V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

İyi günler, döşemeyi hatasız oluşturmama rağmen betonarme hesap aksları görünmüyor ama betonarme hesap aksı sil komutuyla imleci döşemenin üstüne götürdüğümde akslar alttan beliriyor. Rapor aldığımda hesap aksı yokmuş gibi sonuç alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim acaba sorun nedir?

Merhaba,

Programda Sap2000'e aktarma işleminde kabuklarla beraber tüm model aktarılıyor, bu nedenle kabuk aktar komutu tamamen kaldırıldı ...

Buna karşın projenizi 6.54 versiyonuna aktarıp, işlemi orada yapabilirsiniz.

Hakan Bey,

ideStatik 7.0.14 kullanıyorum. "Güncelleme var mı?" ikonuna bastığımda herhangibir güncelleme olmadığı bildiriliyor. Ancak, foruma baktığımda 7.0.15 sürümünün kullanılabilir olduğunu gördüm. Yazılımınızı yeni kullanmaya başladım. Arkadaşımın söylediği üzere program açılışta güncelleme kontrolü yapıyormuş. Ancak ben böyle bir durum ile karşılaşmadım. Ayrıca, güncelleme kontrolü çalışmıyor mu?

erbil":w8kn77q8' Alıntı:
ideStatik 7.0.14 kullanıyorum. "Güncelleme var mı?" ikonuna bastığımda herhangibir güncelleme olmadığı bildiriliyor. Ancak, foruma baktığımda 7.0.15 sürümünün kullanılabilir olduğunu gördüm. Yazılımınızı yeni kullanmaya başladım. Arkadaşımın söylediği üzere program açılışta güncelleme kontrolü yapıyormuş. Ancak ben böyle bir durum ile karşılaşmadım. Ayrıca, güncelleme kontrolü çalışmıyor mu?

Merhaba,

Güncelleme kontrolü son 7.015 için hazırdır ve bugün/yarın aktif edildiğinde uyarıyı görebileceksiniz.

İyi çalışmalar...

programı açmaya çalıştığımda aşağıdaki hata çıkıyor ve program açılmıyor sebebi ne olabilir? acil yardım lütfen !!!!

Ekli dosyalar

• hata.PNG
    hata.PNG
    45.5 KB · Görüntüleme: 27,232
kilit sürücülerini kaldırıp Pc yi kapatıp açarak, hasp driver, ve hasp SRM driver sürücülerini yeniden kurarak deneyin, büyük ihtimalle düzelecektir.

İyi geceler.

G.KÖSE

insmuh_gk":3fofe0t0' Alıntı:
kilit sürücülerini kaldırıp Pc yi kapatıp açarak, hasp driver, ve hasp SRM driver sürücülerini yeniden kurarak deneyin, büyük ihtimalle düzelecektir.

İyi geceler.

G.KÖSE

teşekkürler aynen söylediklerinizi yaptım düzeldi... ilginiz için teşekkürler...

iyi geceler.

Merhaba ;
7.014 versiyonunda radye temel yatak katsayisi carpaninda sorun vardi. 7.015 versiyonunda bu problem giderildimi? Yatak katsayisi carpanini kullanarak cozum yapabilirmiyiz?

merhaba
benim program kullanımıyla ilgili değil de başka bi sorum olacak yardımcı olabilirseniz

benim bilgisayarımda idecad in uzantısı olan .bak dosyasını birlikte aç tan idecad ile açmaya çalıştılar. şuan bak dosyaları da doğal olarak idecad simgesiyle görünüyo. nasıl eski haline döndürürüm bi çözümü varmıdır.

haliltek":1d5p5l2w' Alıntı:
V7.015 ingilizce varmi? yurt disinda oldugumuz icin ciktilari ingilizce almak zorundayiz.

İngilizce programı indirebileceğiniz link eposta adresinize gönderilmiştir.

Gönderilen link otomatik kurulum değildir, indereceğiniz dosyaları mevcut klasörden kopya olarak oluşturudunuz program klasörün içerisine yapıştırın ve exe dosyasını oradan çalıştırın.

İyi çalışmalar...

nahroyo":2v4kxf99' Alıntı:
YEREL ZEMİN GRUBUNUN PROGRAMA NASIL GİRİYORUZ? PROGRAM ZEMİN SINIFINA GÖRE OTOMATİK Mİ BELİRLİYOR ?
Zemin grubu Rapor menüsü/ Seçmeli Raporlar diyaloğundan belirleniyor.

Ekli dosyalar

• zemingrubu.PNG
    zemingrubu.PNG
    53 KB · Görüntüleme: 26,863
kolon aplikasyon planını alırken kolonlar resimlerdeki gibi çiziliyor sorunu anlayamadım bu neden oluyor ?

Ekli dosyalar

• AÇILIM.PNG
    AÇILIM.PNG
    48 KB · Görüntüleme: 26,859
  • PLAN.PNG
    PLAN.PNG
    37.8 KB · Görüntüleme: 26,859
nahroyo":3g59cjzs' Alıntı:
kolon aplikasyon planını alırken kolonlar resimlerdeki gibi çiziliyor sorunu anlayamadım bu neden oluyor ?
Kolon ayarları diyaloğunda, Kolon büyüme sınırları uygun şekilde belirlenmemiş olabilir. Kolonun yerleştirme şekline ve kolon aksına göre büyüme sınırlarını uygun şekilde belirlemeniz sorunu çözer.

Ekli dosyalar

• büyümesınırları.PNG
    büyümesınırları.PNG
    53.7 KB · Görüntüleme: 26,855
Merhaba ;
Resmini gonderdigim yakit tanki deposunda kolonla bolunen P01 ve P02 perdesi yatay donatisi kolon icinde kesiliyor.
P103 ve P104 perdesi yatay donatisi ise surekli olarak devam ediyor.Benim istedigimde bu sekilde olmasi yani surekli devam etmesi.
Ayni perdelerin farkli detaylandirilmasini anliyamadim benmi hata yapiyorum? Bu konu ile ilgili degisikligi elle mi yapmaliyim?
projeyide gonderiyorum.İyi calismalar diliyorum...

Ekli dosyalar

• DP1.jpg
    DP1.jpg
    84.4 KB · Görüntüleme: 26,827
  • DP2.jpg
    DP2.jpg
    212.6 KB · Görüntüleme: 26,827
  • ykt tnk.cde
    ykt tnk.cde
    704.6 KB · Görüntüleme: 614
Geri