Hakan Şahin
Administrator
Forumda bu başlıkta bildirilen ve 7.013 versiyonunda giderilen tespitler:
nulkucu":2sov55ai' Alıntı:statik 7 de rapor çıktılarını alamıyorum neden
batifon":2sov55ai' Alıntı:bütün ide kullananlara hayırlı olsun. hasp problemi yaşıyorum kuraraken 64 bit versiyonunda hasp kurulurken hata veriyor sonra devam ediyor.program kurulduktan sonra program açılıyor ve kendini kapatıyor neden
Kiriş ayarlarında kiriş rijit kol boyları d1 ve d2 değerleri 1 metre verilmişti. Bu tarz değişikliklerde programda artık uyarı veriliyor.excalibur_24":2sov55ai' Alıntı:YARI RİJİT DİYAFRAM İLE ANALİZ YAPIYORUM. 1.06 DA MODAL DA KALIYOR.NEDEN ACABA? WİNDOWS 7 KULLANIYORUM.
Bolvadinim":2sov55ai' Alıntı:Merhabalar..
32 bit xp de ..Rapor alamıyorum.Sebebi nedir?
buzadaM":2sov55ai' Alıntı:windows 7 64bit kullanıyorum ide 7.01 statik ve mimariyi kurdum her iki programda açıldıktan sonra aşağıdaki hatayı verip kapanıyor;
[bideCAD_Statik_7_x64.exe çalışmayı durdurdu
yardımlarınızı bekliyorum
avast antivirus kullanıyorum bu arada
excalibur_24":2sov55ai' Alıntı:bende programda çalışırken mdbthunk çalışmayı durdurdu diye bir uyarı alıyorum.bu ne demek oluyor acaba
Bolvadinim":2sov55ai' Alıntı:Hesaplarda düğüm noktasından düğüm noktasına olan açıklık değerleri kullanılıyor,donatı olarak kolonların içine bağlantı söz konusu bunlar tamam. Çizimler yapılırken iki kolon arasındaki açıklığı baz alan ölçülendirme olmalı..
Sıkıntıyı gösteren örnek projeyi ekledim.
a_karagullu":2sov55ai' Alıntı:obje parçalama içinde komut satırından giriş yapabilseydik.
NYILMAZ":2sov55ai' Alıntı:V6 da da aynı sıkıntıyı yaşıyorum V7 de de. Donatı hesap makinesi çalışmıyor. Sebebine ola ki?
oyuxel":2sov55ai' Alıntı:V7 komut satırında büyük küçük harf ayrımı oluyor. büyük harfleri tanımıyor.
Diyaloglarda veya komutlar işletilmesi sırasında F1 tuşu ilgili yardım başlığını açıyor.ryildiz":2sov55ai' Alıntı:2-) Betonarme menüsündeki " Bu nedir" özelliği yok. Pc de 6.54 te kurulu ve onda çalışıyor.
ryildiz":2sov55ai' Alıntı:1-)Deprem yönetmeliği genel raporunda Düzensizlik raporunda B2 düzensizliği gözükmezken
detay sayfasında x yönünde zemin katta B2 düzensizliği var diyor. Ve ilk sayfada basılmıyor.
Nedeni nedir acaba.2-) Analiz yaparken sistemde B3 düzensizliği olmadığı halde "TDY madde 2.3.2.4 - B3 düzensizliği ile eleman iç kuvvetleri arttırılıyor." diyor
NYILMAZ":2sov55ai' Alıntı:Eskiden birden fazla döşemeyi seçip betonarme hesap aksı girebiliyorduk. Bu da bize kalıp planı çiziminde iç ölçülendirmenin aynı doğrultuda olmasını sağlıyordu. V7 de sanırım böyle bir durum söz konusu değil.
KUBA2009":2sov55ai' Alıntı:3- benim çok kullandığım katman sakla göster - kilitle çöz komutları sadece değiştir menüsünde var. Araç çubuklarına eklediğimde yazı olarak görünüyor ve değişmiyor ve kocaman bir yer işgal ediyor .