V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şimdilerde yine deprem konuşmak moda oldu. ama depremi konuşanlar ne hazin ki jeofizikçiler, jeologlar, mimarlar...tek olmayan ise inşaat mühendisleri. adamlar koskoca profesör çıkmış yer katmanlarını, yer hareketlerini, düşey atım yatay atım fayları, kırılmaların yüzde kaç olduğunu anlatıyor. güzide medyamızda bunu ilgi ile takip ediyor. bu bir moda geçer birkaç gün içinde. iyi de güzel kardeşim depremin kendisi mi daha mühim yoksa sonuçta yapılarda oluşan hasar mı. deprem mi zararlı, depreme dayanıklı olmayan yapı mı. deprem mi konuşmanın ana mevzusu olmalı yoksa yapı mı. sakın yanlış anlaşılmasın deprem bilimini eleştirmiyorum. eleştirdiğim konu, asıl hedefin, yani yapıların deprem dayanımının ıskalanması.

İdecad 6.2006 kullanıyorum. Döşeme analizi yaparken ağ oluşturulamadı mesajı veriyor.... Yardımcı olursanız sevinirim....

synr":3ladunp6' Alıntı:
İdecad 6.2006 kullanıyorum. Döşeme analizi yaparken ağ oluşturulamadı mesajı veriyor.... Yardımcı olursanız sevinirim....
.

Projenizi mesaja ekleyin. Dosya boyutu büyükse [email protected] adresine gönderin. O şekilde projenizi inceleyip sorunu söyleyebiliriz.

Not: Son versiyonlara güncellemelerinizi yapmanızı öneriyoruz..

mhanifiata":18c8i5r8' Alıntı:
İdeSTATİK ve ideMİMAR'A ait o eski tanıtım broşürleri varsa buraya koysunlar. tarihi gelişimi ne kadar güzel anlatıyor o broşürler...

Ekli dosyalar

• 98 VERSİYON.PNG
    98 VERSİYON.PNG
    344.3 KB · Görüntüleme: 23,905
merhaba,
Perdelera bağlanan kirişlerde maksimum pursantaj aşımı sorunu şuanki projemde kirişlerimin çok fazla büyümesine sebep oldu..
Bundan bir süre önce bir abimizin tavsiyesi ; perdenin bitiminde mafsal tanımlamamdı, bu sayede perdeden kirişe moment aktarımı olmayacak, kiriş rahatlayacak, bununla birlikte perdede daha fazla donatı çıkacaktır dendi.
Bu projede kirişleri rahatlatmak için böyle birşey yapmak istiyorum. Sorum bu eylem idestatik de nasıl yapılabilir ?

Kiriş ayarları altında kısmi rijitlik tanımı ile, momentlerin i ve j ucu serbesliklerini çek edip yay değerlerini aktif hale getirerek yay katsayılarını girebilirsiniz. bu değerler konusunda Levent bey yada Hakan beyden bilgi alabilirsiniz.

hakan":2my4z95f' Alıntı:
idecad ısımlendırme yaparken neyi baz alıyor.

Merhaba,

Sanırım; kiriş, kolon vs elemanların projede nasıl adlandırıldığını soruyorsunuz ...

Bir objeyi girerken objenin o andaki adı, obje ayarlarında bulunan Ad satırından okunur. Örneğin kiriş girerken, kiriş ayarlarında kiriş adı satırına K1 yazarsanız, girilecek kirişin adı K1 olarak görünür. Devamında ise K2 adı otomatik verilir. Bu şekilde obje tanımlandıkça adlandırma otomatik artarak devam eder.

Proje datalarını girerken adlandırmayı tek tek yapmak yerine, proje sonlandıktan sonra otomatik yapmak size zaman kazandıracaktır. Otomatik adlandırma için programda iki adet komut oluşturulmuştur:

1.Değiştir/Obje Edit menüsü altında bulunan Obje Adlandırma komutu: Bu komutun işleyişine yarı otomatik diyebiliriz. Komutta başlangıç sayacı verilir ve obje tıklamak süretiyle adlandırma yapılır.
2. Yine Değiştir/Obje Edit menüsü altında Otomatik obje adlandırma komutu: Bu komut ise tamamıyle otomatik çalışır. Herhangi bir kat veya projenin tamamı için tüm elemanların adlandırılması, yön bilgileri seçenekleriyle tek seferde yapılabilir.

Adlandırmada önemli olan bir başka husus ise indislerdir. Kat tanımlarken otomatik oluşturulan indisler, ayrıca kat parametrelerinde değiştirilebilirler. Kat indisleri obje adının önünde, önekinden sonra kullanır. Örneğin K01 olarak verdiğiniz bir isim, iligili katın indisi Z ise, kirişin adı, nihai olarak çizimlerde ve raporlarda KZ01 olarak düzenlenir.

İyi çalışmalar...

projede zemin katta su basman perdesi kullandığım zaman zemin kat kalıp planında altında subasman perdesi olan kirişler çizili olarak gözükmüyor sadece isim olarak gözüküyorlar kalıp planında. sebebi ne olabilir. örnek çizimi ekte gönderiyorum

Ekli dosyalar

Eski bir versiyon kullanıyorsanız versiyonunuzu güncelleyin, önceki versiyonlarda perdeler üzerinde kiriş olduğunda kiriş/perde üstüste çizim olmaması için kirişler çizilmiyordu, bu da subasman perdesi durumunda yazdığınız sıkıntıya sebebiyet veriyordu. 6.52'de bu duruma bir önlem alındı.

asansör kuyusu modellemesi

s13 ve s16 kolonlarına bağlı asansör kuyusu modellemem doğrumudur ya da doğrusu nedir yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projede Asansör kuyusu olarak tanımladığınız paneller konstrüktif görünüyor. Dolayısıyla bu elemanları girmenize gerek yok.

İyi çalışmalar

ts498 hareketli yük azaltım katsayısı

yaptığım okul projesinde hareketli yük azaltmayı uygulayacakmıyım uygulayacaksam bu konut büro işhanları maddesimi olmalı yoksa hafif çalışma yapılan işyerleri , imalathane yada mağazalar mı olmalı

Geri