V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

haliltek":13r5f8zn' Alıntı:
Merhaba ; Resmini gonderdigim yakit tanki deposunda kolonla bolunen P01 ve P02 perdesi yatay donatisi kolon icinde kesiliyor.
P103 ve P104 perdesi yatay donatisi ise surekli olarak devam ediyor.Benim istedigimde bu sekilde olmasi yani surekli devam etmesi.
Ayni perdelerin farkli detaylandirilmasini anliyamadim benmi hata yapiyorum? Bu konu ile ilgili degisikligi elle mi yapmaliyim?
projeyide gonderiyorum.İyi calismalar diliyorum...

Merhaba,

P02 perdesinin ayarlarında "geometriye göre otomatik karar" ver seçeneğini işaretleyin. Diğer panellerde işaretli, P02 panelinde işaretli değildi. Proje ekte...

Ekli dosyalar

güçlü kolon rapor kısmının kontrol sutununda bulunan
-üst kat objesi
-Ndmin <0,1Acfck
ifadelerine bakarak tasarımımızı nasıl değiştirmemiz lazım
zira bunların dışında OK işareti de kullanılıyor diğerleri için...

Ekli dosyalar

• 111.PNG
    111.PNG
    44.9 KB · Görüntüleme: 28,778
  • 222.PNG
    222.PNG
    48.6 KB · Görüntüleme: 28,778
Yönetmeliğe göre üst kata devam etmeyen ya da nd < 0.1*Ac*fck olan (az normal kuvvet alan) kolonlarda bu kontrolün yapılmasına gerek yoktur. İlgili maddeyi inceleyin(3.3.5.4). Dolayısıyla projenizi değiştirmeniz gerekmiyor.

Admin":2w15uakm' Alıntı:
Yönetmeliğe göre üst kata devam etmeyen ya da nd < 0.1*Ac*fck olan (az normal kuvvet alan) kolonlarda bu kontrolün yapılmasına gerek yoktur. İlgili maddeyi inceleyin(3.3.5.4). Dolayısıyla projenizi değiştirmeniz gerekmiyor.

TEŞEKKRÜLER...

Merhaba resimde görüldüğü gibi 2 bodrum katı da şekildeki gibi 3 tarafı perde 1 tarafı kiriş şeklinde modellendi. ve analiz ayarlarında 2 bodrum katı da heriki yönde rijit kabul edilip rijit bodrum katı numarası -1 alındı. doğrusu sizce nasıl olmalıdır? Her iki yönde de yaptığım şekilde doğrumu dur?

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    163.2 KB · Görüntüleme: 28,741
  • 2.jpg
    2.jpg
    124.7 KB · Görüntüleme: 28,741
şu an üzerinde çalıştığım projeyi yarı rijit diyafram olarak çözmek istiyorum ama program analiz sırasında projede geometri hatalarından dolayı analizi yapmıyor. geometri hatası da perde uzunluğunun perde kalınlığının 7 katından az olmasıdır, yarı rijit diyafram olarak bu projemin analizini yapamayacak mıyım?

Ekli dosyalar

• sistem çözülemiyor.PNG
    sistem çözülemiyor.PNG
    37.7 KB · Görüntüleme: 28,735
  • geometri hataları.PNG
    geometri hataları.PNG
    130.8 KB · Görüntüleme: 28,735
nahroyo":tplbr9ge' Alıntı:
an üzerinde çalıştığım projeyi yarı rijit diyafram olarak çözmek istiyorum ama program analiz sırasında projede geometri hatalarından dolayı analizi yapmıyor. geometri hatası da perde uzunluğunun perde kalınlığının 7 katından az olmasıdır, yarı rijit diyafram olarak bu projemin analizini yapamayacak mıyım?

Merhabi

Analiz çözülemiyor mesajından sonra program problemli düğüm noktası ile ilgili koordinat bilgisini veriyordur. Bilgiyi takip ederek o elemanı bulabilirsiniz. Genelde küçük bir elemanın varlığı dolayısıyla böyle bir problem oluşmaktadır.

Problemi bulamazsanız projeyi eklersiniz.

oyuxel":2k8bhogc' Alıntı:
Merhaba resimde görüldüğü gibi 2 bodrum katı da şekildeki gibi 3 tarafı perde 1 tarafı kiriş şeklinde modellendi. ve analiz ayarlarında 2 bodrum katı da heriki yönde rijit kabul edilip rijit bodrum katı numarası -1 alındı. doğrusu sizce nasıl olmalıdır? Her iki yönde de yaptığım şekilde doğrumu dur?

nahroyo":1570iycg' Alıntı:
şu an üzerinde çalıştığım projeyi yarı rijit diyafram olarak çözmek istiyorum ama program analiz sırasında projede geometri hatalarından dolayı analizi yapmıyor. geometri hatası da perde uzunluğunun perde kalınlığının 7 katından az olmasıdır, yarı rijit diyafram olarak bu projemin analizini yapamayacak mıyım?

Projenizde analiz yapılamamasının nedeni perde uzunluğuna ilişkin hatalardan kaynaklanmıyor. Kolon kiriş bağlantı noktalarındaki sorunlar veya döşemelerden kaynaklı bir sorun olabilir.
Tüm opsiyonlar işaretli iken geometri kontrolünü tekrar yapın. Özellikle kısa objeler kirişler ve döşeme kenarları kontrol edilmeli. Hatalı kolon kiriş kesişimleri kontrol edilmeli.
Perspektif ekranda Sağ tuş menüsü kullanılarak 3B Çerçeve moduna geçilmeli ve Yapı görünümünde model incelenmelidir.

Sorunu düzeltemezseniz projenizi ekleyebilirsiniz.

YasinTezel":32m47iiz' Alıntı:
nahroyo":32m47iiz' Alıntı:

Projenizde analiz yapılamamasının nedeni perde uzunluğuna ilişkin hatalardan kaynaklanmıyor. Kolon kiriş bağlantı noktalarındaki sorunlar veya döşemelerden kaynaklı bir sorun olabilir.
Tüm opsiyonlar işaretli iken geometri kontrolünü tekrar yapın. Özellikle kısa objeler kirişler ve döşeme kenarları kontrol edilmeli. Hatalı kolon kiriş kesişimleri kontrol edilmeli.
Perspektif ekranda Sağ tuş menüsü kullanılarak 3B Çerçeve moduna geçilmeli ve Yapı görünümünde model incelenmelidir.

YasinTezel":32m47iiz' Alıntı:
nahroyo":32m47iiz' Alıntı:

projede perde ile ilgili olan geometri hatasından başka hiçbir geometri hatası yoktur...
bilgisayarı kapatıp açtım analiz yapıldı ama çok uzun sürüyor yaklaşık yarım saat kadar analiz yapıyor bu normal mı?

Yarı rijit diyaframlı (döşemelerin analiz modeline dahil edildiği) çözümün rijit diyafram modeli ile çözüme (döşemeler analiz modelinde yok) uzun sürmesi normaldir. Ancak 6 katlı projenizin analizinin güncel bir bilgisayarda yaklaşık 10 dk gibi bir sürede bitmesini beklerdim. Bilgisayar konfigürasyonunuz (işlemci ve RAM) nedir?

Admin":1dp4g1ey' Alıntı:
Yarı rijit diyaframlı (döşemelerin analiz modeline dahil edildiği) çözümün rijit diyafram modeli ile çözüme (döşemeler analiz modelinde yok) uzun sürmesi normaldir. Ancak 6 katlı projenizin analizinin güncel bir bilgisayarda yaklaşık 10 dk gibi bir sürede bitmesini beklerdim. Bilgisayar konfigürasyonunuz (işlemci ve RAM) nedir?

MAALESEF ŞU AN YİNE ANALİZ YARIDA KALDI...
4GB RAM - CORE İ5 İŞLEMCİ

oyuxel":2qka2wsc' Alıntı:

Ekdiğiniz ekran görüntülerinden anladığım kadarıyla bir yönde rijit bodrum var, diğer yönde sadece bir tarafta bodrum perdesi var. Bu durumda bir yönde rijit bodrum oluşturacak şekilde, diğer yönde oluşturmayacak şekilde veri girişi yapabilirsiniz. Kat geneldeki kat numarası karşılığına göre rijit bodrum numarasını düzenleyebilirsiniz.

arkadaşlar hepinize iyi günler öncelikle; bugün ide 7.015 versiyonunda bir proje girdim
girdikten sonra yarı rijit diyafram olarak projeyi çözdürdüm, temel sonuçlarına baktığımda zemin gerilmelerini 0 olarak görmekteyim bunun sebebi ne olabilir acaba?
program hatası mı yoksa benim yanlış girmemden mi kaynaklanıyor.

asmolen döşeme üzerine tanımladığımız duvar yüklerini program dikkatte almıyor bunun için nasıl bir çözüm yapmamızı öneriyorsunuz?

Geri