V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
saridurmus":1i12vks5' Alıntı:
Selamlar,
doğrusal performans analizinde can güvenliği performans düzeyi hesabını yaparaken Bayındırlık Müdürlüğü; kullanım amacı değişen (örn. Konuttan dersane veya okul ) binalarda hem can güvenliği hem de hemen kullanımı istiyorlar rapor kısmında bir seçenek yapsak hangi dilim içine giriyorsa ayrı ayrı gösterme yoluna gidebilirmiyiz.

Merhaba,

Dershane ve okul için tabloya bakarsak..

Hemen kullanım 50 yılda %10
Can güvenliği 50 yılda %2

7.8'e bakarsak...
50 yılda %10 için I=1 ve ordinat katsayısı çarpanı 1 ve bunun sonucunda performans düzeyi hemen kullanım çıkmalı...
50 yılda %2 ve I=1 ve ordinat katsayısı 1.5 alınmalı ve performans düzeyi can güvenliği çıkmalı..

Dolayısıyla iki raporun ayrı olarak düzenlenmesi gerekli görünüyor.

Siz iki farklı performans düzeyi raporunun tek seferde hazırlanmasını mı istiyorsunuz?

hakan bey,
burada özet rapor genişletilmeli.
yani HK ve CG durumlarının birlikte arandığı yapılar(farklı aşılma olasılıkları için) için özet rapor her ikisini de kapsar biçimde olmalı. tabii bu farklı bir analiz gerektiriyor. bu da ardışık olabilmeli. özetle; HK VE CG isteniyorsa ardışık iki perf. analizini proğram yapıp rapor oluşturmalı. keza güçlendirme yapılan binalar için de hem mevcut durum performansını, hem de güçlendirilmiş durum performansını özet rapor ile gösterebilmeliyiz. ayrıca karot sonuçlarını liste olarak girip buradan st. sapma, ort, ot-st. sapma gibi değerleri alabilmek gerek. teşekkür ederim.

hakan bey,
burada özet rapor genişletilmeli.
yani HK ve CG durumlarının birlikte arandığı yapılar(farklı aşılma olasılıkları için) için özet rapor her ikisini de kapsar biçimde olmalı. tabii bu farklı bir analiz gerektiriyor. bu da ardışık olabilmeli. özetle; HK VE CG isteniyorsa ardışık iki perf. analizini proğram yapıp rapor oluşturmalı. keza güçlendirme yapılan binalar için de hem mevcut durum performansını, hem de güçlendirilmiş durum performansını özet rapor ile gösterebilmeliyiz. ayrıca karot sonuçlarını liste olarak girip buradan st. sapma, ort, ot-st. sapma gibi değerleri alabilmek gerek. teşekkür ederim.

burda durum gözüken yerde pencere sayısı artırılıp; hemen kullanım, can güvenliği gibi yazmak münkün mü bazen aynı değerler çıkıyor. bayındırlığa anlatmakta güçlük çekiyoruz. yoksa iki hesap yapıyoruz.

mrb sayın site yöneticileri ve takipcileri
idestatik 6 programıyla bi bina tasarlıyorum fakat küçük bi sorum olacak. teras kat ta karşılıklı iki kiriş arasına iki taraftanda kirişe saplanan bi üçüncü kiriş tanımladım sapladığım kiriş eksene paralel saplanan kirişler ise eksenle belirli bi açıya sahip kirişler fakat bu iki kirişin açısı aynı , sorum şu ki sapladığım iki kirişte saplama noktasında iki ayrı kirişe bölünüyor ve donatı açılımıda haliyle iki farklı kiriş olarak veriyor . ben bu kirişlerin saplama noktasında bölünmesini istemiyorum tek bi kiriş olarak modellemek istiyorum. bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden teşekkürlerimi sunarım .

proje boyutu büyük olduğundan ekleyemedim projeyi mail adresiniz varsa mail adresinize iletebilirim.

Projeyi küçültmek için ise sorunuzla alakalı olmayan diğer katları silin... Projeyi sıkıştırarak kayıt edin...

Merhaba,

Sorunuz eğik kiriş açılımlarının yapılmasına yönelik...

Programda eğik kirişlerin çizimlerine ilişkin düzenlemeler ileriki versiyonda yapacağımız işler listesindedir.

Çatı katı kiriş açılımları için; boş bir projede, uygun açıklıkla yatırılmış düz kolon-kiriş elemanları tanımlayabilir, betonarme kısmında orginal projeden alacağız donatıları yazabilir ve bu şekilde kiriş açılımını çizdirebilirsiniz.

Daha sonra bu kirişleri, ana projenin kiriş açılım paftasına bloklayıp ilave edebilirsiniz.

idecad statik den etabs a veri atkarımı

Merhabalar;
Idecad de modellediğim bir yapıyı Etabs a nasıl aktarabilirim ?

Saygılarımla

kolonlar arasındaki mesafe perdenin kalınlık uzunluk oranını sağlamıyor bunu nasıl çözerim yardımcı olursanız sevinirim

zeki78":387fb1rf' Alıntı:
Perde kalınlığı kat yüksekliğinin 1/20 sinden az olamaz deniyor ne yapmalıyım.

Merhaba,

Projenizde panelleriniz, yönetmelik gereği en az 29 cm kalınlığında olmalı... Ancak su basman perdelerinin bu koşuldan muaf olduğu kanısındaysanız uyarıyı dikkate almayabilirsiniz...

İyi çalışmalar

hakan bey selamlar...
ben mantar döşemeler ile ilgili bir forum başlığı açtım. arada bir oraya da bakmanızı çoooook rica ediyorum.

Merhabalar;
karşılaştığım bir sorun hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum;
biri birine paralel atılmış (x yönünde) iki aks...ara mesafe 20 cm, (akslardan ilki A, diğeri B olsun)
bunları kesen ( y yönünde) 3 aks (1,2 ve 3 aksları ... ara mesafe 400 cm);
A1, B2 ve B3 kesişimlerinde birer kolon(yada perde) ancak bu kolon hem A hemde B aksını kesecek yeterli büyüklükte;
A1 kesişiminden A2 düğümüne bir kiriş, daha sonra B2 düğümünden de B3 düğümüne bir kiriş atılınca (kiriş boyutu 25/50, ve kaçıklık olarak sırtını aksa dayamış, kirişler A,B aksları arasında kalcak şekilde) bu iki kiriş program tarafından sürekli kabul ediliyor;
ara mesafe 20 cm ve kiriş genisligi 25 cm ayrıca takip eden iki kiriş 5'er cm biribirinin içine girince program otomatik olarak sürekli kabul ediyor...
kirişler,biribirini kesen 5 cm kacıklıktan kurtarılınca( kirise kacıklık verilince) sureklilikten kurtarılıp çizimler alınabiliyor ancak bu bir handikap daha çıkıyor ki o da döşemelerin ebatlarının değişmesi, projenin mimariye aykırılığı v.s...
simdiye kadar yaptığım: kacıklık verip cizimleri aldıktan sonra kacıklıkları geri alıp raporlarımı hazırlamaktı...
bu sorunla karsılasan veya bu soruna farklı (aynı zamanda tutarlı) bir çözüm getiren arkadaşlar ve İde ARGE ekibinin önerilerini merakla bekliyorum...
iyi çalışmalar, saygılar...

*Not: resimle acıklamak isterdim ancak forumda resmi nasıl yayınlayacagım konusunda acemiyim, mazur görün...

Merhaba;
Benzer durumlarla bizde karşılaşıyoruz, bunu aşmak için kiriş yönünü değiştiriyor ve kiriş sürekliliklerini bozuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken kiriş açılımlarında kirşin plandaki yeni tanımlanan bakış yönüne göre çiziliyor olması, yani uygulamada mesnet ilavelerinin ters konulma ihtimali var. Eğer bu ihtimalide bertaraf etmek istiyorsanız sadece o kiriş için benzer bir değişiklik yaparak tekrar açılım almanız gerekecek. Bunun daha pratik çözümü olarak belki kiriş parametrelerine sağdan/soldan sürekli kabul et yada etme gibi bir seçenek konulmasıdır.

Saygılarımla...

Herkese Merhabalar;

Idecad statikte kirişleri modellerken kiriş kesitlerini tablasız olarak nasıl modelleyebilirim.
Asıl amacım bu modeli sap2000 e atmak. Ama kirişlerin dikdörtgen kesit olarak tablasız aktarılmasını istiyorum

Çok acil cevaba ihtiyacım var
Herkese teşekkürler

Sn. 2m proje;
önerileriniz için teşekkürler. işi biraz daha pratikleştiren bir öneri...
İde ARGE ekibinin konu üzerinde bir çalışması yapması gerekli sanırım...
çalışmalarınızda başarılar, saygılar...

civil1979":w2aqpzxh' Alıntı:
Herkese Merhabalar;

Idecad statikte kirişleri modellerken kiriş kesitlerini tablasız olarak nasıl modelleyebilirim.
Asıl amacım bu modeli sap2000 e atmak. Ama kirişlerin dikdörtgen kesit olarak tablasız aktarılmasını istiyorum

Çok acil cevaba ihtiyacım var
Herkese teşekkürler
kiriş ayarlarında statik betonarme sekmesi altında "tanımlı kesit parametreleri" kısmını kullanabilirsin.

Geri