aksa":2reuniyp' Alıntı:Merhabalar,
1-çelik makas çatı kirişlerini sistemde nasıl tanımlayabiliriz?
iyi çalışmalar..
erryan":19ecfsab' Alıntı:Ara katlı yapılarda ara kat kalıp planı ve ara kat kirişlerinin ayrı bir kat gibi algılanıp hem kat planının hem kiriş açılımlarının normal katlardaki gibi çizimlerinin alınabilmesinin kullanıcılar için çok iyi olacağını belirtmek isterim
Sıkıntıyı bir örnekle açıklar mısınız?erryan":19ecfsab' Alıntı:kalıp planında girmiş olduğum bir döşeme kenarı ara katta aynı hizada bulunan kirişede etki ediyor bu da sıkıntı oluşturuyor.
erryan":1b0jhzmh' Alıntı:Ekte göndermiş olduğum örnekte zemin katta kullanmış olduğum döşeme kenarı ara katta bulunan kirişlere de tesir etmektedir bundan dolayıda betonarme kiriş donatıları penceresinde bu kirişlerin donatılarını şematik olarak göremiyoruz ve müdahale etme şansımızda olmadığı gibi kiriş açılımlarında bu kirişlerin çizimlerini farklı yontemlerle almak durumunda kalıyoruz göremediğimiz kirişler ara kattaki K3-K4-K7-K8-K11-K12 kirişleridir.Çözüm olarak döşeme kenarınada acaba kot verme imkanı olabilirmi.
Ayrıca mimari nedenlerden dolayı ara kat yapma mecburiyetimiz olduğunda ara kat kalıp planı nı ayrıca alabilme opsiyonu olabilirmi.
yilmazozaktan":15cwe78a' Alıntı:Proje sıkıştırılmış 5 mb geçtiği için eklenti yapamadm. Nasıl gönderebilirim size? İyi çalışmalar.
Ayarlar->Genel Ayarlar menü komutu ile çizim sınırlarınızı ayarlayabilirsiniz.ciyamee":f5qy8ar5' Alıntı:mrb arkadaşlar, ben demo versiyonu kurdum. projeye başlamak için çizim alanını büyütmek istedim fakat başaramadım. yardımcı olursanız sevinirim.
( binanın ebatları 50mx50m)