V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Forumda bu başlıkta bildirilen ve 7.013 versiyonunda giderilen tespitler:

nulkucu":2sov55ai' Alıntı:
statik 7 de rapor çıktılarını alamıyorum neden

batifon":2sov55ai' Alıntı:
bütün ide kullananlara hayırlı olsun. hasp problemi yaşıyorum kuraraken 64 bit versiyonunda hasp kurulurken hata veriyor sonra devam ediyor.program kurulduktan sonra program açılıyor ve kendini kapatıyor neden

excalibur_24":2sov55ai' Alıntı:
YARI RİJİT DİYAFRAM İLE ANALİZ YAPIYORUM. 1.06 DA MODAL DA KALIYOR.NEDEN ACABA? WİNDOWS 7 KULLANIYORUM.
Kiriş ayarlarında kiriş rijit kol boyları d1 ve d2 değerleri 1 metre verilmişti. Bu tarz değişikliklerde programda artık uyarı veriliyor.

Bolvadinim":2sov55ai' Alıntı:
Merhabalar..
32 bit xp de ..Rapor alamıyorum.Sebebi nedir?

buzadaM":2sov55ai' Alıntı:
windows 7 64bit kullanıyorum ide 7.01 statik ve mimariyi kurdum her iki programda açıldıktan sonra aşağıdaki hatayı verip kapanıyor;
[bideCAD_Statik_7_x64.exe çalışmayı durdurdu
yardımlarınızı bekliyorum
avast antivirus kullanıyorum bu arada

excalibur_24":2sov55ai' Alıntı:
bende programda çalışırken mdbthunk çalışmayı durdurdu diye bir uyarı alıyorum.bu ne demek oluyor acaba

Bolvadinim":2sov55ai' Alıntı:
Hesaplarda düğüm noktasından düğüm noktasına olan açıklık değerleri kullanılıyor,donatı olarak kolonların içine bağlantı söz konusu bunlar tamam. Çizimler yapılırken iki kolon arasındaki açıklığı baz alan ölçülendirme olmalı..
Sıkıntıyı gösteren örnek projeyi ekledim.

a_karagullu":2sov55ai' Alıntı:
obje parçalama içinde komut satırından giriş yapabilseydik.

NYILMAZ":2sov55ai' Alıntı:
V6 da da aynı sıkıntıyı yaşıyorum V7 de de. Donatı hesap makinesi çalışmıyor. Sebebine ola ki?

oyuxel":2sov55ai' Alıntı:
V7 komut satırında büyük küçük harf ayrımı oluyor. büyük harfleri tanımıyor.

ryildiz":2sov55ai' Alıntı:
2-) Betonarme menüsündeki " Bu nedir" özelliği yok. Pc de 6.54 te kurulu ve onda çalışıyor.
Diyaloglarda veya komutlar işletilmesi sırasında F1 tuşu ilgili yardım başlığını açıyor.

ryildiz":2sov55ai' Alıntı:
1-)Deprem yönetmeliği genel raporunda Düzensizlik raporunda B2 düzensizliği gözükmezken
detay sayfasında x yönünde zemin katta B2 düzensizliği var diyor. Ve ilk sayfada basılmıyor.
Nedeni nedir acaba.2-) Analiz yaparken sistemde B3 düzensizliği olmadığı halde "TDY madde 2.3.2.4 - B3 düzensizliği ile eleman iç kuvvetleri arttırılıyor." diyor

NYILMAZ":2sov55ai' Alıntı:
Eskiden birden fazla döşemeyi seçip betonarme hesap aksı girebiliyorduk. Bu da bize kalıp planı çiziminde iç ölçülendirmenin aynı doğrultuda olmasını sağlıyordu. V7 de sanırım böyle bir durum söz konusu değil.

KUBA2009":2sov55ai' Alıntı:
3- benim çok kullandığım katman sakla göster - kilitle çöz komutları sadece değiştir menüsünde var. Araç çubuklarına eklediğimde yazı olarak görünüyor ve değişmiyor ve kocaman bir yer işgal ediyor .

7.013 versiyonunda kullanılan "komut satırı" komutlarını, program klasörü içerisinde var olan "idecadalias.txt" dosyasını editleyererek özelleştirebilirsiniz.

tevekkül":957kq6dv' Alıntı:
perdeler için zımbalama kontrolünün yapılması(20/140 perdeler 35/70 kolondan dezavantajlı çıkar), radye olmayan temellerde zımbalama kontrolleri.
sürekli temelde zımbalama kontrolu yapılmaz onun yerine kesme kuvveti kontrolu yapılır, düşey taşıyıcılardan gelen artırılmış eksenel kuvvetler temele kesme kuvveti olarak yansır ve etriye(asw) ve beton( 0,65fctd.bw.d)
dayanımıyla kontrol edilir.

idestatik 7.001 de menüler üzerinde mouse ile giderken o menü için bilgi oluyordu 7.013'te neden kaldırıldı ? yeniden bu özelliğin olması çok iyi olur... ya da var da bende mi çıkmıyor? herghangi bir ayarı var mı ?

Ekli dosyalar

• 111.PNG
    111.PNG
    176.7 KB · Görüntüleme: 27,330
nahroyo":1dcpzklv' Alıntı:
idestatik 7.001 de menüler üzerinde mouse ile giderken o menü için bilgi oluyordu 7.013'te neden kaldırıldı ? yeniden bu özelliğin olması çok iyi olur... ya da var da bende mi çıkmıyor? herghangi bir ayarı var mı ?
Yardım balonlarının çıkmaması bildiğimiz bir durum. Sonraki sürümde düzeltilecek.

KUBA2009":3kdwfku1' Alıntı:
HakanŞahin":3kdwfku1' Alıntı:
Merhaba,

KUBA2009":3kdwfku1' Alıntı:
2-merdiven ayarlarında 2,kolun ayarlarına giremiyorum program kapanıyor. .
Ayarlarına giremediğiniz merdiveni proje olarak [email protected] adresine gönderir misiniz?

MERDİVEN AYARLARINDA SADECE EKTEKİ RESİMDEKİ BUTONA BASINCA HATA VERİP KAPANIYOR.
HERHANGİ BİR MERDİVENDE DENEYİP BİLGİ VEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM.

Ekli dosyalar

• merdiven.JPG
    merdiven.JPG
    81.2 KB · Görüntüleme: 27,285
ekran kartı ısınması sorunu

İyi çalışmalar. Benim sorum son güncelleme olan 7.013 u yukledıkten sonra ekran kartım fazla ısnmaya ve ses cıkarmaya basladı. Fan sureklı calısıyor. Oncekı surumde boyle problem yoktu. Computer : İ7 işlemci 6 gb ram 1 gmb nvıda gforce 350 ekran kartı. harddısk 600 gb . Casper notebook. İlg,lenirseniz sevinirim

Söylememde gerek var sistemim 64 bıt kurugum ide statik de 64 bıt, opengl donanım hızlandırıcısını ıptal edınce ısınma problemı ortatdan kalktı.

Re: ekran kartı ısınması sorunu

dester":28ln51qk' Alıntı:
İyi çalışmalar. Benim sorum son güncelleme olan 7.013 u yukledıkten sonra ekran kartım fazla ısnmaya ve ses cıkarmaya basladı. Fan sureklı calısıyor. Oncekı surumde boyle problem yoktu. Computer : İ7 işlemci 6 gb ram 1 gmb nvıda gforce 350 ekran kartı. harddısk 600 gb . Casper notebook. İlg,lenirseniz sevinirim

benimde aynı problem var. beta yüklüyken böyle bir sorun yoktu ama güncellemeyi yüklediğimde fan çıldırmış gibi çalışıyor makine ağırlaştı ve komutları da geç algılıyor. yani verimi çok fazla düştü. çizim modunda özellikle çalışamaz oldum.önce genel ayarlar bölümünden open gl yi kapattım fayda etmedi. sonra open gl yi açıp 3B seçeneklerinin üçünü de kapattım ama yine fayda etmedi. umarım bir yolunu bulacağız. makine özellikleri:

» İŞLEMCİ :Intel Core i5-520M 2.40 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
» RAM :4 GB DDR3 1066 Mhz. Ram
» SABİT DİSK :500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
» EKRAN KARTI :NVIDIA GeForce GT 330M Max.2807 MB Ekran Kartı ( 1 GB Paylaşımsız)
» İŞLETİM SİSTEMİ :Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)

Haklısın ben yanılmısım. OpenGL kaldırınce aslında durum düzelmedi ben farkedemedim. Şuan bile makine sürekli ses cıkarıyor ve ısınıyor. Programı kapatınca kendine geliyor.

Merhaba;
Benzer şekilde yavaşlama problemini bende yaşamaktayım.
Program çalıştırıldığında hiçbir yavaşlık yokmuş gibi gözüksede, hiçbir işlem yapmazkende %10-15 mertebelerinde işlemci kullanılmaktadır. Plan penceresinde yaklaşma-uzaklaşma ve kaydırma işlemi esnasında işlemci kullanımı %100 mertebelerine çıkmaktadır. Programı bir süre bu şekilde kullandıktan sonra hissedilir ve rahatsız edici derecede yavaşlama yaşanmaktadır. Sorun bilgisayardanmı kaynaklanıyor düşüncesiyle 3 farklı bil. Denenmiş ve aynı sonuç alınmıştır.
Yazılım ekibinin sorunu en kısa zamanda çözeceğini düşünmekteyim.
Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim.

cidden ide7'de bir yavaşlama söz konusu.Bilgisayarımda intel core2 quad 9400 işlemci ve geforce 570gtx ekran kartı olmasına ragmen kasıyorsa program her bilgisayar da kasar gibi geliyor...
farkettigim birseyi daha yazmak istedim yarı rijit diyagram cozumunde ide, idemimariden duvar yuklerini almıyor sadece kullanımcı tanımlı yukleri goruyor bununla ilgili bir calısmanız var mı?

ide7 de perdelerde boşluk açtığımızda düz perdelerde çizimde sıkıntı olmazken, açılı perdelerde yırtılma donatıları düz atılıyor.
Ayrıca bu yırtılma donatılarının çapını biz seçemiyomuyuz? proğram Q16 atıyor.

Ekli dosyalar

• ide7.jpg
    ide7.jpg
    404.9 KB · Görüntüleme: 26,371
gönderen Levent Özpak » 28 Kas 2011, 11:05

ide7 de perdelerde boşluk açtığımızda düz perdelerde çizimde sıkıntı olmazken, açılı perdelerde yırtılma donatıları düz atılıyor.

Bu durumun oluştuğu proje dosyasını ekler misiniz?

Dosyayı ekliyorum Levent Bey

Ayrıca aks balonlarıda sağa sola kayıyor acaba ayarlarınımı yanlış yaptım bakabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

ryildiz":330q710r' Alıntı:
gönderen Levent Özpak » 28 Kas 2011, 11:05

Ayrıca aks balonlarıda sağa sola kayıyor acaba ayarlarınımı yanlış yaptım bakabilirmisiniz?

Sayın ryildiz,

Projenizde oluşan Betonarme menüsünde yırtık donatıların açılı perde üzerinde düz olarak görünmesi ve aks balonlarının kayması durumunu notlarımız arasına aldık. Ayarlarınızda bir sorun görünmüyor.

İyi çalışmalar

Sayın ryildiz,

Projenizde oluşan Betonarme menüsünde yırtık donatıların açılı perde üzerinde düz olarak görünmesi ve aks balonlarının kayması durumunu notlarımız arasına aldık. Ayarlarınızda bir sorun görünmüyor.

İyi çalışmalar

İlgi ve alakanız için teşekkürler.

dester":3gwv27rn' Alıntı:
Son güncelleme olan 7.013 u yukledıkten sonra ekran kartım fazla ısnmaya ve ses cıkarmaya basladı. Fan sureklı calısıyor. Oncekı surumde boyle problem yoktu.

oyuxel":3gwv27rn' Alıntı:
beta yüklüyken böyle bir sorun yoktu ama güncellemeyi yüklediğimde fan çıldırmış gibi çalışıyor makine ağırlaştı ve komutları da geç algılıyor. yani verimi çok fazla düştü.

2m proje":3gwv27rn' Alıntı:
Benzer şekilde yavaşlama problemini bende yaşamaktayım. Program çalıştırıldığında hiçbir yavaşlık yokmuş gibi gözüksede, hiçbir işlem yapmazkende %10-15 mertebelerinde işlemci kullanılmaktadır. Plan penceresinde yaklaşma-uzaklaşma ve kaydırma işlemi esnasında işlemci kullanımı %100 mertebelerine çıkmaktadır.

Merhaba,

Toolbardan sağ tuş tıklayıp, komut satırını kapatarak tekrar deneyip, sonucu bildirir misiniz?

Geri