V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

-b1.cde- dosyasında oluşturulan kiriş panel bağlantısı ve rijit kolları daha doğru. -a1.cde- projesindeki kiriş-panel bağlantısındaki durumu notlarımız arasına ekledik.

İyi çalışmalar

Ekteki projeyi analiz ettiğimde bütün temeller kurtarıyor gibi görünüyor fakat rapor alırken st18 zemin emniyet gerilmesini aşıyor hatası ile karşılaşıyorum.

Ekli dosyalar

tevekkül":2s68xcrs' Alıntı:
Ekteki projeyi analiz ettiğimde bütün temeller kurtarıyor gibi görünüyor fakat rapor alırken st18 zemin emniyet gerilmesini aşıyor hatası ile karşılaşıyorum.

Ahmet Bey merhaba,

P03 paneli altında kalan 3. sürekli temel parçasında, ortalama zemin gerilme 15 t/m2'den büyük çıkıyor.(16.02 t/m2). Dolayısıyla gerçekten zemin gerilmesi aşılıyor ama program aşıldığını ancak rapor alırken yakalıyor. P03 temeli altında kalan parçanın ismini diğer parçalardan farklı verirseniz durumu gözlemleyebilirsiniz. 16.02 t/m2'lik değere göre sürekii temel modelinde önlem alabilirsiniz...

Bildiriminiz için teşekkürler, iyi çalışmalar...

Teşekkür ederim Hakan Bey.
Bir de isteğim olacaktı:)
Kesit alımlarında temel kesitinde grobeton da gösterilse (bir de orta kahve, tatlı olarak da sütlaç) daha güzel olurdu:)

merabalar,
Radye temel uyguladığım binamda çok büyük olmamasına rağmen 65 cm radye bile kurtarmıyor. Zemin emniyet gerilmem de çok düşük değil. Acaba hata yaptığım başka bir nokta mı oluyor?
Projeyi ekliyorum. bakabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• 1.rar
    1.rar
    1.4 MB · Görüntüleme: 361
SN coskun3561
PROJENİZİ İNCELEDİM
1- ANLADIĞIM KADARIYLA E AKSI TARAFINDAN BİTİŞİK. BUNUN İÇİN TEMELİNİZİ O TARAFA GEÇİRMEMELİSİNİZ.
2- G AKSININ SOLUNA VE L AKSININ SOLUNA TEMELİNİZİ BÜYÜTÜLDÜGÜNDE SİSTEMİNİZDE BİR SORUN KALMIYOR.
3- PROJENİZDE ZEMİN KATTA PERDE KONULMAMIŞ, MİMARİ ZORUNLULUKTAN OLABİLİR. MİMARİYİ ZORLAYIP HER İKİ İSTİKAMETE PERDE KONULURSA ÇOK İYİ OLUR. RİJİT BODRUM DURUMUNA GELİRSİNİZ PROBLEMLERİNİZİN BÜYÜK BİR KISMI ÇÖZÜLMÜŞ OLUR.
4- RADYE TEMELLİNİZİN KALINLIGINI 55 CM ÇEKEBİLİRSİNİZ.
5-UÇTA MAKSİMUM ZEMİN EMNİYETİNİ GEÇİYOR AMA PROĞRAM BİR HATA MESAJI VERMİYOR. BANA GÖRE DOĞRU YAPIYOR. ÇÜNKİ ÇOK AZ BİR BÖLGEDE GEÇİYOR.
6- EKTE ÇÖZÜLMÜ PROJEYİ GÖNDERİYORUM.

Ekli dosyalar

• 22.cde
    22.cde
    1.4 MB · Görüntüleme: 629
coskun3561":3lm52sqm' Alıntı:
Projeyi tekrar inceleyeceğim, ilginiz için teşekkürler.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
perdenin etkilediği bir noktada çok az da olsa temel altında negatif gerilme var. bu önemli değil. negatif gerilme kontrolünü devre dışı bırakabilirsiniz.

ilginize öncelikle teşekkür ediyorum,
1-E aksı tarafında bitişik değil, projeyi daha düzenlemediğim için orada fazla aks kalmış sanırım, eğer ondan bahsediyorsanız.
2-uygulayacağım.
3-Zemin katta temeli 30 cm aşağıya alıp 30 cm lik çevre perde tanımlayacağım, bu sizin dediğinizi karşılamaz sanırım. Zemin kat dükkan olacağı için rijit bodrum durumu oluşturmam söz konusu değil.
4- 55 cm 6 kat için mantıklı.

Teşekkürler, kolay gelsin.

perde uzunluğu 625 cm olan 2 perdede başlık oluşturmuyor

perde uzunluğu 625 cm olan 2 perdede başlık oluşturmuyor yardım edermisiniz ?

Ekli dosyalar

• Yeni Resim.jpg
    Yeni Resim.jpg
    106.9 KB · Görüntüleme: 24,694
Programın 6.52 beta versiyonunu kullanıyorum, öncelikle şunu söylemeliyim program gün geçtikçe daha kullanışlı bir arabirime kavuşuyor
fakat birkaç parça öneridede bende bulunacağım , öncelikle ölçü ve koordinmat kutusundaki "L" giriş mecburiyeti kaldırılmalı die düşünüyorum mouse imleci ile yön verilip ölçü girilebilmeli. ikinci olarak söyleyeceğimde duvar veya kiriş yatay elemanların çizimi esnasında bu öğelerin birbirini kesmesi durumunda program bu kesişimleri otomatik algılamadığı zamanlar oluyo , bu da kullancıya çok sıkıntı yaşatıyor, duvarlarda duvar kesişim edit ile olay çözülebiliyor fakat kirişlerde gerçekten kullanıcıyı yorduğunu düşünüyorum ve çok zaman kaybı yaratıyor, tanımsız döşemeler oluşmasına sebep oluyur. Çalışmalarınızda umarım bunlarıda dikkate alırsınız.

Re: perde uzunluğu 625 cm olan 2 perdede başlık oluşturmuyor

Oznb":umomk188' Alıntı:
perde uzunluğu 625 cm olan 2 perdede başlık oluşturmuyor yardım edermisiniz ?

Toplam perde yüksekliği perde uzunluğunun iki katından fazla değilse yani kritik perde yüksekliği aşılmıyorsa yönetmelik gereği perde uç bölgesi oluşturulmasına gerek yok. (Yönetmelik madde 3.6.2.1)
Ancak yine de perde uç bölgesi oluşturulmak istenirse Perde Özelliklerinden donatılar sekmesinde Başlık bölgesi uzunluğu kullanıcı tanımlı satırı işaretlenerek tanımlanabilir.

Not: Eğer HW/Lw>2 koşulu sağlanmasına rağmen uç bölgesi oluşturulmuyorsa bu durumda perdelerde süreklilik sorunu olabilir. Projenizi gönderirseniz inceleriz.

Ekli dosyalar

• başlıkbölgesi.PNG
    başlıkbölgesi.PNG
    32.8 KB · Görüntüleme: 24,636
merabalar,
asansör çukuru için radye temelde boşluk yapmam gerekiyor. Etrafına sürekli temel kirişi atarak radye temelde boşluk yapmaya çalıştım ama beceremedim.
Döşeme boşluğu komutu ile de yapmak istemiyor, boşluğun kenarlarında kiriş olsun istiyorum.
Nasıl yapabilirim?
projeyi ekliyorum.

Ekli dosyalar

• 24.rar
    24.rar
    1.5 MB · Görüntüleme: 385
coskun3561":165aaz2i' Alıntı:
merabalar,
asansör çukuru için radye temelde boşluk yapmam gerekiyor. Etrafına sürekli temel kirişi atarak radye temelde boşluk yapmaya çalıştım ama beceremedim.
Döşeme boşluğu komutu ile de yapmak istemiyor, boşluğun kenarlarında kiriş olsun istiyorum.
Nasıl yapabilirim?
projeyi ekliyorum.

Merhaba

Projenizde üst kısımda , E aksı paralelinde döşeme kenarı bulunmuyor, E aksının birkaç cm üzerinden geçecek şekilde statik döşeme kenarı çizerek radye döşemeyi tanımlayabilirsiniz.
Döşeme boşluğu komutu ile boşluk oluşturabilirsiniz.

döşeme boşluğu ile yapmak istemediğimi belirtmiştim. O şekilde zaten yapabiliyorum.
benim amacım boşluğun kenar kısımlarını kirişle kapatmak.
E aksı üzerinde bir döşeme kenarı olması lazım, silinmiş olabilir.

coskun3561":3svvkvqf' Alıntı:
döşeme boşluğu ile yapmak istemediğimi belirtmiştim. O şekilde zaten yapabiliyorum.
benim amacım boşluğun kenar kısımlarını kirişle kapatmak.
E aksı üzerinde bir döşeme kenarı olması lazım, silinmiş olabilir.

E aksındaki döşeme kenarını çizdim, sizin tanımladığınız sürekli temellerin içerisinden döşeme boşluğu tanımlayarak , sürekli temellerin içini boşalttım ve düşük kotta başka bir radye temel tanımladım,

Kotları , sürekli temel ve radye temel kalınlıklarını projenize göre ayarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhabalar
6.52 versiyonunda kesit alınınca program kapanıyor,ya kesiti elle çiziyorum yada eski versiyonda keydedip kesit alıp tekrar yeni versiyona geçiyorum çok zaman alıyor..
Sorun ne zaman çözülecek???

Saygılar..

Geri