V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Güncelleme versiyonu çıkacak o ana kadar sorunu gidermeniz için önerdiğimiz geçici bir çözümdür...

ayrıca tonoz çizimindede çizgi ile oluşturulmuş tanımlı tonoz çizmeye başlarken kolon veya duvar gibi bir objenin köşe noktasınıdan başlamak için yardımcı yakalma komutlarını kullanırken,
yani ctrl ye basınca prpgram kapatma hatası veriyor. güncellme versiyonuna bu hatayıda gidermenizi rica ediyorum

Bu bildiriminiz kurulum hazırlanma aşamasındaki güncelleme versiyonunda olamayacak, bununla birlilkte bir sonraki güncelleme versiyonu için notlarımıza alınmıştır.

----
Bildirdiğiniz üzere sorunun oluşmaması için tonoz komutu sırasında crtl tuşuna basmamak gerekiyor. ctrl ile yakalamanız gereken noktaya bir çizgi çizin ve ardından direk o noktayı yakalayarak tonuzu tanımlayın. Sonra çizgiyi silersiniz.

İyi çalışmalar..

Merhaba.
yeni eklediğiniz kütüphaneleri ne klonlayabiliyorum nede kopyala yapıştır yapabiliyorum.beni programdan atıyor.

Evet haklısınız, klonlamada problem var. Şu an için kopyala yapıştırı kullanmanız gerekecek.
Sn evrenor kopyala yapıştırda kapanma durumu göremedim. Acaba sizde her tip ktp mi oluyor yoksa özel bir tipte mi?

Arzu hanım merhaba.
bütün hepsinde yapıyordu fakat şimdi düzeldi.kopyaladedikten sonra seçtiğim kütüphanenin herhangi bir yerini baz nokta olarak belirliyorum sorun çıkarmıyor.teşekkürler

Merhaba..
Yeni versiyonu yeni yükledim bundan önce son versiyondan 2 öncekini kullanıyordum yani render eski motor üzerindeydi...
Şu anda herhangi bir ışık kaynağı eklediğimde. eklediğim ışık kırmızı ışık veriyor sadece... ne beyaz nede başka bir renk...
Ancak projeyi ideRender'a aktar diyerek ideRender da render aldığımda kırmızılık oluşmuyor.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

Sn. teknick,
bildirdiğiniz hata bir sonraki hata düzeltme ara versiyonunda düzeltilecektir. O zamana kadar ideCAD Render'ı kullanabilirsiniz.
(Bu zorunluluktan bağımsız olarak render çalışmalarız için ideCAD Render'ı kullanmanızı tavsiye ederim. Hem texture yerleşim
seçenekleri, hem matyerallerle çalışma rahatlığı, hem de 3d katı modelleme olanakalrı açısından ideCAD Render render çalışmaları için
daha fazla araç içerir. )
Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

kurulum problemi

Merhabalar idecad yüklü bir bilgisayarlara teknik bakım yapıyordum. Tüm yedekleri alıp bilgisayara format attım. Elimizdeki 5.5 cd sinden kurulumu yaptım ama nedense masaüstündeki idecad mimarı yazısına tıkladığımızda hasp srm diye başlayan bir uyarı alıyoruz. Forumda okuduğuma göre kilidin sürücüsü varmış. Alttaki programı kurduğumda sorun ortadan kalkar mı acaba?
Ya da neyi yüklemem gerekiyor o konuda yardımcı olur musunuz?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kullanım konusunda da mimar beyin yapmaya çalıştığı fakat benim tam anlamadığım bazı olaylar var. Onları da buradan sormak isterim daha sonra..

Re: kurulum problemi

Elinizdeki cd eski bir sürüm olduğundan işletim sisteminize uygun güncel yazılımı ayrıca kurmanız gerekiyor.

Kısacası, verdiğiniz linkteki dosyayı indirip kurun, sorununuz ortadan kalkacaktır.

kapı-pencere komutunda 'yerleştirme noktası' özelliği pasif görünüyor,kullanamıyorum neden?(versiyon 6.2006)

erturan":1zn8slcx' Alıntı:
kapı-pencere komutunda 'yerleştirme noktası' özelliği pasif görünüyor,kullanamıyorum neden?(versiyon 6.2006)

Merhaba,

İkon şimdilik pasif, space bar ile aynı işlemi yapabilirsiniz, sonraki güncellemede aktif hale gelecektir..

İyi çalışmalar..

Merhabalar;

Seçmiş olduğum herhangi bir Kütüphaneyi, boyutlarını değiştirdikten sonra tamam deyip çıkıyorum ve projedeki yerine yerleşiriyorum,

Fakat yaptığım işlem sonrasında plan üzerine yerleştirmiş, olduğum kütüphanenin boyutlarında değişmeler oluyor.

Örneğin: X=1 Y=2 olarak boyutlandırmışş olduğum kütüphanenin özelliklerine yeniden girdiğimde,
X=0.998 m Y=2.001 olarak gözüküyor

dolayısıyla tam bu ölçülere göre hazırlamış olduğum yere kütüphaneyi istediğim gibi yerleştiremiyorum.

Acaba sorun nerede yardımcı olursanız sevinirim.

Sn. volvoxx,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
linkinden örnek bir çalışma indirebilirsiniz.
Elinizdeki 6.01 demo versiyonu ile ekteki cde dosyasını açamazsınız. Web sayfamızdan son güncellememiz olan
6.2006 demo versiyonu indirip versiyonunuzu güncellemelisiniz.

Saygılarımla

Render da 2480x1754 çözünürlükte Çıktı alabiliyor musunuz arkadaşlar?
Bende sürekli IDE Render'ı kitliyor ve program kapanıyor...
Özellikle foton işlemesi yaparken sağ üst tarafta bir yere gelince kapanıyor...

Kalite ayarlarınızı bir seviye düşürüp dener misiniz? Foton hesaplaması aşamasında yeni, hesaplanan fotonlara hafıza yetmediği için sorun çıkıyor olabilir. 32 bit işletim sistemi mi kullanıyorsunuz?

Geri