V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

oyuxel":25gj64gq' Alıntı:
Merhaba kalıp plan çizimi alırken aksların üzerinde ölçü ''0'' çıkıyor. bunu nasıl düzeltebilirim.

Bazen bir şekilde üst üste akslar oluyor. O zaman sıfır mesafe veriyor. Bir keresinde bende karşılaşmıştım. Aslında üst üste aksı kabul etmiyor gibi ama hangi durumda olduğunu anlamadığım şekilde üst üste aks oluşmuştu. Ama sorunu net tespit edemediğim için bildirimde bulunamadım. Bir bakın bakalım dediğim gibi bir durum var mı?

"Katman Ayarları / Obje Çizim Detayları"nda obje isimleri neden alfabetik sıraya göre gelmiyor. Örneğin aks aşağıda bir yerde. Alfabetik olsa daha iyi olmaz mı?

NYILMAZ":2f0qc6zk' Alıntı:
"Katman Ayarları / Obje Çizim Detayları"nda obje isimleri neden alfabetik sıraya göre gelmiyor. Örneğin aks aşağıda bir yerde. Alfabetik olsa daha iyi olmaz mı?
Evet çok iyi olur,olması gerekli..

kalıp planlarında kot ölçülendirmesi de çıksa iyi olurdu. odadan istiyorlar çoğu zaman unutuyorum.

oyuxel":1ixrf28r' Alıntı:
kalıp planlarında kot ölçülendirmesi de çıksa iyi olurdu. odadan istiyorlar çoğu zaman unutuyorum.

kalıp planlarında kot ölçülendirmesi programda mevcut zaten... kalıp planlarında kot çıkması için ölçülendirme kısmından her kat için kot ölçülendirmesi yapmalısın sonra kalıp planlarında otomatik olarak kotlar çıkar zaten...

Ekli dosyalar

• kalıp kot.PNG
    kalıp kot.PNG
    54.3 KB · Görüntüleme: 25,210
perdeler için zımbalama kontrolünün yapılması(20/140 perdeler 35/70 kolondan dezavantajlı çıkar), radye olmayan temellerde zımbalama kontrolleri.

NYILMAZ":2lwglhz8' Alıntı:
Arkadaşlar herkese güzel bir pazartesi ve mutlu bir hafta diliyorum.

Yukarıdaki mesajı hem iyi dilek olsun diye hemde sistem saatini bir daha görebilmek için yazdım. Forum saati bir saat geri almamış hala ileri saat uygulamasında duruyor sanırım. ;)

nahroyo":jf8q3ags' Alıntı:
oyuxel":jf8q3ags' Alıntı:

kalıp planlarında kot ölçülendirmesi programda mevcut zaten... kalıp planlarında kot çıkması için ölçülendirme kısmından her kat için kot ölçülendirmesi yapmalısın sonra kalıp planlarında otomatik olarak kotlar çıkar zaten...

bunun olduğunu biliyorum zaten. benim bahsettiğim iç ölçülendirme gibi ben yapmadan kendiliğinden çıkmasıydı. çizim/kalıp planı/ileri ayarlar sekmesinde işaretleyerek ototmatik alabilme seçeneğiydi bahsettiğim. yinede paylaşım için teşekkür ederim.

Şu an programda Pushover Analiz olanağı yok. Güçlendirme projeleri için Doğrusal Performans Analizi yöntemi kullanılıyor.

Pushover analizinin programa tekrar eklenmesi *V7 için* planlanmıyor.
ideCAD 7, beta (7.01) sürümünde görüldüğü haliyle kullanıma sunulacak.

bilgisayarımın sık sık hata vermesi laptop olmasından dolayı üç boyutta çizim özelliklerinin açık olmasından kaynaklanıyormuş. hakan bey uzak masaüstü baglantısı ile laptop umu inceledi ve bu özellikleri kapattıgımdan beri 3. gün ve hiç bir hata mesajı ve kapanma olayı yasamadım. enson dün gece 20 saat süren 150 dpi ve 8000*6000 piksel bir renderi sorunsuz aldım. laptop kullanan arkadaşlara duyurulur...

havuz modülü tamamlanmadığı için bir havuz hesabını perdelere yanal yükler vererek çözmeye çalışıyorum. fakat kullanılmasını istemediğim bazı kombinasyonlar var onları sildiğimde analiz yaptığımda tekrar geliyor. kombinasyon ilave ediyorum ama otomatik alınan kominasyonları silemiyorum. Bir yolu varmı?

metinkacar":16kjwpfw' Alıntı:
havuz modülü tamamlanmadığı için bir havuz hesabını perdelere yanal yükler vererek çözmeye çalışıyorum. fakat kullanılmasını istemediğim bazı kombinasyonlar var onları sildiğimde analiz yaptığımda tekrar geliyor. kombinasyon ilave ediyorum ama otomatik alınan kominasyonları silemiyorum. Bir yolu varmı?

Hangi kombinasyonlara ihtiyaç duydunuzu yazmamışsınız... programda otomatik oluşturulan kombinasyonlar yönetmelik gereği kullanılması gereken kombinasyonlar olduğu için değiştirme imkanı vermedik. Ancak, analiz ayarlarında sabit ve hareketli yük katsayılarını değiştirme imkanınız bulunmaktadır. (1.4G+1.6Q için)... Ayrıca yapı önem katsayısını sıfır yaparak deprem tesirlerini dikkate almama , 0 ile 1 arasında bir değer vererek azaltma imkanlarınız da vardır. Böylece yeni eklediğiniz kombinasyonları donatı seçiminde etkin hale getirebilirsiniz... Amacınıza uyar mı bilmiyorum...

İyi çalışmalar...

Geri