Hakan Şahin
Administrator
Diğer katları ve çizimleri silin sadece o katı bırakın ve o şekilde ekleyin. Sorunu anlamamız için yeterli olur...
tevekkül":3ihutvq7' Alıntı:ekteki resimde de görüldüğü üzere bodrum perdeleri normal katın perdelerinin doğrultusunda alındığında perde düşey açılımı bozuk çıkıyor. bir de çoklu kat perde ve kolon düşey açılımı alındığında o kattaki kolonun boyutunun, kolon isminin yanına yazılması iyi olurdu..
Merhabacoskun3561":25enfbrf' Alıntı:meraba
alt katta değiştirdiğim kolonu üst katlarda aynı şekilde değiştirebiliyor muyum? kopyala yaptığımda eski kolon da orada kalıyor.
katı komple kopyalayamıyorum, alt ve üst katlarda döşeme farklılıkları var
tevekkül":17zf3uxp' Alıntı:projeyi mail attım...
bir de perde detaylarında benzer perdeleri kat içinde gruplandırıyor mu bilmiyorum ama bütün perdelerin detaylarını göremiyorum...
Kat kirişleri ile çakışması derken; bilgi girişi sırasında panelin kotunu vermek yeterli ve ayrıca panel istenirse mimari modda da girilebiliyor. Farklı bir durumu kast ediyorsanız konuyu biraz daha açabilirsiniz...insmuh_gk":3ulnqm5c' Alıntı:kullanıcılardan gelen istek doğrultusunda subasman perdeleri kat paneli modifiye edilerek modellenmeğe başladı ancak ; kat kotunda bilgi girişi yapıldığından kat kirişleri ile çakışması söz konusu. mütemadi temel yada bağ kirişi gibi, temel katında modellenmesi daha uygun olur düşüncesindeyim.
insmuh_gk":3ulnqm5c' Alıntı:Bir de poligon kolonlara müdahale menüsü daha işlevsel hale gelebilir, boyut değiştirmenin yanında, formunuda değiştirebilmeliyiz.
yilmazozaktan":25y380af' Alıntı:Mantar döşeme 4 katlı bir binamız var elimizde. Fakat son katta devam etmeyen kolon var. B3 düzensizliğini bu sistemde tanıtmak mümkün müdür?
Bunu döşeme kalınlığında kiriş girerek yapabilrsiniz. Program tabla durumuna göre ataletleri alacağından kiriş ataletlerini değiştirmeyi unutmayın. Alaletleri fiktif kiriş ataleti kadar almalısınız.yilmazozaktan":25y380af' Alıntı:Fiktif kiriş atılabiliyor mu?
Yukarıda yazdığım gibi böyle bir sistem TDY'de tanımlı değil.. İki kolon asında fiktif kiriş tanımlayarak sistemi kolon-kiriş sistemine dönüştürseniz bile bence uygulanmamalı... Diğer forum katılımcıları bu konuda kendi görüşlerini açıklarlar belki...yilmazozaktan":25y380af' Alıntı:Fiktif kirişe kolon basması ya da mantar döşemeye kolon basması uygulanabilir mi?