V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

sonerizgi":3s77ekdx' Alıntı:
hakan bey önceki versiyonlarda sağ tuş bu nedir? denildiği zaman açıklamalar çıkıyordu artık çıkmıyor.onlar çok faydalı oluyordu belki arkadaş onları söylüyordur :D tabiki asıl ben söylüyorumda :D windows güncellemesimi lazım nedir ben çözemedim... bir kaç akadaşta aynı sıkıntıyı belirtti bu arada... iyi çalışmalar

Merhaba,

Bu nedir yardımları 64 bit program yapısına uyumsuz olduğu için kaldırıldı. Onun yerine diyaloglarda F1 tuşuna basıldığında yardım gelecek şekilde düzenlemeye gidildi. 7 versiyonu için yeni ve yardımı henüz yapılmamış diyaloglar ile komutlar için de çalışma yapılıyor...

performans analizinde doğrusal olmayan performans analizi yönteminin kullanılması amaçlı yani analizi o yöntemle yapabileceğimizi gösterir bir video yapabilirmisiniz.. çünki doğrusal performans analizleri çok katı...

manyaksel":1hqmzciu' Alıntı:
performans analizinde doğrusal olmayan performans analizi yönteminin kullanılması amaçlı yani analizi o yöntemle yapabileceğimizi gösterir bir video yapabilirmisiniz.. çünki doğrusal performans analizleri çok katı...
Programda doğrusal olmayan yöntemle peformans analizi olanağı şu an bulunmamaktadır.

idede daha önce kullandığımız sürekli temel kaçıklıkları diye komutu tekrar koyabilirseniz çok seviniriz..
obje çizerken (sürekli temel) space tuşunda kaçıklık girerken çok yavaş değiştiriyo

umutozalit":1fpyclth' Alıntı:
obje çizerken (sürekli temel) space tuşunda kaçıklık girerken çok yavaş değiştiriyo

Yavaşlık değil de "yenilememe" durumu var. Space tuşuna basarken aynı anda imleci hareket ettirdiğinizde kaçıklığın da hemen değiştiğini göreceksiniz...

sanırım programda bazı sorunlar mevcut çok hata veriyor ve durup dururken kapanıyor... özellikle çizim oluştururken aniden sorun verip kapanmakta...

Merhaba,
ideCAD Statik 7.014 versiyonunda nervür donatılarını düzenleyip kilitledikten sonra analiz yaptırdığımızda kilitli nervürlerde donatıyı siliyor ve kilitli nervürlerde donatı hatası oluşuyor. Analiz sonrasında tekrar dzeltme yapmamız gerekiyor. Yeni versiyonlarda düzeltilmesi dileğiyle.

nahroyo:33tr63nz' Alıntı:
sanırım programda bazı sorunlar mevcut çok hata veriyor ve durup dururken kapanıyor... özellikle çizim oluştururken aniden sorun verip kapanmakta...

Sorun yaşadığınız projeyi ve sorunun çıktığı senaryoyu detaylı olarak paylaşır mısınız?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

MERHABA...KASET DÖŞEMEDE TANIMLI NERVÜR , EĞER X-Y DÜZLEMİNE PARALEL OLMAYAN BİR KİRİŞE SAPLANIYORSA HESAP ÇIKTILARINDA MOMENTLER 0(SIFIR) GÖRÜNÜYOR.BİLGİNİZE

metinkacar":i8l5jhmn' Alıntı:
MERHABA...KASET DÖŞEMEDE TANIMLI NERVÜR , EĞER X-Y DÜZLEMİNE PARALEL OLMAYAN BİR KİRİŞE SAPLANIYORSA HESAP ÇIKTILARINDA MOMENTLER 0(SIFIR) GÖRÜNÜYOR.BİLGİNİZE

Nervür ile kaset aynı obje değil... Sürekli olması için nervürleri de kaset objesi olarak tanımlayın....

İkisi de aynı tipte obje olarak tanımlanıysa eğer, tipik dişlerin de sürekli olması gerekiyor.

Projeyi eklerseniz problemi daha net anlarız...

merhaba
6. versiyonun eğitim videolarında bir elemana dış yük ekleme gösteriliyor. 7. versiyonda o adımları uyguladığımda tel çerçeve görünümünde elemana sağ tıkladığım zaman düzgün yayılı yük ekle seçeneği görünmüyor. kısacası 7. versiyonda kirişe dış yük tanımlayayı nasıl yapacağım?
yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

Merhaba,
7 versiyonunda herhangi bir eleman dış yük tanımlamak için ilgili elemanı seçip, sağ tuş menüden Yük Ekle satırını kullnarak yük tanımlayabilirsiniz. Ayrıca Yüş değiştir komutuyla da tanımlanan yükleri değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• yük.png
    yük.png
    90.2 KB · Görüntüleme: 27,327
oyuxel":2sl23xci' Alıntı:
aykut_k":2sl23xci' Alıntı:
merhaba

benim program 6.54 sürümündeyken yazı kısmında arial narrow seçeneği kayboldu. 7 yi yükleyeceğim nasılsa gelir diye uğraşmadım. 7 yi yükledim yine yok. neden olmuş olabilir?

bahsettiğin fontu windows klasörü altında fonts klasörü içine kopyala yapıştır yap. o zaman çıkar programla ilgisi yok.

fonts klasörü içinde mevcut. hatta office programlarında çıkıyor. ama ide de kullanıyoken kayboldu. ariallerin hepsi var bi o yok şuan nasıl yaparım acaba? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

13 nolu kaset döşemesinde y yönünde hesap kirişi olarak seçilen dişte açıklık momenti negatif çıkmış. Bu yüzden raporda sıfır görünüyor. Y yönündeki hesap kirişini resimde işaretli dişi seçip döşeme analizi yapınca pozitif bir açıklık momenti hesaplanıyor.
Not: Nervürlü ve kaset döşemeler üzerine tanımlanan noktasal ve çizgisel döşeme yükleri kaset ve nervür hesabında dikkate alınmaz. Bu yükleri döşemenin kaplama veya hareketli yüküne ilave etmenizi öneririm.

Ekli dosyalar

• tipikkiriş.PNG
    tipikkiriş.PNG
    68.2 KB · Görüntüleme: 27,267
kaset ya da nervürlü döşemede boşluk açtığımızda nervür kirişleri kesilmiyor boşluk içinde devam ediyor sadece plak döşeme kesiliyor...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    89.7 KB · Görüntüleme: 27,237
nahroyo":297dfy89' Alıntı:
kaset ya da nervürlü döşemede boşluk açtığımızda nervür kirişleri kesilmiyor boşluk içinde devam ediyor sadece plak döşeme kesiliyor...
Merhaba,
Nervür ve kasetlerde şu an döşeme boşluğu dikkate alınmıyor. Eğer döşeme boşluğu eklediğiniz resimdeki gibi döşemenin kenarında ise, döşeme kenarı komutunu kullanarak bu boşluğu oluşturabilirsiniz.

Ancak bu tür boşlukları nervür kirişinin konsol çalışmaması için kiriş döşeme kenarı yerine kiriş kullanarak tanımlamak bence daha uygun olur.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• boşluk1.PNG
    boşluk1.PNG
    84.2 KB · Görüntüleme: 27,225
  • boşluk_2.PNG
    boşluk_2.PNG
    79.8 KB · Görüntüleme: 27,225
Öncelikle iyi geceler.
Program hesap yapmaya başladığında bir zaman sayacı başlıyor. Ve hangi saniyede hangi işlemi yaptığını yazıyor. Fakat bazen uzun hesaplar yaptığı anlarda (örn:doğrusal statik analiz zamanı) aslında çok uzun süre geçmesine rağmen donmuş izlenimi vererek bekliyor. Kaçıncı dakikada olduğumuzu bilmiyoruz. Örneğin ekteki resim dosyasında 2:49 olarak görünüyor ama benim size yazdığım esnada 10 dakikayı aşkın süredir çalışıyor. Sonrasında zamanları yazacak belki ama ben şu anda ne kadardır çalıştığını bilmiyorum.

Basit bir ricam var: Hesabın başına başlangıç sistem saatini koyabiliriz. Ama siz zorunu seçmek isterseniz çalışan bir kronometre de :) koyabilirsiniz. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Hesap zaman göstergesi.png
    Hesap zaman göstergesi.png
    34 KB · Görüntüleme: 27,191
Geri