V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ideCAD Statik 6 hatası

iyi günler
daha önce idesatatik 5.0 sürümünde yapmış olduğum bir projeyi idesatatik6.0 sürümünde açmayı ve analiz yapıp çıktı almayı denedim. ama 6.2004 sürümünü kurduktan sonra projeyi açtığımda subasman altından zemin kata geçerken program hata veriyor ve kendini kapatıyor. programı kaldırıp yeniden kurdum ve 6.2004 ü yeniden güncelledim ve aynı hatayı verdim. güncellemeyi interetten 3 defa indirdim ve hepsini kurdum aynı hatayı verdi.
katlar arasına nasıl geçildiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,

Ofisteki bilgisayarlarımızda belirttiğiniz sorun oluşmuyor.

Bilgisayarınıza ilişkin ekran kartı uyuşmazlığı olabilir.

1. Ekran kartınızın son sürücülerini güncellemek bu tarz sorunları giderebilir.(kesinlikle yapılmalı)
2. Genel Ayarlar diyalogunda "3B çizim modunu aktif hale getir" işaretli ise seçeneğini kaldırmak sorunuzu çözebilir.

selamlar,
Bir arkadaşın projesinde Radye temelde donatılar üst ve pilye olarak çıkmış. BAna bak diye getirdi ama ben şöyle bir baktım problemi anlamadım. donatılarına bir bakarmısınız. alt düz donatısı gözükmemiş neden olabilir...

sorunu giderdim. openGI donanım hızlandırıcısını kullan" kutucuğunu kapatınca sorun giderildi.
ama tekrar açıp keydedip yeniden açtığımda sorun devam etti. ve kaydedip kapattığımda hata mesajı çıkıyor.
AppName: idecad_statik_6.exe AppVer: 0.6.2.4 ModName: ig4icd32.dll
ModVer: 6.14.10.4964 Offset: 0002132f
açıklama bölümünde bunlar yazılı

saridurmus":3do5wndp' Alıntı:
selamlar,
Bir arkadaşın projesinde Radye temelde donatılar üst ve pilye olarak çıkmış. BAna bak diye getirdi ama ben şöyle bir baktım problemi anlamadım. donatılarına bir bakarmısınız. alt düz donatısı gözükmemiş neden olabilir...

Merhaba,

Radye döşemeye ait betonarme hesap aksları ayarlarında düz+pilye seçeneği işaretlenmiş.

Betonarme hesap aksı edit komutuyla hesap akslarını tıklayın. Açılan diyalogra üst düz + alt düz seçeneğini işaretleyin.

Bu işlemi her iki yöndeki aks için uygulayın.

İyi çalışmalar...

cadden":2re8w5sk' Alıntı:
sorunu giderdim. openGI donanım hızlandırıcısını kullan" kutucuğunu kapatınca sorun giderildi.
ama tekrar açıp keydedip yeniden açtığımda sorun devam etti. ve kaydedip kapattığımda hata mesajı çıkıyor.
AppName: idecad_statik_6.exe AppVer: 0.6.2.4 ModName: ig4icd32.dll
ModVer: 6.14.10.4964 Offset: 0002132f
açıklama bölümünde bunlar yazılı

Ekran kartı modeliniz nedir. Son versiyon sürücülerini güncellediniz mi?

Daha öncede yazdım belki...
Kiriş düzeltme menüsüne bir satır eklenip kiriş net açıklığınıda yazamasını ve çizim menüsündede kiriş alıtına ölçülerinin yazılmasını istiyorum.
kiriş donatılarını düzenlerken açıklıkları görmek istiyorum her seferinde plana dönmek zaman kaybettiriyor özellikle büyük projelerde.
Dikkate alırsanız sevinirim.

pafta ölçek sorunu

yapılan çizimleri çıktı alma işlemi için yeni pafta oluşturup yan yapa pafta bloğu yaparak hazırlarken. program bütün çizim ekranlarını 1/100 olarka kabul ediyor her açtığımız 2 ve 3 boyutlu çizim ekranlarında ekranın sağ alt kısmındaki 1/100 ölçeğini değiştirmek gerekiyor buda gereksiz bir zaman kaybı ve farklı ölçeklerde çıktı alma işlemlerinde karışıklığa sebep oluyor yeni hazırlanacak olan güncellemye bu hatanında giderilerek eklnemesini istiyorum.

Re: pafta ölçek sorunu

KUBA2009":1dal4ema' Alıntı:
yapılan çizimleri çıktı alma işlemi için yeni pafta oluşturup yan yapa pafta bloğu yaparak hazırlarken. program bütün çizim ekranlarını 1/100 olarka kabul ediyor her açtığımız 2 ve 3 boyutlu çizim ekranlarında ekranın sağ alt kısmındaki 1/100 ölçeğini değiştirmek gerekiyor buda gereksiz bir zaman kaybı ve farklı ölçeklerde çıktı alma işlemlerinde karışıklığa sebep oluyor yeni hazırlanacak olan güncellemye bu hatanında giderilerek eklnemesini istiyorum.
Merhaba Sayın Kuba,

Ekranın sağ alt köşesindeki ölçek ekran görüntü ölçeğidir. Çizim çıktısı alırken bu ölçeğin bir önemi yok. Çizim paftası hazırlarken Araçlar Menüsü altında bulunan Pafta Dizaynı komutunu kullanabilirsiniz. Aşağıdaki linkten konu hakkında bilgi edinebilirseniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

ideCAD 5 te radye temelleri nasıl yapıyoruz.

gerekli projelerde radye temel bilindiği gibi yapıyoruz ama donatlar olmuyor çözümleriniz nasıl acaba ?

Re: ideCAD 5 te radye temelleri nasıl yapıyoruz.

Eğer hesap akslarındaki donatı yetersizliğinden bahsediyorsanız, donatı aklsrını kendiz düzenleyip moemnt yüksek olduğu yerlerde daha büyük donatı çapları kullanarak çözüme gidilebilir. Donatı akslarının manuel düzenlenmesine yönelik aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Merdiven statik

İde cad 6.2005 versiyonda merdiven analizi yapmak istedim L kollu yapmış olduğum merdivenin statik analizine bastım ama betonarme sekmesinde merdivenle ilgili herhangi bir veri yok ayrıcca çizim sekmesinde merdiven çizimini yaptırıyorum hiç birşey çıkmıyor. acilen bu merdiven statiğine ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum.

saridurmus":vvytbmy8' Alıntı:
Selamlar,
ekte verdiğim projede modal analiz sırasında jakobien hatası veriyor. nedeni ne olabilir.
Merhaba,

Eklediğiniz projede analiz yapılabiliyor. Eklediğiniz projeyi indirip tekrar dener misiniz? Ayrıca projenizde zemin katta girilen S9-S13 perdelerinde düşey süreklilik sorunu var. Geometri kontrolü yaptığınızda göreceksiniz.

İyi çalışmalar

Levent bey,
gönderdikten sonra fark ettim ve düzelttim. ama yine uzantısı *.ide6 olan da modal analize geldiğinde jakobiyen hatası veriyor. EX ve EY yüklemelerinde de yine aynı mesaj geliyor ekrana. ama size gönderdiğim *.cde uzantılı dosyada S09 ve S13 süreklilik hatasını düzelttim problem kalmadı. dosya büyük olduğu için destek@ıdeyapi.com.tr gönderiyorum. ayrıca *.cde uzantılıda problemsiz analiz yaptı onunla devem ediyorum.

Geri