V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

oyuxel":2e21miwx' Alıntı:
Merhaba,
'Dinamik hesaba katılan mod sayısı yetersiz' şeklinde raporda hata alıyorum. Düzeltmek için ne yapabilirim. İyi çalışmalar.

Merhaba,

Projede yarı rijit diyafram seçeneği işaretlenerek analiz yapılmış. Yapı ağacından Modal Analiz diyaloğundan mod sayısını artırabilirsiniz.

Ayrıca projede zemin ve 1. katta D02 döşemesinin sınırları hatalı oluşmuş. Döşeme doğru bir şekilde yerleştirildiğinde mod sayısı arttırılmadan da titreşim modu yeterlik kontrolü sağlanıyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• modsayısı.PNG
    modsayısı.PNG
    86.9 KB · Görüntüleme: 35,151
  • cons_1_dene.cde
    cons_1_dene.cde
    321.3 KB · Görüntüleme: 962
selamlar 12 katlı projemizde program 7,014 hep 14 lük demir kullanıyor kolonlar için acaba proje ayarları ile alakalı yanlış birşey mi yapıyorum 16 lık demir hiç seçmiyor halbuki tabloda 14 te 16 da seçili acil yardımcı olursanız sevinirim linkte proje var

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

ahmetozates":3chlrcgb' Alıntı:
selamlar 12 katlı projemizde program 7,014 hep 14 lük demir kullanıyor kolonlar için acaba proje ayarları ile alakalı yanlış birşey mi yapıyorum 16 lık demir hiç seçmiyor halbuki tabloda 14 te 16 da seçili acil yardımcı olursanız sevinirim linkte proje var.
Merhaba,
Proje ayarlarınızda bir sorun görünmüyor. As(-) veren kolonlarda şimdilik çözüm için donatı çapına manuel olarak müdahale edebilirsiniz. Durumu notlarımıza ekledik.
Not: Projede Normal katlarda K85 ve K24 kirişleri S25 poligon kolonuna bağlanmamış görünüyor. Bu tür poligon kolonları ve diğer perdelerinizi Panel objesi olarak girip kabuk olarak modellemenizi öneririz.

İyi çalışmalar

ilginiz için teşekkürler panel olarak tanımlamak poligon tanımlamaktan daha kolay bizim bu yöntemi seçme sebebimiz panellerde temel sonuçlarının yanlış çıkması en yakın zamanda bu konuyla ilgili proje örneğini de ekte sunacağım iyi çalışmalar

ahmetozates":2bxvdxoi' Alıntı:
bu yöntemi seçme sebebimiz panellerde temel sonuçlarının yanlış çıkması

Merhaba,

Panellerde temel sonuçlarının yanlış çıkması şeklinde genel bir problem bulunmamaktadır.

Hatta kabul olarak modellenmiş panel ile kirişsiz radye temel sistemi özellikle önerdiğimiz temel-üst yapı sistemleridir.

Örneği ekleyin sorunu inceleyelim.

İyi çalışmalar...

merhaba;

biz hem statik hem de mimari kullanan bir büroyuz. benim pc de statik yüklü. mimariyi de yüklediğim zaman statik dangıl takılı olmasına rağmen çizilmiş bir proye çift tıklayıp açmaya çalıştığımda dangıl hatası veriyor. fakat önce ide statiği açıp ordan çizilmiş projeyi açtığım zaman açılıyor. mimariyi sildiğim zaman ise sorun ortadan kalkıyor. bu sorunu hem statik hem mimari yüklüyken nasıl aşarım (ikisinin de 7.014 versiyonu yüklü)

aykut_k":25176qjk' Alıntı:
merhaba;

biz hem statik hem de mimari kullanan bir büroyuz. benim pc de statik yüklü. mimariyi de yüklediğim zaman statik dangıl takılı olmasına rağmen çizilmiş bir proye çift tıklayıp açmaya çalıştığımda dangıl hatası veriyor. fakat önce ide statiği açıp ordan çizilmiş projeyi açtığım zaman açılıyor. mimariyi sildiğim zaman ise sorun ortadan kalkıyor. bu sorunu hem statik hem mimari yüklüyken nasıl aşarım (ikisinin de 7.014 versiyonu yüklü)

Her ikisi de aynı formattaki dosyayı kullandığı için bu şekilde bir konu ile karşılaşıyorsunuz. Bunu kolay yöntemi açacağınız dosyayı çift tıklama yerine birlikte aç komutu ile açmanızdır. Dosya üzerine sağ klik yapın, birlikte aç komutunu seçin, oradan da o anda hangisi ile açmayı düşünüyorsanız (ideMİMAR vey ideSTATİK) onu seçin.

Umarım beklentinize cevap verir.

Dosya uzantılarının programlarla ilişkilendirilmesi (.ide7 dosyası şu programla açılsın) Windows'tan yapılan bir ayardır. Sizin durumunuzda iki program da kullanıldığı için windows'ta hangi program tanımlanmışsa (son kurulan) Windows onu çağırıyor. Sizde son kurulan mimari, ama bilgisayara statik kilit takılı, dolayısıyla mimari program kilit bulamadım diyor. Hangi programın çağırılacağının kontrolü henüz ideCAD açılmadan Windows tarafından yapıldığı için birlikte aç seçeneğini kullanmak dışında yapacak bir şey yok...

HakanŞahin":qrf1pwnx' Alıntı:
ahmetozates":qrf1pwnx' Alıntı:
bu yöntemi seçme sebebimiz panellerde temel sonuçlarının yanlış çıkması

Merhaba,

Panellerde temel sonuçlarının yanlış çıkması şeklinde genel bir problem bulunmamaktadır.

Hatta kabul olarak modellenmiş panel ile kirişsiz radye temel sistemi özellikle önerdiğimiz temel-üst yapı sistemleridir.

Örneği ekleyin sorunu inceleyelim.

İyi çalışmalar...

sizi belirttiğiniz gibi asansör kovasını perdeden tanımladın ancak tekil temel yapamadım altına çözüm nedir teşekkürler

Ekli dosyalar

projenizde konu ile ilgili yapılan ekli tadilat çözüm olabilir.

saygılarımla.

bu vesile ile tüm meslektaşlarımın yeni yılda herşeyin gönüllerince olmasını temenni ederim.

G.KOSE

Ekli dosyalar

mrb benim antetle ilgili bir sorum olacaktı.ben çizimleri autocad e aktardıktan sonra antet ekliyorum.bunun kısa yolu idecad de nasıl oluyor.yani idecadstatikte paftaya anteti nasıl atıyoruz.teşekkürler..

autocad'de kullandığınız antet i, proje/import altında(dwg yada dxf olarak) idestatikte açabilir, 2 boyut paftalarına yapıştırabilirsiniz.

G.KOSE

insmuh_gk":3uyhvpef' Alıntı:
projenizde konu ile ilgili yapılan ekli tadilat çözüm olabilir.

saygılarımla.

bu vesile ile tüm meslektaşlarımın yeni yılda herşeyin gönüllerince olmasını temenni ederim.

G.KOSE

siz sürekli temel dönmüşsünüz uygulamada tekil temel yapılacak yine de teşekkürler

2 kolon, 3 perde den oluşan gurup elemanlar altına tek tekil temel modelleyip, analiz yapma imkanınız maalesef şuan için mümkün değil!
Ayrıca tekil temel yapmak ısrarınız neden?

G.KOSE

ahmetozates":2o4tiguu' Alıntı:
siz sürekli temel dönmüşsünüz uygulamada tekil temel yapılacak yine de teşekkürler

Tekil temel boyutlarında radye plağı girin... En gerçekçi modelleme bu olur ve sonuç olarak tekil temel modellemesi gibi bir model yapmış olursunuz.

Asansör perdesini komple içine alacak şekilde döşeme kenarı girin ve içine radye döşeme tanımayın. Kalınlığını da tekil temel kalınlığı kadar girin. Donatı dizaynını da üst düz, alt düz yaparsınız.

Ancak projenizde tekil temeller zemin gerilmesi açısından kurtarmıyor görünüyor.

İyi çalışmalar

Kazik raporlarinda donati kesit alanlari(As) cikmiyor.Ne yapmaliyim?

Ekli dosyalar

• kazık donatı alanı.jpg
    kazık donatı alanı.jpg
    239.2 KB · Görüntüleme: 30,157
haliltek":1pznncnh' Alıntı:
Kazik raporlarinda donati kesit alanlari(As) cikmiyor.Ne yapmaliyim?
Kazıklarda minimum donatı ifadesi ilgili kazıkta donatıya ihtiyaç olmadığı gösterir. Kazığa minimum pursantajı karşılayacak şekilde donatı atılması yeterli olur.

40cm yari capindaki kazik icin;

minimum pursantaji 0.008 olarak dusunursek donati alanim 40cm2 den buyukmu olmasi gerekir?

Geri