyütüp/küçültebilirsiniz. Örneğin, çizim çıktı ölçeğini 1/50 verecekseniz, 1/25 ölçekte çıktı alınması gereken çizimleri 2 kat büyütünüz.

İyi günler. Kolon aplikasyonu aldığımda. detaylar 1/25- pafta 1/50 olduğu için öyle yaptığımda kolonlar akslardan çıkıyor onu yanlışmı yapıyorum

batuhann28522":2us7j8io' Alıntı:
İyi günler. Kolon aplikasyonu aldığımda. detaylar 1/25- pafta 1/50 olduğu için öyle yaptığımda kolonlar akslardan çıkıyor onu yanlışmı yapıyorum
Kolon ayarlarında kolon büyüme sınırları uygun şekilde belirlenmemiş olabilir. Kolonun yerleştirme şekline ve kolon aksına göre büyüme sınırlarını kontrol edin.

Ekli dosyalar

• büyümesınırları.PNG
    büyümesınırları.PNG
    53.7 KB · Görüntüleme: 11,593

HakanŞahin":2uq68whd' Alıntı:
Kolon ayarlarında kolon büyüme sınırları uygun şekilde belirlenmemiş olabilir. Kolonun yerleştirme şekline ve kolon aksına göre büyüme sınırlarını kontrol edin.

Teşekkürler hakan bey ancak birtürlü düzeltemedim başka birşeyden olabilirmi bütün projelerde detayları dışarda açmak zorunda kalıyorum

batuhann28522":10eilt2w' Alıntı:
Teşekkürler hakan bey ancak birtürlü düzeltemedim başka birşeyden olabilirmi bütün projelerde detayları dışarda açmak zorunda kalıyorum
Projenizi ekleyin. Sorun olduğunu düşündüğünüz kolon veya kolonların üzerinde not düşün. Notta "şöyle olması gerekirken şöyle oluyor şeklinde açıklama yapmanız" bizim sorunuzu tam anlamamızı sağlar. Verdiğimiz yanıt, sorununuz yanıtıysa "kolon büyüme sınırları" doğru verilmemiştir. Ne olduğuna bakar, ne olması gerektiğini yazabiliriz.

HakanŞahin":39gr7v2z' Alıntı:
Projenizi ekleyin. Sorun olduğunu düşündüğünüz kolon veya kolonların üzerinde not düşün. Notta "şöyle olması gerekirken şöyle oluyor şeklinde açıklama yapmanız" bizim sorunuzu tam anlamamızı sağlar. Verdiğimiz yanıt, sorununuz yanıtıysa "kolon büyüme sınırları" doğru verilmemiştir. Ne olduğuna bakar, ne olması gerektiğini yazabiliriz.

S4 S1 gibi çoğu kolonlar kolon aplikasyonu aldığımda kayıyor

batuhann28522":39rr9qqn' Alıntı:
S4 S1 gibi çoğu kolonlar kolon aplikasyonu aldığımda kayıyor
Kolonu girirken kolonun imleç ucu noktasını, her zaman aks kesişimde girin. Kolon aks kesişiminde olmasa bile, kolon yerleştirme noktasına göre büyütülür. S1 ve S4 kolonlarının ve çoğu kolonların yerleşimini hatalı yapmışsınız.
S1 kolonunu girirken, köşeye yanaşık kolon tıklayın. F-9 aksını tıklayın. Bu arada boşluk tuşuyla kolonun simetrisi alabilirsiniz, fareyi hareket ettirerek de kolonu döndürebilirsiniz.

S1 kolonu düzenlendikten sonra kolon aplikasyon planı:

Ekli dosyalar

• Untitled1.png
    Untitled1.png
    50.6 KB · Görüntüleme: 11,489
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    13.3 KB · Görüntüleme: 11,489

Merhaba batuhann28522
Önerilerim
--Projede kiriş parçaları kalmış K50 katlarda silince düzeliyor.
--Projeyi düzeltim hata vermiyor.
AMA
--S10 kolonunu her iki istikamette en azından nervür kirişleri ile bağlayın,
--Merdivenle beraber çözün,
--Çatı katında duvar yüklerini kaldırın.
--A-B aksında üst katlarda çerçeveler yetersiz. Çerçeve oluşturmanızı öneririm.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

batuhann28522":1zwzkrb9' Alıntı:
İyi günler normal bir proje hesaplayacaktım ancak sistem çözülemiyor diyor sebebini anlamış değilim

1. kattan başlayarak tüm katlarda K49 ile K46 kirişinin kesiştiği noktadaki K50 kirişini siliniz. Bunu yapınca hesap yapılabilir hale geliyor. Bundan başka;

* S10 kolonuna teğet k54 kiriş tasarımı kesinlikle hatalı. Bu şekilde teğet kiriş tanımlamamalısınız.
* K46 kolonu kolondan konsol olmuş, yapmayınız.
* S9 poligon kolonunu perde + kolon şekline dönüştürün.
* P1 perdesi ile S12 kolonunun arasındaki 70 cm lik boşluğa gerek var mı bilemiyorum. Bu durumda perdeyi 1 aksının ucuna kadar uzatabilirsiniz.
* Merdiveni girin,

Mimarından geldiği gibi projeyi birebir yapma düşünceniz doğru değil. O zaman siz mühendislik olarak bir şey katmamış oluyorsunuz. Sadece mimarın getirdiğini programa girip hesap yapma tuşuna basmış oluyorsunuz. Bu da yapının taşıyıcı sistemine mühendis bakış açısı değil mimar bakış açısı ile karar verme durumunu ortaya çıkarıyor.

Ekteki resimlere bakınız. Keşke bu şekilde tasarım yerine alt kattaki gibi nervürlü döşeme ile devam etseydiniz.

N. YILMAZ

.
Not: Son resim benim öneri tasarım.

.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2018-02-26 00.04.02.png
    Screenshot 2018-02-26 00.04.02.png
    489.5 KB · Görüntüleme: 11,412
  • Screenshot 2018-02-26 00.05.40.png
    Screenshot 2018-02-26 00.05.40.png
    412.7 KB · Görüntüleme: 11,411
  • Screenshot 2018-02-26 00.40.12.png
    Screenshot 2018-02-26 00.40.12.png
    492.3 KB · Görüntüleme: 11,411

NYILMAZ":29tucg04' Alıntı:
1. kattan başlayarak tüm katlarda K49 ile K46 kirişinin kesiştiği noktadaki K50 kirişini siliniz. Bunu yapınca hesap yapılabilir hale geliyor. Bundan başka;

* S10 kolonuna teğet k54 kiriş tasarımı kesinlikle hatalı. Bu şekilde teğet kiriş tanımlamamalısınız.
* K46 kolonu kolondan konsol olmuş, yapmayınız.
* S9 poligon kolonunu perde + kolon şekline dönüştürün.
* P1 perdesi ile S12 kolonunun arasındaki 70 cm lik boşluğa gerek var mı bilemiyorum. Bu durumda perdeyi 1 aksının ucuna kadar uzatabilirsiniz.
* Merdiveni girin,

Mimarından geldiği gibi projeyi birebir yapma düşünceniz doğru değil. O zaman siz mühendislik olarak bir şey katmamış oluyorsunuz. Sadece mimarın getirdiğini programa girip hesap yapma tuşuna basmış oluyorsunuz. Bu da yapının taşıyıcı sistemine mühendis bakış açısı değil mimar bakış açısı ile karar verme durumunu ortaya çıkarıyor.

Ekteki resimlere bakınız. Keşke bu şekilde tasarım yerine alt kattaki gibi nervürlü döşeme ile devam etseydiniz.

N. YILMAZ

.
Not: Son resim benim öneri tasarım.

.

İlginiz için teşekkür ederim.Nervürlü döşeme yapmamamızın sebebi mimari değil daha çok müteahhitten kaynaklanıyor. Biz müteahhite uygun birşeyler çıkarmaya çalışıyoruz o yüzden böyle binalar ortaya çıkıyor teşekkür ederim öneriniz için bir sorum daha olucak Analiz yaptığımda 2 farklı Kütle merkezi ve Rijitlik merkezi ortaya çıkıyor sebebi ne olabilir

Ekli dosyalar

Geri