V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tevekkül":1apwoe4k' Alıntı:
kullanıcı tanımlı olarak girmiş olduğumuz 3b çerçeve noktasal yüklerini raporda görebiliyor muyuz? kirişlere girdiğim noktasal yükleri buldum fakat direk noktasal yük olarak girdiğim verileri raporda bulamadım.

Merhaba,

Yapı bilgileri raporunda düğüm noktası bazında ve verdiğiniz açıklama bilgileri ile birlikte görebilirsiniz...

İyi çalışmalar...

Merhabalar iyi bayramlar:)

kirişsiz kaset döşeme yapmak istiyorum... nasıl modelleyebilirim?

istinat duvarı hata mesajı

ekte gölçülerini çizip gönderdiğim istinat duvarı projesinde taban dişini 80 cm olarak girdiğimde idestatik 'obje boyutları hatalı lütfen geometriyi kontrol ediniz' şeklinde bir hata mesajı veriyor. bunun nedeni ne olabilir.

tevekkül":2924fmtq' Alıntı:
Merhabalar iyi bayramlar:)

kirişsiz kaset döşeme yapmak istiyorum... nasıl modelleyebilirim?

Hem kolonlara yük aktarımını, hem de deprem davranışını doğru modellemek için bu tip döşemenizi normal kirişler ve ufak döşeme parçaları kullanarak girmeniz gerekir.

Re: istinat duvarı hata mesajı

ahmetkale":1k398mf9' Alıntı:
ekte gölçülerini çizip gönderdiğim istinat duvarı projesinde taban dişini 80 cm olarak girdiğimde idestatik 'obje boyutları hatalı lütfen geometriyi kontrol ediniz' şeklinde bir hata mesajı veriyor. bunun nedeni ne olabilir.

Ekran görüntüsündeki değerleri mi girdiniz? Program bu değerlerle hata vermiyor.

Merhabalar,
Idecad 6.0055 versiyonunda analiz yapıldıktan sonra spektrum değeri nasıl değiştirilir. İlk analizde soruyor tekrar sormuyor program. İyi günler.

yilmazozaktan":ts9za4u4' Alıntı:
Merhabalar,
Idecad 6.0055 versiyonunda analiz yapıldıktan sonra spektrum değeri nasıl değiştirilir. İlk analizde soruyor tekrar sormuyor program. İyi günler.

Sol ust tarafta "Bu forumda ara" kutusuna spektrum yazıp arayabilirsiniz.

Sorunucun cevabı şurada:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

6.0055 versiyonu üzerine 2 tane büyük versiyon çıktı, birçok yeni iş yapıldı. Programınızı güncellerseniz iyi olur.

rijit katlar

merhaba. benim şöyle bir sorum olacak: örneğin yüksek süneklilik seçilen bir projede rijit kat olarak tanımlanan katlarda yüksek süneklilik kontrollerinin ve buna bağlı olarak kuşatılmış kolon kontrollerinin yapılması doğrumudur yoksa bu katların yüksek değilde normal süneklilik düzeyine göre kontrol etmekmi doğrudur? teşekkürler

Merhaba,

Deprem Yönetmeliğinde kata göre bir süneklik seçiminden bahsedilmiyor. Bina taşıyıcı sisteminin geneli için süneklik düzeyi belirlenebiliyor. (Tablo 2.5). Ayrıca sorunuzdan kolonun kuşatılmamış olmasının bir sorun olarak algılandığını anladım. Eğer bu kast edildiyse, Süneklik düzeyi yüksek sistemlerde kolonun kuşatılmış yada kuşatılmamış olmasının bir sorunu değil bir durumu vurguladığını da söylemek isterim. (madde 3.5.1) Önemli olan kolon kiriş birleşiminin güvensiz olmaması.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":65vm3zrq' Alıntı:
Merhaba,

Deprem Yönetmeliğinde kata göre bir süneklik seçiminden bahsedilmiyor. Bina taşıyıcı sisteminin geneli için süneklik düzeyi belirlenebiliyor. (Tablo 2.5). Ayrıca sorunuzdan kolonun kuşatılmamış olmasının bir sorun olarak algılandığını anladım. Eğer bu kast edildiyse, Süneklik düzeyi yüksek sistemlerde kolonun kuşatılmış yada kuşatılmamış olmasının bir sorunu değil bir durumu vurguladığını da söylemek isterim. (madde 3.5.1) Önemli olan kolon kiriş birleşiminin güvensiz olmaması.

İyi çalışmalar

sorunum kısaca bahsetmek gerekirse şudur. bodrum katında otoparkı olan bir binanın normal kotundan farklı bir kotunda otopark tavanı bulunmakta ve sırf bu yüzden kirişin yüksekliğini 105 cm gibi bir yükseklikte yapmak zorunda kalıyorum ve buda sadece o katta kolonda güvensiz raporu vermesine neden oluyor. ve bahsi geçen kolon sırf bü yüzden bana göre gereksiz derecede büyük çıkıyor (6 katlı binada daire kolon çapı 90 cm gibi). bu projeyi inşaat mühendisleri odasının onayına verdim ve bundan bahsettim ve bana söylenen şey rijit katta kuşatılmış kolon kontrolü yapmak zorunda olmadığım. yönetmeliğe bende baktım ve bununla ilgili bi ibare bende göremediğim için sizin yardımınızı istedim. ayrıca perde içine tanımlamış olduğum kolonlarda dahi kuşatılmış kolon kontrolu yaptığını görüyorum. bu gerekli bir kontolmüdür?
projeyi ekliyorum dilerseniz bakabilirsiniz.

kısa zamanda ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler levent bey

Benim size bu konuda verdiğim bilgi programın çalışma prensibini ortaya koymak içindi. Eğer kontrol mekanizması ve size göre , rijit katta birleşim güvenliği kontrolüne gerek yoksa bir sorun yok demektir.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":23bbxpzs' Alıntı:
Benim size bu konuda verdiğim bilgi programın çalışma prensibini ortaya koymak içindi. Eğer kontrol mekanizması ve size göre , rijit katta birleşim güvenliği kontrolüne gerek yoksa bir sorun yok demektir.

İyi çalışmalar
proje büyük olduğu için yüklenmiyormuş.
ben proje onayını zaten aldım. öğrenmek istediğim rijit katta kuşatılmış kontrolü yapılması gerekiyormu? gerekmiyorsa bununla ilgili bir seçenek programda konulabilirmi?

öğrenmek istediğim rijit katta kuşatılmış kontrolü yapılması gerekiyormu? gerekmiyorsa bununla ilgili bir seçenek programda konulabilirmi?
Rijit katın yüksek sünek davranmayabileceği düşünülerek bu kontrol yapılmayabilir. İsteğinizi notlarımız arasına kayıt ettik.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":28n3jvp4' Alıntı:
öğrenmek istediğim rijit katta kuşatılmış kontrolü yapılması gerekiyormu? gerekmiyorsa bununla ilgili bir seçenek programda konulabilirmi?
Rijit katın yüksek sünek davranmayabileceği düşünülerek bu kontrol yapılmayabilir. İsteğinizi notlarımız arasına kayıt ettik.

İyi çalışmalar
ilginiz için teşekkürler
iyi çalışmalar

kiriş genişliğini 20 cm girince..

kiriş genişliğini 20 cm girince program hiç bir yerde hata vermiyor. yönetmelik kontrolü yapmıyor. acaba sorun nedir?birde ikinci bir sorum var. paspayı neden yeni versiyonda default olarak 4.5 cm alınmış.çok fazla değilmi acaba?

kiriş genişliğini 20 cm girince program hiç bir yerde hata vermiyor. yönetmelik kontrolü yapmıyor. acaba sorun nedir?
Kontrol kriterleri arasında olmamasının özel bir neden yok. Sonraki güncellemelerde eklenebilir.

paspayı neden yeni versiyonda default olarak 4.5 cm alınmış.çok fazla değilmi acaba?
Yeni versiyonda paspayının hesap ve çizim mantığı değiştirildi. Net beton örtüsü göz önüne alınarak(yaklaşık 2.5 cm) girildiğinde beton örtüsü(paspayı) yaklaşık 4.5 cm olmaktadır.
Beton örtüsü=Boyuna donatının ağırlık merkezinden en dış beton lifine olan mesafedir.

çatlamış kesit rijtlikleri

merhaba,
tdy 7.4.13 de performans analizinde ,elemanlarda çatlamış kesite ait etkin eğilme rijitlikleri kulanılacaktır diyor.
ide de performans analizi yaptığımızda bu kural otamatik uygulanıyormu.? bilgilendirirseniz sevinirim.
selamlarımla,

Geri