V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yilmazozaktan":30jhanep' Alıntı:
Selamlar,
İdecad 6.205 de yapının toplam ağırlığını nasıl bulabilirim? Kolay gelsin.
Analiz Menüsünden Kat Parametreleri Diyaloğundan veya Kat Genel Bİlgileri Raporunda Gve Q satırlarını toplayarak ulaşabilirsiniz.

herkese selamlar,

Bence idecad in statik versionunda da duvar çizebilmeliyiz ve bu duvarların, döşemeler üzerinde bulunduğu yerlerdeki yükleri de aynı şekilde analize dahil edilmesinde yarar görüyorum. ( döşemeler üzerinde bu şekildeki yük sistemiyle çalışan başka programlarda bunu gördüm ve bizim programda da olmasında fayda görüyorum ) belli bir yerde bulunan duvarlar için bütün döşeme yükünü arttırmak ne derece doğru olabilir diye düşünüyorum. sayglarımla.....

Bu amaçla döşemeler üzerine çizgisel döşeme yükü tanımlayabilirsiniz. Bütün döşemenin yükünü arttırmanıza gerek yok.

yardım

merhabalar analize tıkladıktan sonra zemin sınıfını z2 diye tanımladım fakat yanlış tanımlamışım bunu nerden degiştirecegim acaba

Re: yardım

Yapı ağacında Davranış Spektrum Fonksiyonları altında RFS1 satının üzerinde sağ tuşa basıp Özellikler satırını tıklayın. Açılan diyalogtan zemin sınıfını değiştirebilirsiniz.

yazı değiştir penceresi

son versiyonda ,yazı değiştir penceresinde, kopyala, yapıştır, kes komutları neden çalışmıyor?
ayrıca yazı edit, yazı değiştir penceresinin içine entegre edilse daha kolay olur işler herhalde.
yazı ile ilgili iki iş bir arada yapılmış olur.

merhabalar

merhabalar 1 tane sorum olacaktı

1. Yapımı 3 boyutlu halini incelerken grid noktasının üstünde degilde grid noktasının altında gözüküyor kot ve yükseklik girmeme ragmen bunun sebebini ogrenebilirmiyim bunu nerden ve nasıl düzeltirim

Re: merhabalar

okoronkwoaghahowa":k147v8lr' Alıntı:
Yapımı 3 boyutlu halini incelerken grid noktasının üstünde degilde grid noktasının altında gözüküyor kot ve yükseklik girmeme ragmen bunun sebebini ogrenebilirmiyim bunu nerden ve nasıl düzeltirim
Merhaba,
3b pencerede o an aktif kat penceresi kotundaki gridler gösterilir. Örneğin 3b pencereye 4. kat penceresinden bakıyorsanız, 4. kattaki gridler görünücektir. Gridleri görmek istemiyorsanız, Ayarlar/Genel Ayarlar diyaloğunda Izgara ve Sınırlar sekmesinde -Izgara çizgilerini göster- satırının işaretini kaldırabilirsiniz. Bunu bütün katlarda uygulamak için yine aynı diyalogta Genel Ayarlar sekmesinde -Ayarları tüm pencerelere uygula- satırı işaretlenir.

Re: yazı değiştir penceresi

yakubu' Alıntı:
yazı değiştir penceresinde, kopyala, yapıştır, kes komutları neden çalışmıyor?
quote]
Merhaba,
Yazı değiştir diyaloğunda klavye kısayol tuşlarını kullanarak kopyala ve yapıştır işlemlerini yapabilirsiniz. Örneğin yazıyı seçip Ctrl+C tuşlarına
basıp kopyalama yapabilir, Ctrl+V tuşlarına basıp kopyaladığınız yazıyı yapıştırabilirsiniz.
İyi çalışmalar

Re: ideCAD Statik 6.2006 Güncelleme (04.08.2010)

MERHABA İDECAD YÖNETİCİLERİ.

İDECADİ KULLANALI 8-9 AY KADAR OLDU.
İDECADDA GEOMETRİ KONROLU YAPTIĞIMIZDA VARSA HATA LİSTESİ ÇIKIYOR. LİSTEDE BELİRTİLEN HATANIN SEBEBİ İLE İLGİLİ VARSAYALİM TS 500 1.2.3.4 İBARESİ ÇIKMAKTADIR. BİZİM İSTEDİĞİMİZ ÇIKAN BU BAŞLIĞA TIKLADIĞINDA TS 500 DEKİ İLGİLİ ŞARTNAME EKRANA GELSE ÇOK DAHA KULLANIŞLI OLUR.
SAYGILARIMLA.

İLHAN KARATAŞ
İNŞAAT MÜH.

Admin":141utw6p' Alıntı:
Bu amaçla döşemeler üzerine çizgisel döşeme yükü tanımlayabilirsiniz. Bütün döşemenin yükünü arttırmanıza gerek yok.

Sayın Admin,
Nervür döşemelerde çizgisel döşeme yükü tanımlayamadığımız için bütün döşemenin yükünü artırmamız gerekiyor. Yeni versiyonlarda nervür döşemelerde de çizgisel yük tanımlama imkanımız olacak mı?

JAKOBİYEN HATASI

merhabalar. ben ilk defa proje sonucuda jakobiyen hatası ile karşılaştım jakobiyen nedir? bu hatayı nasıl giderebilirim. ayrıca rapor alırkende dinamik mod sayısı yetersi diyor mod sayısını elle giriyorum ama olmuyor. yardımcı olursanız bsevinirm

Re: JAKOBİYEN HATASI

3 boyutlu taşıyıcı sisteminiz çözülmeyecek şekilde teşkil edilmiş. Datalarınızı inceleyin. Programa geometri kontrolü yaptırın, 3 boyutlu çerçeve modunda çerçevenizin doğru oluşup oluşmadığını kontrol edin.

Kiriş-perde eğik açılı birleşim

Selamlar.

Ekt alttaki resimde gözüken bölgedeki B126 kirişini bulunduğu pozisyonda alttaki perdeye birleştiremedim.
En iyi haliyle üstteki resimdeki haliyle oluyor,ancak ben bu baglantının saglıklı olmadığını düşünüyorum.

bu kirişi bağlamanın bi yolu var mı?
Selamlar...

Re: Kiriş-perde eğik açılı birleşim

Merhaba,

Kirişin kolonu -perdeyi fiziksel olarak yakalaması önemli. 3 boyutlıu çerçevede düğüm noktasını incelyebilrisiniz. Ayrıca düğüm noktası taşı ile o bölgeyi taşıyarak bağlantının doğru olup olmadığını sınayabilirsiniz. Kirişi girerken başka bir düğüm noktasını yakalıyor olabilirsiniz. Aks katmanını kapatıp kirişi ondan sonra tanımlayabilirsiniz.

Eğer bağlantıda sorun yoksa "Obje Trim Yöntemini" kullarak plandaki görüntüyü düzeltebilirsiniz.

Yapamazsanız projeyi eklersiniz, proje üzeriden yardımcı oluruz.

Kolay gelsin..

DÖŞEME

Mehabalar Döşeme ile ilgili bir soru sormak istiyordum yardım ederseni< çok sevinirim

Aynı döşememin bir tarafı oda bir tarafı banyo ben bunlarda sabit yükü birisine marley diğerine ise karo girdim döşeme kenarıyla 2 ye bölerek fakat donatı detayında değişiklik farkettim döşemeler arasında süreklilikmi tanımlayacağım acaba teşekkürler

Re: DÖŞEME

ecspa1":2dsx0uza' Alıntı:
Mehabalar Döşeme ile ilgili bir soru sormak istiyordum yardım ederseni< çok sevinirim

Aynı döşememin bir tarafı oda bir tarafı banyo ben bunlarda sabit yükü birisine marley diğerine ise karo girdim döşeme kenarıyla 2 ye bölerek fakat donatı detayında değişiklik farkettim döşemeler arasında süreklilikmi tanımlayacağım acaba teşekkürler
Döşeme , döşeme kenarı ile bölündüğü için, donatı tipi değişmiştir. Döşeme Yardımcı toolbarında -Betonarme Hesap Askı Edit- komutu ile donatının çalışma tipini üstte+altta düz donatı seçebilirsiniz.

Döşemenin üzerinde farklı yükler var diye bence döşemeyi ikiye bölmenize gerek yok. Ortalama bir kaplama yükü almanız da yeterli olur.

İyi çalışmalar

Murat":1it738cn' Alıntı:
Admin":1it738cn' Alıntı:

Sayın Admin,
Nervür döşemelerde çizgisel döşeme yükü tanımlayamadığımız için bütün döşemenin yükünü artırmamız gerekiyor. Yeni versiyonlarda nervür döşemelerde de çizgisel yük tanımlama imkanımız olacak mı?

Sayın İdeCAD Yetkilileri,
Antalya Merkez ilçede uygulanan projelerin büyük çoğunluğu nervürlü döşeme ve biz çizgisel döşeme yükünü nervür döşemelerde kullanamıyoruz.Yeni versiyonlarda nervür döşemelerde de çizgisel yük tanımlama imkanımız olacak mı?
İyi çalışmalar.

Bu konu sıradaki versiyon planlamasında ele alınmamıştır. Ancak foruma yazılan her isteği mutlaka değerlendiriyor ve programa eklemeye çalışıyoruz.

acil yardım asmolen döşeme

sayın forum kullanıcıları ekte bulunan projeyi asmolen olarak çözdüm ancan 3 katlı yapının 1. katında asmolen kirişler ve kolonlar zorluk çıkarmıyorken son kat olan 2. katta kirişlerde daha çok (ab) güvensizliği veriyor bunun neden i ne olabilir acaba asmolen ayarlarımda mı bir hata var özellikle kısa kirişler daha zorlanıyor konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim şimdiden herkese teşekkür ederim.çünkü aynı projenin bitişiğindede bir yapı çözüyorum ondada aynı problem var

Geri