Hakan Şahin
Administrator
Re: GALERİ MODELLEMESİ...????
Galeri kabuk olarak panellerle modellenebilir...
Galeri kabuk olarak panellerle modellenebilir...
Admin":33eisxgg' Alıntı:Merhaba;
Program deprem yönetmeliği madde 2.3.2.3 koşulu yüzünden bazı katlardaki duvar alanlarını dikkate almıyor gibi görünüyor. Zemin katın Ak değerleri(27.01-33.34), 1. kattan daha büyük(26.77-33.10),
1. kat ve 2. kat arasında da benzer bir durum oluyor, ancak raporda virgülden sonra 2 hane basıldığı için bu durum rapordan anlaşılmıyor olabilir.
Projenizi gönderebilirseniz daha detaylı inceleyelim...
suatyy":1ydatafw' Alıntı:Sayın ilgili,
Tez çalışmam gereği performans analizlerini karşılaştırıyorum.
Şu ana kadar İdestatik performans analizi ile ilgili tesbitlerimi aktarmak istiyorum. Teknik destek bölümüne yazmıştım ama kısa sürede cevap alamadığımdan başka ilgilenebilecek birileri olabilir veya bu konuda çalışmış arkadaşlar olabilir düşüncesi ile foruma yazıyorum.
1-R=1 alınarak yapılan deprem analizinde bulunan etki momentleri diğer proğramlara göre yüksek çıkıyor. Eleman kapasite rakamları da diğer proğramlardan aykırı çıkıyor.
1-Performans analizinde deprem yükü alan ilgili yükleme yönündeki çerçeve elemanlarının alınması gerekirken İdestatikte tali kirişler de hasarlı elemanlar yüzde hesabına katılıyor.
2-Raporlarda E/K oranı veriliyor ancak değerlendirmeye esas olmak üzere bulunan r limit deri verilmediğinden, eğer eleman kesmeden gitmemişse neden dolayı göçme verdiği anlaşılamıyor.
Örnek olarak ekteki performans analizi raporunda (1.kat S06) S106 +X yönünde r=3,96 verilmiş, eleman gevrek değil, göreli öteleme de limitler dahilinde yine de göçme çıkmış. r limit değerleri verilse daha iyi yorumlanabilir.
3- Kolonların performans değerlendirmesi sağlamayan elemanların sayısı ile değil, bu sağlamayan elemanların aldığı kesme miktarının toplam kat kesme miktarına oranı ile değerlendirilmesi gerekir. Ancak idestatiğin son değerlendirme tablosunda ve raporlarında kesme kuvveti oranları ile ilgili bir bilgi bulamadım.
Selamlar
Suat
coskun3561":1u5t6b85' Alıntı:bu çizgi neyin nesidir? nasıl silebilirim?