V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba programı öğrenmek amaçlı versiyon 6 demo kullanıyorum özellikle render için yüklemiştim programı 2 gün öncesine kadar sorunum yoktu fakat bugün render yaparken ayarlar ile fazla uğraştım galiba kapalı mekanlarda render lar karanlık cıkıyor duvarları kaldırdıgımda ise ışık sorunu olmuyor.ayarlar bölümünden ayarları eski haline getirdim ama faydası olmadı.programı tekrar yükledim ama onunda bi faydası olmadı.çalıştıgım projeyi açtıgım an sürekli benım değiştirdiğim render ayarları geliyor.render ayarlarını nasıl düzeltebilirim yardımlarınızı beklıyorum.tesekurler

Ayarlar menüsünden ayarları ilk hale getir komutunu kullanarak yapabilirsiniz. Eğer mekanınıza ışık kaynağı yerleştirmediyseniz ve yeterli pencere açıklığı yoksa, ya da güneş uygun açıdan gelmiyorsa, aynen gerçek hayatta olduğu gibi mekanınız yeterli ışık alamayacaktır. Sonuç alamazsanız projenizi ekleyin, inceleyelim.
Not : Sorularınızı ilgili başlık altında (ideCAD Mimari ya da ideCAD Render) sorunuz.

biri 12lik biri 15lik iki döşemenin arasına atılan 36 cm yukseklıgındekı kırıs ıcın yonetmelık döşeme kalınlıgının 3 katından az olamaz hatı verıyo ama 12 cmlık doseme ıle de kesısıyo bu kırıs bu hatayı gormezden mı gelelım yoksa bunu duzeltmenın bır yolu vamıdır..saygılarımla

Kirişiniz 15 cm'lik döşemenin de taşıyıcısı olduğu için direkt olarak görmezden gelmeniz doğru olmaz. Benzer mantıkla akıl yürütürsek tek tarafından döşeme bağlanan kirişlerde o kontrolü hiç yapmamanız gerekir.

İstinad duvarı ile ilgili?

Öncelikle iyi çalışmalar. Benim sorum yüksekliği fazla olan istinad duvarlarında donatı birkac parca olması lazımki yerine rahat aplşke olsun. İdecad yekpare cıkarıyor ana istinad duvarı donatılarını. Bunun için opsiyon koyarsanız sevinirim.

İstediğim perdelerin net beton örtüsünü değiştirme şansım varmı? parametrelerde net beton örtüsü girildiğinde tüm perdeler için alıyor , ama ben yangın merdivenlerindeki perdelerimin
net beton örtülerini farklı yapmak isityorum.böyle bir olanak varmı?teşekkürler...

MühendisKUTLU":1jr9x863' Alıntı:
İstediğim perdelerin net beton örtüsünü değiştirme şansım varmı? parametrelerde net beton örtüsü girildiğinde tüm perdeler için alıyor , ama ben yangın merdivenlerindeki perdelerimin
net beton örtülerini farklı yapmak isityorum.böyle bir olanak varmı?teşekkürler...
Şu an eleman bazında paspayı girme olanağı yok.

İyi çalışmalar

merhaba,
ekte bulunan projemin zemin gerilmesi kurtarmıyor...ampatman çıkma olanağım da yok...ne yapabilirim?nasıl bir çözüm önerirsiniz?tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum...
şimdiden teşekkürler...

iyi günler kirişlerdeki duvar yüklerini kat yüksekliğini hesab ederek mi girmemiz gerekiyor yoksa metrekare hesabımı tam anlayamadım yardımcı olurmusunuz. teşekkürler

b.ersin":vqtsct4i' Alıntı:
iyi günler kirişlerdeki duvar yüklerini kat yüksekliğini hesab ederek mi girmemiz gerekiyor yoksa metrekare hesabımı tam anlayamadım yardımcı olurmusunuz. teşekkürler
Merhaba,
Kiriş ayarlarında girilen duvar yükü=duvar birim hacim ağırlığı* duvar genişliği* duvar yüksekliği olarak hesaplanmalıdır. Birimi seçtiğiniz birim dizaynına göre tf/m, kgf/m,...kN/m dir.

Ayrıca Ayarlar/Yük kütüphanesi diyaloğundan da projede kullanılacak duvar yükleri oluşturulabilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• duvaryükü.PNG
    duvaryükü.PNG
    40.8 KB · Görüntüleme: 22,212
  • yük_kütüphanesi.PNG
    yük_kütüphanesi.PNG
    22.1 KB · Görüntüleme: 22,212
Herkese iyi günler. Üzerinde çalıştığım projede - 3.10 m üst kotlu sürekli temel, onun üstüne 130 cm lik bir panel ve onun üzerinde de devam eden kolonlar yerleştirmem gerekiyor. fakat panellerden yani perdelerden bazırları, bazı kolonların altında gözükmüyor (uçuş modunda perdeler yok), betonarme hesaplarda işliyor fakat gözükmüyor... İdecad 6.53 kullanıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

teroy":1dh5scl2' Alıntı:
Herkese iyi günler. Üzerinde çalıştığım projede - 3.10 m üst kotlu sürekli temel, onun üstüne 130 cm lik bir panel ve onun üzerinde de devam eden kolonlar yerleştirmem gerekiyor. fakat panellerden yani perdelerden bazırları, bazı kolonların altında gözükmüyor (uçuş modunda perdeler yok), betonarme hesaplarda işliyor fakat gözükmüyor... İdecad 6.53 kullanıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Projenizi ekler misiniz?

Hocam ilginize teşekkürler. Göreceğiniz üzere temel kirişleri ile kolonların arasına yerleştirebilmem gereken panel ler de iki türlü sorun veriliyor..
1- hatalı panel kolon kesişimi diyor geometri kontrolünde ve de
2- uçuş modunda gözükmüyor

Ekli dosyalar

teroy":202m67eg' Alıntı:
Hocam ilginize teşekkürler. Göreceğiniz üzere temel kirişleri ile kolonların arasına yerleştirebilmem gereken panel ler de iki türlü sorun veriliyor..
1- hatalı panel kolon kesişimi diyor geometri kontrolünde ve de
2- uçuş modunda gözükmüyor
Eklediğiniz projede paneller yok. Kolonlarda temellerle aynı kotta değil
Benim girdiğim şekliyle paneller pesrspektif penceresinde görünüyor ve herhangi bir kesişim hatası vermiyor. Ayrıca su basman yüksekliğini zemin kat yüksekliğine ilave ederek oluşturun. Bu durumda temel ve kolonlara kot vermenize gerek kalmaz. Su basman perdelerini de sadece üst kot vererek tanımlayabilirsiniz. Ayrıca su basman perdelerini girdikten sonra obje özellikleri komtunu ile statik betonarme sekmesinde su basman/üst kata devam etmeyen panel satırını işaretleyin. (Su basman perdelerini girerken üst kotta kiriş ve döşeme kenarları ile bölünmemesi için yardımcı toolbardaki kesişimlerle böl satırını inaktif hale getirin)
Ayrıca Ver 6.54 ü güncellemenizi öneririz.

Ekli dosyalar

hocam paneller yok ben bilerek silmiştim kalan boşluğa sizin doldurmayı denemeniz için, ve siz hatasız doldurmuşsunuz demekki ben yapamıyormuşum :). yaptım fakat sürekli bir hata verdi oda geometri kontrolünde kesişim hatası. onuda görmezden gelmeyi deniyeceğim eğer bir çaresini bulamaz isem. Buı arada 6. 54 ü güncelleyeceğim fakat endişe içindeyim lakin bu çalıştığım proje de herhangi bir aksilik meydan vermek istemiyorum!

Eklediğiniz yeni projede bir önceki cevaptaki öneriler dikkate alınmamış görünüyor. Önceki cevaptan ve örnek projeden yola çıkarak projenizi oluşturup, yapamadıklarınız konusunda yardım istemeniz daha uygun olacak gibi.

Geri