V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
parapet perdeleri

Merhaba;
Son katta 90 cm parapet perdeleri var nasıl tanımlamamız gerekiyor yardımcı olurmusunuz
teşekkürler..

Re: parapet perdeleri

mimsta":27phhzdv' Alıntı:
Merhaba;
Son katta 90 cm parapet perdeleri var nasıl tanımlamamız gerekiyor yardımcı olurmusunuz
teşekkürler..

Merhaba

Parapetler kiriş üzerindeyse, kirişlerin duvar yüküne parapet yükü tanımlanabilir.
Döşeme kenarında veya üzerinde ise , döşemelere çizgisel yük olarak parapet yükünü tanımlamak doğru olur,

Detay olarak tipik bir detay verilebilir,

Panel olarak tanımlamayın yanlış bir çözüm olur.

Döşeme yırtıkları

asmolen döşemede döşeme yırtığı tanımladığınızda nervür kirişleri kesmiyor ne yapmamız lazım.
teşekkürler..
ek resim

Ekli dosyalar

• grnt.jpg
    grnt.jpg
    36.5 KB · Görüntüleme: 24,371
Re: Döşeme yırtıkları

Elbette kesmemesi gerekir.İlla kesmek istiyorsanız, yırtığın iki kenarından enine 2 kiriş atıp, kesilen nervür yada nervurleri bu kirişlere saplamalısınız.

selamlar.

G. KOSE

Re: ideCAD Statik 6.51 Beta yeni versiyon

Merhaba.
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
1) Ekteki projede zemin kat kiriş açılımı sayfasında kiriş çizimlerinde bazı hatalar var.
2) İdecad Prgramı Kiriş gönyelerini yönetmeliğe uygun çiziyor, Ancak opsiyonel olarak gönyeli çizim alma imkanımız olsa daha iyi olur kanaatindeyim.
K2B06 kirişine bakarsanız yönetmeliğe uygun olarak gönyesiz çizilmiş. Ben bu kirişe 2D çalışma ekranında gönyeleri ekliyorum. Buda bayağı zaman alıyor.
Kiriş açılımları diyalogunda kirişleri gönyeli çiz gibi bir komut olsa çok güzel olur.
3)Radye temel üst donatıyı gönyeli yapmak için, her defasında radye temel tanımladığımızda hesap aksı edit deyip buradan üst donatıyı kıvır demeye gerek varmı acaba. Radye temeli tanımladığımızda üst donatıda alt donatı gibi kıvrım yap sekmesi aktif olsa ve temel çizimi alınırken gönyeli çizim almak isteyenler temel açılımı ileri ayarlarından temel açılımında üst donatıyı kıvır sekmesini aktif yapar. Bence böyle daha pratik olur.

Tekrar emeği geçen herkese teşekkürler.
İyi günler.

Ekli dosyalar

Statik Raporlar

B+Z+5N kat bir binada 300 sayfaya yakın rapor çıkıyor normal mi sizce, hepsini almak zorundamıyız, oda veya belediye için özellikle hangi raporları almamız gerekiyor, yardımcı olurmusunuz teşekkürler

Re: Statik Raporlar

Arkadaşım hangi bölgede iş yapıyorsun bilemiyorum ama öncelikle girilen yükleri kontrole göstermek zorundasın. Daha sonra o sonuçlara göre betonarme kısmını göstereceksin. bunu yaparsan sayfaya bakmazsın. Bu senin sistemin sadeliğine göre değişir.

Benim bir önerim var. Kiriş açılımlarında gösterilen askı donatısını yanda detaylandırılmış olması güzel olurdu. İyi çalışmalar

dester":1snhy3di' Alıntı:
Benim bir önerim var. Kiriş açılımlarında gösterilen askı donatısını yanda detaylandırılmış olması güzel olurdu. İyi çalışmalar

Merhaba,

Askı donatısı, saplama bölgesinde etriye sıklaştırılması şeklinde uygulanıyor. (Etriye olarak uygulanıyor). İlgili kirişe ait etriyelerin detaylarını kiriş açılımında veriyoruz . Verilen etriye detayı aynı zamanda askı donatısının da detayı olmuş oluyor.

Konu ile ilgili bilgi için Uğur Ersoy'ın kitabını referans verebilirim. Ekran görüntüsünü mesaja ekliyorum.
Uğur Ersoyun ifadesiyle : "Askı donatısı olarak düşey etriye kullanılması en uygun çözümdür"

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    97.5 KB · Görüntüleme: 24,488

Alıntı:
25. OSKA hakediş programı ile entegrasyon
-Birim poz listelerinin okunması
-Proje metrajının ve hesaplarının aktarılması

26. AMP hakediş programı ile entegrasyon
-AMP'den veritabanı okunması
-Proje metrajının ve hesaplarının aktarılması

Çalışma sistemi hakkında örnek doküman video koyarmısınız?

Panellerde Yırtık Ölçülendirmesi

Merhaba,

Öncelikle son versiyondaki panellerdeki yırtıkların ölçülendirilmesi, donatılandırılması ve gösterilmesi özelliğini çok sevdiğimi ve bunun beni uzun süren iki boyut çilelerinden kurtardığını belirtmek isterim. Ancak bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Yırtıklarımın kendi boyutları içlerine En x Boy şeklinde yazılıyor. Yırtığın kat tabanından yüksekliği gösteriliyor. Ancak yırtığın perdenin üzerinde yatayda nereye denk geldiğini gösteren bir ölçü göremedim. Açmam gereken bir özellik mi var? Şu an 2. boyutta ölçülendirme ile bu uzunlukları kendim işliyorum.

Teşekkür ederim.

İnş. Müh. Halim Kerim Baş

merhabalar..
ekte gönderdiğim projelerin (okul-1, okul -2) hangisinde kirişlerin panellere bağlanmasının doğru şekilde yapılmış yada bir fark varmıdır. İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

Sayın Aksa:
anladığım kadarıy la yapmış olduğunuz proje bir bayındırlık projesidiri
bilindiği üzere bayındırlık projelerinde bakalık öncelikle taşıyıcı sıstemde
x ve y yönünde seçilen perde oranlarını %1 den az olmamasına dikkat ediyor
hesap yapmadım ama sizin projenızde herhalde x-x yönünde sağlamıyor olabilir
ayrıca yönetmelik gereği yapı önem katsayısını yanlış almışsınız,
Katlardaki düşük döşemeleri(Islak Hascimler)ve alınan ölü ve hareketli yüklerini eksik almışsınız
Koridorlardan geçen kirişler üzerinde duvar olmamasına rağmen 800 kg duvar yükü alınmış,yani kiriş yük analize
uygun yapılmamaıştır.merdiven arasahanlık sınırları ara kat kirişini geçmesi gerekir.
Tüm kat ve mahallerde hareketli yükler yönetmeliğie uygun alınmamıştır.Bütün sınıf ve mahallerde koridor veya sahanlık
hareketli yükü alımıştır.Bu durum tüm yapı analizine önemli ölçüde etki eder.
yönetmelik kiriş yüksekliği 60 cm den fazla olduğunda gövde donatısı istiyor. 60 cm olan Bütün kirişlerde gövde atılmıştır.
Bayındırlık bakanlığı köşelerde genelde L perde kullanılmasını tercih eder.
kolay gelsin iyi çalışmalar

Sayın Katibimin; öncelikle yaptığınız inceleme için teşekkür ederim.
projedeki yükleri, ve belirttiğiniz diğer hususlarla ilgili değişiklikleri henüz yapmaya başlamadım.
Benim öğrenmek istediğim, gönderdiğim projelerde(okul-1,okul-2) perdelerle kirişlerin bağlandığı düğün noktaları farklı hangi şekilde bağlamamız daha doğru olur onu öğrenmek istiyorum. (örneğin 1-F , 1-D, 1-E akslarındaki okul-1 projesinde kirişler perdelerin köşe noktalarına bağlanmıyor, okul -2 projesinde ise tam köşe noktalarına bağlı geometrik kontrol yapıtığımda iki prode de herhangi bir hata vermedi )
İyi çalışmalar diliyorum.

ideCAD Statik -ACI, Eurocode ve SNIP kodları

Merhabalar.

Yurt dışı proje çalışmaları için, ideSTATİK 6.5xx Versiyonları yabancı dil (ingilizce) desteği,ayrıca Eurocode, ACI ve SNIP code'ları ile çözüm yapma olanağı çıkacak güncellemelerde dahil edilecekmidir?

Teşekürler..

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü.PNG
    Ekran Görüntüsü.PNG
    441.9 KB · Görüntüleme: 23,361
Kirişsiz radye temelde asansör için temel dizaynı

Bodrum katlı binalarda asansör bodrum kata kadar inmesi gereken durumlarda;
kirişsiz radye temelde asansör için temelde kot farkı nasıl oluşturabiliriz bu
konuyla ilgili bilgi verebilirseniz seviniriz, iyi çalışmalar dileğimle hoşçakalın...

Mrb
Benim bir sorum olacaktı ideCAD Statik 6.51 Beta yeni versiyonda yıgma yapıların analizini nasıl yapabılırız.Benim kanımca panel i kabuk olarak modelleyip elastisite modülünü fabrika tuglanın modulu alsam dıyorum harcı nkını napacagz? Ayrıca ıcındekı donatı celıgınınde mı elastısıte modulunu degıstırmemız yani tuglanın elastısıte modulunu gırmemız gerekıyo? tabı buna poisson oranlarınıda gırecez gıbı bı durummu olacak? yani kabugu tugla ve harctan olusan tek bır kompozit malzeme olarak gırsek ..ikisinin karısımı bi elastisite modulu kullansak??? ayrıca poisson oranı..Ayrıca materyalden yenı materyel olusturuyorum ama panelı cızmeden once veya cızdıkten sonra statık betonarme sekmesınden tanımladıgım materyalı atayamıyorum...yani c20 betonarmeyi tanımladıgım tugla ıle degıstıremıyorum sekmede gozukmuyo tanımladıgım materyal???? sonuclarını tdy nın basınc ve kayma emnıyetlerı ıle kıyaslasak??? !!!Nasıl yapabılırız bılen bırısı varsa lutfen cevaplarmı!!! programda yapılacak rakamsal butun degısıklıkler ve modelleme teknıgı nasıl yapılmalıdır!!!! Sağlık ve esenlikle...

Merhaba.
Ekteki projede zemin kat kiriş açılım sayfasındaki kiriş çizimlerinde bir hata mevcut.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Re: Kirişsiz radye temelde asansör için temel dizaynı

Merhaba,
Asansör çukurunun altında farklı bir kotta temel oluşturmak için radye döşemenizi tanımladıktan asansör çevre perdelerinin altına "döşeme boşluğu" komutu ile boşluk oluşturun. Daha sonra boşluk tanımladığınız bu yere radye döşeme kenarı ile kapalı bir alan oluşturun. Bu kapalı alana yeni bir radye döşeme yerleştirin. Radye döşeme özelliklerine girerek kotunu ayarlayın. Radye döşemelerin hesap aksları ve çalışma mesafeleri örnek projedeki gibi düzenlenebilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Re: Panellerde Yırtık Ölçülendirmesi

Merhaba,

Yırtıklarımın kendi boyutları içlerine En x Boy şeklinde yazılıyor. Yırtığın kat tabanından yüksekliği gösteriliyor. Ancak yırtığın perdenin üzerinde yatayda nereye denk geldiğini gösteren bir ölçü göremedim. Açmam gereken bir özellik mi var? Şu an 2. boyutta ölçülendirme ile bu uzunlukları kendim işliyorum.
Bununla ilgili herhangi bir ayar yok. Perde detayları üzerinde boşluğun yerinin gösterilmesi,sizin yaptığınız gibi ölçülendirme komutu ile yapılıyor.

İyi çalışmalar

Geri