"3-programda özel bir bölüm oluşturulup yaptığımız binanın depreme göre gördüğü hasarı animasyonla gösterecek ve böylece yaptığımız binanın kaç şiddetinde depreme dayanıklı olduğunu bilebileceğiz.
4-kolonlar nerdeyse her projede 14 lük demir veriyor bunda bir gariplik var gibime geliyor.
5-rapor sayfaları güzelleşmiş ancak çok fazla uzun turuyor bunları yazı tipleri küçültülebilir.
6-yapı şematik gösterimi boş çıkıyor.
7-en önemlisi balkonlarda konsollarda üst donatıyı hala 8 lik veriyor en az 12 yada 14 lük demir kullanılması gerek"
3 numara ile belirtmek istediğinizi ya yanlış yazdınız veya bir bilgi eksiği var. şöyle ki: depremde "şiddet" kavramı, tasarımda kullanılan bir terim değildir. şiddet depremin sonucunu izafi olarak, gözlemsel olarak ifade eder. depremin yeryüzünde bıraktığı hasarın tanımı için kullanılır. tasarımda ise başka bir skala var. o da beklenti skalası. örnek: "can güvenliği performans beklentisi"....depremin bilinen başka bir tanım sistemi daha var. o da enerji ölçeği. medyada sık olarak "şiddet" ve "büyüklük" kavramları karıştırılıyor. ide statikte, yapıların, hangi performans düzeyinde olduğu deprem yönetmeliğinin 7. bölümüne göre yapılıyor.
4 numara ile belirttiğiniz husus ise tamamen bilgi eksikliği gibi. çünkü kolonlarda, kirişlerde....vs yapı elemanlarında hangi donatı çaplarının kullanılacağı programa verilebiliyor. fi14 kullanmak istemezseniz kaldırabilirsiniz. betonarme menüsü altında donatı seçim listesi mevcut.
5 numara ile belirttiğiniz konuda ise ister ideraporda karakter yüksekliklerini ayarlayarak, isterse seçmeli raporlar kısmında istemediğiniz başlıkları rapordan çıkararak rapor sayfa sayısını azaltabilirsiniz. hatta yazıcı ayarlarında a4 sayfaya 2 adet sayfa sığdırmak sureti ile yarı yarıya azaltanlar bile var...
6 numara ile belirttiğiniz konu ise bende yaşanmadı. projenizi ekleyin bakalım.
7 numaradaki konu, üst donatıyı manüel olarak ayarlama imkanı var. betonarme hesap aksı edit içinde alt üst danatı ayarları içinde daha ileri ayarlar var....