V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar...

Ekteki planı 180 derece rotate etmek istiyorum fakat başaramıyorum...
 
Merhaba,

K77 ve K78 eğik kirişlerinin sağ kot değerlerini geçici olarak sıfır verin. Sistemi döndürün sonra tekrar olması gereken kot değerlerini girin. (Sistem döndükten sonra o kirişlerin sağ kotu artık sağ kotu olmuyor, tekrar düzenlenmesi gerekiyor)

İyi çalışmalar
 
Teşekkür ederim Hakan Bey... Yeni güncellemelerinizi bekliyoruz başarılar...
 
İDESTATİK6 RAPOR FAZLA SAYFA

İDESTATİK6 da rapor alırken çok fazla sayfa tutuyor( 150 sayfa gibi ) ve bazı sayfalar 1/4 dolu oluyor...gerisi boş sayfa israfını nasıl önleyebilirim.
 
Re: İDESTATİK6 RAPOR FAZLA SAYFA

Merhaba,

Normalde bir konu bittikten sonra ana başlıklar sayfa başından başlar ve o konunun devamı da sayfanın tamanını dolduracak şekilde devam eder. Konu biterse sayfa başı yapılır.

Boşluk dediğiniz bu durumu anlatmıyorsa, yazıcı ayarlarlarında uygun bir yazıcının seçili olup olmadığını kontrol edin. Örneğin yazıcı yerine bir çizici seçilmiş olabilir ya da sayfa ayarlarında uygun sayfa tipi seçili olmayabilir.

Sorununuzu tam anlayabilmemiz için bir rapor örneğini mesajına ekleyiniz.

150 sayfa raporun içeriğinde neyi raporladığınız da önemli. Örneğin döşeme veya radye sonlu eleman sonuçlarını raporlamanız gerekmez. Böyle bir durum varsa o seçeneği iptal edin sayfa sayınız azalacaktır.

İyi çalışmalar...
 
statik moda geçtiğimde çakışma sorunu ortadan kalktı ancak bu sefer de perde tek cephede kolonlar arasında tutunuyor.
diğer cephede yaptığımda kolondan kolona çekiyorum, ikinci kolona tıkladığımda perde yok oluyor...
bu sorun bazen kirişlerde de başıma geliyor..
bunun sebebi nedir?
 
dosya 5 mb... sıkıştırıp yolladım
demo versiyonunda çalışıyorum.
bodrum katın etrafını perde dönmek istiyorum
alt cephede perde ekliyorum sorun yok. ancak üst ve yan cephelerde;
perde sekmesine tıklayıp, kolondan kolona götürüyorum, 2. kolona götürüp tıkladığımda perde oluşmuyor.
buna benzer sorunlar bundan önce de başıma kirişlerde gelmişti. Demo versiyonda elimdeki mimari projelerle bu programı tam anlamıyla öğrenip daha sonra profesyonel sürüme geçip, projecilik yapmayı düşünüyorum.
acaba bu hataların demo versiyondan kaynaklanma ihtimali var mı?
 
Bodrum çevre perdelerinizin üzerinde kiriş var. Bu durumunda panel objesine panel ayarlarında en az kiriş yüksekliği kadar üst kot verilmeli. Ayrıca panel objesini girerken panel yardımcı toolbarındaki kesişimlerle böl satırını inaktif hale getirmek uygun olur.
İyi çalışmalar
 
CDE formatı Eksik Data Kaydediyor.

Merhabalar.

Analizi yapılmış projemi cde formatında kayıt edip, dosyayı tekrar açıp rapor almak istediğimde "projede hatalar tespit edildi" mesajı alıyorum.Betonarme menüsünden kolon,perde,kiriş,döşeme,nervür, elamanların hesap sonuçlarını kontrol ettiğimde hesap değerlerinin 0(sıfır) olduğunu görüyorum..Raporlarada doğal olarak elamanlara ait hesap değerleri 0(sıfır) olarak basılıyor.

Projeyi normal formatta kaydedip açtığımda ise analiz edilmiş dosyanın tüm hesap dataları bozulmadan yerli yerinde açılıyor...Bu problem cde formatında oluşuyor.
ilgili arkadaşalara duyrulur..

Saygılarımla..
 
Re: CDE formatı Eksik Data Kaydediyor.

.cde formatında internet üzerinden proje gönderimini kolaylaştırmak amacıyla boyutu küçük tutmak için özellikle tekrar hesaplanabilen bazı veriler (mesela analiz sonuçları) kaydedilmemiştir. Açtıktan sonra tekrar analiz yaptırırsanız eleman sonuçları hesaplanacaktır. Normal çalışmalarınızda .ide6 formatını kullanın.
 
Re: CDE formatı Eksik Data Kaydediyor.

Tekrar merhabalar..

Ayrıca; Analizi yapılmış projemi eski versiyon olarak örneğin 6.0012 formatında kayıt edip, dosyayı tekrar açtığımda kat parametre satırındaki HYK değeri(tanımlanan 0.60 değer 0.30 olarak değişiyor) ve HYK Sutunundan sonraki değerlerinde sıfırlandığını ve doğal olarak betonarme menüsünden kolon yanal öteleme,burkulma ve kuvvetler-donatı alanları hesap değerleri değişiyor.

Sanırım versiyonlar arası kayıt yaparkende bu durumlar oluşuyor..Bu sebeble her versiyon farklılıklarında tekrar analiz etmek gerekiyor ..
 
METRAJLAR.

Merhabalar..

Metrajlarda
1-Radye temel kalıp metrajı hesaplanmıyor..
2-Nervür ve kaset dişleri kalıp metrajlarında hesaplanırken,Nervür kirişleri arasında dolgu blokları kullanıldığında diş aralıklarının kalıpları hesaplanmaması gerekiyor..
Bunun için asmolen kalıp seçeneği opsiyonu eklenmeli "dişler arasında asmolen yada gazbeton dolgu var" seçeneği eklenip düz kalıp yüzeyi hesaplanabilmeli..
3-Asmolen veya dolgu bloğu metrajı eklenmeli..
 
KOLONLARDA DONATI SÜREKSİZLİĞİ

Merhabalar.

Katlar arası kolonlarda donatı sayısı ve çapında değişiklikler çıkıyor,örneğin bodrum katta perdelerden dolayı aynı kolonun üst katta donatı çapı ve sayısı değişiyor..Bu tip durumlarda parogramın analiz sonrası kullanıcıyı uyraması gerekiyor..
 
Subasman Perdeleri

Subasman perdelerinin kalıp planı çizimi hazırlanırken görünmesini istemiyoruz. Çünkü bu perdeleri kolon aplikasyon planında zaten gösteriyoruz. Kalıp planı çizimlerinde ise kesit alırken kotları işlenmiş olduğu için her yönden tanımlama tamamlanmış oluyor. Hal böyleyken tavan kalıp planında gereksiz yere subasman perdelerinin gösterilerek kirişlerler üst üste görünmesini kimse istemez. Programda "bu perde subasman perdesi" dediğimizde bu gözönüne alınamaz mı ya da bununla ilgili "kalıp panında göster/gösterme" seçeneği olsa güzel olur mu? Meslektaşlarımızın ve sizlerin çözüm ve önerilerinizi bekliyoruz. İyi çalışmalar.
 
Tüm projeyi döndürmek

Bir projemizde çok kırıklar olduğu için mimarla beraber aksları belirlememiz gerekti. Veri girişini ön mimariye göre yaptık. Ancak aksları en aza indirme işi bitince mimar proje duruşu da değişmiş oldu. Proje aynı proje ama duruşu farklı. Projeyi döndürmek istediğimizde kat kat tavan kalıplarını döndürdürk ama radye döşemeyi döndürmek mümkün olmadı. Ayrıca tüm bu işler için çok uğraştık. İstanbul büroyu ve Bursa büroyu aradık. 3D kısmında tek seferde döndürmenin mümkün olmadığını öğrendik. Acaba böyle bir komutu (3D Döndür) eklemeye gerek var mıdır? Bu çok istisnai bir durum mudur? Ne dersiniz? Eklense güzel olur mu?
 
ide cad 6.206 versiyonunu ve windows 7 home premium kullanıyorum.

windows xp ve özellik olarak daha düşük bir bilgisayarda, tüm projeyi topladığım pafta üzerinde kalıp planları, kiriş açılımları vs. taşı komutuyla taşıma işlemini, yeni aldığım ve windows 7 home premium yüklü daha gelişmiş bir labtopdan, çok daha hızlı yapmaktadır. teknik servise bu sorunumu ilettiğimde ekran kartının sürücülerinin güncellenmesi tarafıma söylendi ve bende ekran kartının sürücülerini güncelledim fakat her hangi bir hızlanma söz konusu olmadı. aynı paftayı autocade aktarıp üzerinde çalıştığımda çok çok daha hızlı işlem yapmaktadır. bu sorunuma çözüm bulabilirseniz sevinirim çünki gerçekten planları ve açılımları pafta üzerinde toplarken veya kalıp planı, kolon apl. planı ekindeki donatı tablolarını kaydırırken çok zorlanıyorum..(ama üç boyutlu çizim üzerinde gezinirken windows 7 yüklü labtop çok hızlı)
not: acaba çok fazla çizgiyi aynı anda kaydırırken sürekli olarak çizgilerin kendisini yenilemeye çalıştığından olabilirmi. çünki autocadde kaydırırken en son noktada veya mouse uzun süre beklettiğimde çizgiler kendisini yeniliyor... acaba program ayarlarında bir yerde yanlış seçim mi yaptım?
 
HAVUZ ÇİZİMİ NASIL YAPILIYOR?

Havuz çizim ikonunu tıkladım ekran altında havuz çizimi için objeleri seçin diye bir uyarı çıkıyor.
bir türlu havuz şekli çizemedim.Yoksa değişik bir menüdenmi giriliyor.kısacası bir türlü havuzu
çizip analiz yapamadım.Hatayı nerede yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla.
 
Geri
Üst