V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

bu kolon kiriş sisteminin kendi agırlıklarından baska tasıyıcılık özelliği yok.
ayrıca bu tür agır kütlelere neden gerek duymuşlar onuda anlamış değilim. alükobont kaplama ile çok hafif bir sistem çözebilirlerdi.
maliyet acısından düşündüler desek pekde ekonomik olacagını düşünmüyorun açıkçası.

efsane":36qlggy5' Alıntı:
EKTEKİ DOSYADA DERDİMİ ACİZÂNE İFADE ETMEYE ÇALIŞTIM...
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

acizane alelade yapmaya çalıştım. eğiklik açısını değiştirmek kaydıyla istediğiniz çözümü yapabilirsiniz. ancak katiyen bu kolon ve kirişlere yük taşıtamazsınız.

HERŞEY PLANLADIGINIZ GİBİ :D

projeye bir merdiven yerleştirdim ve merdiven özelliklerini ayarlayıp tamam dedim kapandı

SCETCHER":32xtvmg7' Alıntı:
projeye bir merdiven yerleştirdim ve merdiven özelliklerini ayarlayıp tamam dedim kapandı

projeye ben de şimdi bir merdiven yerleştirdim ve merdiven özelliklerini ayarlayıp tamam dedim program gayet normal merdiveni çizdi.
7.013 versiyonu kullanan arkadaşlar denesinler bakalım kaç kişide program kırılacak ben merak ediyorum.

Sizin burada belirttiğiniz hiçbir kırılma bizde olmuyor. Bizim ofiste 8 adet program var. Ayrıca bilgisayarlarda her çeşit.

SCETCHER":27y3vppl' Alıntı:

kesinlikle herhangi bir sorun çıkmadı... ben de aynen her iki tarafa merdiven yerleştirdim gerekli geometri kontrollerini yaptım... geometri hatalarını düzeltip analiz yaptım sorunsuz rapor verdi... proejeyi aynen indirdiğim şekilde hiçbir değişiklik yapmadan da analiz yaptım sorun vermedi ama geometri kontrolünde bazı hatalar var onları gidermek gerekir diye düşünüyorum...

geometri kontrolleri yapılmış ve merdiven eklenmiş projeyi de gönderiyorum...

Ekli dosyalar

Re: ekran kartı ısınması sorunu

dester":2qdeor3n' Alıntı:
İyi çalışmalar. Benim sorum son güncelleme olan 7.013 u yukledıkten sonra ekran kartım fazla ısnmaya ve ses cıkarmaya basladı. Fan sureklı calısıyor. Oncekı surumde boyle problem yoktu. Computer : İ7 işlemci 6 gb ram 1 gmb nvıda gforce 350 ekran kartı. harddısk 600 gb . Casper notebook. İlg,lenirseniz sevinirim

Mousu yukarıda menu uzerine getirip sağ clik yapın. Burada cıkan menude komut satırı yanındaki işareti kaldırın. Sorun çozülür.

Ekli dosyalar

• komut satırı.jpg
    komut satırı.jpg
    288.9 KB · Görüntüleme: 24,745
Sinan Bey, lütfen yukarıdaki kuralları bir daha okuyunuz.
Sinirlenmenizi anlıyoruz, ancak bu şekilde onlarca mesaj yazmanız ne bize fayda sağlıyor ne size fayda sağlıyor.
Bir kere daha tekrar edelim:

Karşılaştığınız problemleri bizim bilgisayarımızda çıkartmamızı sağlayamazsanız büyük ihtimalle aynı problemleri yaşamaya yeni versiyonlarda da devam edeceksiniz. Sorunlar forumda belli bir sayıda dile getirilince kendi kendine düzelmiyor malesef.

Size yapmanız gerekeni bir daha tekrar ediyorum:

a) Videoda sorun yaşadığınız projeyi açın.
b) Aynı adımları videodaki sırayla tekrarlayın. Sorunun tekrar çıkıp çıkmadığını görün. Sonucu bize bildirin. (Sorun tekrar aynı şekilde çıktı/çıkmadı şeklinde)
c) Sorun sizde tekrar edilebiliyorsa, videosunu çektiğiniz projeyi üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan bize gönderin.

Malesef bu tip sorunları bir tek siz yaşıyorsunuz, diğer kullanıcılarımızdan tek tük münferit hata bildirimi dışında böyle sorunlar yansımıyor bize.
Bunu "sorun sizsiniz" anlamında algılamayın, %99 bizim yapmadığımız bir şey yapıyorsunuz ya da bilgisayarlarınızda bir şeyler değişik, biz aynı şeyi burada yap(a)madığımız için sorunu yaşayamıyor ve inceleyemiyoruz.
Bu bilgiler ışığında bundan sonra net ve somut bilgi vermeyen "program devamlı göçüyor" tipi mesajlarınızı sileceğim. Bu kadar mesaj kalabalığı arasında gerçek sorunları yakalayıp takip etmek zor oluyor.

arzu hanımla görüşüyorum laptop u göndereceğim proje ve şuanki ayarlarıyla birlikte

Merhaba,
İde7 statik için bilgisayar donanımının sağlıklı çalışabilmesi için minimum ne olması gerekir? Teşekkürler.......

Şu an itibarıyle programla verimli çalışmak için sistem tavsiyeleri :

Intel core i5-2500/AMD phenom II X4 975 veya üstü işlemci (Intel i7-2600 tavsiye edilir)
8 GB RAM (12 ya da 16 GB tavsiye edilir)
32/64 bit Windows Vista ya da Windows 7 işletim sistemi (64 bit Windows 7 tavsiye edilir)
Nvidia GeForce GTS450 ya da üstü ekran kartı (Daha iyi seçenekler olarak GTX 560, Quadro 2000 ya da Quadro 4000 değerlendirilebilir)
1920x1080 monitörler artık ucuzlaması sebebiyle tavsiye edilir.

Dizüstü için Intel Core i5-2410M ya da üstü işlemci (core i7-2630QM tavsiye edilir)
32/64 bit Windows Vista ya da Windows 7 işletim sistemi (64 bit Windows 7 tavsiye edilir)
Harici Nvidia ekran kartı

ATI ekran kartları ile de programda çalışılabilmesine rağmen nvidia serisi kartların opengl desteğinin daha başarılı olması sebebiyle CAD çalışmaları için tavsiye edilmektedir.

kalıp planı oluşturulduktan sonra kiriş ebatı büyütüldüğünde döşeme hesap aksları eskisi gibi kalıyor döşemeyi yeniden çizmek gerekiyor....

Ekli dosyalar

• res.jpg
    res.jpg
    180.2 KB · Görüntüleme: 27,112
İşaretlediğiniz oklar, hesap aksları değil, hesap akslarının donatı geçerlilik mesafesini gösteren oklardır. Hesap aksları otomatik olarak döşeme sınırına kadar uzatılır. Güncellemek için döşemeyi yeniden çizmeniz gerekmez, döşeme komutuna girince açılan toolbardan ilgili komut ile geçerlilik mesafelerini ayarlayabilir ve döşeme hesap akslarını kaydırabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• aksmesafe.png
    aksmesafe.png
    3.6 KB · Görüntüleme: 27,105
Admin":2edpuy7b' Alıntı:
Şu an itibarıyle programla verimli çalışmak için sistem tavsiyeleri :

Intel core i5-2500/AMD phenom II X4 975 veya üstü işlemci (Intel i7-2600 tavsiye edilir)
Nvidia GeForce GTS450 ya da üstü ekran kartı (Daha iyi seçenekler olarak GTX 560, Quadro 2000 ya da Quadro 4000 değerlendirilebilir)
1920x1080 monitörler artık ucuzlaması sebebiyle tavsiye edilir.

Dizüstü için Intel Core i5-2410M ya da üstü işlemci (core i7-2630QM tavsiye edilir)
Harici Nvidia ekran kartı

ATI ekran kartları ile de programda çalışılabilmesine rağmen nvidia serisi kartların opengl desteğinin daha başarılı olması sebebiyle CAD çalışmaları için tavsiye edilmektedir.

8gb ram ancak 64 bit işletim sisteminde görülebilir, 32 bit işletim sisteminde max. gorecegi ram 3.25 gb'dır. İde7'de sistem gereksinimleri baya yuksek tutulmuş gibi

Bu öneriler yeni alınacak sistemler için ve verimli çalışma amacıyla tavsiye niteliğindedir, minimum gereksinimler değildir.
Statik programda döşemelerle beraber hesap opsiyonunu kullanmayacaksanız, mimaride de render (çimen, displacement) birincil önceliğiniz değilse daha düşük konfigürasyonlarla da rahatlıkla çalışabilirsiniz. (Özellikle döşemelerle birlikte çözüm yapmayacaksanız 6 versiyonu ile çalıştığınız makinada 7 ile de rahatlıkla çalışabilirsiniz)
32 bitteki RAM kısıtlaması konusunda haklısınız, ancak yeni alınacak bilgisayarlar için 32 bit işletim sistemi ve program pek önermiyoruz, 32 bit, programların 64 bit versiyonları çıktıkça yavaş yavaş demode oluyor...

Asmolen döşeme tasarımında asmolen ağrlığı göz önüne alınmalı ayrıca asmolen metrajı da verilmelidir ve kalıp metrajı da asmolenlerin olması durumu için hesaplanmalı... BU DURUMDAN DOLAYI İŞVERENLERLE ÇOK SORUN YAŞAMAKTAYIZ... İDECAD YETKİLİLERİ BU KONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORLAR ACABA... BU KONU İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILACAK MI ?

7 versiyonunda herhangi bir değişiklik ya da ekleme olmayacak. İleri versiyonlar için foruma yazılan her isteği degerlendiriyoruz.

Admin":7b6omsg9' Alıntı:
7 versiyonunda herhangi bir değişiklik ya da ekleme olmayacak. İleri versiyonlar için foruma yazılan her isteği değerlendiriyoruz.

EN AZINDAN BİR GÜNCELEMEYLE BUNLAR HALLEDİLSE İYİ OLURDU... DİĞER PROGRAMLAR BUNU YAPIYOR VE SIRF BU YÜZDEN ELİMDEN BİR İŞ KAÇIRDIM MAALESEF...

merhaba

benim program 6.54 sürümündeyken yazı kısmında arial narrow seçeneği kayboldu. 7 yi yükleyeceğim nasılsa gelir diye uğraşmadım. 7 yi yükledim yine yok. neden olmuş olabilir?

Geri