V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kiriş burulma

kirişlerde burulma ve kesme kuvvetinin olumlu yada olum suz oldugunu raporlarda nasıl anlaybilrim. rapor hata vermesede o kirişte zayıflık gösterimi raporların hangi kısmındadır.

Re: kiriş burulma

murat mungan":2bcfte1s' Alıntı:
kirişlerde burulma ve kesme kuvvetinin olumlu yada olum suz oldugunu raporlarda nasıl anlaybilrim. rapor hata vermesede o kirişte zayıflık gösterimi raporların hangi kısmındadır.
Kirişlerde burulma ya da kesme kuvveti izin verilen sınırların dışındaysa raporda kırmızı çarpı işareti olarak ve rapor alırken yazılı olarak uyarı verilir. Rapor programının toolbar'ından teker teker olumsuz durumdaki elemanları bir sonraki hatayı göster butonuna basarak dolaşabilirsiniz. Hata verilmiyorsa elemanlarda bir sorun yok demektir.

Re: askı donatısı

murat mungan":2mwyqr63' Alıntı:
bir kirişe askı donatısı nasıl ilave edebilirim hesaplara dahil olmasını istiyorum mümkünmüdür..
Saplama kiriş durumunda gerekiyorsa program otomatik olarak askı donatısı hesaplar ve çizimlerde gösterir. Manuel olarak askı donatısı tanımlama imkanı yoktur.

Re: rapor

murat mungan":29fgwmba' Alıntı:
düşeme yük analiz bilgilerini ( G Q ) nasıl alabiliriz. hesaplara dahil edilgini nasıl görebiliriz . rapor/secmeli rapor sekmesinden aldıgım raporlarda yük analizi tek sayfa olarak veriyor marley kaplama , fayans kaplama v.s bunların hesaba dahil edilgidini görme imkanım var mı ?
Döşeme yük analizi bilgileri döşeme raporunda değil, kiriş raporlarında kirişlere gelen yükler olarak basılır.

aksa":3gqfma44' Alıntı:
kolon raporunda bazı kolonlarda Nd<0.1*ac*fck sonucu çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim iyi çalışmalar
Nd değerinin 0.1*Ac*Fck dan küçük olması bir sorunu değil, bir durumu belirtiyor.
Yönetmelik Madde 3.3.5.4 a-) Düğüm noktasına birleşen kolonların her ikisinde de Nd <= 0.10*Ac*fck olması durumunda, Denk.(3.3)ün sağlanması zorunlu değildir.
Denklem 3.3 (Mra + Mr ) >= 1.2(Mri+ Mrj ) (Güçlü kolon kontrolü)

Nvidia GTX 275 ekran kartı kullanıyorum idecad de sürekli sürücü çöktü diyo program sonlanıyor. Pc yi formatlattırdım son driverlarını yükledim ama halen hata vermeye devam ediyor. Sadece idecad te oluyor.?
Ne yapmam gerekli ?

Oznb":1wxmuqkw' Alıntı:
Nvidia GTX 275 ekran kartı kullanıyorum idecad de sürekli sürücü çöktü diyo program sonlanıyor. Pc yi formatlattırdım son driverlarını yükledim ama halen hata vermeye devam ediyor. Sadece idecad te oluyor.?
Ne yapmam gerekli ?

Merhaba

Programda çalışırken herhangibir komuta girdiğinizde mi yoksa başlangıç esnasındamı hata alıyorsunuz ?
ve tam olarak nasıl bir hata mesajı aldığınızı yazabilirmisiniz. ?

sürücü çalışmayı durdurdu. windows kurtardı yazısı geliyo ekran kararıp geliyor bir kaç kere. idede takılma oluyor bazen açılıyor bazen yanıt vermiyor program deyip kapanıyor.döşeme oluşturuken veya başka jkolon girerken oluyor.

Yarın Bursa ofisten Levent Bey ya da bana ulaşın lütfen... Uzaktan erişimle bilgisayarınızı inceleyebiliriz....

Oznb":14aukaea' Alıntı:
sürücü çalışmayı durdurdu. windows kurtardı yazısı geliyo ekran kararıp geliyor bir kaç kere. idede takılma oluyor bazen açılıyor bazen yanıt vermiyor program deyip kapanıyor.döşeme oluşturuken veya başka jkolon girerken oluyor.

Bu durum bende herhangi bir programda çalışırken oluyor. Bazen Windows boştayken de oluyor. Daha çok Xstell programında karşılaşıyorum. Bilgisayarım Toshiba Qosimo işletim sistemi Windows 7 Garafik kartı GForce GTS360M Driver versiyon 260.99 . Aynı mesajı alıyorum.

Oznb":3891vwdn' Alıntı:

Genel Ayarlar diyalogunda 3 boyutlu çizim modunu kapatıp deneyebilirsiniz.

----
Bunun dışında bu tarz kapanma sorunlarının nedenlerini tespit etmek pek kolay değil, çünkü direk idecad'ye bağımlı bir sorun değil. (siz idecadi daha fazla kullandığınız için idecad'de karşılaşıyor olabilirsiniz) Arka planda windows bir takım işlemler yapıyor ve yoğun olarak grafik kartı kullanıldığında sorun çıkabiliyor. Bilgisayarı detaylı incelemek lazım.

Pc'de işlemci ve ekran kartı ısınmaları da kapanma sorunlarına yol açar. Özelikle fanların kontrol edilmesinde fayda var.

Pc ısınmalarını gözlemleyen programlar var onlardan birini kurup inceleme yapabilirsiniz...

Bellekte fiziksel sorunlar da bilgisayar kapanmasına yol açar. Belleklerin değiştirilip test edilmesi prosodür olarak yapılmalıdır.

Sürücüleri güncellediğinizi yazmışsanız ancak, ekran kartı sürücülerini microsoftun sitesinden "windows update" ile yaptıyasanız, bunun yerine direk "Nvidia" sitesinden indirip güncellemenizi öneririm.

ÖNCELİKLE HERKEZE MERHABALAR ;
benim sorunum idecad'te düzenlediğim kalıp planımı autocad'e export ettiğim zaman yazılar oldugundan buyuk cıkması buda benım yazılarım donatıyla yada kalıpla bırbırıne gırmesıne neden oluyor. bunu duzeltmenın bı yolu mevcutmu herkeze ıyı calısmalar ..

Merhaba,
Çizimi export derken karşınıza gelen diyalogta -Yazı boyutlarını küçült- satırını işaretlemeniz sorununuzu çözebilir.

İyi çalışmalar

cevabınız için tesekkurler levent bey.
fakat yazıyı kuculttugumuz zaman benım ıstegım yazı boyutu kayboluyor.
mesela benım yazı boyutum idecadte 2.5 yazıyı yazıyı kucultup export ettıgım zaman bu autocadte 2.1 olarak gorunuyor.
bunu nasıl asarım ? :?: :?:

ideCAD'in yazı uygulaması ile AutoCAD'in yazı uygulaması arasında farklar vardır.
ideCAD'te 2.5 birim yüksekliğinde bir yazı yazdınız, bu yükseklik satır arası boşluğu ile beraber dikkate alınır. Ancak harfin yüksekliğini ölçerseniz, mesela "A" harfinin tabandan tavana yüksekliği 2.1 civarında bir değer olarak çıkar.
Yazılarınızın AutoCAD'e aktarıldığı zaman büyük çıkmasının sebebi budur, çünkü AutoCAD yazı boylarını satır boşluğunu dikkate almadan kullanıyor.
Yani ideCAD ile aynı etkiyi almak için AutoCAD'te yazıların küçülmesi gerekmekte. Eğer yazı boyunuzun 2.5 kalmasını istiyorsanız bahsettiğiniz gibi AutoCAD'te olduğundan büyük çıkacak.
6.5 versiyonundan itibaren yazı boylarımızı AutoCAD ile aynı görüntüyü verecek şekilde uyumlu hale getirdik, bu tip karışıklıklar azalacaktır.

Kolon ve kiriş açılımları patlatmadan 2 kat büyüttüğümüzde donatı yazıları aynı kalıyor.
İyi çalışmalar

konsol döşeme sorunu

ekteki projede kurtarmayan balkon döşemeleri kilidi kaldırıp analiz ettiğimde kurtarıyor... tekrar donatı düzenlemesi yapıp yeniden hesap yapınca yine kurtarmıyor...

D23 ve D24 konsol döşemelerin konsol donatılarını sabitlediğimizde (2 nolu hesap aksları) onlara komşu olan D16 ve D19 döşemelerinin hesap akslarını (2 hesap akslarını) da sabitlemek durumundayız.

Ekteki projede EksikAs durumu giderilmiştir.

Sizin bildiriminizi de notlarımıza aldık...

Geri