V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: ideCAD 6.01 BETA2 Güncelleme.. Deneyin, görüş bildirin...

saridurmus":3oepx95g' Alıntı:
Birde 6.10 beta2 de Görüntü\görüntü konfigürasyona girip örneğin düşey olarak ikiye ayırarak defakult ederek kayıt yapıp yeni bir proje açmaya gidince bizim değil programın defakultu geliyor. .... yanlız ekran görüntüsü her halde sonraki ver. de düzeltilir?

İbrahim Bey merhaba,

Ayarladığınız ekran görüntüsü yeni bir projede görmek istiyorsanız o ayarı "şablon proje" yapmalısınız ve yeni projeyi o şablon projesiyle açmalısınız.

veya

Ekran görüntüsünü default ayarladığınız bir projeyi yükleyip, yeni proje bir açarken "son ayarlarları kullanarak başlat" seçeneğini seçmelisiniz.

Bu işlemler programda sorunsuz çalışmakta ve programda herhangi bir düzenleme yapılmasını gerektirmemektedir.

İyi çalışmalar

Merhabalar.
Kolon düşey açılımı çiziminde donatıları ölçü renginde atıyor. Kolon kenarlarını ise sarı renk atıyor. Kolon aplikasyonda da aynı sorun var. Akslar da kolon aplikasyonda ve kalıp planında farklı renkte. Bende mi bi hata var bilmiyorum. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

yilmazozaktan":2z8cvzmt' Alıntı:
Merhabalar.
Kolon düşey açılımı çiziminde donatıları ölçü renginde atıyor. Kolon kenarlarını ise sarı renk atıyor. Kolon aplikasyonda da aynı sorun var. Akslar da kolon aplikasyonda ve kalıp planında farklı renkte. Bende mi bi hata var bilmiyorum. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

Merhaba

Beta 2 nin standart setleri bahsettiğiniz gibi değil, Yeni proje açarken eski ayarlarınızı kullanmış olabilirsiniz.
Yeni proje açarken "Varsayılan ayarları kullanarak başlat" ı seçebilirsiniz.

Ekte Kolon düşey açılımı standart renkleri ve default.ide dosyasını ekledim

Standart ayarlarınız bozulmuşda olabilir
C:\Program Files\ideCAD Statik 6\Templates\structural klasörüne ekteki default.ide dosyasını kopyalayın.

İyi çalışmalar

Yasin bey,
Yeni proje açarken '' son ayarları kullanarak başlat'' seneğinin yanında altında ki her iki kutucukta işaretli ama proje açtığımda beta2 nin defakult geliyor. son ayarlarım gelmesi lazım değilmi. yani bir şablon proje yapıp her seferinde onu açıpmı projeye başlıyacağım. ha burada benim söylemek istediğim. ekran görüntüsü ile ilgili yoksa obje adlandırma, eleman rengi yazı stili onlar düzgün. görüntü ayarları ''son ayarları kullunarak başlatla'' çalışmıyor. Aşağıda görüntülü gönderiyorum.
çalışılan proje görüntü

yeni proje açılımı penceresi

gelen görüntü

hakan bey mesajınızı yeniden okuyunca. şuan sadece şoblon proje ile açınca olduğunu anladım. dikkatli okumamıştım. artık şablon proje ile açacağım.

İyi çalışmalar Bütün İdeYapı çalışanları ve kullanıcıları;
ekte gönderdiğim projenin zemin kat döşemelerinin yazıları ile kiriş taramalarını göremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar

aksa":1fke84vt' Alıntı:
İyi çalışmalar Bütün İdeYapı çalışanları ve kullanıcıları;
ekte gönderdiğim projenin zemin kat döşemelerinin yazıları ile kiriş taramalarını göremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar
Merhaba
Zemin kat penceresi aktifken Ayarlar menüsünden Katman Ayarları diyaloğuna girin. Açılan diyalogta Çizim detayları sekmesini tıklayın. Kiriş taraması ve döşeme yazısının önündeki kutuyu işaretleyin.

İyi çalışmalar

iyi çalışmalar arkadaşlar
ben yeni bir ide kullanıcısıyım elimde bi iş var çatı katında eğik döşeme tanımlamam gerekiyor kirişlerini istediğim eğimde tanımladım daha sonra döşemelerini oluşturmak istediğimde 3 tanesini otomatik olarak kendisi eğik tanımladı fakat diğer ikisini eğimli olarak tanımlayamıyorum nerde hata yapıyorum acaba yardımcı olursanız sevinirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Eklediğim projede D24 isimli döşemede ağ oluşturulamıyor hatası veriyor. Düzeltince başka bir döşemede bu hatayı veriyor. Düzelttikçe başka bir döşemede aynı hatayı vermekte. İlgilenirseniz sevinirim. İyi günler.

Sayın yilmazozaktan

D24 döşemesinin sağ altında bulunan P11 kolonuna ait kirişlerin kesişimi tam sağlanmamış. (kolonu silince K99-K53 kirişlerinin tam trimlenemediğini göreceksiniz)

Uç noktası edit komutu ile o kesişimi düzeltip projeyi de mesaja ekledim. Bunu kullanırsınız. İyi çalışmalar...

Sayın savcı

Programın otomatik bulamadığı eğimli döşemelerin kenar kirişlerine ait kot-yükseklik ilişkileri, olması gerektiği gibi tanımlanmamış olmalı. Numerik verilerin kontrol edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca 3boyutlu çerçevede düğüm noktalarını da kontrol etmenizi öneririm.

İyi çalışmalar..

İki versiyonun sonucu neden farklı?

Ekte sunduğumuz projeyi önce ide6 5500'da çözdük, sonra da beta2 sürümünde. Betonarme menüsünden kolonlara baktığımızda birleşim bölgesi güvensizliği ve kesit yetersizliği hususlarında farklı uyarılar verdi. Nedenini sorabilir miyiz? Hangi sürüme inanacağız?

Eski 6.0055 versiyonunda , 5 versiyonu , 6.00100 versiyonu ve en son çıkan 6.01 versiyonuna göre modellemede küçük bir fark vardır. Eğer perdelerinizi çubuk olarak modellerseniz perde uzerinde rijit bağlantı kirişi eski 6.0055 ara versiyonunda atılmamaktadır. Bu durumu 3B çerçeveden izleyebilirsiniz. 6.01 beta 2 versiyonunda tekrar eskiden olduğu gibi panel ustü rijit kirişi programa eklediler. Bu modelleme farkı uç kuvvetlerinde kucuk farklara neden oluyor. Doğrusu bu rijit kirişin atılmasıdır. Eğer perdelerinizi shel olarak modellerseniz. bu durumda 6.0055 ile beta arasında zaten bir fark yoktur. Tabi bu konuda size en tatmin edici cevabı ide yetkilileri verir. Ben telefonda boyle bir bilgi almıştım kendilerinen. İçiniz rahat olsun her iki versiyon da doğrudur. Farklar çok küçüktür. Ama En son çıkan 6.01 Beta 2 onceden olduğu gibi 5 versiyonuyla ortuşur. Neticede 6.0055 bir ara versiyondur. Her zaman son versiyon en iyi versiyondur.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Sayın Canlarins,

6.01 Beta2'in 6.0055'e göre modelleme farklılıkları listelersek;

1. Paspayı mantığı değişti. Bununla birlikte projeniz 6.01 beta2'dan 6.0055'e geri aktardığınızda paspayı değerleri de aynılaşmaktadır.
2. Sayın Cassabotanic'in değindiği üzere, panel elemanların modellemesinde rijit kiriş konulması durumları değiştirildi. Bu durumlar, eleman uç kuvvetlerinde küçük farklılıkların olmasına neden olacaktır. Her iki versiyonda da panelleri kabuk olarak modellerseniz bu anlamda fark kalmayacaktır.
3. 6.0055'de kirişlerde uygunluk burulması olsun olmasın burulma şartına bakılarak burulma donatısı konulabilirken, 6.01 Beta2 versiyonunda uygunluk burulması olan kirişler için bu uygulamadan vazgeçilmiştir.

Bununla birlikte yapılan işler, projenizde önemli değişikliklere yol açmayacaktır.

Projenizi 6.0055'e aktarıp, 6.01 Beta2 ile karşılaştırdığımda, S05 kolonu 6.01 beta2'de sadece zeminde B problemi verirken, 6.0055'de hem zemin hem bodrum katta B vermektedir. Dizayn anlamında gördüğüm tek fark budur. Bu fark da uygunluk burulması için yazdığım nedene bağlıdır.

Bunun dışında, S6 ve S9 kolonu hem 6.0055'de hem de 6.01 Beta2 de zımbalama hatası vermektedir.

S6, S9 kolonlarında her iki versiyonda da B problemi görülmektedir.

Kirişlerde her iki versiyonda da olumsuzluk görülmemektedir.

Tüm elemanlarda uç kuvvetleri neredeyse aynıdır.

Ayrıca son olarak şu notu da düşmek isterim: ideCAD, yeni versiyonlarında, hem mühendislik hem de konfor olarak daha üst noktaya erişmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda versiyonlar arasında bazı farklar olması işin doğası gereğidir. Ancak bu farklıklar her daim mühendislik tolerans aralığına uygun düşen farklılıklar olacaktır. Her versiyonumuzu güvenle ve rahatla kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar,

Ayrıca projenizde sistemle ilgili bir hususu dikkatinizi çekmek isterim.

Zemin kat tavanında, S6 ve S9 kolonlarına bağlanan K8 ve B062 kirişlerinin kaçıklıkları kolona denk gelmemektedir. Bu şekilde oluşturan kiriş sistemi bir zorunluluksa, K8 ve B062 kirişlerini sırasıyla alttan ve üstten tanımlayarak kolon yerine kirişe bağlamanız daha uygun olacaktır.

İyi çalışmalar...

Yardımlarınız çok hızlı çok teşekkür ederim.
proje ayarları ve kalem ayarlarını değiştirdikten sonra projemde analiz yapınca (tek bir rijit diyafram oluşturarak) program attı. sizin gönderdiğiniz ayarları yüklemiştim. projeyi eke ekledim. bi bakarsanız sevinirim. iyi günler.

yilmazozaktan":29qaglo6' Alıntı:
Yardımlarınız çok hızlı çok teşekkür ederim.
proje ayarları ve kalem ayarlarını değiştirdikten sonra projemde analiz yapınca (tek bir rijit diyafram oluşturarak) program attı. sizin gönderdiğiniz ayarları yüklemiştim. projeyi eke ekledim. bi bakarsanız sevinirim. iyi günler.
Merhaba Sayın Yilmazozaktan
Projenizde katların içinde tek rijit diyafram kabulune göre analiz yaptığınızda sorun oluşuyor. Birden fazla rijit diyafram kabulune göre analiz yapılabiliyor. Bu durum Ver 6.02 beta2 tespit listemizde kayıtlı.
Projenizde zemin katta farklı kotlarda çatı katında ise birbirinden bağımsız rijit diyaframlar var. Bu projeyi tek rijit diyafram kabulune göre çözmeniz bence uygun değil. (Özellikle çatı katındaki durum sebebiyle) Yukarıda belirttiğim gibi sistemi birden fazla rijit diyafram kabul ederek çözümleyebilirsiniz.
Ancak yine de tek rijit diyafram kabulu ile çözmek istiyorum derseniz projenizi eski versiyon olarak kayıt edip 6.055 te çözümleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Çatı katı statik hesaplarında sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Rize çatı katı 220 cm çekilerek yapılıyo dolayısıyla kolonlar çekme mesafesinde kalıyoor. Biz yığma tuğla ile tabliyeyi taşıtıyooruz. Fakat statik hesap yaparken bunu yapmak mümkün değil. Bununla ilgili bi çalışma yapmanız mümkün mü. ? duvar üzerine taşıyıcı duvar girilmesi üzerine öşeme oluşturmak ?

Geri