V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yük güvenlik

s.a kolay gelsin
Proje genel ayarları /yük-güvenlik bölümünde (resimde işaretli kısımları) bulunan bu kısımların standart işaretli olması gerekenlerini ve nedenlerini , diğer kısımlarında hangi durumlarda işaretli olması gerektiği konusunda bilgilendirirseni sevinirim.
 
Re: yük güvenlik

Merhaba

Sırası ile,

1-D.Y. 6.3.2.1. Maddesine göre A , B ve C sınıfı zeminlerde , zemin emniyet gerilmesini depremli durumlar için enfazla %50 arttırabilirsiniz.

2-Radye temel dışındaki temeller için Bütün kombinasyonlardan oluşan zemin gerilmelerinin ortalamaları alınarak , zemin gerilmesi kontrolü yapılır.
(Güvenli tarafta kalmak için seçilmemelidir.)
3-Radye temel dışındaki temeller için Zemin gerilmesi kontrolünde depremli durum kombinasyonları da dikkate alınır, işaretlenmes ise sadece düşey yükler altında zemin gerilmesi kontrolü yapılır. (Seçilmesi gerekir.)
4-Radye temel dışındaki temeller için, temellerde negatif(-) zemin gerilmesi kontrolü yapılabilir.

5-Radye temeller için bütün kombinasyonlardan oluşan zemin gerilmelerinin ortalamaları alınarak , zemin gerilmesi kontrolü yapılır.
(Güvenli tarafta kalmak için seçilmemelidir.)
6-Radye temeller için Zemin gerilmesi kontrolünde depremli durum kombinasyonları da dikkate alınır, işaretlenmes ise sadece düşey yükler altında zemin gerilmesi kontrolü yapılır. (Seçilmesi gerekir.)
7-Radye temeller için temelde negatif(-) zemin gerilmesi kontrolü yapılabilir.
 
Re: yük güvenlik

teşekkür ederim son olarak
hesap donatısı toleransı ,kesit kontrolu toleransı ve ts 500 yeniden dağılım maddesini uydula şıklarınıda açıklarsanız sevinirim
 
Re: yük güvenlik

gürkan":mhootf8c' Alıntı:
teşekkür ederim son olarak
hesap donatısı toleransı ,kesit kontrolu toleransı ve ts 500 yeniden dağılım maddesini uydula şıklarınıda açıklarsanız sevinirim


Merhaba

Diyaloglarda ilgili maddenin üzerinde mouse sağ tuşuna basarak , "Bu nedir?" komutunu ile yardım alabilirsiniz.

Bahsettiğiniz maddeler hakkındaki açıklamalar ekdedir.
 
b3 düzensizliği

ide 5 ve ide 6'da b3 düzensizliğinin bulunduğu yapılarda ilgili kolon ve kirişlerin kesitlerindeki tesirlerin %50 oranında artırıldığını raporda nasıl görebilirim.
 
panel- kiriş birleşimi

ekte verdiğim dosyada olduğu gibi panellere kiriş (asmolen doşemelerde) saptarken sorun yaşıyorum. Sorun şu: panelin uzun yönünden dik kiriş sapladığımda problem yok, açılı olarak bağlamak istediğimde defalarca denemem halinde başarılı oluyorum. kısa yonde ise yine panele parelel bağlarken eger karşıdaki kolon panele paralel ise problem yok , ama kolon panele dik ise bağlanma sorunu var. panelin kısa yönünde kirişi açı yapacak şekilde yerleştirmiş isem defalarca ugraşıyorum anca bağlıyabiliyorum. bu dosyayı size inceleyesiniz diye gönderiyorum. Böyle durumlarda projeyi girmek biraz zor oluyor (normal sistemde proje datası girmek için harcanan zamanın en az dört katı zaman gidiyor.). panele kiriş saplanması konusu bence biraz zayıf kaldı gibi. sizlere iyi çalışmalar.
 
Re: idecad statik den etabs a veri atkarımı

civil1979":3kad3uxc' Alıntı:
Merhabalar;
Idecad de modellediğim bir yapıyı Etabs a nasıl aktarabilirim ?

Saygılarımla


Merhaba

ideCAD Statik de modelinizi Proje menüsünden "Sap2000 Veri tabanı dosyası olarak kaydet" komutunu kullanarak,projenizde veri kaybı olmadan SAP2000 de direkt açılabilir ve analiz yapılabilir halde kayıt yapabilirsiniz.
ETABS Programına direkt export olanağımız yok.
Bunun için Proje menüsünden "Sap2000 Veri tabanı dosyası olarak kaydet" komutunu kullanarak, SAP2000'e projenizi export edin.

1) Sap2000 programında Export ettiğiniz dosyayı açın.
2) Sap2000 de File Menüsünden --> Export -- > CIS2/STEP File olarak tekrar export edin.
3) ETABS a geçip File Menüsünden --> Import --> "CIS2/STEP File" ı seçip, Sap 2000 den export ettiğiniz, dosyayı import edin.

İyi çalışmalar.
 
Re: panel- kiriş birleşimi

İbrahim Bey merhaba,

Telefonla görüştüğümüz üzere, bazı panellerin altında döşeme kenarları kalmış...

Ayrıca geniş kirişler perde düğüm noktarını tam yakayamıyor. Kirişleri önce panel düğüm noktalarına denk gelecek şekilde 20 cm genişliğinde girin sonra kaçıklık ve genişliklerini ayarlayın.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar...
 
5 versiyonunda sadece sistemde B3 düzensizliği bulunmaktadır mesajı veriyoruz. (Deprem yönetmeliği genel raporunda)
 
daha önce analizini yaptığım projede ufak bir değişiklik yaptım ama şimdi analiz yapamıyorum yardımcı olurmusunuz. modal analize gelince yapamıyor.
Sistemi temelsiz analiz yaptırdığımda problem yok ama temeli oluşturup analiz yaptığımda modal analizde takılıyor.
 
PROJENİZDE,
zemin yatak katsayısı değeri sıfır olarak alınmış. bu yüzden analiz kesiliyor. uygun yatak katsayısını girerseniz analiz sorunsuz tamamlanıyor. saygılar...
 
autocad dwd/dxf import sorunu

merhabalar
ben son versiyon da autocadden proje aktardım ama objeleri ( kolon,aks vs.) nasıl ide ye tanıtacağımı bilmiyorum. Bu konuda yardım lütfen...
 
Re: autocad dwd/dxf import sorunu

muratti":1srx1g71' Alıntı:
merhabalar
ben son versiyon da autocadden proje aktardım ama objeleri ( kolon,aks vs.) nasıl ide ye tanıtacağımı bilmiyorum. Bu konuda yardım lütfen...

Bu işlem için 6 versiyonunda Araçlardan/2B Mimari Proje Oku komutunu kullanırsanız.

Önce, Dwg/dxf olarak okuyacağınız dosyada aks, kolon, kiriş, perde objelerinin kendi katmanlarında tanımlı olduğunu teyit edin.

Programda çizimi import edin.

Araçlardan/2B Mimari Proje Oku komutunu çalıştırın.



Açılan diyalogta sırasıyla, aks kolon kiriş vs ikonlarını tıklayarak elemanlara ait katmanlara göre objeleri oluşturun.
 
döner merdivenler

idecad 6 da halisel (döner) merdivenlere düz donatı atıyor. bu tür merdivenlere merdivene göre döner donatı nasıl atılabılır. örneklemeyle açıklayabılırmısınız. ıkı boyutlu ortmadan donartı atılacagı soylendı. 2d ortamdan nasıl doner merdıvene donatı atılabılır?
 
Döşeme donatısı hatası

Merhaba.
Ekte gönderdiğim projede döşeme donatıları asansör kovasının içine taşıyor.
Acaba ben hatalı bir girişmi yapıyorum yoksa program hatalı çizimmi yapıyor.
Kolay gelsin.
 
Merhaba;

Projenizde donatısı hatalı çizilen döşemenizin üst kenarı poligon kolon olarak tanımladığınız asansör perdesine komşu, program o kenardaki döşeme donatısını poligon kolonun o yöndeki en dış kenarına kadar uzatıyor. eğer asansör perdesini poligon kolon olarak değilde panel elemanlarla tanımlarsanız hem asansör perdesi perde gibi donatılandırılır hemde döşeme donatıları hatalı çizilmez. Program açısından bakıldığında karşılaştığınız sıkıntı düzeltilmesi gerekli bir çizim hatasıdır.

saygılarımla...
 
Geri
Üst