V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

aykut_k":28oz9c8h' Alıntı:
merhaba

benim program 6.54 sürümündeyken yazı kısmında arial narrow seçeneği kayboldu. 7 yi yükleyeceğim nasılsa gelir diye uğraşmadım. 7 yi yükledim yine yok. neden olmuş olabilir?

bahsettiğin fontu windows klasörü altında fonts klasörü içine kopyala yapıştır yap. o zaman çıkar programla ilgisi yok.

İDE 7 DE BU NEDİR ÖZELLİĞİ YOK MU?

MRB İDE 7 DE BU NEDİR ÖZELLİĞİ YOK MU ACABA.YOKSA ÖNCEKİ VERSİYONDA OLDUĞU GİBİ WİNDOWS 7 İÇİN DEMİ Windows 7 için Windows Yardım programı (WinHlp32.exe) İNDİRMEMİZ GEREKİYOR.BUNU İNDİRDİM PROGRAM GÜNCELLEŞTİRMESİ MEVCUT DEĞİL DEDİ VE ÇALIŞMADI.

excalibur_24":19rjmgam' Alıntı:
MRB İDE 7 DE BU NEDİR ÖZELLİĞİ YOK MU ACABA.YOKSA ÖNCEKİ VERSİYONDA OLDUĞU GİBİ WİNDOWS 7 İÇİN DEMİ Windows 7 için Windows Yardım programı (WinHlp32.exe) İNDİRMEMİZ GEREKİYOR.BUNU İNDİRDİM PROGRAM GÜNCELLEŞTİRMESİ MEVCUT DEĞİL DEDİ VE ÇALIŞMADI.

HakanŞahin":19rjmgam' Alıntı:
Merhaba,

Bu nedir yardımları 64 bit program yapısına uyumsuz olduğu için kaldırılmıştır. 7 versiyonunda, diyaloglarda F1 tuşuna basıldığında yardım gelecek şekilde düzenleme yapılmıştır(şu an bir çok diyalog için çalışmaktadır. Örneğin kolon ayarlarında F1'e basın veya kiriş komutundayken basın), yeni ve yardımı henüz yapılmamış diyaloglar ile komutlar için de çalışma yapılmaktadır.

Ancak sizin probleminiz bu nedir ile alakalı değil gibi duruyor. Program klasörü altında bulunan ideCAD_Statik_7.chm dosyasının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.(çift tıklayınca açılması gerekir) Normalde "chm" yardım dosyasının çalışması için windows'da herhangi bir kurulum yapmanız gerekmiyor. ideCAD_Statik_7.chm dosyası çalışıyorsa, örneğin katman ayarları diyalogu vb herhangi bir diyalogta F1 tuşuna bastığınızda o diyalogla ilgili yardımın da açılması gerekir.

Detaylı inceleme için bizimle diyaloga geçin. Gerekirse uzaktan erişip sorunuza bakalım...

aşağıdaki projede kube donatı alanlarını göremiyorum normalde analizden sonra raporlarda kube ve tonoz raporlarında donatı alanları olması gerekmez miydi? raporda hepsi 0 olarak görülmektedir.

Ekli dosyalar

nahroyo":1rzeohhw' Alıntı:
aşağıdaki projede kube donatı alanlarını göremiyorum normalde analizden sonra raporlarda kube ve tonoz raporlarında donatı alanları olması gerekmez miydi? raporda hepsi 0 olarak görülmektedir.
Merhaba,
Kubbe yardımcı toolbarında Kubbe mesnetlerini tanımla komutunu kullanarak kubbenin mesnetlenme koşulları belirleyin(Yapı ile birlikte çözüm için mesnetlenme koşullarını satırını işaretleyerek). Yarı rijit diyaframa göre analiz yapın. 3B çerçevede ve raporda donatı alanları görünecektir.

Ekli dosyalar

tevekkül":1wvp4ahi' Alıntı:
çıktı için ide wrep 7 çıkarabilir misiniz. eski versiyon olarak kaydetmek zorunda kalmayalım.

eski versiyon olarak kaydedip çıktı aldığım projelerde kesitlerin yerleri kaybolmuş...

tevekkül":2j9tzyra' Alıntı:
eski versiyon olarak kaydedip çıktı aldığım projelerde kesitlerin yerleri kaybolmuş...

Merhaba,

Kesit yerleri derken kalıp planındaki kesit hatlarını kast ettiğinizi düşündüm... bir sorun görünmüyor... sorunu görebilmemiz için ilgili projeyi gönderebilir misiniz veya bizlerin de yapabileceği şekilde tanımlayın.

HakanŞahin":1gcl05vo' Alıntı:
tevekkül":1gcl05vo' Alıntı:

Merhaba,

Kesit yerleri derken kalıp planındaki kesit hatlarını kast ettiğinizi düşündüm... bir sorun görünmüyor... sorunu görebilmemiz için ilgili projeyi gönderebilir misiniz veya bizlerin de yapabileceği şekilde tanımlayın.

projeyi ide 7 ile çizdikten sonra eski versiyon olarak ide 6.0012'de kaydedip ide wrep ile açıyorum kesit hatları kayboluyor.

Çıktı almak için 6.54 formatında kayıt edin. 6.5 versiyonunda yeni kesit olanağı gelmişti, daha eski versiyonlarla uyumsuz olacaktır.

MRB,CUMARTESİ GÜNLERİ ÇALIŞMIYOR MUSUNUZ.TELEFON İLE ARADIM ULAŞAMADIM.
İDE 7 DE ÇALIŞIRKEN SIK SIK PROJE KAPANIYOR.BİRDE PROJE YAPARKEN ÇOK YAVAŞ ÇALIŞIYOR.AYRICA KOLON EBATLARINI KİRİŞ EBATLARINI BÜYÜTÜYORUM SAĞLIYOR.SONRA GENEL ANALİZ YAPIYORUM YENİDEN KOLON-KİRİŞ BİRLEŞİM SORUNU OLUŞUYOR.TEKRAR BÜYÜTÜYORUM BETONARME İKONUNA BASIYORUM SAĞLIYOR.GENEL ANALİZ YAPIYORUM.YİNE HATA VERİYOR.KOLON EBATINI ÇOK BÜYÜTÜYORUM AMA YİNE DÜZELMİYOR. NEDEN ACABA.BAZEN DÖŞEME TANIMLARKEN HATALI DÖŞEMELER TANIMLAYABİLİYOR.
ACİL YARDIM BEKLİYORUM.İYİ ÇALIŞMALAR...

FORUMDA BAŞLIK GİRME

MRB FORUMDA BAŞLIK TANIMLAYIP MESAJ YAZMIŞTIM.ŞİMDİ O BAŞLIĞI BULAMIYORUM.AKTİF BAŞLIKLARA GİRİYORUM BULAMADIM.FORUM BİRAZ DAHA SADELEŞTİRİLİRSE DAHA GÜZEL OLUR.

Cumartesi günleri çalışmıyoruz.
Forum üzerinden hata bildirme kurallarını okursanız ve bildirimlerinizi ona göre yaparsanız iyi olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bulamadığınız mesajınız ne hakkındaydı?

dester":i4tw3aid' Alıntı:
Sanırım son versiyonda ısınma sorunu tam çözülmedi ben tekrar önceki beta versiyonunu yükledim öyle devam ediyorum. Onda bu problemler yok.
önceki beta sürümünü yükleyebilirmisiniz... forumda bulamadım..... şimdiden tşk ederim.

excalibur_24":w9itzlud' Alıntı:
MRB,CUMARTESİ GÜNLERİ ÇALIŞMIYOR MUSUNUZ.TELEFON İLE ARADIM ULAŞAMADIM.
İDE 7 DE ÇALIŞIRKEN SIK SIK PROJE KAPANIYOR.BİRDE PROJE YAPARKEN ÇOK YAVAŞ ÇALIŞIYOR.AYRICA KOLON EBATLARINI KİRİŞ EBATLARINI BÜYÜTÜYORUM SAĞLIYOR.SONRA GENEL ANALİZ YAPIYORUM YENİDEN KOLON-KİRİŞ BİRLEŞİM SORUNU OLUŞUYOR.TEKRAR BÜYÜTÜYORUM BETONARME İKONUNA BASIYORUM SAĞLIYOR.GENEL ANALİZ YAPIYORUM.YİNE HATA VERİYOR.KOLON EBATINI ÇOK BÜYÜTÜYORUM AMA YİNE DÜZELMİYOR. NEDEN ACABA.BAZEN DÖŞEME TANIMLARKEN HATALI DÖŞEMELER TANIMLAYABİLİYOR.
ACİL YARDIM BEKLİYORUM.İYİ ÇALIŞMALAR...

Merhaba,

Sorun yaşadığınız projeyi [email protected] adresini gönderin, birlikte bakalım...

autocad'ten import yaptığım projeyi 3D pencerede görülmüyor... orjin noktasına çok uzak bir noktaya gidiyor sanırım... orjin noktasına nasıl taşıyabilirim ?

1- kazık temel sisteminde zemin katmanları nasıl giriliyor..?
2-Sıralama alttan yukarımı olcak üsten aşağımı olcak...?
3- Düşey yay faktörü Kv değerini nasıl bulcam..?
4-Adhezyon faktörü 0,45 olan değer zemine göre değişiyo mu ..?

Merhaba,
taşı komutuna girip çizimin hepsini seçin. Seçim işleminden sonra sağ tuşa basın.Sol tuşla bir baz nokta tıklayın. Klavyeden X 'e basın. klavyeden 0 yazın. enter'la değeri kilitleyin. Aynı şekilde Y 0 enter yapın.Plandan herhangi bir noktayı sol tuş ile tıklayın. Projeniz orjine taşınacaktır. En son zoom sınırlar yapın. İyi çalışmalar...

nahroyo":jxu6bw6y' Alıntı:
autocad'ten import yaptığım projeyi 3D pencerede görülmüyor... orjin noktasına çok uzak bir noktaya gidiyor sanırım... orjin noktasına nasıl taşıyabilirim ?

Geri