V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"uyumsuz dosya versiyonu bu dosyayı açmak için güncellenmiş bir program versiyonu kullanın"
uyarısını veriyor.(bende ide 6'nın demo versiyonu var.)

merhabalar;
kiriş yüklerini verirken pencere ve kapı boşluğu bırakmak için ne yapabilirim?
kolay gelsin...

dexana":1rcwxvpe' Alıntı:
kiriş yüklerini verirken pencere ve kapı boşluğu bırakmak için ne yapabilirim?

Merhaba,

Kiriş yüklerini verirken, kapı/pencere boşluklarını dikkate almanın en kolay yolu duvar ağırlığından boşluk yüklerini ortalama düzgün yük olarak düşmektir. Daha detaylı yük tanımı için kullanıcı tanımlı yük imkanlarını kullanabilirsiniz.

ideCAD Statikte duvar komutu aktif olmadığından kapı/pencere boşluklarını direk veremezsiniz. Proje ideCAD Mimariden okunmuşa duvar yükleri kapı pencere boşluklarıyla birlikte otomatik okunur.

Merabalar
R katsayısının seçimi konusunda sıkıntı yaşıyorum. Max alfas 0.75 den küçük, ben R=1 giriyorum ancak program seçilen R katsayısı kısmında 6.77 ve 6.26 alıyor. Görüntüde görünüyor. Bunun sebebi nedir? Projenin boyutu büyük olduğu için ekleyemiyorum.

Ekli dosyalar

• Yeni Resim (1).jpg
    Yeni Resim (1).jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 23,962
üzerinde çalıştığım projede tam tüm çerçeveler uygun konumda sağlam bi şekilde oturmuşken mimaride 20cmlik duvarlın altına atmak zorunda olduğum kiriş sebebiyle malesef saplama kirişler meydana geliyor 1 metrelik bi saplama kiriş meydana geliyor bu 20 lik duvar altına atılacak kirişlerde ufak bi tolerans yapılabilirmi özellikler izmirdeki beldiyeler bu konuda nasıl tutum alıyorlar bilgisi olan ve ya önerisi olan varsa şimdiden çok teşekkürler :D

coskun3561":27y9i518' Alıntı:
Merabalar
R katsayısının seçimi konusunda sıkıntı yaşıyorum. Max alfas 0.75 den küçük, ben R=1 giriyorum ancak program seçilen R katsayısı kısmında 6.77 ve 6.26 alıyor. Görüntüde görünüyor. Bunun sebebi nedir? Projenin boyutu büyük olduğu için ekleyemiyorum.

Merhaba,

Mesajta R=1 girdim yazmışsınız ama sanırım yanlışlıkla yazdınız çünkü eklediğiniz resimde girilenR= 7 görünüyor. R=7'ye göre yapılan hesap sonucunda, B1 türü düzensizlik dolayısıyla (TDY madde 2.3.2.3'ye bakınız), Rhesap=Rgirilen x 1.25x ncmin koşulu otomatik uygulanarak R katsayısı küçültülür. Sizin projenizde de bu durum var. Raporda düzensizlikler bölümünden B1 türü düzensizlikler tablosunda nc değerlerini daha detaylı inceleyebilirsiniz.

melkor19":2e4q3gad' Alıntı:
üzerinde çalıştığım projede tam tüm çerçeveler uygun konumda sağlam bi şekilde oturmuşken mimaride 20cmlik duvarlın altına atmak zorunda olduğum kiriş sebebiyle malesef saplama kirişler meydana geliyor 1 metrelik bi saplama kiriş meydana geliyor bu 20 lik duvar altına atılacak kirişlerde ufak bi tolerans yapılabilirmi özellikler izmirdeki beldiyeler bu konuda nasıl tutum alıyorlar bilgisi olan ve ya önerisi olan varsa şimdiden çok teşekkürler :D

Projenin denetleneceği belediyede, düşündüğünüz uygulamayı denetçiye anlatmanız ve görüş almanız sizin için daha uygun olabilir. Saplama kirişi güvenli, ekonomik ve uygulanabilir yaptığınız zaman ise hiç bir denetçinin buna karşı çıkacağını sanmıyorum.

HakanŞahin":17z8llmo' Alıntı:
coskun3561":17z8llmo' Alıntı:
Merabalar

Merhaba,

Mesajta R=1 girdim yazmışsınız ama sanırım yanlışlıkla yazdınız çünkü eklediğiniz resimde girilenR= 7 görünüyor. R=7'ye göre yapılan hesap sonucunda, B1 türü düzensizlik dolayısıyla (TDY madde 2.3.2.3'ye bakınız), Rhesap=Rgirilen x 1.25x ncmin koşulu otomatik uygulanarak R katsayısı küçültülür. Sizin projenizde de bu durum var. Raporda düzensizlikler bölümünden B1 türü düzensizlikler tablosunda nc değerlerini daha detaylı inceleyebilirsiniz.
pardon R=7 yazacaktım...
B1 düzensizliği ile ilgili olan bölümleri inceledim, teşekkürler

çalıştığım projede 13.5-sertköpük-8.5 yani sandviç duvar sistemi var.programdakı 19 cmlık tugla duvar yuku sizce yeterlı olurmu yoksa kendım hesaplayıp extradan mı girmelıyım herkese yardımları ıcın teşekkürler...iyi çalışmalar

melkor19":1ywzahl9' Alıntı:
çalıştığım projede 13.5-sertköpük-8.5 yani sandviç duvar sistemi var.programdakı 19 cmlık tugla duvar yuku sizce yeterlı olurmu yoksa kendım hesaplayıp extradan mı girmelıyım herkese yardımları ıcın teşekkürler...iyi çalışmalar
Ayarlar menüsü/Yük kütüphanesi diyaloğunda duvarda kullanılacak malzemelere göre kendi yük kütüphanenizi oluşturabilirsiniz.

Yapı malzemelerine ait birim hacim ağırlıklarına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• sandvic.PNG
    sandvic.PNG
    28 KB · Görüntüleme: 24,100
proje de 1 metrelik su basman perdesi girişi yapmam gerekiyor fakat zemin kattaki 20lik duvarların olduğu iki yerde bu duvarların uzunluğu 90 cm bu sebebpten 25 e 90 lık su basman perdeleri oluşuyor ve geo kontrolü sırasında hata veriyor.Buralarda nasıl bir çözüm önerirsiniz..hatılla geçebilmemiz uygunmudur ve programda hatıl girişini nasıl yapmalıyız sonucta 1 metre kotunda olması gerekıcek bu hatılın şimdiden teşekkürler..iyi çalışmalar

Projenın örneğini de koydum ek olarak en üst ve en altta iki perde birlşimini yukarıda belirttiğim nedenden dolayı yapamıyorum duvar üstü hatalı girmek istiyorum ama onu da beceremedim bi türlü yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler

Ekli dosyalar

melkor19":1xvhxo09' Alıntı:
proje de 1 metrelik su basman perdesi girişi yapmam gerekiyor fakat zemin kattaki 20lik duvarların olduğu iki yerde bu duvarların uzunluğu 90 cm bu sebebpten 25 e 90 lık su basman perdeleri oluşuyor ve geo kontrolü sırasında hata veriyor.Buralarda nasıl bir çözüm önerirsiniz..hatılla geçebilmemiz uygunmudur ve programda hatıl girişini nasıl yapmalıyız sonucta 1 metre kotunda olması gerekıcek bu hatılın şimdiden teşekkürler..iyi çalışmalar
Geometri kontrolündeki Perde uzunluğu perde kalınlığının 7 katından az olamaz uyarısı yönetmelikte taşıyıcı sistem perdeleri içindir . Su basman perdeleri için bu uyarıyı dikkate almanız gerekmez.
Projenizdeki diğer tespit ve öneriler aşağıdaki gibidir.
-K34-K37 kirişlerinin altına döşeme kenarı girilmiş. Döşeme kenarı objesi, sadece boş kenarlarda kapalı alan oluşturmak için girilir.
-Su basman perdelerini kiriş objeleri altına girerken, yardımcı toolbardaki kesişimlerle böl satırını inaktif hale getirmek uygun olur.
-C005-C011- C016 kolonlarının kaçıklığı , negatif verilmiş. Bu yüzden kolon düğüm noktaları kolon üzerinde oluşmuyor.
-Taşıyıcı sistemle ilgili olarak ta C014-C015 ve C013- C012 kolonları arasında oluşturulan statik açıdan gözden geçirmenizi öneririm.

Ekli dosyalar

• resim1.PNG
    resim1.PNG
    57.5 KB · Görüntüleme: 24,025
  • örnek.cde
    örnek.cde
    476.7 KB · Görüntüleme: 553
iyi günler
resimdeki balkonu kiriş olarak modelemem doğru olurmu

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    24.4 KB · Görüntüleme: 24,009
bha":cwgj0byf' Alıntı:
iyi günler
resimdeki balkonu kiriş olarak modelemem doğru olurmu
Merhaba,
İşaretlediğiniz balkon parapetinin taşıyıcı özelliği yok. Kiriş olarak girmeniz doğru olmaz. Balkon döşemeniz plak döşeme ise, bu parapetin yükünü çizgisel döşeme yükü olarak girebilirsiniz.

LEVENT bey öncelıkle cevabınız ıcın cok tesekkürler ve evet cok haklısınız belırtılen yerlerde statık acıdan hos bı durum yok fakat malasef mımarı proje zorunlulukları dıyebılecegım sadece..kapalı cıkma sorunu var onumde ama sızınde onerdıgınız gıbı daha saglıklı bı cozum bulmak zorundayım cok tesekkurler..

evet haklısınız..ama kapalı çıkma sorunularını basşka hangi metodla çözebilmek uygundur..ayrıca analiz sonrası deformasyonları gösteren şekillerden ne gibi yorumlar çıkarılabılır..

Geri