V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
a_karagullu":or6u9b8t' Alıntı:
windows xp ve özellik olarak daha düşük bir bilgisayarda, tüm projeyi topladığım pafta üzerinde kalıp planları, kiriş açılımları vs. taşı komutuyla taşıma işlemini, yeni aldığım ve windows 7 home premium yüklü daha gelişmiş bir labtopdan, çok daha hızlı yapmaktadır.

Bazı dizüstü bilgisayarlarda bahsettiğiniz sorun "pencere ve düğmelerde görsel stil kullan" seçeneği aktif olduğunda oluşmaktadır. Bu seçeneği kapatın.

1. Deneyim masası tıklayın.
2. Denetim masasında Sistem güvenlik satırını tıklayın.
3. Sistem güvenlikte işlem Merkezini açın.
4 Solda bulunan Görsel efekleri ayarlarını tıklayın.

İyi çalışmalar

Düğüm noktası serbestlikleri

Sayın ideyapı yatkilileri, Merhabalar,
İdestatik programında, istediğimiz herhangi bir kirişin uç noktalarındaki momentleri serbest bırakmak suretiyle
basit kiriş olarak çalıştırmamız mümkün müdür? x, y ve z koordinatlarındaki ötelenme ve dönmelerin serbest bırakılması veya sınırlanması imkanı var mıdır?
İyi çalışmalar.

Re: Düğüm noktası serbestlikleri

Merhaba

Evet mümkündür...

Kiriş ayarlarında kismi rijitlik sekmesi bulunmaktadır. Kirişi girdikten sonra obje özelliklerine girerseniz sekmeyi görebilirisiniz.. Bu sekmede tüm yönlerde(tüm serbestlik derecelerinde) yay tanımlayabilirsiniz. Yay değeri küçüldükçe kiriş, tanımlanan etki yönünde daha fazla deplasman yapabilecek demektir. Tam sıfır giremezsiniz 0.001 gibi sıfıra yakın bir değer girebilirsiniz..

İyi çalışmalar...

kolonda b hatası

s14 kolonunu zemin ve üst katlarda kurtarabilmem için yardımcı olurmusunuz.birde temelde zg emniyet gerilmesi kurtarmıyor diyor.
ampatmanları arttırmak tan başka çözümü varmı birde beton sınıfını arttırmaktan başka

İdeCAD Balkon Çizimi?

idecadi yeni öğreniyorum acaba idecadde balkon çizimi nasıl yapılmaktadır? Ayrıca toolbarda döşeme kenarı seçeneğinin işlevi nedir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

Re: kolonda b hatası

osmancelimli":2vxikgl9' Alıntı:
s14 kolonunu zemin ve üst katlarda kurtarabilmem için yardımcı olurmusunuz.birde temelde zg emniyet gerilmesi kurtarmıyor diyor.
ampatmanları arttırmak tan başka çözümü varmı birde beton sınıfını arttırmaktan başka

Merhaba

Kolon kiriş bileşim kesme güvenliğinin giderilmesi hakkında ayrıntılı bir döküman ekliyorum.
Dökümandan faydalanarak projenize en uygun yöntemi seçip hataları düzeltebilirsiniz.

SÜREKLİ TEMEL AÇILIMLARINDA PERDE DONATILARI YAZMIYOR...

Mrb ben Onur CEYLAN; sürekli temel açılımlarını çizdirdiğimde temelden çıkan perde donatılarının bazıları yazıyor bazıları ise 0/10 veya fi0/0/0/0 şeklinde görünüyor. Fakat hesaplarda görünüyor, aynı şekilde Betonarme-Perde sekmesinde de görünüyor. Dediğim gibi çizimlerin bazısında görünmüyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, aksi takdirde autocadde tek tek elimle düzeltmek zorunda kalacağım...

iyi çalışmalar.

yay şeklindeki çizgiyi 'eğrisel objeyi perdeye' komutu ile perdeye dönüştürmek istediğimizde program o yay boyunca perdeler oluşturuyor. Fakat ben orada yay şeklinde tek bir perde istiyorum.yani sekizgen ya da dokuzgen perdeler istemiyorum tek bir perde istiyorum.bu mümkün müdür mümkün ise yolu nedir. kolay gelsin

Re: SÜREKLİ TEMEL AÇILIMLARINDA PERDE DONATILARI YAZMIYOR...

Projemi ekledim. Dediğim gibi sürekli temel açılımlarında perde donatılarından bazıları görünmüyor, fakat hesaplarda görünüyor. Bu proje gibi 37 tane yapacağım. Sıkıntımı en kısa zamanda giderirseniz sevinirim...

bu konu ile ilgili bir başka sorum da şudur: poligon kolon ile oluşturulan kolonu perdeye dönüştürmek mümkün müdür.

torbalib":38520xg2' Alıntı:
iyi çalışmalar.
yay şeklindeki çizgiyi 'eğrisel objeyi perdeye' komutu ile perdeye dönüştürmek istediğimizde program o yay boyunca perdeler oluşturuyor. Fakat ben orada yay şeklinde tek bir perde istiyorum.yani sekizgen ya da dokuzgen perdeler istemiyorum tek bir perde istiyorum.bu mümkün müdür mümkün ise yolu nedir. kolay gelsin
Merhaba,
Yay şeklinde panel sizin de söylediğiniz gibi, yay çizip panele dönüştür komutu ile oluşturuluyor. Programda tek parça yay panel şu an çizilemiyor.

bu konu ile ilgili bir başka sorum da şudur: poligon kolon ile oluşturulan kolonu perdeye dönüştürmek mümkün müdür.
Poligon kolon perdeye dönüştürülemez.

İyi çalışmalar

Re: SÜREKLİ TEMEL AÇILIMLARINDA PERDE DONATILARI YAZMIYOR...

Merhaba,
Projenizdeki durumu tespit listemize ekledik. Şu an bunu 2 boyut ortamında düzeltebilirsiniz.
Not:Projede Mt1 temeli panellerin düğüm noktasından bağlanmamış. Aynı şekilde Mt7 temeli P02 panelinin bağlanmadığı için konsol olarak görülüyor.

İyi çalışmalar

ACİL YARDIM LÜTFEN

SAYIN FORUM YETKİLİLERİMİZ EKTE YOLLAMIŞ OLDUĞUM PROJEDE ÖZELLİKLE BODRUM KATLARDAKİ KOLONLAR BAKILDIĞINDA GÖRÜLECEK OLDUĞU GİBİ S1 VB KOLONLAR DİĞER KOLONLARDAN FARKLI DONATI ADEDİ VERMEKTEDİR BENİM AMACIM HEPSİNİ AYNI KULLANMAK BUNUN NEDENİ HAKKINDA BİLGİ VERİSENİZ NEREDE HATA YAPTIĞIMI BELİRLEMEK İSTİYORUM ŞİMDİDEN HERKEZE İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.

Re: ACİL YARDIM LÜTFEN

[email protected]":1ttaje7f' Alıntı:
SAYIN FORUM YETKİLİLERİMİZ EKTE YOLLAMIŞ OLDUĞUM PROJEDE ÖZELLİKLE BODRUM KATLARDAKİ KOLONLAR BAKILDIĞINDA GÖRÜLECEK OLDUĞU GİBİ S1 VB KOLONLAR DİĞER KOLONLARDAN FARKLI DONATI ADEDİ VERMEKTEDİR BENİM AMACIM HEPSİNİ AYNI KULLANMAK BUNUN NEDENİ HAKKINDA BİLGİ VERİSENİZ NEREDE HATA YAPTIĞIMI BELİRLEMEK İSTİYORUM ŞİMDİDEN HERKEZE İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.
Merhaba,

Bodrum kat kolonları statik olarak daha fazla zorlanıyor.( Yapı Önem katsayısı 1.2 girilmiş.)
Ayrıca Bodrum katta çevre perdesi olmadığı için üst rijit bodrum katı numarası -2 girilmeli.

İyi çalışmalar

sayın levent bey göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederim ancak belirttiğinz rijit bodrum kat sayısını -2 olarak girdim yapı önem katsayısı doğrudur I:1.2 alınacak yinede analiz yaptırdığımda bodrum kolonlarındaki zorlanma devam ediyor sonuç olarak bunun nedeni direk olarak I:1.2 değerine bağlaya bilirmiyiz teşekkürler iyi çalışmalar

Evet Bağlayabilirz. (Yapı Önem Katsayısını 1 alarak analiz yaptığınızda sonuçlar değiştiğini göreceksiniz.)

İyi çalışmalar

KİRİŞ HAKKINDA YARDIM

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekte gönderdiğim projede 6.kat tavanı ve çatı katı tavınında bazı kirişleri mafsallı olarak gösteriliyor.Fakat çizimlerde ise normal mesenetli kiriş gibi donatı atılıyor.
Diğer bir sorum ise öteki katlarda böyle bir durum söz konusu değilken neden 6. ve çatı katında kirişler mafsallı olarak gösterildi?
Projenin versiyonu 5.511'dir.

Geri