V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Şuan kullanıyorum ara ara fanın sesi geliyor ve öncekine nazaran az olsada yinede ısınma var. Sanki baska bir şey daha değiştirirsek tam düzelecek gibi

bu projeyi analiz yapamıyorum... sorun geometri kontrolünden kaynaklanıyor uğraştım baya ama geometri sorunlarını gidermedim... sadece kendimi geliştirmek amacıyla yaptığım bir çalışmadır... herhangi bir yerde uygulanmayacak...

Ekli dosyalar

siromar":2pyj7feq' Alıntı:
farkettigim birseyi daha yazmak istedim yarı rijit diyagram cozumunde ide, idemimariden duvar yuklerini almıyor sadece kullanımcı tanımlı yukleri goruyor bununla ilgili bir calısmanız var mı?

bu konuyla ilgili bir bilginiz var mı?

Toolbardan sağ tuş tıklayıp, komut satırını kapatarak tekrar deneyip, sonucu bildirir misiniz?

bende bir farklılık olmadı, yavaşlık zaten kullanılamayacak olcu de degil sadece 6'ya gore daha zorluyor bilgisayarı gibi geldi

nahroyo:m0a9jjg2' Alıntı:
bu projeyi analiz yapamıyorum... sorun geometri kontrolünden kaynaklanıyor uğraştım baya ama geometri sorunlarını gidermedim... sadece kendimi geliştirmek amacıyla yaptığım bir çalışmadır... herhangi bir yerde uygulanmayacak...

Projede
-3. katta 1ve 7 aksı üzerinde kolonlara -300 cm kot verildiği için yükseklikleri sıfır olarak algılanır.
*3. katta yine 1 ve 7 aksı üzerindeki kirişlere -300 cm kot verildiği için alt kattaki kirişlerle çakışıyor.
-Projede 2.ve 3 .katı tek bir kat olarak tanımlamak uygun olur. üst üst olan kiriş ve döşemeleri girerken aşağıdaki linkte verilen yöntem uygulanabilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu projede Analiz Ayarlarında Diyaframda Ekzantrik moment yüklemesi ile tepki spektrumu çözümünü kullan seçeneği işaretleyerek çözüm yapmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Ayrıca üst kottaki eğimli döşemelerin özeliklerinden /statik sekmesinde -rijit diyafram oluşturmama- seçeneğinin işaretlenmesini öneririm.

Ekli dosyalar

nahroyo":2jpni3op' Alıntı:

2. ve 3. kat kirişlerin üst üste geldiği için geometri hatası veriyor.

Sanırım son versiyonda ısınma sorunu tam çözülmedi ben tekrar önceki beta versiyonunu yükledim öyle devam ediyorum. Onda bu problemler yok.

manyaksel":1srsprrk' Alıntı:
sürekli temeller çok saçma sapan hatalr vriyor, birine tıklıyorum diğerleri hata veriyor :(

katılıyorum. bende de bu tür bir saçmalık oldu. radye temel de bile bir analizde doğru diyor, diğer analizde yanlış diyor. :D ilave donatıları mesafelerini daraltınca temel çözümünü yapıyor ancak raporda zımbalama değeri sınırı aştığı halde rapor veriyor.

Ekteki dosyada döşeme oluşturmaya kalktığımda hemen hemen bütün döşemelerde faklı farklı şekiller çıkıyor. Nedenini bulabilmiş değilim. Bütün kirişleri kolonları ve perdeleri yeniden girmiş olmama rağmen yine benzeri sorun devam etmektedir. Ayrıca perspektif penceresinde de hiç bir şey göremiyorum. Neden acaba?

Ekli dosyalar

NYILMAZ":ucqc0zzh' Alıntı:
Ekteki dosyada döşeme oluşturmaya kalktığımda hemen hemen bütün döşemelerde faklı farklı şekiller çıkıyor. Nedenini bulabilmiş değilim. Bütün kirişleri kolonları ve perdeleri yeniden girmiş olmama rağmen yine benzeri sorun devam etmektedir. Ayrıca perspektif penceresinde de hiç bir şey göremiyorum. Neden acaba?
Proje orijin noktasından çok uzak bir koordinatta oluşturulmuş. Eğer orijin noktasına veya orijine yakın bir yere taşınırsa döşemeler doğru bir şekilde oluşturulur ve perspektif penceresinde görünür

Ekli dosyalar

SCETCHER":5920pklp' Alıntı:
manyaksel":5920pklp' Alıntı:
sürekli temeller çok saçma sapan hatalr vriyor, birine tıklıyorum diğerleri hata veriyor :(

katılıyorum. bende de bu tür bir saçmalık oldu. radye temel de bile bir analizde doğru diyor, diğer analizde yanlış diyor. :D ilave donatıları mesafelerini daraltınca temel çözümünü yapıyor ancak raporda zımbalama değeri sınırı aştığı halde rapor veriyor.
örnek proje gönderir misiniz?

Levent Özpak":kuct0kr2' Alıntı:
SCETCHER":kuct0kr2' Alıntı:
manyaksel":kuct0kr2' Alıntı:

örnek proje gönderir misiniz?

ekteki projede radye temel konsol boyu 210 cm ye kadar temel yüksekliği ise 120 cm ye kadar çözümlenemiyor. ancak manuel olarak donatı aralıklarını değiştirdiğimizde 80 cm yükseklik ve 180 cm konsol ile rapor verebiliyor. fakat yinede zımbalama kontrolunu saglamıyor.

döşeme yükleri strofor ve ytong a göre alınmıştır.

biraz önce gönderdiğim projeyi temel yüksekliğini 120 cm yapıp radye temel analizi yaptırdım ve program donup kaldı. daha sonra esc ye bastım ve programı kapat seceneği çıktı. kapat dedim ve bilgisayarı restart yaptı.

Levent Özpak":310vkus5' Alıntı:
manyaksel":310vkus5' Alıntı:

Örnek proje gönderir misiniz?

bahsi geçen sürekli temellerdeki hatayı (birine tıkladıgımızda diğerinin hata vermesi veya hatanın düzelmesi gibi yada analiz sonucunda hata veren temel kirişine betonarme sürekli temel diyalogundan çift tıkladıgımızda kırmızı rengin siyaha dönüşmesi gibi... )daha çok 5.511 versiyonunda yaşıyordum. 6.54 te böyle bir sorunla karşılaşmadım.

aynı projeyi eski versiyon (6.0012) olarak kaydedip 6.54 te analiz yaptıgımda bir sıkıntı yok. analiz yapıyor.

SCETCHER":2jsfdahk' Alıntı:
aynı projeyi eski versiyon (6.0012) olarak kaydedip 6.54 te analiz yaptıgımda bir sıkıntı yok. analiz yapıyor.

evet bende 7.013 ü sildim 6.54 ü tekrar kurdum ve yeniden analiz yaptım hata verenleri silip tekrar sürekli temel kirişi attım ve düzeldi :D sorun 7. versiyonda...

EKTEKİ DOSYADA DERDİMİ ACİZÂNE İFADE ETMEYE ÇALIŞTIM...
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

Ekli dosyalar

• eğik kolon.JPG
    eğik kolon.JPG
    67 KB · Görüntüleme: 26,075
Geri