V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Diğer katları ve çizimleri silin sadece o katı bırakın ve o şekilde ekleyin. Sorunu anlamamız için yeterli olur...

import ettiğim autocad dosyasından gelen bir çizgiymiş. Blok yapmıştım, bloğu parçaladıktan sonra silebildim o çizgiyi.
Dosya boyutunun büyük olmasının sebebi de büyük ihtimal bu yüzdendir.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.

ekteki resimde de görüldüğü üzere bodrum perdeleri normal katın perdelerinin doğrultusunda alındığında perde düşey açılımı bozuk çıkıyor. bir de çoklu kat perde ve kolon düşey açılımı alındığında o kattaki kolonun boyutunun, kolon isminin yanına yazılması iyi olurdu..

tevekkül":3ihutvq7' Alıntı:
ekteki resimde de görüldüğü üzere bodrum perdeleri normal katın perdelerinin doğrultusunda alındığında perde düşey açılımı bozuk çıkıyor. bir de çoklu kat perde ve kolon düşey açılımı alındığında o kattaki kolonun boyutunun, kolon isminin yanına yazılması iyi olurdu..

Merhaba

Projeniz eklerseniz inceleyebilirim.

İyi çalışmalar

projeyi mail attım...

bir de perde detaylarında benzer perdeleri kat içinde gruplandırıyor mu bilmiyorum ama bütün perdelerin detaylarını göremiyorum...

meraba
alt katta değiştirdiğim kolonu üst katlarda aynı şekilde değiştirebiliyor muyum? kopyala yaptığımda eski kolon da orada kalıyor.
katı komple kopyalayamıyorum, alt ve üst katlarda döşeme farklılıkları var

coskun3561":25enfbrf' Alıntı:
meraba
alt katta değiştirdiğim kolonu üst katlarda aynı şekilde değiştirebiliyor muyum? kopyala yaptığımda eski kolon da orada kalıyor.
katı komple kopyalayamıyorum, alt ve üst katlarda döşeme farklılıkları var
Merhaba
İlgili Kolonun boyutlarını ve kaçıklığı değiştirmek istiyorsanız, Değiştir/Obje edit/Kolon/Kolon boyutları komutu kullanabilirsiniz.
Kolonun herhangi bir özelliğini örneğin ismini değiştirmek için ilgili kolonu plan penceresinde seçin. Düzen/Objeyi tüm katlarda Seç komutunu tıklayın. Obje tüm katlarda seçilecektir. Perspektif penceresini tam ekran durumuna getirip Değiştir/obje özellikleri komutunu tıklayın. Kolon ayarları diyaloğu ekrana gelecektir. kolona yeni bir isim verip Tamam ı tıklayın. Kolonun ismi tüm katlarda değişecektir.

tevekkül":17zf3uxp' Alıntı:
projeyi mail attım...

bir de perde detaylarında benzer perdeleri kat içinde gruplandırıyor mu bilmiyorum ama bütün perdelerin detaylarını göremiyorum...

Merhaba

Projenizde 20x200 boyutundaki Perdeleri kolon yerine panel olarak tanımlayarak çizimleri alabilirsiniz.
Kolon tanımlama durumda çıkan hatayı notlarımıza aldık.En kısa zamanda düzeltilecektir.

Perde çizimleri alırken çıkan diyalogta "Perdeleri kat içerisinde gruplandır" şeçeneğini işaretleyerek gruplandırma yapabilirsiniz. veya işareti kaldırarak, Her bir perdenin ayrı ayrı detaylarını alabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

ilginize teşekkür ederim... bir isteğim olacak... kiriş açılımlarında benzer katları kat içinde gruplandır dediğimizde üst ilavelerin yazıları birbirine giriyor genelde... bu donatılar genelde düz... üst ilave donatısında çap ve L yazısı donatının üstüne yazılsa ve demir boyu (gereksiz) yazılmasa...

subasman perdesi

kullanıcılardan gelen istek doğrultusunda subasman perdeleri kat paneli modifiye edilerek modellenmeğe başladı ancak ; kat kotunda bilgi girişi yapıldığından kat kirişleri ile çakışması söz konusu.
mütemadi temel yada bağ kirişi gibi, temel katında modellenmesi daha uygun olur düşüncesindeyim.
Bir de poligon kolonlara müdahale menüsü daha işlevsel hale gelebilir, boyut değiştirmenin yanında, formunuda değiştirebilmeliyiz.

Güray Bey merhaba

insmuh_gk":3ulnqm5c' Alıntı:
kullanıcılardan gelen istek doğrultusunda subasman perdeleri kat paneli modifiye edilerek modellenmeğe başladı ancak ; kat kotunda bilgi girişi yapıldığından kat kirişleri ile çakışması söz konusu. mütemadi temel yada bağ kirişi gibi, temel katında modellenmesi daha uygun olur düşüncesindeyim.
Kat kirişleri ile çakışması derken; bilgi girişi sırasında panelin kotunu vermek yeterli ve ayrıca panel istenirse mimari modda da girilebiliyor. Farklı bir durumu kast ediyorsanız konuyu biraz daha açabilirsiniz...

insmuh_gk":3ulnqm5c' Alıntı:
Bir de poligon kolonlara müdahale menüsü daha işlevsel hale gelebilir, boyut değiştirmenin yanında, formunuda değiştirebilmeliyiz.

Bunu yapabiliyoruz:
Poligon kolonunun özelliklerine girerek kolon ayarlarını açıp, poligon kolon butonunu tıklayın.
Poligon kolon editöründe, kolonun detaylı koordinat bilgileri ve şekli görünecektir.
Kolonun köşelerini tutup çekiştirebilir veya bir çizgi üzerinde çift tıklama yaparak yeni bir nokta oluşturabilirsiniz.
Bu editörde, girilen bir poligon kolonun formu, istenildiği gibi değiştirilebilmektedir.

İyi çalışmalar...

ÇOK ACİL YARDIMMMM

SAYIN FORUM YETKİLİLERİMİZ BENİM SORUM HAREKETLİ YÜK KATILIM KATSAYISI DEĞERİNİ PROJEMDEN DOLAI n:0,6 ALMAK İSTİYORUM BU DEĞERİ NEREDEN DEĞİŞTİRECEĞİM KONUSUNDA YARDIMLARINIZI İSTİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Re: ÇOK ACİL YARDIMMMM

Yazdığınız mesajların başlığını probleminizin/isteğinizin bir özeti şeklinde girerseniz daha anlaşılır olacağı için daha kısa sürede cevap alabilirsiniz.

Merhabalar,

Mantar döşeme 4 katlı bir binamız var elimizde. Fakat son katta devam etmeyen kolon var. B3 düzensizliğini bu sistemde tanıtmak mümkün müdür? Fiktif kiriş atılabiliyor mu? Fiktif kirişe kolon basması ya da mantar döşemeye kolon basması uygulanabilir mi? Teşekkürler. İyi çalışmalar.

yilmazozaktan":25y380af' Alıntı:
Mantar döşeme 4 katlı bir binamız var elimizde. Fakat son katta devam etmeyen kolon var. B3 düzensizliğini bu sistemde tanıtmak mümkün müdür?

Sanırım alt katta devam etmeyen kolon demek istediniz . Mantar döşeme olup, kolonun alta doğru devam etmemesi TDY'de değinilen bir sistem değil. Kolonu fiktif kirişe oturtsanız da TDY'ye ne kadar uygun olur bilemiyorum. TDY madde 2.3.2.4'ü inceleyin...

Fiktif kiriş atılabiliyor mu?
Bunu döşeme kalınlığında kiriş girerek yapabilrsiniz. Program tabla durumuna göre ataletleri alacağından kiriş ataletlerini değiştirmeyi unutmayın. Alaletleri fiktif kiriş ataleti kadar almalısınız.

Fiktif kirişe kolon basması ya da mantar döşemeye kolon basması uygulanabilir mi?
Yukarıda yazdığım gibi böyle bir sistem TDY'de tanımlı değil.. İki kolon asında fiktif kiriş tanımlayarak sistemi kolon-kiriş sistemine dönüştürseniz bile bence uygulanmamalı... Diğer forum katılımcıları bu konuda kendi görüşlerini açıklarlar belki...

İyi çalışmalar...

Teşekkür ederim mimariye göre altta devam etmeyen kolon var. Ben de emin olmak için sordum. Belediyedeki arkadaşlar da emin olamadı. Teşekkür ederim tekrar ilginize.

kullanıcı tanımlı olarak girmiş olduğumuz 3b çerçeve noktasal yüklerini raporda görebiliyor muyuz? kirişlere girdiğim noktasal yükleri buldum fakat direk noktasal yük olarak girdiğim verileri raporda bulamadım.

Geri