V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Projenizde, bazı perdelerde düşey süreksizlik durumları var. İncelememiz bitince detayları size eposta ile bildireceğiz...

Levent Bey ve Hakan Bey,

İlginize çok teşekkür ederim. Kısa sürede problemi çözüp ulaştırdığınız için tekrar teşekkür eder, çalışmalarınız da kolaylıklar dilerim. Selamlar.

Re: ideCAD 6.01 BETA2 Güncelleme.. Deneyin, görüş bildirin...

Pardon biraz geç cevap verebildim Levent Bey.
B3 düzensizliğinde o durum bazen oluyor. Kolonun alttaki kirişe bastığı noktada 2 kiriş çizmek gerekiyor. Tek kirişin ortasına basılan bir kolonu tanımıyor. 2 farklı kiriş girildikten sonra isimlerini aynı yaparsak durum düzeliyor. Elimde kaçıklıkla ilgili örnek yok fakat b3 tanımayan bir örnek var. Kirişe basılan noktada kirişi kendimiz mi bölmeliyiz? Bazen bu durumu da kendi tanıyor. Bir de b3 uygulamalarında kirişe filiz bırakılması gerekiyor. Alt katta kolonun bastığı yeri göstermesi ve bu kirişe filiz bırakması mümkün müdür?

Not: elimde b3 düzensizliğini kaçıklıktan tanımayan örnek yok şu an. Olunca sizlerle paylaşacağım.

yilmazozaktan":2ukvoati' Alıntı:
B3 düzensizliğinde o durum bazen oluyor. Kolonun alttaki kirişe bastığı noktada 2 kiriş çizmek gerekiyor. Tek kirişin ortasına basılan bir kolonu tanımıyor. 2 farklı kiriş girildikten sonra isimlerini aynı yaparsak durum düzeliyor. Elimde kaçıklıkla ilgili örnek yok fakat b3 tanımayan bir örnek var. Kirişe basılan noktada kirişi kendimiz mi bölmeliyiz? Bazen bu durumu da kendi tanıyor. Bir de b3 uygulamalarında kirişe filiz bırakılması gerekiyor. Alt katta kolonun bastığı yeri göstermesi ve bu kirişe filiz bırakması mümkün müdür?

Not: elimde b3 düzensizliğini kaçıklıktan tanımayan örnek yok şu an. Olunca sizlerle paylaşacağım.

Merhaba yolladığınız örnekte alt kattaki kirişi, üst kattaki kolonun düğüm noktasında bölerseniz sistemi doğru girmiş olursunuz.

Şu an sizin girdiğiniz sistemde kirişe oturan kolon, kirişe yük aktarmamaktadır. 3B Çerçeve modundan rahatlıkla görülebilir.
Kolonun alt düğüm noktasında ankastre mesnet işareti gözüküyor.
Böyle bir durumda Kolon kirişe oturmadığı için B3 Düzensizliği verilmez.

Yasin bey bu durumu biliyorum. Zaten ben de neden otomatik bölmüyor diyorum. Mesela kirişi iki parçada girin. Sonra iki kirişin isimlerini aynı yapıp tek parça haline getirelim. Düğüm noktası oluşuyor ve B3 tanıyor. Ama iki durumda da tek parça kiriş gözükmesine rağmen ilk baştaki durumda düğüm noktası tanımıyor.

yilmazozaktan":6bnwfcbk' Alıntı:
Kolonun alttaki kirişe bastığı noktada 2 kiriş çizmek gerekiyor. Tek kirişin ortasına basılan bir kolonu tanımıyor. 2 farklı kiriş girildikten sonra isimlerini aynı yaparsak durum düzeliyor. Elimde kaçıklıkla ilgili örnek yok fakat b3 tanımayan bir örnek var. Kirişe basılan noktada kirişi kendimiz mi bölmeliyiz? Bazen bu durumu da kendi tanıyor. Bir de b3 uygulamalarında kirişe filiz bırakılması gerekiyor.
Merhaba Sayın yılmazozaktan
Örnek projeniz de bir SC1 ve SC2 kolonlarınız 1. katta. Bu kolonların oturduğu kirişler ise bir alt katta. Veri girişi algoritması gereği kolonun bittiği noktayı kirişin tanıyabilmesi için kirişin ilgili koordinatında bir düğüm noktası oluşturmak gerekiyor. Bu nedenle kolonun kirişe bastığı noktada düğüm noktası oluşturmak için kiriş iki parça olarak girilmeli . Daha sonra bu iki kiriş parçasına da aynı isim verilmeli.
İyi çalışmalar dilerim

buradaki a,b değerleri proğramda nereden tanımlanıyor. ben göremedim

a ve b değerleri yük formuna veya şekline göre görünecektir. Örneğin döşemeden gelen yükler için o değerler otomatik görünmekle birlikte kullanıcı tanımlı yükler tanımlandığında a ve b değerlerini de vermiş oluyoruz...

HakanŞahin":3ucfm7vw' Alıntı:
a ve b değerleri yük formuna veya şekline göre görünecektir. Örneğin döşemeden gelen yükler için o değerler otomatik görünmekle birlikte kullanıcı tanımlı yükler tanımlandığında a ve b değerlerini de vermiş oluyoruz...
orada; a ve b değerleri, yükün mesnetten mesafesi olarak belirtilmiş. yani dışarıdan direk kiriş üzerine girilen yükler için a,b değeri tanımlanamıyor doğru mu? girilen yükler tüm kiriş boyunca etki ediyor

Merhaba,

1. Evet, kiriş diyalogunda verilen duvar yükü veya hareketli yük, kiriş açıklığı boyunca etki eden düzgün yayılı yükler olarak kullanılmaktadır. O yüklerin de kiriş mesnetine olan uzaklığı (a ve b değerleri) zaten sıfırdır.

2. Bilindiği üzere programda, düzgün, üçgen, parobolik, trapez vb farklı formlarda yükler de ayrıca tanımlanabilmektedir. Sonuçta o yükleri tanımlarken onların mesnete olan uzaklıklarını da veriyoruz. Eğer kiriş açıklığı boyunca var olmayan duvar yükleriniz varsa o yükü, kullanıcı tanımlı düzgün yük olarak programa veriniz.

Düzgün yayılı yük için bir örneği ekteki resimde görebilirsiniz.

3. Döşeme yükleri gibi kirişlere otomatik aktarılan yükler için ise a ve b değerleri otomatik hesaplanmakta ve raporda basılmaktadır.

Merhabalar;

1. Radye temellerde çizdiğim hesap akslarını göremiyoruz. Hesap aks renklerini değiştirirseniz sanırım sorun çözülecek.

2. Bir objeyi patlatırken karşımıza çıkan menüden Hepsini Patlat seçeneğini işaretlememize rağmen tamamen patlatma işlemi gerçekleşmiyor.

3. Bloklanmış elemanları (kiriş, kolon) ölçekli bir şekilde büyütme işlemlerinde sorun yaşanıyor.

İyi çalışmalar

Merhaba,

1. Programın varsayılan ayarlarında radye hesap akslarının görünmemesine ilişkin bir sorun bulunmamaktadır. İster arka fon siyah ayarlı şablon olsun, ister arka fon beyaz ayarlı şablon olsun, henhangi birisiyle yeni proje açılıp radye temel tanımladığımızda, hesap aksları da oldukça net görünmektedir. Radye temellerde hesap akslarının rengi döşeme rengiyle ayarlanır. Sanırım bilerek ya da bilmeyerek çalıştığınız projenin ayarlarında bahsettiğiniz duruma yol açan bir renk ayarı yapılmıştır. Radye temelleri seçip, özelliklerinden elemanın döşeme rengini değiştirirseniz hesap akslarını da görebilirsiniz.

2. Yazdığınız soruna ilişkin bir durumu tespit edemedim. İşlemi hangi objeler(çizimler) için yaptığınızı ve sonuç alamadığınızı örnek vererek belirtirseniz sorunu görmemiz kolaylaşacaktır.

3. Bloklanmış herhangi bir çizimin ölçeğini sorunsuz değiştirebiliyoruz. Dolayısıyla yazdığınız durumu tespit edemedik. Bu durumu bir çizimle örnekleyerek açıklarsanız ve o çizimi de mesaja eklerseniz sorunu görmemiz kolaylaşcaktır.
İyi çalışmalar...

Merhabalar;

1. Radye temelle ilgili önerisini deneyeceğim.
2. Kiriş açılımlarında, bloklanan kirişleri Hepsini Parçala seçeneği ile patlattıktan sonra aynı objeleri bir daha patlatmayı denediğimizde bir patlatma daha yapabiliyoruz.
3. Yine kiriş açılımlarında bloklanmış halde iken ölçekle büyüttüğümüzde büyüme sonrası çizimlerde kaymalar yaşanıyor.

Bu arada son versiyonda eklenen hızlı taşı komutundan ötürü size teşekkürü bir borç bilirim. Hızlı taşı komutu için bir ikon yapılıp arayüzde standart ikonlarla gelse güzel olurdu.

İyi çalışmalar

İlginiz ve önerileriniz için teşekkürler, iyi çalışmalar..

panellerle kirişlerin bağlantısında bir bir sorun var herhalde kesitler kurtarmıyor gözüküyor.neden olabilir. Birde 6.10 beta2 de Görüntü\görüntü konfigürasyona girip örneğin düşey olarak ikiye ayırarak defakult ederek kayıt yapıp yeni bir proje açmaya gidince bizim değil programın defakultu geliyor.

Merhaba Sayın sarıdurumus,
Projede panel ve kirişlerdeki sorun (ab) yani donatı kenetlenme boyu yetersizliği sorunu. Sorunun çözümü için panel genişiliği artırılabilir. Kirişlerde kullanılan boyuna donatının adedi arttırılıp çapı azaltılabilir..., vs

İyi çalışmalar dilerim

teşekkürler levent bey,
asansör perdesi oldugu için panelde bir şey yapamadım ama kirişlerde düzenleme yapmıştım. gönderdikten sonra çözümü bulmuştum yinede teşekkürler. yanlız ekran görüntüsü her halde sonraki ver. de düzeltilir?

Merhabalar;

Kolon aplikasyon planlarının açılımıda "Kolon apl..... Öl: 1/ ...." yazısı gelmiyor.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Kolon aplikasyon planında çizime ait gerekli bilgiler antetle birlikte verilmektedir. Bu bilgiye ölçek değeri de dahildir. Bunun için kolon aplikasyon planı hazırlarken çizim ayarlarında, "Antetler" sekmesinden bir antet seçiniz veya düzenleyiniz.

İyi çalışmalar

Geri