V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Karaktetistik basınç dayanımı Mpa olarak değil, beton sınıfının TS500'deki sembolik karşılığını seçmiş oluyoruz. C16, C18, C20, C25 vb...

Sembolik karşılığını seçtiğinize program karakteristik çekme dayanımı kg/cm2 cinsinden otomatik olarak göstermektedir.

Hakan Bey teşekkür ederim.

C16 ifadesi 16 mpa beton basınç dayanımını göstermektedir. Beton sınıfıyla bunu belirliyoruz. Çekme dayanımının başka birimde yazılması sorun olabilir. Betonarme kısmından dediğiniz kısmı kontrol edebiliyoruz, evet. Veya beton sınıfının seçildiği yerdeki kutucukların karşısına birimleri yazılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Cevabınız için tekrar teşekkür ederim.

Merhaba,

Diyalogta bu tarz soru işaretlerini ortadan kaldıracak düzenlemeyi yapacağız.

İlginiz için teşekkür ederiz...

Selamlar arkadaşlar,
2 adet dilatasyon derzi ile ayrılmış 3 adet bloktan oluşan yapı sistemini oluşturdum.Oluşturduğum sistemde Sadece Radye temel sisteminde sorunla karşılaşıyorum.Çözüm önerileriniz için projemi sıkıştırarak ekliyorum.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Not: sıkıştırılmış halde dosya boyutu 3 mb geçtiği için rar olarak parçalara böldüm.3 Parçayı indirip masaüstünde açabilirsiniz.

Re: ideCAD 6.01 BETA2 Güncelleme.. Deneyin, görüş bildirin...

tekil temel raporu alırken ekte gönderdiğim hata mesajı geldi. çözemedim.

mhanifiata:1xlnhe3y' Alıntı:
tekil temel raporu alırken ekte gönderdiğim hata mesajı geldi. çözemedim.

Merhaba

Eksik veya hatalı bir kurulum yapmışsınız. Beta versiyonu masaüstüne kopyalamışsınız sanırım.
Forumdan Beta 2 tam CD içeriğini aşağıdaki linkten indirip C:\Program Files\ klasörüne kurulum yaparsanız bu hatayla karşılaşmazsınız.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

yasin bey,
o hata mesajını beta 2 de vermiyor. projeyi 6.0055 olarak kaydettikten sonra çıkmaya başladı. tekrar beta 2 de açtım. rapor aldım sorun olmadı.

Merhaba,

Program klasörü içerisinde rptimage adında bir klasör ve o klasör altında söz konusu png dosyası bulunmaktadır.

Projeyi 6.0055'e kayıt edip rapor alındığınızda da sorun olmaması gerekir. Sonuç olarak program klasörünü kontrol etmek gerekir.

Programın tam cd sürümünü kurmanızı önerim.

İyi çalışmalar..

9.0055 te çözdüğüm bir projemi yeni betada tekrar analiz yaptığımda bana projemdeki hataları verdi.nerde hata yapmış olabilirim inceleyip bana bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba,
Sanıyorum kolon ve kiriş betonarme diyaloglarındaki (ab) hatalarından bahsediyorsunuz. (ab) hatası donatı kenetlenme boyu yetersizliğini ifade etmektedir. TDY madde 3.4.3.1.c ) şekil 3.7 ...Ver 6.055 te bu uyarıyı vermemesinin sebebi programda paspayı mantığının değiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Ver 6.055 te paspayları 3cm iken Ver 6.01Beta da 4.5 cm alınmaktadır.

Betonarme/Parametreler Kiriş parametrelerindeki TDY 3.4.1 kontrolü satırının işareti kaldırılırsa program bu kontrolü yapmayacaktır.
Ayrıca bu hata uyarı niteliğindedir. Rapor aldığınızda bu hata mesajı rapora yansımaz.

Bunun dışında ab hatasının yönetmelik kontrolleri dahilinde çözümü için de donatı çapları daha küçük seçilebilir. Kolonun ilgili kenar genişliği arttırılabilir.
3. kattaki K5 kirişini örnek verelim bu kirişte pilye ve düz donatı çapı 14 lük yerine 12 lik kullanılabilir. Veya S5 kolonunun kısa kenarı 35 cm yapılabilir.

İyi çalışmalar dilerim...

bir projede beton metaryelini 11.83 olarak tanımladım fakat program analizde c12 olarak çıktı veriyor

Üç katlı bir bina için güçlendirme projesi yapıyorum. her kattan alınan karot numunelerine göre her kat için farklı beton sınıfı tespit edilmiştir. Bende projemde farklı mazemeleri tanımlama imkanı olması nedeniyle farklı üç malzeme tanımladım ve her bir kat elemanlarına atama yaptım. Fakat, raporda malzmeme bilgisi kısmında sadece 1.kata ait malzeme özellikleri basılmaktadır. Herbir kat için düzenlenirse farklı olarak tanımlanan malzeme sınıfları da rahatlıkla rapora aktarılmış olur.

cihat25":k8urx9yp' Alıntı:
bir projede beton metaryelini 11.83 olarak tanımladım fakat program analizde c12 olarak çıktı veriyor

Merhaba Materyel tanımlaması yaparken Beton karakteristik basınç dayanımına 11.83 girdiğinizde, Materyel adı 11.83 tam sayıya yuvarlanarak C12 olarak gösterilir. İsterseniz Materyel isminide 11.83 olarak girebilirsiniz.
Analizde küsüratlı olarak girdiğiniz değer dikkate alınır.
Rapor menüsünden Özet rapor alırsanız projede kullanılan malzeme özelliklerini görebilirsiniz.

Merhaba,

Sorunu gösteren bir ekran görüntüsü veya en iyisi kalıp veya kiriş açılımı alınmış bir projeyi mesajınıza eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım...

B3 düzensizliği olan bir proje girişi halen zor. Kolon üstüne kiriş basıldığında, basılan kirişin ortasından aks geçmesi ve üst kattaki basan kolonun bu aks üzerinde ve ortalanmış olması gerekiyor. Yani farklı kaçıklıklar kullanıldığında (5,10cm gibi) b3 düzensizliği olarak görmüyor. Üstteki kolon boşa basmış oluyor. kirişe kolon basma uygulamalarında kirişin kaçıklığı ne olursa olsun b3 düzensizliği olarak görmesini istiyoruz. Özellikle iki kirişin birleştiği bir düğüm noktasına dik bir kolon atıldığında bu zorluktan dolayı kalıp planında düzenleme yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da sağlıklı bir çözüm olmuyor bazen.

yilmazozaktan":qs73jgms' Alıntı:
B3 düzensizliği olan bir proje girişi halen zor. Kolon üstüne kiriş basıldığında, basılan kirişin ortasından aks geçmesi ve üst kattaki basan kolonun bu aks üzerinde ve ortalanmış olması gerekiyor. Yani farklı kaçıklıklar kullanıldığında (5,10cm gibi) b3 düzensizliği olarak görmüyor. Üstteki kolon boşa basmış oluyor. kirişe kolon basma uygulamalarında kirişin kaçıklığı ne olursa olsun b3 düzensizliği olarak görmesini istiyoruz. Özellikle iki kirişin birleştiği bir düğüm noktasına dik bir kolon atıldığında bu zorluktan dolayı kalıp planında düzenleme yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da sağlıklı bir çözüm olmuyor bazen.
Sayın Yilmazozaktan,
B3 düzensizliğinin otomatik tespit edilebilmesi için akslarınızın mutlaka kolon ve kirişlerinizin ortasından geçmesi gerekmiyor. Programda kolonun teorik noktası ile kiriş teorik noktası örtüştüğünde B3 düzensizliği otomatik algılanıyor. Aşağıya farklı kaçıklıktaki kolonların oluşturduğu b3 düzensizliğine ait bir örnek ekledim.
Sizde sıkıntı yaşadığınız duruma ait bir örnek gönderebilir misiniz?

Analiz sonucunda betonarme kısmında kiriş ve perdelerde herhangi bir olumsuzluk görülmezken, rapor alınca bazı kiriş ve perdelerin kayma güvenliğini sağlamadığı rapora yazmaktadır. Neden acaba?

Geri