yilmazozaktan":2ukvoati' Alıntı:Pardon biraz geç cevap verebildim Levent Bey.
B3 düzensizliğinde o durum bazen oluyor. Kolonun alttaki kirişe bastığı noktada 2 kiriş çizmek gerekiyor. Tek kirişin ortasına basılan bir kolonu tanımıyor. 2 farklı kiriş girildikten sonra isimlerini aynı yaparsak durum düzeliyor. Elimde kaçıklıkla ilgili örnek yok fakat b3 tanımayan bir örnek var. Kirişe basılan noktada kirişi kendimiz mi bölmeliyiz? Bazen bu durumu da kendi tanıyor. Bir de b3 uygulamalarında kirişe filiz bırakılması gerekiyor. Alt katta kolonun bastığı yeri göstermesi ve bu kirişe filiz bırakması mümkün müdür?
Not: elimde b3 düzensizliğini kaçıklıktan tanımayan örnek yok şu an. Olunca sizlerle paylaşacağım.
Merhaba Sayın yılmazozaktanyilmazozaktan":6bnwfcbk' Alıntı:Pardon biraz geç cevap verebildim Levent Bey.
Kolonun alttaki kirişe bastığı noktada 2 kiriş çizmek gerekiyor. Tek kirişin ortasına basılan bir kolonu tanımıyor. 2 farklı kiriş girildikten sonra isimlerini aynı yaparsak durum düzeliyor. Elimde kaçıklıkla ilgili örnek yok fakat b3 tanımayan bir örnek var. Kirişe basılan noktada kirişi kendimiz mi bölmeliyiz? Bazen bu durumu da kendi tanıyor. Bir de b3 uygulamalarında kirişe filiz bırakılması gerekiyor.
orada; a ve b değerleri, yükün mesnetten mesafesi olarak belirtilmiş. yani dışarıdan direk kiriş üzerine girilen yükler için a,b değeri tanımlanamıyor doğru mu? girilen yükler tüm kiriş boyunca etki ediyorHakanŞahin":3ucfm7vw' Alıntı:a ve b değerleri yük formuna veya şekline göre görünecektir. Örneğin döşemeden gelen yükler için o değerler otomatik görünmekle birlikte kullanıcı tanımlı yükler tanımlandığında a ve b değerlerini de vermiş oluyoruz...