gürkan":1d1hw4mp' Alıntı:s.a Hayırlı çalışmalar. 4 katlı bir proje çözüyorum. Rijitlik merkezi ve kütle merkezi arasındaki fark normal ama B2 düzensizliği
1.58 cıkıyor bu durumda ne yapmalıyım . b2 ve a1 düzensizliklerini düzeltilmesi için ne yapabiliriğm. Teşekkürler.
Sorun olduğunu söylediğiniz örnek bir projeyi foruma ekler miniz?emrecaga":zxq9v5xi' Alıntı:1-Bazı durumlarda hesaplanan kiriş donatılarıyla çizilen kiriş donatıları birbirini tutmuyor. Bu duruma
genelde perdelere saplanan kirişlerde ve kirişlerin ilave donatılarında denk geliyorum. Sanırım kiriş donatısının
perdeye 50Ø uzatılması durumlarında bir hata oluyor. Her proje sonunda tek tek hesaplanan kiriş donatılarıyla
çizilen kiriş donatılarını artık kontrol etmek istemiyorum.
Programda alınan paspayı değerleri hesap teorisine uygun değerlerdir. Bununla birlikte çizimlerde net beton örtüsü değerlerinin basılması istenmektedir. Bu konuda hesap, çizim ve rapor uyumunu sağlayacak düzenlemeyi programda yapacağız.2-Net beton örtüsünün hesaplarla çizimlerde farklı olarak ele alınması bence önemli bir sorun. Başka arkadaşlar
da bu sorunu belirtmiş ve İdecad yetkilileri bu sorunu düzelteceklerini söylemişler ancak ben de bir kere daha
hatırlatmak istedim.
Kirişte çift sıra donatı isteği notlarımız arasındadır.3-Kirişlerde bulunan boyuna donatının ve ilave donatının keside sığıp sığmadığı kontrol edilmiyor. Bu kontrol yapılabilse
ve donatıların sığmadığı durumlarda çift sıralı donatı yerleştirilebilse çok iyi olur. Tabi bu durumda alttaki donatıların
moment kolu daha az olacak ve bunun da hesaplarda düşünülmesi gerekecek. Sanırım biraz zor bir istek bu ama
İdecad'in bunu da başaracağından eminim.
Birden fazla donatı hesap aksı çizildiği zaman o aksların geçerli olduğu mesafeyi vermek gerekir4-Radye temelde, temel geometrisinin dikdörtgen olmadığı durumlarda ilave hesap aksı oluşturarak farklı kesitlerde
ayrı ayrı donatı çizdirebiliyoruz ancak donatı adetleri doğru hesaplanmıyor. Bu durum düzeltilse iyi olur. Bir de alt ve
üst donatı ekleri aynı kesitte olmayacak şekilde, şaşırtmalı olarak çizilse iyi olur.
Programda kolon filiz boyları belirlerken yönetmelik koşulları çerçevesinde zaten ekonomik filiz boyu çıkacak şekilde düzenleme yapılır. Düzenleme yapılırken etkin olan kriterler, malzeme dayanımı ve boyuna donatı çaplarıdır. Kat yüksekliğine bağlı olarak bir filiz boyu hesabı zaten yapılmamaktadır. Konuyla ilgili TDY 3.3.3.2b ve TS 500 9.1.2a maddeler incelenebilir.5-Filiz boylarını kendimiz belirleyebiliyoruz ancak farklı kat yükseklikleri olduğunda zayiatı azaltmak için farklı filiz
boyları ayarlamak gerekebiliyor. Bunu programa tanımlayabilmek mümkün olsa iyi olur. Böylece çizimlerde tekrar
düzenleme yapmaya gerek kalmaz.
Bu bildiriminiz notlarımız arasındadır.6-Çift etriyeli kiriş ve nervür kirişlerde boyuna donatılar çizimlerde etriyeleri tutacak şekilde tam etriye kenarlarında
çizilmiyor. Bir de çift etriyeli nervür kirişlerin etriye pozları yazılmıyor. Bu durumların düzeltilmesi iyi olur.
emrecaga":wdvgabhr' Alıntı:---1. maddeyle ilgili olarak bir projeyi ekledim. Bu projede aşağıda belirttiğim kirişlerde
hesaplarla çizimler aynı çıkmamıştı (Proje çok katlı olduğundan sadece 2 kattaki hatalı
olan kirişleri belirtiyorum)...
performans analizi yapmak için katlara ayrı ayrı beton sınıfı giriyorum fakat bunu raporda göremiyorum. kolonlar ve kirişlerdeki beton sınıfı olarak gözüküyor ve mesela 1. kat beton sınıfı tüm katların kolonlarında imiş gibi görünüyor. aynı şekilde zemin kata girdiğim beton sınıfı da tüm katların kiriş beton sınıfı olarak görünüyor.
bir de ide'yi linux'ta kullanma şansımız var mı? vista 32 bit işletim sistemi yerine ubuntu 64 bit'te ide'yi kullanmak istiyorum bu mümkün mü?