V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
1-çelik makas çatı kirişlerini sistemde nasıl tanımlayabiliriz?
iyi çalışmalar..

aksa":2reuniyp' Alıntı:
Merhabalar,
1-çelik makas çatı kirişlerini sistemde nasıl tanımlayabiliriz?
iyi çalışmalar..

Çelik makasları sistemde tanınlayamazsınız. Idecad programında ben çelik yapıyı Sap2000 de çözüyorum. Kolonlara oturtuğu mesnetlerde mesnet reaksiyonlarını idecadde giriyorum. İdecad programında 3B çerçeve modunda düşey yük, moment gibi değerleri düğüm noktalarına girebilirsiniz.

ayarlar-statik materyaller

ileriki versiyonlarda projenin statik materyallerini seçerken , bütün materyallerin aynı beton ve donatıya sahip olmasını tek bir tıkla yapabileceğimiz bir seçenek eklerseniz çok sevinirim.. koca bir projenin bütün çıktıları alındıktan sonra temel betonunun değişik beton sınıfı olduğu anlaşıldı. :)

Asmolen döşemeler üzerine atılan hasır donatılar herbir döşeme için ayrı ayrı çizilmektedir. Bunun yerine tüm kalıp için yatay ve düşey doğrultuda birer tane 12metreyi geçmeyecek şekilde hasır donatı düzenlenebilir mi? Kirişsiz radyelerde olduğu gibi olursa daha iyi olur. Diğer türlü kalıp planı oldukça kalabalık görünüyor ve uygulamada da yapılması mümkün değil. İyi çalışmalar.

Re: ayarlar-statik materyaller

Merhaba;

Tam olarak kastettiğinizmi bilmem ama öyle bir menü zaten var...

Ara katlı yapılarda ara kat kalıp planı ve ara kat kirişlerinin ayrı bir kat gibi algılanıp hem kat planının hem kiriş açılımlarının normal katlardaki gibi çizimlerinin alınabilmesinin kullanıcılar için çok iyi olacağını belirtmek isterim ayrıca kalıp planında girmiş olduğum bir döşeme kenarı ara katta aynı hizada bulunan kirişede etki ediyor bu da sıkıntı oluşturuyor.

Merhaba,

erryan":19ecfsab' Alıntı:
Ara katlı yapılarda ara kat kalıp planı ve ara kat kirişlerinin ayrı bir kat gibi algılanıp hem kat planının hem kiriş açılımlarının normal katlardaki gibi çizimlerinin alınabilmesinin kullanıcılar için çok iyi olacağını belirtmek isterim

Normal kat düzleminde tanımlanan ara kat elemanlarının detayları kendi isimleriyle ve ait olduğu kat indisyle alınabilmektedir. Ara kat olarak bahsettiğiniz sistemi farklı bir kat olarak tanımlarsanız bu istediğinizi de yapabilirsiniz. Ara katı farklı bir kat olarak tanımlamamanızın bir nedeni var mıdır?

erryan":19ecfsab' Alıntı:
kalıp planında girmiş olduğum bir döşeme kenarı ara katta aynı hizada bulunan kirişede etki ediyor bu da sıkıntı oluşturuyor.
Sıkıntıyı bir örnekle açıklar mısınız?

İyi çalışmalar...

Ekte göndermiş olduğum örnekte zemin katta kullanmış olduğum döşeme kenarı ara katta bulunan kirişlere de tesir etmektedir bundan dolayıda betonarme kiriş donatıları penceresinde bu kirişlerin donatılarını şematik olarak göremiyoruz ve müdahale etme şansımızda olmadığı gibi kiriş açılımlarında bu kirişlerin çizimlerini farklı yontemlerle almak durumunda kalıyoruz göremediğimiz kirişler ara kattaki K3-K4-K7-K8-K11-K12 kirişleridir.Çözüm olarak döşeme kenarınada acaba kot verme imkanı olabilirmi.
Ayrıca mimari nedenlerden dolayı ara kat yapma mecburiyetimiz olduğunda ara kat kalıp planı nı ayrıca alabilme opsiyonu olabilirmi.

erryan":1b0jhzmh' Alıntı:
Ekte göndermiş olduğum örnekte zemin katta kullanmış olduğum döşeme kenarı ara katta bulunan kirişlere de tesir etmektedir bundan dolayıda betonarme kiriş donatıları penceresinde bu kirişlerin donatılarını şematik olarak göremiyoruz ve müdahale etme şansımızda olmadığı gibi kiriş açılımlarında bu kirişlerin çizimlerini farklı yontemlerle almak durumunda kalıyoruz göremediğimiz kirişler ara kattaki K3-K4-K7-K8-K11-K12 kirişleridir.Çözüm olarak döşeme kenarınada acaba kot verme imkanı olabilirmi.
Ayrıca mimari nedenlerden dolayı ara kat yapma mecburiyetimiz olduğunda ara kat kalıp planı nı ayrıca alabilme opsiyonu olabilirmi.

Merhaba,

Gönderdiğiniz örnekte data girişi uygun olmamış. Datayı düzenlerken;
1.) Normal kat kirişlerini ve ona bağlı döşeme kenarları ve tüm döşemeleri girin ve normal kat elemanları için işlemi bitirin.
2.) Sonra ara kat kirişlerini kendi kotlarını girersiniz ancak kirişleri girerken "kesişimle böl" modunu kapatın. Bu işlem ara kat kirişlerinizin istem dışı bölünmesini engelleyecektir. Göremediğiniz kirişlerin sorunu da budur.
Örnek olsun diye eklediğim "Ara Katlı Yapı_sistem1.cde" datasını inceleyiniz.

Eğer ara katlarda döşeme olacaksa(rijit diyafram oluşması için) benzer sistemi farklı kat açarak da tanımlayabilirsiniz. Bu durumda kalıp planını da ayrıca düzenleme olanağınız olacaktır.
"Ara Katlı Yapı_sistem2.cde" datasını inceleyiniz.

Sonuç olarak bu bildirimleriniz değerlendirilecektir. Ancak yazdığım hususlara da dikkatinizi çekmek istedim...

İyi çalışmalar...

Merhabalar,
Projemde tüm paftaya zoom yaptığımda program kilitleniyor. Ctrl+x butonuna tıklandığımda da aynı durum söz konusu. Proje sıkıştırılmış 5 mb geçtiği için eklenti yapamadm. Nasıl gönderebilirim size? İyi çalışmalar.

mrb arkadaşlar, ben demo versiyonu kurdum. projeye başlamak için çizim alanını büyütmek istedim fakat başaramadım. yardımcı olursanız sevinirim.
( binanın ebatları 50mx50m)

sap 2000 e tarnsfer

ide cad den sap a proje tansfer ediyorum . fakat versiyon düşük diye açmıyor.sap 2000 v9 kullanıyorum .
versiyon gerçekten düşükmü yoksa benmi hata yapıyorum.
selamlar,

ciyamee":f5qy8ar5' Alıntı:
mrb arkadaşlar, ben demo versiyonu kurdum. projeye başlamak için çizim alanını büyütmek istedim fakat başaramadım. yardımcı olursanız sevinirim.
( binanın ebatları 50mx50m)
Ayarlar->Genel Ayarlar menü komutu ile çizim sınırlarınızı ayarlayabilirsiniz.

kolon raporunda bazı kolonlarda Nd<0.1*ac*fck sonucu çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim iyi çalışmalar

zemin sınıfı

merhaba
ide 6'da zemin sınıfı ilk analiz esnasında girildikten sonra nasıl değiştirilir?

teşekkürler

rapor

düşeme yük analiz bilgilerini ( G Q ) nasıl alabiliriz. hesaplara dahil edilgini nasıl görebiliriz . rapor/secmeli rapor sekmesinden aldıgım raporlarda yük analizi tek sayfa olarak veriyor marley kaplama , fayans kaplama v.s bunların hesaba dahil edilgidini görme imkanım var mı ?

Geri