quiet_2121":2a1mxzk5' Alıntı:3-4 aksı arası kesit alınınca program atıyor..proje ekte
teşekkür ettim.YasinTezel":97e30r99' Alıntı:coskun3561":97e30r99' Alıntı:döşeme boşluğu ile yapmak istemediğimi belirtmiştim. O şekilde zaten yapabiliyorum.
benim amacım boşluğun kenar kısımlarını kirişle kapatmak.
E aksı üzerinde bir döşeme kenarı olması lazım, silinmiş olabilir.
E aksındaki döşeme kenarını çizdim, sizin tanımladığınız sürekli temellerin içerisinden döşeme boşluğu tanımlayarak , sürekli temellerin içini boşalttım ve düşük kotta başka bir radye temel tanımladım,
Kotları , sürekli temel ve radye temel kalınlıklarını projenize göre ayarlayabilirsiniz.
coskun3561":gaapjhxd' Alıntı:2 katlı bir tek daire projemde radye temel yaptım. Negatif zemin gerilmesi kontrolünü işaretlediğim zaman radyede hiçbir şekilde kurtaramıyorum. ama işaretli olmadığı zaman 30 cm lik radye bile kurtarmakta...
coskun3561":f9n1m5sn' Alıntı:temeli daralttığım zman da negatif gerilme hatası kalıyor. Bende binadan ne kadar uzak tutarsam o kadar iyi olur diye temeli geniş tuttum.
HakanŞahin":3fgqwjqs' Alıntı:coskun3561":3fgqwjqs' Alıntı:temeli daralttığım zman da negatif gerilme hatası kalıyor. Bende binadan ne kadar uzak tutarsam o kadar iyi olur diye temeli geniş tuttum.
S68 kolonunun yönünü değiştirip, mat radye çözüm yaparsanız negatif gerilme -0.5 t/m2'ye kadar düşüyor(g+q-Ey2 yüklemesi). Bence bu gerilme ihmal edilebilecek bir düzeyde... İlla negatif gerilmeyi kaldırmak istiyorsanız, taşıyıcı sistemi de gözden geçirmeniz gerekiyor. Kat adedi az oldundan deprem yüklemesi eksi yüklemede g+q'dan büyük çıkıyor temelde; ve haliyle kombinasyon negatif oluyor.
Verilerinizde bir hata gördüm. Geometri kontrolünde de hatayı görebilirsiniz. S aksı üzerindeki kirişle (K609), K591 nolu kiriş birbirini tutmuyor. Aynı durum diğer katta da geçerli. Onları düzeltirsiniz.
İyi çalışmalar...
musti776":3iac2hyz' Alıntı:s27 kolonunun temel birleşimini yapamadım yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.