V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: KİRİŞ HAKKINDA YARDIM

civilng":3ar9k4np' Alıntı:
http://rapidshare.com/files/420565137/__.Sae_Z.ide

Ekte gönderdiğim projede 6.kat tavanı ve çatı katı tavınında bazı kirişleri mafsallı olarak gösteriliyor.Fakat çizimlerde ise normal mesenetli kiriş gibi donatı atılıyor.
Diğer bir sorum ise öteki katlarda böyle bir durum söz konusu değilken neden 6. ve çatı katında kirişler mafsallı olarak gösterildi?
Projenin versiyonu 5.511'dir.
Merhaba,

Projede merdiven katında KM13-KM14-KM21-KM29 6. katta KN15 -KN16-KN23-KN31 kirişlerinin özelliklerinden gama i değeri sıfır(0) girilmiş. Programda sol ve sağ mesnetlenme koşullarına müdahale edilse bile çizimlerde herhangi değişiklik olmaz. Bir düzenleme gerekiyorsa siz yapmalısınız.

İyi çalışmalar

İde statikte sistem çözülemiyor mesajı

geometri kontrolü yapıyorum fakat, döşeme ,kolon kiriş birleşim yerlerinde hata vermiyor.

Re: İde statikte sistem çözülemiyor mesajı

Projede 1.katta P12 panelinin altında K1712 kirişine ait bir parça kalmış. Bu parça silinirse analiz yapılabiliyor .(Geometri kontrolü yaptırıldığında program bu hatayı tespit edebiliyor)

İyi çalışmalar

merhabalar ,

Değerli forum kullanıcalırı konuyu hangi başlık altında yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum.
Mimari proje gereği iki kat boyunca sistemden bağımsız ve 1 kat izasında kiriş ile siteme bağalan kolonlar var. Bu durumda proje çözüümünde karşıma
6-9 ve 12 metre boyunda kolon boyları çıkıyor.Maksim kolon boyu diye bir şey var mı ? Yada yüksek kolon tasarımı yaparaken dikkat edeceğim hususlar nelerdir.
İlgilenecek arkadaşlar şimdiden tşk ediyorum.

Saygılarımla

Karma Sistem Hatası

Projede analiz+betonarme yaptığımda aşağıdaki uyarıyı alıyorum.
Karma sistem seçilmiş ve perde kesme kuvvetleri toplamının, toplam taban kesme kuvvetine oranı 0,40tan küçüktür.'

Bu hatayı nasıl düzeltebilirim.

Re: Karma Sistem Hatası

Sistem hangi yönde perde istiyorsa o yönde ya perde ekliceksiniz yada mimari tasarıma uygun bazı kolonları perdeye çevireceksinizyada , bazı perdeleri duruma göre uzatacaksınız...

YETERLİ MOD SAYISI HATASI

analiz+betonarme de istenilen mod sayısı 18 , bulunan nod sayısı 18 diyor ama raporda yeterli mod sayısı bulunamadı diyor sebebi nedir acaba

Re: YETERLİ MOD SAYISI HATASI

Programdan 18 mod hesaplamasını istenmiş, program 18 dinamik yapı modu bulmuş ve hesaplamış ancak bu 18 mod, deprem yönetmeliği'nin istediği %90 şartını sağlamıyor demektir. Yapı ağacından modal analiz kısmından hesaplanmasını istediğiniz mod sayısını arttırmanız gerekiyor.

benim programımda yapı ağacında modal analiz yok.
yapı
yüklemeler
deformasyon
çerçeve sonuçları
bileşik kabuk sonuçları
döşeme
radye temel havuz
merdiven
kubbe ve tonoz sonuçları var.
yardım menüsünde de modal analiz ayarları yapı aağacından yapılır demiş ama ben bulamadım

Merhaba

torbalib":10yrgm4q' Alıntı:
benim programımda yapı ağacında modal analiz yok.

Yapı ağacı veri ve sonuç olarak iki sekmedir. Veri sekmesini tıklarsanız Modal Analizi görebilirsiniz...

Re: Zg sorunu acil lütfen..

Merhaba,

Sürekli temel ampatmanlarının genişliğini arttrırın. Sistem zorlanıyorsa ızgara sisteme dönebilirsiniz.. yine zorlanırsa radye sistem düşünebilirsiniz...

Re: Karma Sistem Hatası

Her istediğiniz zaman sistemi bu sistem karmadır diye karma çözemezsiniz alfas değerlerinizi konrol edin yönetmelikteki şartları okuyun. ondan sonra sorunun ne olduğunu anlarsınız zaten.

coskun3561":39k64rec' Alıntı:
autocad den alınan referans çizimle işim bittikten sonra nasıl kaldırabilirim?

1-Ayarlar/Katman Ayarları diyaloğundan ilgili katmanları kapatabilirsiniz.
2-İmport ettiğiniz objeleri silebilirsiniz.

İdecad de moment sonuçları??

Arkdşlar idecadde çözülen yapının moment sonuçlarını sayısal olarak alabilme imkanımız varmıdır??

Re: İdecad de moment sonuçları??

Kiriş/ Kolon Bilgisi ve Statik sonuçları Raporunda tüm yüklemelerden oluşan tesirler raporlanmaktadır.Ayrıca Kolon ve Kiriş Betonarme raporlarında tasarım momentleri basılmaktadır.

idestatik ekranında çift tıkladım elemanlarım kayboldu... mause un zoom uyla oynuyorum ileri geri, bulamıyorum...
autocad de a-enter-z-enter yapınca elemanlara dönüş oluyordu, aynı şekilde bi yol var mıdır?
çift tıklıyorum olmuyor.

Merhaba,

Büyük olasılıkla çizim sınırları çok büyüktür ve uzakta bir noktada bir obje kalmıştır. Projeyi eklerseniz yardımcı oluruz.

Geri