V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkürler o konuyu çözüme kavuşturdum.
Şimdi 4 katlı bir yapıyı çözüyorum. Normal döşeme ve açıklıkların çok büyük olmamasına rağmen kolonlar pek ekonomik çıkmıyor. Bir sorun varsa da ben bulamadım.
Bir bakabilir misiniz?
Bundan önce daha büyük açıklıkları geçebildiğim 40x40 kolonlarla bu sefer aynı sonucu alamadım.

Merhaba,

idecad statik 6.54 ile yaptığım bir modelde çerçeve düğüm noktalarına tekil yük ekledim 3B görünümünden. Ancak o yükü değiştirmek veya silmek mümkün olmuyor. İlgili tekil yükü seçip üstüne sağ tıklıyorum, menüsü açılıyor, "özellikler" tuşuna basıyorum hiç bir şey olmuyor, "sil" seçeneğine tıklıyorum hiç bir şey olmuyor. Bu programın özelliği midir? Ya da programda bir sorun mu var?

Tekil yük girdikten sonra eğer değişiklik yapmak gerekirse ilgili yükü iptal etmek için ters yönlü ama eşit değerde tekil yük eklemem gerekiyor.

Düğüm noktasına eklenen tekil yükleri silmek veya değiştirmenin bir yolu var mıdır? Program sorumlularının yardımını rica ediyorum.

Görkem Demircioğlu
İnşaat Mühendisi
Lefkoşa - KKTC

Merhaba;

Yapı ağacını kullanarak (Dizayn/Yapı/Düğüm Noktaları) eklediğiniz yükü silebilir yada değiştirebilirsiniz.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• YÜK SİLME.jpg
    YÜK SİLME.jpg
    208.7 KB · Görüntüleme: 21,374
coskun3561":1lmycdk3' Alıntı:
Teşekkürler o konuyu çözüme kavuşturdum.
Şimdi 4 katlı bir yapıyı çözüyorum. Normal döşeme ve açıklıkların çok büyük olmamasına rağmen kolonlar pek ekonomik çıkmıyor. Bir sorun varsa da ben bulamadım.
Bir bakabilir misiniz?
Bundan önce daha büyük açıklıkları geçebildiğim 40x40 kolonlarla bu sefer aynı sonucu alamadım.

Merhaba;

Projeniz çok düzenli olmasına rağmen kolon boyutlarınızın yetersizliğinden dolayı kolonlarınız güçlü oldukları yönde çok zorlanmaktadır.
Sisteme her iki doğrultudada deprem yüklerini karşılayacak perdeler ekler yada kolon boyutlarınızı güçlü oldukları yönde arttırırsanız sorununuz çözülecektir.

Saygılarımla.

poligon kolon çizmekte sıkıntı yaşıyorum resimde gösterdiğim poligon kolonları oluşturamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    33.7 KB · Görüntüleme: 21,273
dexana":7thlr9ze' Alıntı:
poligon kolon çizmekte sıkıntı yaşıyorum resimde gösterdiğim poligon kolonları oluşturamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Bu girdiğiniz taşıyıcı çubuk olarak çalışmaz. Poligon kolon girmeniz çok hatalı. Taşıyıcı sisteme katkısını ve yapı davranışını doğru modellemeniz için sonlu elemanlarla tanımlamalısınız.

merhaba
programın ilk açılışındaki standart ayarlarla döşeme girildiğinde döşeme 3 boyutta saydam görünüyor. benim kendi mevcut ayarlarımla döşeme girdiğimde katı olarak görünüyor saydama çevirmek için doku özelliklerini vs değiştiriyorum fakat saydam hale getiremedim nerden yapılıyor? yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
Eğer işaretli değilse Perspektif Penceresinde sağ tuş menüden Katı model veya Kenar Çizgili Katı Model satırını işaretleyin.

Ekli dosyalar

• katı.png
    katı.png
    99.1 KB · Görüntüleme: 21,208
pastel ayarlarını baya bi kurcaladım. bi o dediğiniz ayarı yapmamıştım. teşekkür ederim sayenizde hallettim işimi.

MERHABALAR
BENİM TAM SİMETRİK İKİ BLOK PROJEM VAR BİR TANESİNİ MODELLEDİM DİĞERİNİ MİRROR KOMUTUYLA MODELLİYORUM ANCAK İKİNCİ PROJEDE BİRİNCİ DE OLMAYAN GEOMETRİK HATALAR ÇIKIYOR BUNLARIN OLUŞMAMASINI NASIL SAĞLAYABİLİRİM?

merhaba.ben idecad i yeni kullanmaya başladım fakat bir sorunum var.yapıyı tamamen çizip donatıları ve kiriş yüklerinide girmeme rağmen,betonarme sekmesindeki tüm donatı değerleri ve kolon nd değeri sıfır olarak gözüküyor.yani kolona gelen yük sıfır.
yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.

gripin":2rz1epl7' Alıntı:
merhaba.ben idecad i yeni kullanmaya başladım fakat bir sorunum var.yapıyı tamamen çizip donatıları ve kiriş yüklerinide girmeme rağmen,betonarme sekmesindeki tüm donatı değerleri ve kolon nd değeri sıfır olarak gözüküyor.yani kolona gelen yük sıfır.
yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.
henüz analiz yapmamışsınız. yapı ile ilgili diğer bilgileri(deprem bölgesi, zemin tipi, R sayısı, ....) tamamlayıp yapıyı analiz edin.

kirişlerde donatı boyu 1200 cm i geçtiğinde alt düz için ek mesnette üst düz (montaj) için ek kiriş orta bölgesinde oluyor. kontrol montaj donatısının ekinide mesnette yapmamızı istiyor. bu konuda yardım istiyorum iyi günler iyi çalışmalar.

Kiriş betonarme->donatı konfigürasyonu sekmesinde kiriş açılımında montaj donatısını kesmek istediğiniz mesnedin (kolonun) üstündeki birleştir kutusuna tıklayarak kırmızı yapın, ek mesnette yapılacaktır.

Ekteki projede açıklıklarım çok yüksek olmamasına ve kolonlarımın boyutlarının büyük olmasına rağmen kurtarmıyor. Çok daha uç değerlerde çalıştığım projelerde bu sorunla karşılaşmadım. Yardım lütfen
nerde hata yapıyorum?

Ekli dosyalar

• 2.rar
    2.rar
    1 MB · Görüntüleme: 283
coskun3561":kfp574m0' Alıntı:
Ekteki projede açıklıklarım çok yüksek olmamasına ve kolonlarımın boyutlarının büyük olmasına rağmen kurtarmıyor. Çok daha uç değerlerde çalıştığım projelerde bu sorunla karşılaşmadım.

Merhaba,

Projede 3 kirişte olumsuzluk ve bazı kolonlarda kolon kiriş kesme güvenliğinde yetersizlik görülmektedir..

K04 8.169 metre açıklığında , 40/32, toplam sehim kontrolü yetersizdir.
K27 ve K16 konsol kirişleri 40/32 ve pursantaj kontrolü aşılmaktadır.

Sonuç olarak; 3 kiriş için de eleman boyutları yetersizdir.

Kolon kiriş kesme güvenliği için ise kiriş orta noktalarını kolon orta noktalarına yakınlaştırın.

İyi çalışmalar...

Geri