V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba,

Oznb":35sd6dy5' Alıntı:
1- kazık temel sisteminde zemin katmanları nasıl giriliyor..?
Ayarlar menüsü altında Zemin Katmanları diyalogunda giriliyor. Her zemin katmanı yüksekliğe bağlı olarak bir satır girilecek. Yükseklik boyunca tek zemin cinsi geçerli ise tek satır girilecek.

2-Sıralama alttan yukarımı olcak üsten aşağımı olcak...?
Sıralama yukarıdan aşağıya olacak... zemin katmanı kat genelde tanımlı sıfır kotundan başlıyor.

3- Düşey yay faktörü Kv değerini nasıl bulcam..?
Ekteki dokümanda sayfa 6'da, figure 7B'i ve ona bağlı olarak sy:7, 8 ve 9'u inceleyin. (kazık temeller_21-bf-7silva.pdf : doküman ingilizcedir)

4-Adhezyon faktörü 0,45 olan değer zemine göre değişiyo mu ..?
Ekteki dokümanda sy:10 ve devamını inceleyin. (kazıklar.pdf)

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Forumda bu başlıkta bildirilen ve 7.014 versiyonunda giderilen tespitler:

oaydın":6u09jr6q' Alıntı:
Sanırım son versiyonda ısınma sorunu tam çözülmedi ben tekrar önceki beta versiyonunu yükledim öyle devam ediyorum. Onda bu problemler yok.

oaydın":6u09jr6q' Alıntı:
önceki beta sürümünü yükleyebilirmisiniz... forumda bulamadım..... şimdiden tşk ederim.
Yeni versiyon 7.014 yayımlanmıştır. İndirebilirsiniz....

ahmetozates":6u09jr6q' Alıntı:
selamlar idestatik 7.013 versiyon kullanıyorum poligon kolonu çiziyorum ancak kaydetmiyor bilginize
Yeni tanımlanan poligon kolonlar kayıt edilebiliyor.

dester":6u09jr6q' Alıntı:
Son güncelleme olan 7.013 u yukledıkten sonra ekran kartım fazla ısnmaya ve ses cıkarmaya basladı. Fan sureklı calısıyor. Oncekı surumde boyle problem yoktu.

oyuxel":6u09jr6q' Alıntı:
beta yüklüyken böyle bir sorun yoktu ama güncellemeyi yüklediğimde fan çıldırmış gibi çalışıyor makine ağırlaştı ve komutları da geç algılıyor. yani verimi çok fazla düştü.

2m proje":6u09jr6q' Alıntı:
Benzer şekilde yavaşlama problemini bende yaşamaktayım. Program çalıştırıldığında hiçbir yavaşlık yokmuş gibi gözüksede, hiçbir işlem yapmazkende %10-15 mertebelerinde işlemci kullanılmaktadır. Plan penceresinde yaklaşma-uzaklaşma ve kaydırma işlemi esnasında işlemci kullanımı %100 mertebelerine çıkmaktadır.

nahroyo":6u09jr6q' Alıntı:
idestatik 7.001 de menüler üzerinde mouse ile giderken o menü için bilgi oluyordu 7.013'te neden kaldırıldı ? yeniden bu özelliğin olması çok iyi olur... ya da var da bende mi çıkmıyor? herghangi bir ayarı var mı ?

oyuxel":6u09jr6q' Alıntı:
''yazı değiştir'' komutu çok kullandığımız bir komut ve klavyede de böyle bir tuş yok. rica etsem bu komut için de klavye komutu idecadalias.txt dosyasına ekleyebilir miyiz?
Ayrıca temellere de kısa yol atanması isteniyor.
textedit, tedit
yazıdeğiştir, yd
ttemel, tt
sfooting, sf

KIRAÇ YAPI":6u09jr6q' Alıntı:
PROGRAM BİR SÜRE ÇALIŞTIKTAN SONRA TAKILMA YAPIYOR
STABİL ÇALIŞMA SAĞLAMIYOR BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR.
KULLANDIĞIM SİSTEM
Intel i7-2600
64 bit Windows 7
8 GB RAM
GTX 560

b+z+5 katlı bir proje girdim raporda vis vik değerleri y yönü 0 çıkıyor
+%5 -%5Kat
Vis1 Vik1 ¿ai1
5. KAT 7.39 7.39 1.00 14.53 14.53 1.00
4. KAT 71.64 71.64 1.00 74.79 74.79 1.00
3. KAT 117.99 117.99 1.00 108.83 108.83 1.00
2. KAT 155.99 155.99 1.00 142.44 142.44 1.00
1. KAT 185.65 185.65 1.00 169.70 169.70 1.00
ZEMİN KAT 206.77 206.77 1.00 190.56 190.56 1.00
BODRUM KAT 219.27 219.27 1.00 204.29 204.29 1.00
Vis/Vik ORANLARI : Y Yönü
5. KAT 0 0 1 0 0 1
4. KAT 0 0 1 0 0 1
3. KAT 0 0 1 0 0 1
2. KAT 0 0 1 0 0 1
1. KAT 0 0 1 0 0 1
ZEMİN KAT 0 0 1 0 0 1
BODRUM KAT 0 0 1 0 0 1

bu değerlerinde x yönü gibi olması gerekmiyormu 20 modda çözdüm yapıyı neden kaynaklandığını anlayamadım dosya boyutu cde uzantılı bile baya büyük gönderemiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

sonerizgi":1amzlqja' Alıntı:
b+z+5 katlı bir proje girdim raporda vis vik değerleri y yönü 0 çıkıyor
bu değerlerinde x yönü gibi olması gerekmiyormu 20 modda çözdüm yapıyı neden kaynaklandığını anlayamadım dosya boyutu cde uzantılı bile baya büyük gönderemiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

Y yönünde süneklik düzeyi karma seçmiş olabilir misiniz? Süneklik düzeyi karma olunca kolonları süneklik düzeyi normal olarak tasarlamış oluyorsunuz... o durumda da vis, vik oranlarına bakılmaz...

[Proje büyükse [email protected] adresine gönderin. Çok daha büyükse dosya paylaşım siteleri var oraya yükleyip linkini verirsiniz.]

dosyayı vis vik adı altında rar 3 part olarak adresinize yolladım ilginize teşekkür ederim... :D

sonerizgi":2a8koqti' Alıntı:
dosyayı vis vik adı altında rar 3 part olarak adresinize yolladım ilginize teşekkür ederim...

Merhaba,

Tepki spektrumu seçeneği aktifken raporlama aşamasında Vis/Vik ilgili yazdığınız şekilde sorun oluşuyor. Durum tespitlerimize eklenmiştir.

Mod birleştirme seçeneği ile analiz yapıp rapor alarak Vis/Vik oranlarına bakabilirsiniz.

Ayrıca gönderdiğiniz epostaya da yanıt yazdık.

İyi çalışmalar...

merhabalar,
öncelikle ide7 de yapılan değişiklikler ve ilginiz için teşekkür ederim...
benim sorunum merdiveni yapıya dahil edip analiz yapmama rağmen raporlarda merdiven sonuçlarının olmaması...
hatta merdiven donatıları bile gözükmüyor sorunumu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim...
iyi çalışmalar....

dexana":2zsmwpgi' Alıntı:
merhabalar,
öncelikle ide7 de yapılan değişiklikler ve ilginiz için teşekkür ederim...
benim sorunum merdiveni yapıya dahil edip analiz yapmama rağmen raporlarda merdiven sonuçlarının olmaması...
hatta merdiven donatıları bile gözükmüyor sorunumu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim...
iyi çalışmalar....
Merhaba,

Merdiven donatı akslarını tanımladıysanız ve seçmeli raporlarda diyaloğunda merdiven raporu işaretlenmişse, Genel Rapor alındığında merdivenlerin de görünmesi gerekir. Gerekirse proje dosyasını ekleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Eski versiyonlarda bulunan "Çıktılarda kullanılan semboller ve açıklamaları" türünde bir yardım oluşturmayı düşünüyor musunuz?

mehmetdindas":3fo2ar6q' Alıntı:
Eski versiyonlarda bulunan "Çıktılarda kullanılan semboller ve açıklamaları" türünde bir yardım oluşturmayı düşünüyor musunuz?

Merhaba,

Biliyorsunuz, 6 versiyonundan itibaren raporda, her sayfanın başında çıktılarda kullanıllan formüller ve simgelerin açıklamaları basılıyor... Açıklama anlamında bir eksiklik mi söz konusudur?

hakan bey önceki versiyonlarda sağ tuş bu nedir? denildiği zaman açıklamalar çıkıyordu artık çıkmıyor.onlar çok faydalı oluyordu belki arkadaş onları söylüyordur :D tabiki asıl ben söylüyorumda :D windows güncellemesimi lazım nedir ben çözemedim... bir kaç akadaşta aynı sıkıntıyı belirtti bu arada... iyi çalışmalar

son versiyonda bir sıkıntı ile karşılalştım şöyleki 2 boyuta aktarılan planlar ve detaylar üzerinde yazı veya çizgileri taşıma yaparken maus 90 derece veya 45 derece açı doğrultusunda (genelde) hareket etmek istiyor eski versiyonlardaki gibi rahat ve serbest taşıma yapamıyorum acaba taşımada bir ayarmı var benmi bulamadım yoksa özellikle böylemi yaptınız böyle ise düzeltmekte fayda var taşıma işlemleri rahat ve serbest yapılamıyor
saygılar iyi çalışmalar..

Yeni gelen kutupsal izleme olanağı sebebiyle fare belli açılara atlamak istiyordur. Bu gibi durumlarda Ayarlar->genel ayarlardan kutupsal izlemeyi kapatabilirsiniz. Kutupsal izlemeyi açıp kapatmayı bir sonraki versiyonda F10 tuşuna kısayol olarak da ekleyeceğiz.

Geri