V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
coskun3561":2aw09pf3' Alıntı:
sorunda zaten benim o çizgilere ulaşamamdı. teşekkürler
Klavyeden shift tuşuna basılı tutarak önce boş bir alanı tıklayıp ilgili çizgilere değecek şekilde dikdötgen seçim yaparsanız, çizgileri seçebilirsiniz.
coskun3561":2aw09pf3' Alıntı:
bu arada sizin bana yolladığınızı ben açamadım. versiyon hatası veriyor
Web sayfamızdan en son demo sürümünü indirebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

merhabalar
ben yeni bir idecad kullanıcısıyım idecad de bir porjeile ugraşıyordum ama bir problem var sebibini anlamadım perde arasına ortadan kriş geçince perdeyi 2 ye bölüyor ekte görünüyor
sebebini yazarsanız çok sevinirim
teşşekkür ederim

ben yeni bir idecad kullanıcısıyım idecad de bir porjeile ugraşıyordum ama bir problem var sebibini anlamadım perde arasına ortadan kriş geçince perdeyi 2 ye bölüyor ekte görünüyor
Merhaba,
Perdenin ikiye bölünmesi normal. ancak perdenin ki parçasının da isimlerinin aynı olması gerekir. Bunun için kirişi girerken kiriş yardımcı toolbarındaki -bölünen objeyi otomatik adlandır- komutunu inaktif hale getirmeniz gerekir.

İsimleri farklı olan panel parçalarını tek panel haline getirmek için, parçalardan birini seçin. Obje özellikleri komutu ile panel ayarlarında panelin ismini diğer panelle aynı verin.
İyi çalışmalar

PERDE KİRİŞ BİRLEŞİMİ İLE İLGİLİ ACİL

ekte belirttigim gibi k48 krişi panel ile birleştirdigimde panali 2 bölüyor
normalde bölmemesi gerekiyor ama sebibini anlamadım cevaplarınızı bekliyorm
teşşekkürler

raporlarda firma logosu çözünürlüğü

Merhaba,

Raporlarda, firma logomuzu eklediğimiz zaman rpt formatında düzgün görünen logo, raporu pdf kaydettiğimizde, çözünürlük olarak çok kötü bir hale
geliyor. Pdf formatı da çok işimize yaradığı için sıkça kullanıyoruz. Firma logosunun karşı kenarında yer alan İDECAD logosunda ise herhangi bir çözünürlük bozulması yaşanmıyor. Acaba, kendi firma logomuzun kalitesini pdf kayıt ettiğimizde nasıl koruyabiliriz? İdecad logosu hangi formatta ise ve nereden ekleniyorsa onun gibi yapma şansımız var mıdır?

Teşekkürler...

Re: kolonda b hatası

x yönünde k 101 ve k 102 kirişlerine dogru 25 cm lik ilave yaptığınızda sorun kalmayacaktır.( kolonu silip z formunda poligon kolon oluşturun)

Sehim Sınırı Aşılması Sorunu?

Merhaba idecadi yeni öğrenmeye başladım, beton proje dersinde elden yaptığımız projeyi ben idecad ile çözdüm fakat projede 7.86 metre lik bi açıklık war. bu açıklığı nerwürlü diğer döşemeleri normal olarak çözmemiz isteniyor. Nervürlü döşeme olarak çözdüğümde ise sehim sınırı aşılması sorunu ile karşılaşıyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba ?

Re: Sehim Sınırı Aşılması Sorunu?

armedesign":2oyhf4bl' Alıntı:
Merhaba idecadi yeni öğrenmeye başladım, beton proje dersinde elden yaptığımız projeyi ben idecad ile çözdüm fakat projede 7.86 metre lik bi açıklık war. bu açıklığı nerwürlü diğer döşemeleri normal olarak çözmemiz isteniyor. Nervürlü döşeme olarak çözdüğümde ise sehim sınırı aşılması sorunu ile karşılaşıyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba ?
Kiriş yüksekliği veya genişliği arttırılabilir. Kirişin yaptığı sehim, sınır değere yakınsa basıç donatısı arrtırılabilir. Nervürlerin yönü değiştirilebilir. Vb.

döşeme ile ilgili problem

merhabalar
ekle de görüldügü gibi 2 tane farklı oda için aynı döşemeyi gösteriyor halbu ki döşemeleri ayrı ayrı göstermesi gerekiyordu sebebi nedir acaba ...?

Re: döşeme ile ilgili problem

siyahkale":23or6c71' Alıntı:
merhabalar
ekle de görüldügü gibi 2 tane farklı oda için aynı döşemeyi gösteriyor halbu ki döşemeleri ayrı ayrı göstermesi gerekiyordu sebebi nedir acaba ...?
Merhaba
Muhtemelen K56 kirişi P11 paneline bağlanmamış. Kirişi çizerken yardımcı toolbardaki -kesişimlerle böl- satırını aktif hale getirin. Sorunu çözemezseniz projenizi ekleyin.

GALERİ MODELLEMESİ...????

Mrb idecad te tesisat borularının gececegi 2.00 x 2.00 ebatlarında betonarme galeri modellemek istiyorum bunu nasıl yaparım acaba ?...cvplarınız için şimdiden tsekkürler...

Merhaba,

Konutlarda normal döşemelerde hareketli yük değerini 200 kg/m2 alabilirsiniz. Balkon vs kullanım amacına göre yüklerinin nasıl alınacağı TS498'de belirtilmiştir. Projelerinizde bu yönetmeliği dikkate alınız..

İyi çalışmalar

Geri