V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, 6.011 versıyona guncelledım programı fakat daha once mınımum donatı oranı %1 olan kolonlar yanı 25/60 kolonda 8 adet fı 16 vardı sımdı bu oranı yukarı yuvarlayıp %1.34 yapıyor ve 10 adet fı 16 koyuyor program. Genel program parametrelerıne baktıgımda %1 olarak gozukuyor. bı cozum uretırsenız sevınırım. ıyı calısmalar

Merhaba,

6.0101 versiyonunda iki etriye kolu arasındaki mesafenin 25fi koşununu sağlaması yönünde değişiklik yapıldı.

Ekteki resmi inceleyelim:

Soldaki kolon 6.01, sağdaki kolon ise 6.0101 açılımıdır. Sağdaki kolonda uzun doğrulda 25fiyi sağlayacak şekilde 2fi16 ilave donatı atılmıştır. Ancak bununla birlikte, 25'lik yönde ortaya atılan iki donatıya da ihtiyaç olmadığı görülüyor. Bu yüzden sadece 16'lık tek donatı seçimi koşulları için , 25fi yanında, pursantajın %1''e yakın çıkmasını sağlayacak kontrollerin de programa eklenmesi gerekli. Bu durumu iş listemize yazdık.

Şimdilik siz kolon betonarme diyalogunda majör yönde görünen 6fi16'lık donatı seçimini 4fi16'ya olacak şekilde azaltabilirsiniz.

Ya da donatı seçiminde 14-16 donatı kullanımına izin verebilirsiniz.

iyi çalışmalar

merhaba tekrar, major 4fı16 mınor 4 fı16 yaparsak zaten aynısı oluyor. yanı pursantajla major yonde oynarsak 2 uste 2 alta demır atıyor. gerisini araya ozaman 25 fi kosulu saglanıyor. pursantajda.

BENDE DE AYNI SORUN VAR VE DÜZELMİYOR.LÜTFEN YARDIMCI OLUN.MESELA BİRİNCİ KATTAN ZEMİN KATA GEÇTİĞİM AN PROGRAM GİDİYOR...

Selamlar,
kirişlerde ve döşeme kenarında var olan eğrisel kiriş, eğrisel döşeme kenarı tanımlama olanağı ; temel kirişlerinde ve Radye döşeme kenarında tanımlama olanağını getiremezmiyiz. Bu özellik eklenebilirmi?

Merdiven çizimlerinde layerları detaylı atmıyor.. Donatıları merdiveni .. vb. hepsini standart olarak atıyor. Bununla ilgili bi düzeltme yapılacak mı ?

Nd max kontrolünde 0.5Ac*fck ya göre kurtarmayan kolon raporda kurtarmış görünüyor

Merhaba,

Elemanlar kurtarıyor çünkü programda negatif kuvvet yönü yukarıdan aşağıya doğrudur. Raporda normal kuvvetler de kendi kuvvet yönlerine uygun olarak eksi değerde basılıyor.

Söylemek istediğim mavi ile seçili alana dikkat ederseniz Ac*fck=125, Ndmax= 65.17,

0.5*Ac*fck=125*0.5=62.5<65.17 olduğu için kurtarmaması gerekirdi.

diğerlerine dikkat ederseniz diğer Ndmax değerleri 0.5*Ac*fck değerlerinden küçük... Ayrıca raporda 0.5*Ac*fck değerleri basılsa daha iyi olurdu.. Ben de size daha rahat anlatırdım..

Maksimum normal kuvvet aşımı ile ilgili mesaj kolon betonarme diyalogunda projeciye iletilmektedir. Durum sadece raporlama aşaması ile ilgilidir ve iş listemize not olarak düşülmüştür.

kazıklı temel ile ilgili bir sorum var. temelde 2 aded ayrı radye tanımladığımda birinde kazık tanımlıyabiliyorum. diğerinde tanımlamaya kalktığımda uyarı veriyor. Program olanaklarıyla ilgili bir durum mu?

kazıklı temel ile ilgili bir sorum var. temelde 2 aded ayrı radye tanımladığımda birinde kazık tanımlıyabiliyorum. diğerinde tanımlamaya kalktığımda uyarı veriyor. Program olanaklarıyla ilgili bir durum mu?

Parçalı radye sistemlerdeki kazık temel girişi güncelleme versiyonunda eklenecek bir husustur. Kullanığınız versiyonda kazık sistemini tek parça radye sistemi içerisinde tanımlayacak şekilde düzenleyin.

İyi çalışmalar...

Kiriş açılımında bazı kirişlerin etriye aralıklarını yanlış yerde gösteriyor.
Bu şekilde bi kaç kirşitede gördüm aynı hatayı.
Bilginize..

Merhaba;

Eklediğiniz kiriş açılımında kesik kesik olarak gözükmesi gereken saplama kiriş görüntüsü çizgi renginin arka planla aynı renk olmasından dolayı gözükmüyor. Dolayısıyla bahsettiğiniz orta bölge etriyesinin mesnetlere ötelenmesinin sebebi saplama kiriştir. Sanırım İDE Yapıdaki arkadaşlar kiriş açılımları ile ilgili güncellemeler esnasında bu sorunuda çözeceklerdir.

Saygılarımla.

Selamlar,
Yine sorunlu bir proje ekliyorum geçen hafta çizimlerini aldığım projede bir değişiklik yapmak için açtığımda bazı çizimleri göremiyorum. Geçen ser kendiliğinden iki gün sonra sorun giderilmişti. örneğim kolon aplikasyonu çizimi boş geliyor aynı zemin kat kalıp planıda boş geliyor. bu arada diğer arkadaşların dediği gibi sık sık program yanıt vermiyor. yeniden prpjeyi açmak zounda kalıyoruz. son versiyonda statik denge tam kurulamadı galiba.
Windows 7 ultimate 32 bit kullanıyorum.

Merhaba,

Konu güncelleme versiyonunda ele alınmıştır. Paftaların yanıt vermemesini veya boş gelmesini aynı nedene bağlıyoruz. Yakında çıkacak olan beta versiyonunda söz ettiğiniz hususu sizler de test edebilirsiniz.

Teşekkürler,
ben sadece büyük projede sanmıştım ama öyle değilmiş proje boyutu önemli değilmiş bunu göstermek istedim.
birde radye temelde döşeme kenarı çizgisininde dairesel kenar kullanma olanagı getirilebilirmi.
başak bir proje daha ekliyorum bu tür perdelerin olduğu şekilde perde detayları biraz hatalı özellikle perdede boşluklar hatalı olmuş. ben biraz düzeltim düzelmiş halini silmedim . incelerseniz sevinirim.

GUSE EKLEME

Kolonlara vede Perde duvarlara guse nasıl eklenebılır. Guse boyutunu uzunlugunu ve genışlığini perde duvarına ve kolonlara eklenme şeklini resiml olarak açıklarsanız memnun olurum.

teşekkur ederım.

iyi çalısmalar

Geri