V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

kolay gelsın .
benım kaset kırıslerıyle ılgılı 1-2 rıcam olacak
kat kırıslerınde pılyelı pılyesız secenegı var fakat kaset ve nervur kırıslerındede olsa bence daha kullanıslı olur genelde bu kırıslerde pılye sıkıntı oluyor..
ayrıca kaset kırıslerınde katkırıslerındekı gıbı acılımlarda akslar gozukse veya yonlerını ayırt edebılecegımız bır sey konsa daha kullanıslı olacagını dusunuyorum ...
tesekkur ederım

oya":12q07lw0' Alıntı:
kat kırıslerınde pılyelı pılyesız secenegı var fakat kaset ve nervur kırıslerındede olsa bence daha kullanıslı olur genelde bu kırıslerde pılye sıkıntı oluyor..

Merhaba,

Kaset ve nervür kirişlerinde de pilyesiz dizayn yapabilme imkanı vardır. Betonarme/Parametreler/Genel Betonarme Parametreleri diyaloğunda bulunan Pilye alt kalan değerini yeterince büyütün.

Değeri analizden sonra değiştirin ve ardından döşeme analizi yapın ki, normal kirişleriniz de etkilenmesin.

İyi çalışmalar...

İdemimari'de üretilen bir projeyi İdestatik'te açtığımızda;

1-Program, altına kiriş tanımlamadığımız duvarları döşemeye çizgisel yük olarak aktarıyor mu?
2-Kiriş yüksekliklerinden dolayı, azalan duvar yükseklikleri gözönüne alınıyor mu?
3-Yardımcı elemanlarımıza programı öğretebilmemiz için (yanlış anlaşılmasın; hesap ve analizi değil 2B işlemleri, çizim düzenlemeleri) kısa videolar hazırlamanız mümkün mü? Zira programın her imkanı varken düzenlemeler için malum yazılımı kullanmaları canımı sıkıyor :)

1- bi onceki versiyonda olmadıgını bahsetmistim bu versiyonda hemen koymuslar yani ide cidden cok hızlı calısıyor ve kullanıcıların yorumlarını dikkate alıyor
yarı rijit diyafram cozumunde goz onune alıyor 3b pencere yüklemeler kısmında döşeme kabuk sekmesinde gorebilirsiniz bu yukleri hem parapet hem de 10'luk bolme duvar yuklerini sisteme katmak icin muazzam kolaylık ufak tefek hatalar olabiliyor ama genel itibariyle cok iyi
2.duvarların yuksekligini zaten manuel girmeniz lazım ona gore bi cizgisel yuk hesabı mevcut. yani kiriş once 50cm diye 250 tanımladıgınız duvarı kirişi 60cm'e cekince 240'a almanız lazım bu işler manuel olur program otomatik gormez
bir kac SS koyuyorum konuyla ilgili

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    304.1 KB · Görüntüleme: 28,034
  • 2.jpg
    2.jpg
    202.7 KB · Görüntüleme: 28,034
  • 3.jpg
    3.jpg
    214.8 KB · Görüntüleme: 28,034
  • 4.jpg
    4.jpg
    276.8 KB · Görüntüleme: 28,034
  • 5.jpg
    5.jpg
    304.6 KB · Görüntüleme: 28,034
mehmetdindas":1j1xr0mg' Alıntı:
1-Program, altına kiriş tanımlamadığımız duvarları döşemeye çizgisel yük olarak aktarıyor mu?
idecad mimari de döşeme üzerine girilen duvar yükleri dikkate alınıyor. Ancak şu an döşeme üzerinde tanımlanan duvar yükü değerinin hesabı ile ilgili bir sorun var. Durumu tespit listemize ekledik.

Merhaba, donatı seçimine hepsini seç/seçme yardımcı ikonunu eklemeyi düşünüyor musunuz? Tek tek seçmek zor oluyor. Önceden kaydedilmiş ayar dosyamı da kullanmak istemiyorum.

Merhaba, donatı seçimine hepsini seç/seçme yardımcı ikonunu eklemeyi düşünüyor musunuz? Tek tek seçmek zor oluyor. Önceden kaydedilmiş ayar dosyamı da kullanmak istemiyorum.

Ctrl ve Shift tuşlarını kullanarak tümünü seç şeçme işlemlerini yapabiliyomuşuz.

ryildiz yazdı:
4-) Betonarme diyalog kutusunda donatıları kilitlerken tek tek uğraşmasak "hepsini kilitle" "hepsini aç" olsa..

Shift tuşuna basılı tutarak tüm satırları işaretleyebilir, "ds"yi tıklayarak bütün elemanlar için işlemi tek seferde yapabilirsiniz. (Bir nevi hepsini seç gibi çalışır)

Ctrl tuşu ise satırları tek tek seçmeye yarar.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

programda fligran döşeme ve hazır nervürlü döşeme olanaklarının dahil edilmesi çok yararlı olacaktır nitekim bu tür yapı melzemeleri giderek yaygınlık kazanmaya başladı...

Sayın ryildiz,
Sizin cevap verdiğiniz konu sayın erbil'in söylediği şey değil. Sayın erbilin söylediği farklı şey. Ekteki resimdeki konudan söz ediyor ve ona katılıyorum.

Ekli dosyalar

• Donatı seçimi.png
    Donatı seçimi.png
    16.3 KB · Görüntüleme: 27,867
Sayın ryildiz,
Sizin cevap verdiğiniz konu sayın erbil'in söylediği şey değil. Sayın erbilin söylediği farklı şey. Ekteki resimdeki konudan söz ediyor ve ona katılıyorum.

NYILMAZ

Uyarınız için teşekkürler sayın NYILMAZ. Ben yanlış anlamışım. İyi forumlar.

merhaba...idecad7 de aralarında açı olan birbirine mesnetli kirişlerin çizimlerinde problem oluyor. önceki versiyonlarda düzgün çiziyordu.iki kolon tanımlayıp arasına 2 adet aralarında açı olan kiriş çizip deniyebilirsiniz

metinkacar":30aqcd56' Alıntı:
merhaba...idecad7 de aralarında açı olan birbirine mesnetli kirişlerin çizimlerinde problem oluyor. önceki versiyonlarda düzgün çiziyordu.iki kolon tanımlayıp arasına 2 adet aralarında açı olan kiriş çizip deniyebilirsiniz

Tanımınıza uygun şekilde düzenlenmiş örnek bir data ekler misiniz?

Tercihen problem olmadığını söylediğiniz versiyonda çizilmiş(elinizde varsa) ve doğru olan çizimi alınmış bir proje olursa çok faydalı olur...

otomatik isimlendirmede olmasını istediğim eleman işsimleri ile çizimlerde çıkan eleman isimleri değişik mesela konolar için S1 olarak başlamasını istiyorum ama çizimlerde;
bodrum kat için SB01, zemin kat için SZ01, 1.kat için S101 gibi değişiyor bunu olmaması için ne yapmalıyız?
bide bu isimlendirme konusunda ikinci bir iyileştirme şöyle olursa yararlı olacağını düşünüyorum mesela elemanları çizerken bir yanlışlık sonucu birisini sildiğimizde isimlendirmede bu dikkate alınmıyor
örnek:
aks çizimi
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
yukardaki sıralamada 3 aksını yanlış yerleştirip sildiğimizde isimlendirme bozuluyor ve şöyle oluyor...
1-2-4-5-6-7-8-9

program bunu otomatik algılarsa çok güzel olur bence...

nahroyo":uuq6f6wk' Alıntı:
otomatik isimlendirmede olmasını istediğim eleman işsimleri ile çizimlerde çıkan eleman isimleri değişik mesela konolar için S1 olarak başlamasını istiyorum ama çizimlerde;
bodrum kat için SB01, zemin kat için SZ01, 1.kat için S101 gibi değişiyor bunu olmaması için ne yapmalıyız? .

Merhaba,

Analiz/Kat Parametreleri diyalogunda indis sütunu vardır. Bu sütuna kat bazında eleman önekleri girilebilir. Kat açıldığında ise varsayılan değerler oluşur. B1, Z, 1, 2,3 vb gibi...

indis sütununu boş bırakırsanız, isimler verdiğiniz şekilde aynen kullanılır. İndis verirseniz dediğiniz şekilde isimlendirme yapılır.

ryildiz":3ran2jxn' Alıntı:
Sayın ryildiz,

NYILMAZ

Uyarınız için teşekkürler sayın NYILMAZ. Ben yanlış anlamışım. İyi forumlar.

Konuyla ilgili olarak sorunun çözümü konusunda yardım olabilecek var mı acaba?

erbil":2h76iwu8' Alıntı:

erbil":2h76iwu8' Alıntı:
Konuyla ilgili olarak sorunun çözümü konusunda yardım olabilecek var mı acaba?

Merhaba,

Foruma yazılan her istek arge ekibi tarafından değerlendirilmeye alınmaktadır. Tek tek yanıt verilmese bile notlara eklendiğini bilmenizi isteriz.

Şu an için çözüm :

Projede kullanacağınız/kullanmayacağınız çapları tek tek işaretlemek/işaretlememek durumundasınız.

Ya da önceden ayarladığınız ayar dosyasını kullanmalısınız.

Not : Ekteki dosyaları sizin için hazırladık, program klasörü altında ...template/structural klasöründe bir klasör açarak içine koplayabilirsiniz.

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

K149 - K54 ve K55-K148 kirişleri süreklilik oluşmuyor. açı verdiğim halde oluşmama sebebini anlayamadım bakarmısınız

Ekli dosyalar

• katt.cde
    katt.cde
    449.6 KB · Görüntüleme: 675
Oznb":16ulexi5' Alıntı:
K149 - K54 ve K55-K148 kirişleri süreklilik oluşmuyor. açı verdiğim halde oluşmama sebebini anlayamadım bakarmısınız
K54 ve K55 kirişinin bakış yönü K149 ve K148 ile aynı değil. Bu yüzden kirişler sürekli çizilmiyor. Değiştir/Obje Edit/Kiriş-Temel/Kiriş-Temel Yönü Belirle komutu ile K54 ve K55 kirişlerinin bakış yönünü yani 1. ve 2 uçlarının yerini değiştirin. Betonarme/Parametreler/Genel Betonarme Parametreleri diyaloğunda "Arasındaki açı farkı küçük olan kirişleri sürekli kabul et" satırına açı değerini girin. Kirişler sürekli çizilecektir.

Ekli dosyalar

Forumda bildirilen ve 7.015 versiyonunda giderilen tespitler:

tevekkül":1z1xcp7u' Alıntı:
çıktı için ide wrep 7 çıkarabilir misiniz. eski versiyon olarak kaydetmek zorunda kalmayalım.

sonerizgi":1z1xcp7u' Alıntı:
b+z+5 katlı bir proje girdim raporda vis vik değerleri y yönü 0 çıkıyor

katibimin":1z1xcp7u' Alıntı:
son versiyonda bir sıkıntı ile karşılalştım şöyleki 2 boyuta aktarılan planlar ve detaylar üzerinde yazı veya çizgileri taşıma yaparken maus 90 derece veya 45 derece açı doğrultusunda (genelde) hareket etmek istiyor eski versiyonlardaki gibi rahat ve serbest taşıma yapamıyorum acaba taşımada bir ayarmı var benmi bulamadım yoksa özellikle böylemi yaptınız böyle ise düzeltmekte fayda var taşıma işlemleri rahat ve serbest yapılamıyor
saygılar iyi çalışmalar..
---->Yeni gelen kutupsal izleme olanağı sebebiyle fare belli açılara atlamak istiyordur. Bu gibi durumlarda Ayarlar->genel ayarlardan kutupsal izlemeyi kapatabilirsiniz. Kutupsal izlemeyi açıp kapatmayı F3 tuşuna basarak eşzamanlı olarak kullanabilirsiniz.

sonerizgi":1z1xcp7u' Alıntı:
hakan bey önceki versiyonlarda sağ tuş bu nedir? denildiği zaman açıklamalar çıkıyordu artık çıkmıyor.onlar çok faydalı oluyordu belki arkadaş onları söylüyordur :D tabiki asıl ben söylüyorumda :D windows güncellemesimi lazım nedir ben çözemedim... bir kaç akadaşta aynı sıkıntıyı belirtti bu arada... iyi çalışmalar
----> Bu nedir yardımları 64 bit program yapısına uyumsuz olduğu için kaldırıldı. Onun yerine diyaloglarda F1 tuşuna basıldığında yardım gelecek şekilde düzenlemeye gidildi. 7 versiyonu için yeni ve yardımı henüz yapılmamış diyaloglar ile komutlar için de çalışma yapıldı.

umutozalit":1z1xcp7u' Alıntı:
obje çizerken (sürekli temel) space tuşunda kaçıklık girerken çok yavaş değiştiriyo
----> Kaçıklık değişiyordu ama yenilememe sorunu vardı, düzeltildi.

Murat":1z1xcp7u' Alıntı:
ideCAD Statik 7.014 versiyonunda nervür donatılarını düzenleyip kilitledikten sonra analiz yaptırdığımızda kilitli nervürlerde donatıyı siliyor ve kilitli nervürlerde donatı hatası oluşuyor. Analiz sonrasında tekrar dzeltme yapmamız gerekiyor. Yeni versiyonlarda düzeltilmesi dileğiyle.

ahmetozates":1z1xcp7u' Alıntı:
selamlar 12 katlı projemizde program 7,014 hep 14 lük demir kullanıyor kolonlar için acaba proje ayarları ile alakalı yanlış birşey mi yapıyorum 16 lık demir hiç seçmiyor halbuki tabloda 14 te 16 da seçili acil yardımcı olursanız sevinirim linkte proje var.

Levent Özpak":1z1xcp7u' Alıntı:
mehmetdindas":1z1xcp7u' Alıntı:
idecad mimari de döşeme üzerine girilen duvar yükleri dikkate alınıyor. Ancak şu an döşeme üzerinde tanımlanan duvar yükü değerinin hesabı ile ilgili bir sorun var. Durumu tespit listemize ekledik.

dabanlio":1z1xcp7u' Alıntı:
Merhaba,
aplikasyon planlarında verilen perde detaylarında ve perdelerin düşey detaylarında bazen etriyeler (enine donatılar)
açılmış donatı üzerinde yazılmıyor ve boyları da verilmiyor. Bunun sebebini bir türlü anlayamadım?

katibimin":1z1xcp7u' Alıntı:
kolon aplikasyon planlarında 7 versiyonu kolon kenarlarının akslara olan mesafeelerini kısmı olarak
yazmıyor 5 versiyonlarında bu yazılıyordu şimdi niçin kaldırıldı.yoksa biz mi kolon ayarlarında
mevcut olan bir ayarımı yapamıyoruz lütfen aydınlatılırsak memnun olacgız
selamlar saygılar...
----> Kolon düğüm noktası aks kesişimlerine yerleştirilmemiş olabilir. Buna ilave olarak; kolon düğüm noktası aks kesişiminde bulunmasa bile kolonun üzerinde birbiriyle kesişen iki aks varsa o akslar dikkatte alınıyor.

NYILMAZ":1z1xcp7u' Alıntı:
Ekteki zip dosyası bir blok dosyası içermektedir. Bir projede bir kattaki tüm objeleri seçtim. Dosyaya kopyala dedim ve blok yaptım. daha sonra dosyadan yapıştır dediğimde program kırıldı. Yeni bir proje içine çağırmak istedim yine aynı durum oldu. bir başka kat için de aynı şeyi denedim yine aynı şey olu. Hangi objenin hatalı bloklanmasından kaynaklanıyor bilemiyorum. Belki tek tek denenebilir. Tüm kolonlar yada tüm kirişler yada ne bileyim diğer elemanlar tek tek tümü bloklanabilir ama incelemedim. Bilginize sunarım.

NYILMAZ":1z1xcp7u' Alıntı:
Bu arada geometri kontrolünde tüm kirişler mesnetsiz kiriş olarak görünüyor. Bir anlam verebilmiş değilim. Muhtemelen sebebi bu olabilir ama neden böyle oldu bilmiyorum. Buna rağmen, sorun bulunabilsin diye herhangi bir düzeltmeye gitmedim.

KUBA2009":1z1xcp7u' Alıntı:
Merhabalar, 15 gün önce aynı konuyu açtım ama cvp gelmedi. bi sorunmu oldu acaba????? Eklediğim resim dede görüldüğü gibi kapı pencere oluştururken ayarlar diyaloğunda materyal bölümü görünmüyor.

saridurmus":1z1xcp7u' Alıntı:
İde6 da çizilmiş bir projeje ek yaptıktan sonra kat sayısını artırırken program kendini kapattı. ctrl+shift tuşunu kullandığım halde projeyi açmak istediğimde yine açmadı.
---->Bu durumu oluşturan koşul giderildi.

bha":1z1xcp7u' Alıntı:
iyi günler ide yapı ekteki dosyada metraj almayı denediğim an program çöküyor . programı kaldırıp tekrar yükledim aynı hatayla karşılaştım buna karşın başka dosyalarda bu sorunla karşılaşmıyorum
bu sorunu nasıl çözebilirim
----> Projeye özel bu durumun oluşması engellendi.

Geri