Arzu Dural GÖK
Kıdemli Üye
Merhaba,
hotfile veya benzeri bir siteye yükleyip link verebilirsiniz.
hotfile veya benzeri bir siteye yükleyip link verebilirsiniz.
Eklediğiniz linkte rapor dosyası mevcut. Rapor dosyasında genel olarak bir sorun göremedim. Radye döşeme donatı akslarının, momentin daha az olduğu yerler tespit edilerek tekrar düzenlenmesi, daha ekonomik bir çözüm getirebilir. Proje dosyasını eklerseniz veri girişi daha detaylı incelenebilir.coskun3561":6l6uoiae' Alıntı:http://hotfile.com/dl/122638660/7e89f10/katek1.rar.html
Eklediğiniz projede temel veri girişinde bir sorun görünmüyor. Projenizde 1 nolu hesap aksı üzerinde alt momentler sistemi biraz zorlamış. Bu yüzden fi16/13 donatı atılıyor. Eğer donatı aksları ve çalışma mesafeleri örnek projede olduğu gibi düzenlenirse X yönünde fi16/13 donatı tüm açıklık yerine sadece projede düzenlenen mesafede atılır. Bu da donatı ekonomisi sağlar.coskun3561":2p7tdadm' Alıntı:yanlışmı eklemişim tam anlamadım. Şimdi analizin orta kısımdaki halini yolluyorum. Düzenlemeler yapılmadan önceki hali. Benim merak ettiğim bölüm sadece temel donatı kısmı, projenin diğer kısımları biraz dağınık bu yolladığımda.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,coskun3561":39nwiazl' Alıntı:selamlar
kiriş açılımlarındaki kesikli çizginin anlamı nedir?
HakanŞahin":14by266n' Alıntı:Merhaba,
1. madde için:
İşaretlenirse, dış merkezlik :
ex= | ym-yr | + 0.05 * By
ey= | xm-xr | + 0.05 * Bx
İşaretlenmezse, dış merkezlik
ex= 0.05 * By
ey= 0.05 * Bx
olarak dikkate alınır.
Xm, Ym = Kütle merkezinin absisi ve ordinatı
Xr, Yr = Rijitlik merkezinin absisi ve ordinatı
Bx = Yatay bina boyutu
By = Dikey bina boyutu
TDY'ye göre işaretlemeniz gerekmiyor. ex= 0.05 * By ve ey= 0.05 * Bx yeterli. Deprem tesirlerinin yapıya etkitilmesi sırasında fazla eksantristeyi dikkate almak isterseniz işaretlersiniz.
2. Madde işaretlenirse konsol kirişler de kolon-kiriş birleşim kesme güvenliğine dahil edilirler. Yönetmelikte bu husus net olmadığından bu seçeneği işaretlemeyebilirsiniz.
3. Madde kabuk analiziyle alakalıdır. Özellikle döşemeler için konuşursak, döşemeler eğilme momentine göre donatılandırıldığından işaretlemek zorunda değilsiniz. Kısacası genel analize bir etkisi yoktur. 3 boyutlu çerçeve görünüsünde, kabuk sonuçları için kesme ve normal kuvvet etkilerini de incelemek isterseniz işaretlersiniz.
4. madde, tdy'e göre C ve D grubuna giren zeminler için uygulanmalıdır. Bunun dışında işaretlemek zorunda değilsiniz.
Merhaba,dexana":2rp9q6m5' Alıntı:MERHABALAR, KİRİŞ AÇILIMLARI İLE İLGİLİ BİR SIKINTIM VAR.EKLEDİĞİM PROJEDE 5 VE 6NCI KİRİŞLERİN AÇILIMLARINI 2 KERE YAPIYOR.İLKİNDE 4 NUMARALI KİRİŞLE DEVAMLI OLARAK GÖSTERİYOR,İKİNCİSİNDE 5 VE 6 İÇİN TEKRAR AÇILIM ALIYOR TÜM DEĞERLER RAKAMLAR AYNI OLMASINA RAĞMEN NEDEN BÖLE BİŞİ OLUYOR?YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...
Kiriş temellerde winkler yay yöntemini kullanmanız daha uygun olur.BİR SORUM DA DAHA TEKNİK BİR KONU ÇOK YENİ BİR MÜHENDİS OLDUĞUM İÇİN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KİRİŞSİZ RADYE TEMELLERDE WİNKLER KULLANMAK DAHA DOĞRU BİR ÇÖZÜM MÜ OLUR?
Projenizde radye döşeme parametrelerinde min asal çekme pursantajı ve minimum diğer çekme pursantajı oranları 0.0025 görünüyor. TS 500 e göre bu değerler 0.0020 ve toplam oran 0.0035 sağlayacak şekilde girilebilir. Donatı oranlarının bu şekilde düzenlenmesi minimum pursantajda çalışan temellerde donatı ekonomisi sağlar. Ayrıca temel minimumda çalışıyorsa temel kalınlığını azaltmak ta ekonomi sağlayabilir. (Örneğin bu projede radye kalınlığı 70 cm ve min asal çekme ve minimum diğer pursantaj 0.0020 girilirse donatı fi16/15 oluyor.)BENİM RADYE TEMELLERİM NEREDEYSE HER PROJEDE ZAMAN Q16/12 ÇIKIYOR AYARLARIMLA İLGİLİ BİR SIKINTIM MI VAR ANLAYAMIYORUM
Durumu tespit listemize ekledik. İlginize teşekkür ederiz.Oznb":1ekt8ocp' Alıntı:idestatik V 6.54 kolon aplikasyon planlarında detayları içerde yazdır yapıldığında perde etriye detaylarının layerını standart olarak atıyor. donatı çizgisi olarak atmıyor.
Merhaba,coskun3561":1ymptmmf' Alıntı:selamlar,
Linkteki yapıda, orta kısımlardaki kirişlerimde sıkıntı var, önerilerinizi alabilir miyim?
Merhaba,dexana":3qmpxak3' Alıntı:merhabalar,benim perdelerle ilgili bir sıkıntım var perdeye farklı noktlardan kiriş saplandığı zaman perdeyi bölüyor ve farklı isimlendirip hata veriyor yanlış panel/kiriş birleşimi diye...yardımcı olursanız sevinirim..iyi çalışmalar...