V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aksa":3vaak5bz' Alıntı:
Tüm ide yapı ailesine Selamlar, Ekte gönderdiğim güçlendirme projelerinde 6.51 versiyonu ile 6.2007 versiyonlarında yaptığım analizlerde farklı sonuçlar alıyorum. hangi versiyonun sonuçlarını dikkate almak lazım iyi çalışmalar

6.51 versiyonda performans analizi ve güçlendirme oldukça geliştirildi. 6.51 kullanın tabi yapıyı hatasız girmek kaydıyla.

hakan":302lmhct' Alıntı:
düzenleme yaparken verdıgımız olcu yanlıs oldugunda bunun duzeltmenın yolu yokmudur.

Merhaba,

Neyi düzenliyorsunuz, neyin ölçüsünü yanlış verdiniz? Sorunuzu daha net ve anlaşılır sorarsanız isabetli yanıt verebiliriz...

İdecad'te aldığım kalıp planı ölçülendirmesini kullanmak istemiyorum silip tekrardan ölçülendirme yapıyorum. Yanlış bir nokta tuttugumda bunu duzeltemıyorum. Bir daha baştan ölçülendirk zorunda kalıyorum. Bi çözümü varmıdır ?

Birde kalıp planları basıldıgında tutulan noktalar çember ıle gosterılıyor. bunları neden celtıklı basamıyoruz...

Merhaba,

hakan":3f81425l' Alıntı:
Yanlış bir nokta tuttugumda bunu duzeltemıyorum. Bir daha baştan ölçülendirk zorunda kalıyorum. Bi çözümü varmıdır ?

Silip, tekrar ölçülendirmeniz gerekiyor.

hakan":3f81425l' Alıntı:
Birde kalıp planları basıldıgında tutulan noktalar çember ıle gosterılıyor. bunları neden celtıklı basamıyoruz...
Evet kalıp planınında ölçü noktaları daire ve seçim yapamıyoruz. Bununla birlikte kolon aplikasyon planında ölçü ayıracı çizgi olarak seçilebiliyor. Kalıp planı için aks sistemini kolon aplikasyonundan kopyala yapıştır yaparak kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar...

HakanŞahin":r6avl2y7' Alıntı:
Merhaba,

hakan":r6avl2y7' Alıntı:
Yanlış bir nokta tuttugumda bunu duzeltemıyorum. Bir daha baştan ölçülendirk zorunda kalıyorum. Bi çözümü varmıdır ?

Silip, tekrar ölçülendirmeniz gerekiyor.

hakan":r6avl2y7' Alıntı:
Evet kalıp planınında ölçü noktaları daire ve seçim yapamıyoruz. Bununla birlikte kolon aplikasyon planında ölçü ayıracı çizgi olarak seçilebiliyor. Kalıp planı için aks sistemini kolon aplikasyonundan kopyala yapıştır yaparak kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar...

Bunları bılıyorum ve uyguluyorum..

Ama merakım şu

Neden bi çözüm uygulanmıyor.

hakan":2jvi9tto' Alıntı:
Ama merakım şu, Neden bi çözüm uygulanmıyor.

Tekrar merhaba,

Forumda hem teknik destek bazında sorulan sorular, hem de sıkıntı olarak iletilen hususlar, arge ekibimiz tarafından mutlaka değerlendirilmekte, belirli zaman ve bir program dahilinde de yeni versiyonlara eklenmektedir. Sizin yazdığınız bu husus da diğer istek/öneri ve tespitlerle birlikte mutlaka göz önüne alınacak ve iş listemize eklenecektir.

ideCAD Statik 6 versiyonunun geliştirilme süresince bize iletilen tespit/istek ve sıkıntıların, yeni versiyonlarda dikkate alınma oranını, yapılan iş listesini gözden geçirerek değerlendirilmesini, siz değerli kullanıcılarımıza bırakıyoruz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Hakan Bey,

Temel filizleri; temel planı yanında verilen metraj cetvelinde 2 kat olarak hesaplanmaktadır. İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• Metraj.png
    Metraj.png
    166.2 KB · Görüntüleme: 22,858
merhabalar,
Aks çizgilerinin kontur çizgilerinin dışında kalan kısımlarının boylarını ayarlama gibi bi seçeneğimiz olup olmadığını öğrenebilir miyim?

dexana":294wop4l' Alıntı:
merhabalar,
Aks çizgilerinin kontur çizgilerinin dışında kalan kısımlarının boylarını ayarlama gibi bi seçeneğimiz olup olmadığını öğrenebilir miyim?

Ekli dosyalar

• aks sınırı1.jpg
    aks sınırı1.jpg
    172.2 KB · Görüntüleme: 23,056
  • aks sınırı2.jpg
    aks sınırı2.jpg
    180.1 KB · Görüntüleme: 23,056
benim program yazılımcılarından bir kaç isteğim olacak
1- programı 64 bit versiyonunda çıkartılması böylece büyük projeler için programın performansı yükselir
2-programı pratik kullanma açısından aks çizerken ölçü kutusuna tıkladığımızda yazıları otomatik seçsin ve cm yazısı çıkmasın tek tek silmek zor oluyor.
3-programda özel bir bölüm oluşturulup yaptığımız binanın depreme göre gördüğü hasarı animasyonla gösterecek ve böylece yaptığımız binanın kaç şiddetinde depreme dayanıklı olduğunu bilebileceğiz.
4-kolonlar nerdeyse her projede 14 lük demir veriyor bunda bir gariplik var gibime geliyor.
5-rapor sayfaları güzelleşmiş ancak çok fazla uzun turuyor bunları yazı tipleri küçültülebilir.
6-yapı şematik gösterimi boş çıkıyor.
7-en önemlisi balkonlarda konsollarda üst donatıyı hala 8 lik veriyor en az 12 yada 14 lük demir kullanılması gerek
yine aklıma geldikçe yazarım ilgilendiğiniz için teşekkürler

"3-programda özel bir bölüm oluşturulup yaptığımız binanın depreme göre gördüğü hasarı animasyonla gösterecek ve böylece yaptığımız binanın kaç şiddetinde depreme dayanıklı olduğunu bilebileceğiz.
4-kolonlar nerdeyse her projede 14 lük demir veriyor bunda bir gariplik var gibime geliyor.
5-rapor sayfaları güzelleşmiş ancak çok fazla uzun turuyor bunları yazı tipleri küçültülebilir.
6-yapı şematik gösterimi boş çıkıyor.
7-en önemlisi balkonlarda konsollarda üst donatıyı hala 8 lik veriyor en az 12 yada 14 lük demir kullanılması gerek"

3 numara ile belirtmek istediğinizi ya yanlış yazdınız veya bir bilgi eksiği var. şöyle ki: depremde "şiddet" kavramı, tasarımda kullanılan bir terim değildir. şiddet depremin sonucunu izafi olarak, gözlemsel olarak ifade eder. depremin yeryüzünde bıraktığı hasarın tanımı için kullanılır. tasarımda ise başka bir skala var. o da beklenti skalası. örnek: "can güvenliği performans beklentisi"....depremin bilinen başka bir tanım sistemi daha var. o da enerji ölçeği. medyada sık olarak "şiddet" ve "büyüklük" kavramları karıştırılıyor. ide statikte, yapıların, hangi performans düzeyinde olduğu deprem yönetmeliğinin 7. bölümüne göre yapılıyor.
4 numara ile belirttiğiniz husus ise tamamen bilgi eksikliği gibi. çünkü kolonlarda, kirişlerde....vs yapı elemanlarında hangi donatı çaplarının kullanılacağı programa verilebiliyor. fi14 kullanmak istemezseniz kaldırabilirsiniz. betonarme menüsü altında donatı seçim listesi mevcut.
5 numara ile belirttiğiniz konuda ise ister ideraporda karakter yüksekliklerini ayarlayarak, isterse seçmeli raporlar kısmında istemediğiniz başlıkları rapordan çıkararak rapor sayfa sayısını azaltabilirsiniz. hatta yazıcı ayarlarında a4 sayfaya 2 adet sayfa sığdırmak sureti ile yarı yarıya azaltanlar bile var...
6 numara ile belirttiğiniz konu ise bende yaşanmadı. projenizi ekleyin bakalım.
7 numaradaki konu, üst donatıyı manüel olarak ayarlama imkanı var. betonarme hesap aksı edit içinde alt üst danatı ayarları içinde daha ileri ayarlar var....

Belliki arkadaş birşeyler biliyor ama doğruyu bilemiyor olabilir.Bizlerin görevi meslektaşlarımızı kırmak değil ,
onlara doğruyu göstermek için gayret göstermektir.Kimse anasının karnından mühendis olarak doğmadı değilmi?
Arkadaş öğrenmek için sorular sormuş.Ve özgüveni yüksek ki burada durumdan behsetmiş.Kendisini tebrik ederim.
İyi çalışmalar dilerim.İde yetkilileri zaten gerekli cevabı en güzel şekilde vermişlerdir...

Her ne kadar binanın deprem hasarını animasyonla göstermek gibi olmasa da, programda elemanların tasarım (kapasite/etki oranları) ve performans durumlarının 3 boyutlu olarak gösterilmesi (renk vs diğer bilgiler şeklinde) ileri versiyonlar için değerlendirdiğimiz olanaklar arasındadır.
4. 6. ve 7. maddeler için sizden örnek proje eklemenizi ve hangi elemanlarda sorun gördüğünüzü bildirmenizi isteriz. (Bu genel olarak forumda bildirilen her sorun için geçerlidir).

selamlar...
forumun en güzel yanı, problem ve bilgi paylaşımı. eleştirilerin mutlaka ama mutlaka fayda gözetilerek yapılması gerekiyor. bazan bilmemek değil , bildiğini izah edememek durumu da oluyor.
yazılımların sadece birer araç olduğunu tekrar yazma ihtiyacı duydum. hesap makinasının fonksiyonlarının ile hali, grafik destekli hali. tasarım ise mühendisin, söz konusu olan bir yapı ise inşaat mühendisinin işi. şimdilerde sap2000 ile kıyas yapmak moda oldu. ancak sap2000 in özellikle betonarme yapılar konusunda ne kadar hata yapmaya müsait olduğunu kullananlar biliyor. ben bir kez daha ide yetkililerinden rica ediyorum. idestatik ve idemimara ait o eski tanıtım broşürleri varsa buraya koysunlar. tarihi gelişimi ne kadar güzel anlatıyor o broşürler...

bir de merak ediyorum idenin illerdeki temsilcileri bu forumu takip ediyor mu. eğer etmiyorlarsa bu pasiflik niye...

Geri