V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Idestatik performans analizi betonarme binalar içindir.
Bahsettiğiniz bina betonarmeden çok yığma bina özellikleri taşıyor. Bu tip betonarme bina üzerine yığma bina yapılması yönetmeliklere zaten baştan aykırı bir yapı ama mutlaka belediyeye bir hesap vermek istiyorsanız. Öncelikle bu katın yüklerini bir alt kata yükleyin. Daha sonra bu katı ayrı bir yığma bina gibi değerlendirin ve Deprem yönetmeliğinin 7.7.5 bölümünde ifade edildiği şekilde performans analizini elle yapmanız gerekir.
İlave bir not: Projeniz çok acil değilse, betonarme yapınında performans analizi için 6.403 versiyonu beklemenizde fayda var. Bu versiyonda performans analizi oldukça geliştirildi.
Suat

Re: b1 düzensizliği

benim çizimlerle ilgili birkaç sorum olacak,
kiriş açılımlarını alırken kirişleri sırayla çizmesini sağlayabileceğim bir ayar var mı?
kiriş açılımlarının içine çizildiği kontur çizgilerini istediğimiz boyutta ayarlayabiliyormuyuz?

Merhaba;
Sorularınızın cevabını aşağıdaki resimlerle vermeye çalıştım.

Saygılarımla.

merhabalar;
büyük açıklıkta kiriş,donatı ve sehim kontrolünü programda nasıl yapabilirim?

iyi akşamlar ben idemimari den idestatiğe proje aktardıö analiz ayarlarında zemin emniyet gerilmesini tf/cm2 gözüküyor tf/m2 nasıl yaparım? şimdiden teşekkürler

musti776":3quuyeso' Alıntı:
iyi akşamlar ben idemimari den idestatiğe proje aktardıö analiz ayarlarında zemin emniyet gerilmesini tf/cm2 gözüküyor tf/m2 nasıl yaparım? şimdiden teşekkürler
SELAM...
zemin emniyet gerilmesi değerinin yazılı olduğu alana sağ tıklayın. çek menüden istediğiniz birimi seçebilirsiniz kolay gelsinn....

Merhabalar,

Bir analizde sadece donatı yetersizliği veren kesitler var. Performans analizinde mevcut hesaplar da istendi. Donatı yetersizliği olan tüm kolon,kiriş vb. objeler YAPI ÖZET RAPORUNUN malzeme ve kesit kontrolü kısmında kesit yetersiz olarak görünüyor. Bunları sadece donatı yetersiz olarak görüntüleyebilir miyiz?
Bir de eski versiyonda beton güvenlik katsayısı analiz ayarlarından girilebiliyordu. 1,5 olan güvenlik katsayısını 1-1,3 arası bir değer girmek istiyorum. Bunu yeni versiyonda nasıl yapabilirim?

Teşekkürler. İyi çalışmalar.

Merhabalar,
Bir analizde sadece donatı yetersizliği veren kesitler var. Performans analizinde mevcut hesaplar da istendi. Donatı yetersizliği olan tüm kolon,kiriş vb. objeler YAPI ÖZET RAPORUNUN malzeme ve kesit kontrolü kısmında kesit yetersiz olarak görünüyor. Bunları sadece donatı yetersiz olarak görüntüleyebilir miyiz?

Merhaba,

Şu an böyle bir olanak.

Bir de eski versiyonda beton güvenlik katsayısı analiz ayarlarından girilebiliyordu. 1,5 olan güvenlik katsayısını 1-1,3 arası bir değer girmek istiyorum. Bunu yeni versiyonda nasıl yapabilirim?

Yapı Ağacında Materyal bilgilerinin özelliklerinden değiştirebilirsiniz.

İyi çalışmalar

perde uç bölgesi kalınlığı

Merhaba
Deprem yönetmeliğindeki süneklik düzeyi yüksek perdeler başlığında 3.6.2.1 perde uç bölgeleri bölümünde, perde uç bölgesi kalınlığı kat yüksekliğinin 1/15'inden ve 20 cm den az olamaz şeklinde hüküm bulunmaktadır. Program 3.6.1.1'de verilen enkesit şartlarını (kat yüksekliğinin 1/20'sinden ve 200 mm den az olamaz) kontrol etmekte ve geometri kontrolü bölümünde uyarı vermektedir, fakat yanılmıyorsam perde uç bölgelerindeki perde kalınlığına dair 1/15 şartı kontrol edilmemektedir. Bu kontrolün eklenmesi faydalı olabilir.

versiyon 6.2007 yüklemesini yaptıktan sonra program açılmadı ve
mfc100.dll bulunamadı mesajı alıyorum
nasıl düzeltebilirim?

Merhaba,

cemil34":126tx45l' Alıntı:
versiyon 6.2007 yüklemesini yaptıktan sonra program açılmadı ve mfc100.dll bulunamadı mesajı alıyorum
nasıl düzeltebilirim?

Kurulum sırasında sorulan "Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable" seçeneğini işaretleyerek ilgili eklentiyi kurmanız gerekiyordu. Eğer kurduysanız ve sorun devam ediyorsa, aşağıda yazdığım download saymanızdan "Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable" i de indirerek bilgisayarınıza kurun. Sorununuz hallolacaktır.

Bu sürüm erişimden kaldırılmıştır. Daha yeni sürümler için
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
tıklayınız.

İyi çalışmalar...

HakanŞahin":34kfesv8' Alıntı:
Merhaba,

cemil34":34kfesv8' Alıntı:
versiyon 6.2007 yüklemesini yaptıktan sonra program açılmadı ve mfc100.dll bulunamadı mesajı alıyorum
nasıl düzeltebilirim?

Kurulum sırasında sorulan "Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable" seçeneğini işaretleyerek ilgili eklentiyi kurmanız gerekiyordu. Eğer kurduysanız ve sorun devam ediyorsa, aşağıda yazdığım download saymanızdan "Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable" i de indirerek bilgisayarınıza kurun. Sorununuz hallolacaktır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar...
teşekkür ederim Hakan bey

projemde radye temel kullandım ancak max zemin emniyet gerilmesini sağlıyamıyorum...yüklerimi olabilecek duruma kadar düşürdüm ve ampatmanı arsanın el verdiği dercede arttırdım...bunların dışında ne yapabilirim?nasıl kurtarabilirim?

Sn meslektaşım,

Analiz ayarlarından, temel - zemin altında, üst yapı etkileşimli çözümü ve mat temellerde çoklu eşlenik wink. yay yönt. kul. secip analizi tekrarlayın. B ve C bölge uzunluk oranlarını bir miktar artırabilirsiniz. Son oralak ta efektif zemin gerilmesine bakın ki, genelde zem. emn. gerilmesinin altında çıkar.( Bina toplam yükünün temel alanına bölünmesi)

selamlar.

G.KOSE

ide6---ide5

Dogu Akdeniz Üniversitesi doktora öğrenciyisim. doktora çalışmalarımda uluslararası makale yazı konumumda pushover analizleri yapmam gerekmektedir. idecadin şuanki versiyonunda pushover analiz bulunmamaktadır.idecad5te bu analiz mevcutttur. ide 6 da modellediğim 40ı aşkın binanın ide5 e aktarılması sağlanabilirmi? lütfen bu konuda arge ekibinizde ciddi yardım beklemekteyim.

remini koyduğum merdivenin hesaplarını yapamıyorum...merdiveni ide6ya tanıtamadım..yardımcı olursanız sevinirim...

selamlar,
nervür kirişli döşememde, geometrik kontrolde tipik kiriş hatası veriyor...
forumu inceledim. Genelde bu sorunun sebebi olarak tipik kirişlerin devamlı olmamasını göstermişsiniz,
ancak ben olabildiğince devamlı yapmaya çalıştım, bu hatayı vermeye devam etti.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba.Projenizde birbirini takip etmeyen tipik kirişler zaten geometri kontrolünde verilmiş.
Siz bu döeşemelerdeki tipik kirişleri belirlememişsiniz.Diğer bazı döşemelerde tipik kiriş belirlenmiş.Aynı o döşemelerdeki gibi
tipik kirişleri belirlerseniz durum ortadan kalkacaktır ! Kolay gelsin...

Geri