V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MühendisKUTLU":37iuk522' Alıntı:
Merhaba.Projenizde birbirini takip etmeyen tipik kirişler zaten geometri kontrolünde verilmiş.
Siz bu döeşemelerdeki tipik kirişleri belirlememişsiniz.Diğer bazı döşemelerde tipik kiriş belirlenmiş.Aynı o döşemelerdeki gibi
tipik kirişleri belirlerseniz durum ortadan kalkacaktır ! Kolay gelsin...
tipik kirişleri belli ettiğim halde sorun ortadan kalkmıyor...

coskun3561":2zs0zcof' Alıntı:
selamlar,
nervür kirişli döşememde, geometrik kontrolde tipik kiriş hatası veriyor...
forumu inceledim. Genelde bu sorunun sebebi olarak tipik kirişlerin devamlı olmamasını göstermişsiniz,
ancak ben olabildiğince devamlı yapmaya çalıştım, bu hatayı vermeye devam etti.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Merhaba,

Projenizde D14-D13-D12-D19 nervürlerini birbiriyle sürekli tanımlanmadığı gibi D14 dışındaki döşemelerde hesap kirişi de tanımlanmamış. Ayrıca D8 döşemesinde iki tane hesap kirişi tanımlanmasına rağmen komşu döşemelerde bir tane hesap kirişi tanımlanmış görünüyor. Nervür dişleri ve hesap kirişleri ekteki projede olduğu gibi tanımlanırsa geometri kontrolünde uyarı vermiyorlar.

Not: Geometri kontrolünde nervür kirişleri ile ilgili verilen bilgiler bir uyarı niteliğindedir. Nervür hesap kirişleri dizayn edildiği gibi uygulanacaksa, bu uyarılar dikkate alınmayabilir.

İyi çalışmalar

Asmolen Döşeme Kalınlığı

Değerli forum üyeleri, size bir sorum olacak. Asmolen döşeme plak kalınlığı en az kaç olabilir? Bu konuda TS500'de; e/10 ve 50mm'den büyük olması gerektiği; Zekai Celep hocamızın betonarme kitabında ise deprem bölgeleri için 70mm'den büyük olması gerektiği belirtilmiş.

Genelde plak kalınlığı olarak 10 cm kullanılıyor, ancak ben 7,5 cm kullanmak istiyorum. Sizin bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim? (bu durum belki de kat düzlemindeki rijit diyafram kabulunü olumsuz etkileyecektir)

İyi çalışmalar,

Engin YÜCE

WİNDOWS7

SAYIN FORUM YETKİLİLERİMİZ BENİM SORUM YENİ ALDIĞIM BİLGİSAYARIMDA WİNDOWS 7 YÜKLÜ STATİK ÇİZİMLERDE İKİ BOYUTLU OLARAK PENCERELERDE KOPYALAMA YAPIŞTIRMA İŞLEMİ YAPTIĞIMDA AŞIRI DERECEDE UZUN SÜRÜYOR OYSAKİ BİLGİSAYARIN ÖZELLİKLERİ İYİ ŞU ANDA BİLGİSAYARA XP YÜKLEDİM HİÇBİR SORUN KALMADI AMA ORJİNAL İŞLETİM SİSTEMİNİ KULLANMAK İSTİYORUM ACABA PROGRAMDA BİR AYARMI YAPMAK GEREKİYOR YOK GÖSTERİRSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Re: WİNDOWS7

Merhaba,

Donanım ile ilgili herhangi bir bilgi yazmamışsınız. Öncelikle ekran kartı sürücülerini mutlaka güncelleyin.

Re: Asmolen Döşeme Kalınlığı

selamlar...
ben asmolen sistemde 25+7 şeklinde kullanıyorum. kolay gelsin...

Re: ideCAD Statik 6.50 Beta yeni versiyon

Merhabalar Hakan Bey.
Baksettiğim konu ile alakalı Ekran görüntüleri aşağıdadır.

Kolay gelsin..

Re: ideCAD Statik 6.50 Beta yeni versiyon

Merhaba.
Öncelikle 6.5 versiyonu için teşekkürler ve emeği geçen herkese teşekkürler.
Ekteki projede bazı hususları belirtmek isterim.
1)Radye temeldeki döşeme boşluğu radye temel açılımında görünmüyor.(Ekteki projede görebilirsiniz.)
2)Kiriş açılımında pafta genişliği değerini küçük girdiğimizde sürekli kirişi girilen pafta genişliğine göre parçalara ayırıyor.(Ekteki projede görebilirsiniz.)
Bu konu ile ilgili böyle olmasını isteyen arkadaşlar olmuş ama opsiyonel olabilir.
3)Radye temel kesiti için bir çalışma yapabilirmisiniz. (Ekteki projede naçizane örnek bir detay mevcut.)
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

benim küçük bir sorunum var balkon çevrelerine limon kiriş(15/50) yapmak istiyorum ancak ide tanımlı olmadığını söleyerek beni bu konuda engelliyor...ne yapabilirim?

dexana":35qgsh1m' Alıntı:
benim küçük bir sorunum var balkon çevrelerine limon kiriş(15/50) yapmak istiyorum ancak ide tanımlı olmadığını söleyerek beni bu konuda engelliyor...ne yapabilirim?

Merhaba,
ideCAD'de kiriş için tanımlı olmadığı şeklinde bir mesaj anımsamıyorum. Programın kirişi "engelleme" durumunu daha net açıklarsanız yardımcı olabiliriz. Programın verdiği mesajı gösteren bir ekran görüntüsünü veya projenin kendisini mesajınıza ekleyebilirsiniz.

Kiriş Açılım Hatası

Merhaba
Ekteki projede kiriş açılımlarında bazı hatalarla karşılaştım.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• kiriş detayı.cde
    kiriş detayı.cde
    480.5 KB · Görüntüleme: 733
  • kiriş 1.JPG
    kiriş 1.JPG
    92.4 KB · Görüntüleme: 26,626
  • kiriş 2.JPG
    kiriş 2.JPG
    96.2 KB · Görüntüleme: 26,627
Ekteki resimde görüldüğü gibi alt donatısı yok
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

• kiriş 3.JPG
    kiriş 3.JPG
    51.5 KB · Görüntüleme: 26,622
Kusura bakmayın parça parça gönderdim ama proje yaparken karşılaştığım hataları gönderdim.
Ekteki resimde görüldüğü gibi 30 cm yüksekliğe sahip kirişte 51 cm kiriş gönyesi var.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• kiriş 4.JPG
    kiriş 4.JPG
    61.7 KB · Görüntüleme: 26,620
Zeki Bey,ilgili proje dosyalarınızı teknik servise gönderirseniz nedenlerini inceleriz. Sadece ekran görüntüsü üzerinden çözüm bulunamıyor. Son durumda kiriş bir kolona mesnetlenmiş gibi, o yüzden gönyeleri kolon içine uzatmış program.

Mrb Arkadaslar
Benim program bir sorum olacaktı umarım yanıtlayacak birisi cıkar..6 versıyonunda yıgma yapıların analizini nasıl yapabılırız.Benim kanımca panel i kabuk olarak modelleyim elastisite modülünü fabrika tuglanın modulu alsam dıyorum harcı nkını napacagz? Ayrıca ıcındekı donatı celıgınınde mı elastısıte modulunu degıstırmemız ynai tuglanın elastısıte modulunu gırmemız gerekıyo? tabı buna poisson oranlarının ve kayma rıjıtlıklerınınde dahıl edılmesi gıbı bı durummu olacak? yani kabugu tugla ve harctan olusan tek bır kompozit malzeme olarak gırsek bıle tuğlanında harcında elastisite modulunu alamayız..ikisinin karısımı bi elastisite modulu kullanmamız gereklı!!!Nasıl yapabılırız bılen bırısı varsa lutfen cevaplarmı!!! programda yapılacak rakamsal butun degısıklıkler ve modelleme teknıgı nasıl yapılmalıdır!!!! Sağlık ve esenlikle...

radye temel zemin gerilmesi

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum idestatikte yeniyim

v6.2007 de b+z+7 katlı bi yapı çözdüm
yatak katsayısı 30000
zemin emniyet=25tf/m^2

analiz ayarları temel-zemin

deprem yüklemeleri kullanıldığında zemin emniyet %50 artır seçeneği aktif
radye temellerin zemin emn. kontrolünü ortalama gerilmeye göre yap seçeneği aktif
radye temellerde negatif zemin gerilmesi kontrolü yap seçeneği aktif

temel radye temel analiz yaptıktan sonra
Min. Ger.= 2.12
Maks. Ger.= 48.64
ort ger.= 19.46 çıktı

ortalama gerilme zemin emniyetinden küçük ama maksimum gerilme zemin emniyetinin %50 fazlasını bile geçti ama proğram uyarı vermedi, çözüm yolum doğrumu yoksa bi hatamı yaptım

Re: radye temel zemin gerilmesi

Merhaba;

Sorunuzun cevabını zaten sorunuzun içinde vermişsiniz, şöyleki:
"radye temellerin zemin emn. kontrolünü ortalama gerilmeye göre yap seçeneği aktif" demişsiniz.
Yani programa sadece ortalama gerilmeye bak demişsiniz, ortalama gerilme değeriniz zemin emniyet gerilmenizi geçmediği içinde program uyarı vermemiş.

Saygılarımla.

Geri