V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dexana":j23km6u1' Alıntı:
yanlış proje eklemişim doğrusu bu
Projenizde 1.bodrum, zemin ve normal katlarda K4 kirişi, 2. bodrum katta K32 kirişi P01 paneline bağlanmamış görünüyor. Ayrıca 3. katta S16 kolonunun kaçıklığı 2.kat ile aynı olmadığı için hatalı kolon yerleşimi söz konusu.

Ekli dosyalar

Sap2000 de analiz ettiğim çelik çatı makasının mesnet bölgelerinde oluşturduğu yükleri betonarme kolon uç noktalarına aktarmak istedim...Ekte bulunan proje hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum...Teşekkürler...

Ekli dosyalar

v 6.54 te temele gelen yükleri sürtünme kazıklarıyla birlikte radye temele taşıtabilirmiyiz?, temeli bu şekilde nasıl modelleriz? iyi çalışmalar

Taşıtabilirsiniz.

Bunun için radye temel altına kazık modellemeliniz.

Bunun için de sondaj loglarındaki zemin cins ve katmanları ile, bu zeminlere ait geoteknik verilerin bilinmesi gerekir.

Zemini cins ve katman yüksekleri ile gerekli parametreleri analiz/ zemin katmanları altından girin.

Radye temeli modelleyin, idtediğiniz kazık çapını ve yüksekliğini secip, seçilen noktalara ekin ve analiz yapın. (Kazık yüksekliklerinin zemin katman
yükseklikleri toplamı ile uyumlu olması gerekir)

Selamlar.

G.KÖSE

cevabınız için teşekkür ederim. Kazıklı temelde analizi yaptığımızda radye temel yatak katsayısını "0" altığımızda temele gelen bütün yükleri yanlızca kazıklar taşıyor, ben ise temele gelen yükleri normal zemin emniyet gerilmesinden dolayı radye temelle ile birlikte kazıklara taşıttığımızda mevcut yatak katsayısını değiştirip değiştirmeyeceğimizi sormak istedim. teşekkürler

Merhabalar,

İdeStatik de betonarme elemanlarda analiz sırasında max pursantaj kontrolü yapılıyor fakat elle müdahale de aşıp aşmadığımızı anlayabilmemiz için herhangi bi uyarı yok.Bu konu da bir güncelleme yapılabilir mi? Bir de donatının kesite sığmaması durumunda çift sıra donatılı göstermesi mümkün olur mu?
Teşekkürler

Merhaba
Idecad B2 düzensizlik kontrolünü yaparken üst katta bulunan duvarları hesaba katıyor mu? Yoksa tamamen duvar yüklerinden bağımsız mı hesap yapıyor?

B2 düzensizliği, deprem hesabından gelen yatay kat ötelemeleri arasındaki fark kullanılarak tesbit edilir. Burada duvar ağırlıkları kat ağırlığına katkı yapmak suretiyle dolaylı yoldan bir etkiye sahiptir. (B2 hesabında direkt olarak kullanılmazlar).

B2-Komşu Katlar Arası Rijitlik Düzensizliği (Yumuşak Kat) :
Birbirine dik iki deprem doğrultusunun herhangi biri için,
herhangi bir i'inci kattaki ortalama göreli kat ötelemesi oranının
bir üst veya bir alt kattaki ortalama göreli kat ötelemesi oranına
bölünmesi ile tanımlanan Rijitlik Düzensizliği Katsayısı nki'nin
2.0'den fazla olması durumu.

Yazdığınız bir soru değil de daha çok bir "istek" olarak algılandığı için cevap verilmemiştir.
Mutlaka cevap almak istiyorsanız, evet yapılabilir, ve iş listemizde iki isteğiniz de var. Foruma yazılan tüm istekler gibi gelecek versiyonlarda yapılmak üzere değerlendiriliyor.

merhabalar,
benim projemde bir sıkıntım var analiz satırında şu şekilde bir ibare var;

0:00 ******************** "D04" 'DE "1. BODRUM" İÇİN AĞ OLUŞTURULAMIYOR.******************** bunun sebebi nedir?

dexana":3u39p46y' Alıntı:
merhabalar,
benim projemde bir sıkıntım var analiz satırında şu şekilde bir ibare var;
0:00 ******************** "D04" 'DE "1. BODRUM" İÇİN AĞ OLUŞTURULAMIYOR.******************** bunun sebebi nedir?
Merhaba,
Döşeme sınırlarında sorun olabilir. Projenizi ekleyin.

Bodrum kattaki D04 döşemesinin sınırı hatalı oluşuyor. Döşeme kenarı P08 paneline örnekteki gibi bağlanırsa sorun çözülüyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

selamlar
Kot farkının çok olduğu bir binada binaya giriş için parsel kenarından itibaren 8m yüksekliğinde 3m genişliğinde 22 m uzunluğunda bir yapı yapmam gerekiyor. Bu yapının kolonlarını nasıl ayarlamlıyım? 8m yüksekliğinde bir kolonla hiç karşılaşmadım, nasıl bir yol izlemeliyim?

sistemi 2 katlı gibi düşünün, kolon majör yönleri yapı dar kenarına paralel olsun, ilk, orta ve son akslarada ( dar yönde) perde yaparsanız çalışan bir sistem modellemiş olursunuz.
(Tahminim yanal toprak itkiside vardır , bunuda dikkate almalısınız)

G.KÖSE

Sistemi 2 katlı düşünün derken, kolonlara 4 metreden kiriş mi dönmeliyim? döşeme olmadan kiriş dönmek fayda sağlar mı? Batar kat gibi birşey yapmış oluyoruz

Evet, 4. Metrede kirislerle karkas oluşturun, programın altyapısı dosemesiz sistemleride analize uygun oldugundan çözüme ulaşırsınız sistem hakkında detaylı bilgi verirseniz yarın modeli oluşturmanıza yardım ederim

G. KÖSE

Geri