V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Programda kalıp planı aldığınızda ölçü ayıraçları otomatik olarak daire şeklinde gelir. Eğer Siz kendinize özgü bir ölçülendirme tarzı geliştirmek isterseniz, Kalıp planı aldıktan sonra serbest ölçülendirme komutunu kullanabilirsiniz. Serbest ölçülendirme ayarlarında ölçü ayıracı, yazı tipi, yazı yüksekliği, ölçü birimi gibi bir çok parametreye müdahale edilebilir.

İyi çalışmalar dilerim.

Öncelikle tüm ideyapı çalışanlarına teşekkürler. Forumdaki eğitim videolarını indirebilme imkanımız varmı

analizden sonra kolon bölümünde hata

selamun aleykum ben yeni mezun olan bir mühendisim ide statiği yeni kullanıyorum analizden sonra , betonerme bölümünden kolon seceneğinin enine bölümünde (B) yazıyor
bu nedemek?
2- yine analizden sonra döşemelerdede AS(-) yazıyor bunun da nedenini söylerseniz çok sevinirim.
HAYIRLI ÇALIŞMALAR

Re: analizden sonra kolon bölümünde hata

gürkan":wmzwjnsp' Alıntı:
selamun aleykum ben yeni mezun olan bir mühendisim ide statiği yeni kullanıyorum analizden sonra , betonerme bölümünden kolon seceneğinin enine bölümünde (B) yazıyor
bu nedemek?
2- yine analizden sonra döşemelerdede AS(-) yazıyor bunun da nedenini söylerseniz çok sevinirim.
HAYIRLI ÇALIŞMALAR

Merhaba

Kolonlarda (B) hatası Kolon-Kiriş Bileşim Kesme Güvenliği hatası olduğunu belirtir.
Rapor --> Deprem Yönetmeliği --> Kolon Kiriş Bileşim Güvenliği. Raporunu incelerseniz , Raporun başlığında Yönetmelik kontrollerine ilişkin bilgileri bulabilirsiniz.

As(-) hatası ise donatının yetersiz olduğu zaman verilen hatadır. Döşemelerde donatı çapını artırarak veya aralığı azaltarak donatı hatasını düzeltebilirsiniz.
Betonarme Menüsü --> Döşeme --> Moment donatı alanları sekmesinde döşemenin hangi bölgesinde donatı eksik olduğuna bakıp sağ/sol ilave donatısını arttırarakda döşemelerdeki donatı hatasını giderebilirsiniz.

kolon kiriş birleşim bölgesi

s.a.
Kolonlarda çıkan B hatasını düzeltmekiçin hatalı kolonun boyunu büyülttüm, (3 katlı bir bina ) bodrum ve zemin katta hata vermiyor fakat 1.katta
güvensizdir hatası veriyor. (ve depremrem yüklemesi bölümündede güvensizdir hatası veriyor) bunu nasıl düzeltebilirim?
2- Hata raporunda Dinamik hesaba katılan MOD sayısı yetersizdir hatası veriyor. ne demek ve nasıl düzeltebilirim
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
3 analizden sonra kolon bölümünde S.G.Pursantaj (0) bu bir hata mıdır
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. :)

Re: kolon kiriş birleşim bölgesi

gürkan":1em8yvdl' Alıntı:
s.a.
Kolonlarda çıkan B hatasını düzeltmekiçin hatalı kolonun boyunu büyülttüm, (3 katlı bir bina ) bodrum ve zemin katta hata vermiyor fakat 1.katta
güvensizdir hatası veriyor. (ve depremrem yüklemesi bölümündede güvensizdir hatası veriyor) bunu nasıl düzeltebilirim?
2- Hata raporunda Dinamik hesaba katılan MOD sayısı yetersizdir hatası veriyor. ne demek ve nasıl düzeltebilirim
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
3 analizden sonra kolon bölümünde S.G.Pursantaj (0) bu bir hata mıdır
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. :)

Merhaba

3 katlı bir binada mod sayısı yetersiz hatası varsa, Analiz esnasında "Sistem Çözülemiyor" hatası verilmiş olabilir.
Projenizi eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız

Görüntü Konfigürasyonu

Merhaba.
Çalışma sayfamın Görüntü Konfigürasyonu kısmında seçtiğim ekran tipini varsayılan olarak ata kısmını aktif hale getiriyorum.
İde yapıyı kapatıp yeniden açtığım zaman Görüntü Konfigürasyonu eklediğim yeni katlar için resetleniyor.
Kolay gelsin.

Re: Görüntü Konfigürasyonu

zeki78":2x5aboh7' Alıntı:
Merhaba.
Çalışma sayfamın Görüntü Konfigürasyonu kısmında seçtiğim ekran tipini varsayılan olarak ata kısmını aktif hale getiriyorum.
İde yapıyı kapatıp yeniden açtığım zaman Görüntü Konfigürasyonu eklediğim yeni katlar için resetleniyor.
Kolay gelsin.

Merhaba

Görüntü konfigürasyonu , Genel ayarlar , kalem ve renk ayarlarınızı şablon dosya olarak kayıt edebilirsiniz.
Bunun için ayarlarınızı yaptıktan sonra, projenizi
Statik şablon oluşturmak için
C:\Program Files\ideCAD Statik 6\Templates\structural\örnek dizinine
Mimari şablon oluşturmak için
C:\Program Files\ideCAD Mimari 6\Templates\architectural\örnek dizinine
kaydedin
Yeni proje oluştururken bu şablonu seçin.

ideCAD 6 da kalıp ve temel aplıkasyon kesitleri

program içerisinde hertürlü kesit alabilmekteyim.ancak çizimler kısmındaki kalıp ve temel aplıkasyon kesitlerini nasıl alacagımı bulamadım?kesitler hafızaya alındı istediğiniz paftaya yerleştirin komutu geliyor ancak nereden olacağını bulamadum?yardımcı olursanız sevınırım. tesekkurler

Dilediğiniz pencerede Ctrl + V tuşlarına birlikte basarsanız almış olduğunuz Kalıp planı yada Temel kesiti çizime eklemeniz için kursör'e gelecektir.

Re: ideCAD 6 da kalıp ve temel aplıkasyon kesitleri

temucin":37d0a1tp' Alıntı:
program içerisinde hertürlü kesit alabilmekteyim.ancak çizimler kısmındaki kalıp ve temel aplıkasyon kesitlerini nasıl alacagımı bulamadım?kesitler hafızaya alındı istediğiniz paftaya yerleştirin komutu geliyor ancak nereden olacağını bulamadum?yardımcı olursanız sevınırım. tesekkurler
çizim içinde Kalıp kesitini tıkla. kesit hattını çiz.

Bilgisayarımda sistem güncellemesi yaptım ve ideyi tekrar yükledim. Mevcut projelerdeki paspayları yine değişti. Projeyi daha önce yaptığım için rapor aldığımda bakmadım tabii ki. Sonra farkına vardım ki ayarlar değişmiş. Parametreleri neden sıfırlıyor program. Eski projelere neden yükledi anlamadım?

yilmazozaktan":rtw86tjq' Alıntı:
Bilgisayarımda sistem güncellemesi yaptım ve ideyi tekrar yükledim. Mevcut projelerdeki paspayları yine değişti. Projeyi daha önce yaptığım için rapor aldığımda bakmadım tabii ki. Sonra farkına vardım ki ayarlar değişmiş. Parametreleri neden sıfırlıyor program. Eski projelere neden yükledi anlamadım?
Merhaba,
Ver 6.01 den itibaren programda paspayı mantığı değişti. Eski projelerinizi yükleyip analiz yapıp çizim aldığınızda kolon ve kiriş vs. etriye boylarının doğru bir şekilde çizilmesi için Paspayı değerleri parametrelerde otomatik olarak güncelleniyor.

İyi çalışmalar

Belediyeler net beton örtüsünü görmek istiyor. Paspayı mantığı değişmiş tabii. Donatının ekseninden kolon kenarı mesafesi olarak giriliyor. Fakat net raporda net beton örtüsü olarak da aynı değer gözüküyor. Net beton örtüsünü raporda belediyeler görmek istiyor. ben paspayına programda 4 cm yazdığımda raporda 4 cm net beton örtüsü deniyor. Fakat bu değer net beton örtüsü değil donatı ekseninden kenara olan mesafe?

Sayın yilmazozaktan,

Net beton örtüsü değerinin raporlarda ve çizimlerde basılması ile ilgili düzenleme not ettiğimiz hususlardan birisidir. İlginiz için teşekkür ederiz.

İyi çalışmalar...

Merhaba,
pafta dizaynı yaparken oluşturduğum pafta bloklarının bir kısmını paftama eklerken program kapanması sorunu yaşıyorum...
ne yapılabilir?..
iyi çalışmalar, saygılar...

Mirza":tbmv4i8u' Alıntı:
Merhaba,
pafta dizaynı yaparken oluşturduğum pafta bloklarının bir kısmını paftama eklerken program kapanması sorunu yaşıyorum...
ne yapılabilir?..
iyi çalışmalar, saygılar...
Sayın Mirza,
Sorun yaşadığınız proje dosyasını foruma ekler misiniz?
İyi çalışmalar

z4 d,yatak katsayısı 850 t/m3, mniyet gerilmesi 7 t/m2.böyle bi zeminde ilk projem.6.01 de 50 cm radye ile çözülecek gibi ama bu tür zeminde 50 cm radye az değilmi.yüksekliği arttırınca zg artıyor azaltıncada /%&(/&)&/(= kafam karışıyor.vakti olan arkadaşlar ilgilenirse sevnirim.

B2 DÜZENSİZLİĞİ

s.a Hayırlı çalışmalar. 4 katlı bir proje çözüyorum. Rijitlik merkezi ve kütle merkezi arasındaki fark normal ama B2 düzensizliği
1.58 cıkıyor bu durumda ne yapmalıyım . b2 ve a1 düzensizliklerini düzeltilmesi için ne yapabiliriğm. Teşekkürler.

Geri