V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kesit Çizmee...

Aldıgım Çizimleree kesit çizmek istiyorumm bunu nasıl yaparımm yardımcı olursanız sevinirimm....çizimlerden kesit çiziyorumm bellege alındı diyoo am nasıl yapışştracagımı bilmiyorumm...

Kademeli Temel

İyi günler...Ekte gönderdiğim projemde kademeli temel uyguladım.Bodrum kata kadar devam etmeyen kolonlarımın olduğu temeli zemin katta girip -100 cm kot verdim.Tabi aynı şekilde,bodrum kata kadar devam etmeyen temel kısmında kalan kolon ve perdelere de -100 cm kot verdim..Bu yaptığımın doğru olup olmadığını teyit ettirmek istedim..

Yine,bu tür kademeli temel projelerinde,bodrum kata kadar devam etmeyen kısmın temelini zemin katta,devam eden kısmın temelini bodrum katta tanımlamak doğru olanıdır diye biliyorum...bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum..

Ve son olarak ; sistem bahsettiğim şekilde modellendiğinip analizler yapıldığında,sıra pafta dizaynına geldiğinde kafama takılan bişey daha var..Bunu da şimdiden sormak istiyorum...Kadameli temeli olan bu projemde,temel aplikasyon planını bodrum kat ve zemin kat olarak paftada ayrı ayrı mı göstereceğim,yoksa iki temeli tek açılıma kopyalayacak mıyım?Ve kesit alırken bu iki ayrı kattaki temel kesitini tek kesitte nasıl gösterebilirim?

Teşekkürler..
SEFA ÇUBUKCUOĞLU
İnşaat Mühendisi

muhendis35":2ncxw2cp' Alıntı:
aldıgımm çizimleree kesit nasıl ekliyebilirimm ???
Kat penceresinde iken,
Çizim/Kalıp Planı Kesiti satırını tıklayın.
-Kesit almak istediğiniz yere imleci götürerek herhangi bir noktayı sol tuş ile tıklayın.
-Kesit hattının ilk noktasını belirledikten sonra imleci kaydırın (dik veya açılı) ve sol tuşu tekrar tıklayın.
-Klavyeden enter tuşuna basın. (Mouse imleci göz halini alacaktır)
-Yönü belirlemek için, kesit hattının altını veya üstünü sol tuş ile tıklayın. Kesit hafızaya alınacaktır.
-Kesiti yerleştirmek için, kalıp planı aldıktan sonra, yerleştirirken koordinat al seçeneğini aktif hale getirerek Düzen/Yapıştır komutunu kullanarak kesiti yerleştirin.

Re: Kesit Çizmee...

muhendis35":jyguz4eb' Alıntı:
aldıgımm çizimleree kesit nasıl ekliyebilirimm ???
Kat penceresinde iken,
Çizim/Kalıp Planı Kesiti satırını tıklayın.
-Kesit almak istediğiniz yere imleci götürerek herhangi bir noktayı sol tuş ile tıklayın.
-Kesit hattının ilk noktasını belirledikten sonra imleci kaydırın (dik veya açılı) ve sol tuşu tekrar tıklayın.
-Klavyeden enter tuşuna basın. (Mouse imleci göz halini alacaktır)
-Yönü belirlemek için, kesit hattının altını veya üstünü sol tuş ile tıklayın. Kesit hafızaya alınacaktır.
-Kesiti yerleştirmek için, kalıp planı aldıktan sonra, yerleştirirken koordinat al seçeneğini aktif hale getirerek Düzen/Yapıştır komutunu kullanarak kesiti yerleştirin.

Re: Kademeli Temel

Merhaba
ÇUBUKCUOĞLUYAPI":1y7dbjeh' Alıntı:
İyi günler...Ekte gönderdiğim projemde kademeli temel uyguladım.Bodrum kata kadar devam etmeyen kolonlarımın olduğu temeli zemin katta girip -100 cm kot verdim.Tabi aynı şekilde,bodrum kata kadar devam etmeyen temel kısmında kalan kolon ve perdelere de -100 cm kot verdim..Bu yaptığımın doğru olup olmadığını teyit ettirmek istedim.
Yine,bu tür kademeli temel projelerinde,bodrum kata kadar devam etmeyen kısmın temelini zemin katta,devam eden kısmın temelini bodrum katta tanımlamak doğru olanıdır diye biliyorum...bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum..
Temel veri girişi doğru . Ancak zemin ve bodrum kattaki çevre perdelerini kabuk olarak modellemeniz uygun olur.(Hatta projedeki tüm panel elemanları kabuk olarak modellenebilir. Örnek projede olduğu gibi) Ayrıca zemin kattaki su basman perdelerinde su basman/üst kata devam etmeyen panel satırını işaretlemelisiniz.

Kadameli temeli olan bu projemde,temel aplikasyon planını bodrum kat ve zemin kat olarak paftada ayrı ayrı mı göstereceğim,yoksa iki temeli tek açılıma kopyalayacak mıyım?Ve kesit alırken bu iki ayrı kattaki temel kesitini tek kesitte nasıl gösterebilirim?
Temellerin nasıl gösterileceği size kalmış. Farklı katlarda olduğu temeller ayrı gösterilebilir. Aynı yerde göstermek için -kopyala ve yapıştır- komutları kullanilibilir.
Temel kesitlerini tek bir kesitte göstermek için, 1- Zemin ve bodrum katta ayrı Temel aplikasyon planı kesidi aldıktan sonra -kopyala ve yapıştır- komutları kullanılarak kesitler birleştirebilir. 2-Tüm projenin mimari kesidini alıp sadece temeller kalacak şekilde düzenleme yapılabilir.

Not: Zemin katta s12 kolonunun altında döşeme kenarı parçası kalmış. Bu parça K8 kirişinin kolona bağlanmamasına neden oluyor.

İyi çalışmalar

DEMO ÇALIŞMIYOR

İyi çalışmalar. Sitenizde bulunan demo versiyonunu indirip kurdum. Kurulum hatasız tamamlanmasına rağmen idecad'i çalıştırdığımda HASP KEY NOT FOUND diye bir uyarı veriyor. İşletim sistemi Win7 x64, ayrıca başka bir programın HASPHL sürücüsü sistemimde yüklü. Aladdin'İn sitesinden güncel sürücüyü kurdum ama yinede aynı hatayla karşılaşıyorum..

Re: DEMO ÇALIŞMIYOR

Merhaba,

Programın lisans gerektiren versiyonunu kurmuşsunuz ve onu çalıştırmak istiyorsunuz. Bu durumda donanım kilidiniz olmadığından çalışmaması normal...

Demo versiyonlarımızı aşağıdaki linkten indirip kurmalısınız.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar..

''Konsol döşeme tek nervür yada kaset döşeme olarak dizayn e

-Geometri kontrolünde ''Konsol döşeme tek nervür yada kaset döşeme olarak dizayn edilemez''
---Nasıl çözebilirim :Döşememi tek nervür yada kaset döşeme olarak dizayn edemiyecemm mi?:

Re: Kesit Çizmee...

bi sorum olcaktı zemin kat ile 2.kat ta A1 Burulma düzensizligini sagladıgı halde orta kat olan 1. katta neden saglmıyooo.... ilgincc geldii.....yarımcı olan olursa cok sevinirimm şmdiden tsekkürlerr...projee eketedir

Re: ''Konsol döşeme tek nervür yada kaset döşeme olarak diza

DÖşeme Tipik Kiriş yönünü değiştirdim çözüldü:

Metraj Birimleri Hakkında...

Merhaba,
oluşturduğum metraj resimde görüldüğü gibidir. Metraj birimleri ; betonda m3 , kalıpta m2, S420 demirde kg olarak mı tanımlanmaktadır ???
adszxdk.jpg

Re: Metraj Birimleri Hakkında...

Merhaba

Metraj birimleri

Kalıp m2
Beton m3
Donatı kg dır

iyi çalışmalar.

Zemin emniyeti olumsuz hatası

İyi çalışamalar arkadaşlar yapmış olduğum projede zemin emniyeti olumsuz hatası alıyorum herseferinde imar durumu sınır olduğu için radye temel alanını genişletemiyorum ekte proje bulunmaktadır. Sınırlı büyüklükte dosya kabul ettiği için rapidshare yüklemek zorunda kaldım yardımlarınız için teşekkür ederim

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Admin":sacd2duk' Alıntı:
Bu konu sıradaki versiyon planlamasında ele alınmamıştır. Ancak foruma yazılan her isteği mutlaka değerlendiriyor ve programa eklemeye çalışıyoruz.
sayın admin bende antalyada çalışan bir inşaat müh. olarak projelerin %90'ında asmolen döşeme yapıyor ve çizgisel yük tanımlayamıyoruz. bu sebepten dolayı bütün döşeme yükünü arttırmamız gerekiyor.bu konuda bir çalışmanız olursa projelerimiz daha gerçekçi ve ekonomik çözümlerle üretilmiş olur.

Re: Zemin emniyeti olumsuz hatası

sanchez":1p17uhjx' Alıntı:
İyi çalışamalar arkadaşlar yapmış olduğum projede zemin emniyeti olumsuz hatası alıyorum herseferinde imar durumu sınır olduğu için radye temel alanını genişletemiyorum ekte proje bulunmaktadır. Sınırlı büyüklükte dosya kabul ettiği için rapidshare yüklemek zorunda kaldım yardımlarınız için teşekkür ederim
Merhaba,
Projenizde gerilmelerden önce şu husulara dikkat edilmeli
-Proje dilatasyonlu bir proje. 5 versiyonunda her bir dilatasyon ayrı projelendirilmeli.
-Geometri kontrolü yapıldığında kolon kiriş kesişimlerinde hata olduğu görülüyor. Bu hatanın sebebi ilgili kirişlerin kolonlara bağlanmaması
-Ver 5.511 de analiz yapıldığında "Proje analiz uygun değil. Sol sağ düğüm noktları aynı eleman..." uyarısı veriyor. Bunun sebebi ilgili kirişlerin kolon altında kalmış olması (K93-99-108)
-Bazı kirişlerin altında döşeme kenarı parçaları var. Örneğin Bodrum Kat K122. Sanıyorum bu döşeme kenarlarını döşeme oluşmadığı için girilmiş. Eğer kapalı bir alanda döşeme oluşmuyorsa burada kolon kiriş bağlantılarında sorun var demektir.
-Bodrum katta çevre perdeleri olmadığı için üst jiti bodrum katı numarası -2 girilmeli.
-Ayrıca nervür hesap kirişlerinin sürekliliğine dikkat edilmeli
-Gerilmelere gelince, zemin emniyet gerilme değeri 10 t/m2 görünüyor . Projede örneğin ortadaki dilatasyon ele alınıp incelendiği sadece düşey yüklerden oluşan ortalama gerilme bile 13 t/m2 civarında... Ne yapılabileceği konusunda belki forum katılımcıları size çözüm önerebilir...

İyi çalışmalar

Re: Zemin emniyeti olumsuz hatası

Teşekkür ederim Levent bey yardımlarınız için. V5 te dilatasyonları kendi bolüyor zannetmistim v6 ya alıştığımdan buyuk ihtimal ;)

uyarı : Obje statik moda ait bir obje ile kesiştirildi...
bodrum katta perde girişi yapmaya çalışıyorum. bu uyarıyı veriyor, perdeyi giremiyorum...
Bunu nasıl çözebilirim?

Mimari moddaysanız (temel modundaydanız) shift+tab ile statik moda geçin. Girmek istediğiniz perdenin hangi obje ile çakıştığına bakın ve perdeyi o obje ile kesiştiğini dikkate alarak tanımlayın...

Geri