V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik 7 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

nahroyo":1wj23aln' Alıntı:
asmolen döşeme üzerine tanımladığımız duvar yüklerini program dikkatte almıyor bunun için nasıl bir çözüm yapmamızı öneriyorsunuz?
Döşemenin sabit veya hareketli yükünü arttırabilirsiniz.
 
Kalıp planı çiziminde geçerli mesafe çizgilerini göster diye bir seçenek var. Fakat bence daha elzem olan temel aplikasyon planı çiziminde olmasıdır. Alan itibari ile daha geniş olan ve farklı geometrideki bina planı için bu seçeneğin radye temellerde de olması uygun olur diye düşünmekteyim. Teşekkür ederim.
 
metinkacar":387lyvqf' Alıntı:
merhaba... ekteki örnekte olduğu gibi aralarında açı bulunan kirişlerin çiziminde problem var.

Merhaba,

Projenizdeki kirişleri düz iki kiriş şeklinde değil, eğrisel kiriş komutu ile tanımlamalısınız.

Kiriş ayarlarında eğri kiriş nokta sayısını 1 yapın ve eğrisel kiriş komutuyla sırayla ekran görüntüsünde işaretlediğim 1, 2 ve 3 noktalarını tıklayın.



Örnek projede olduğu gibi açılımı sorunsuz alabileceksiniz.
 

Ekli dosyalar

  • deneme1_geriye.cde
    deneme1_geriye.cde
    354.4 KB · Görüntüleme: 644
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    314.7 KB · Görüntüleme: 26,196
beyazbaret":3x015lzr' Alıntı:
İyi günler, döşemeyi hatasız oluşturmama rağmen betonarme hesap aksları görünmüyor ama betonarme hesap aksı sil komutuyla imleci döşemenin üstüne götürdüğümde akslar alttan beliriyor. Rapor aldığımda hesap aksı yokmuş gibi sonuç alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim acaba sorun nedir?

DÖŞEME AYARLARI STATİK SEKMESİNDEN BETONARME HESAP AKSLARINI GÖSTER KISMININ İŞARETLİ OLUP OLMADIĞINA BAKABİLİRSİNİZ
 
Merhabalar.

Eğrisel Panel çizmek (nokta sayısı tanımlayarak)ekran görüntüsünde belirttiğim gibi..
NOT:Parça parça çizmek istemiyorum

Eğrisel panel çizim ve hesabı ne zaman,hangi versiyona eklenecek?

Teşekürler..
 

Ekli dosyalar

  • EĞRİ PANEL.PNG
    EĞRİ PANEL.PNG
    91.1 KB · Görüntüleme: 26,010
7 versiyonuna herhangi bir ek özellik eklenmeyecek. Sadece hata düzeltmeleri şeklinde güncellemeler olacak.
Eğrisel panellerin hangi versiyona ekleneceği bizim çalışmalarımıza ve ileri versiyon planlamalarımıza bağlıdır. Yeni versiyonların çıkma zamanı yaklaşınca (v8-v9-10 vs) hangi özelliklerin olacağı duyurulacaktır.
Daha önce de yazdığım gibi foruma yazılan her isteği mutlaka okuyor ve dikkate alıyoruz. Ancak şimdiden "şu versiyonda eklenecek" şeklinde bir şey söylememiz ya da tüm istekleri tek versiyona eklememiz mümkün değil malesef.
 
Merhaba,
Menü çubuklarına DWG butonunu ekleyemiyorum, nasıl olur çözemedim, buton ekle çıkar da dwg butonu yok.....
 
HÜS71":h0lglkud' Alıntı:
Merhaba,
Menü çubuklarına DWG butonunu ekleyemiyorum, nasıl olur çözemedim, buton ekle çıkar da dwg butonu yok.....
Merhaba,
Dwg import ve Export komutlarını menü yerine toolbardan çalıştırmak için, Araçlar/Özelleştir/Özelleştir komutunu tıklayın. Özelleştirme diyaloğu açılacak. Bu aşamada Proje/İmport/Dwg satırını mouse sol tuşuna basılı tutarak istediğiniz bir toolbara taşıyabilirsiniz.
İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • ikon.png
    ikon.png
    92.4 KB · Görüntüleme: 26,644
merhabalar 3 tane sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim
1-7 katlı bir bina tasarlıyorum.otopark içinde bodrum katı gerekiyor.bodrum katın altına 1 metre yüksekliğinde su basman hatılı dönüp onun altına da radye düşünüyorum
(-4m kotunda).sormak istediğim içi dolgulu s.b.h. ile dönülmüş 1 metrelik kısmı programdaki kat ayarlarında belirtmem gerekirmi?
2-bu 1 metrelik kısmın üzerine gelecek çesan betonunu programda belirtmek gerekiyormu? yoksa o kısmı boşmu bırakıyoruz ?
3-temel aplikasyon planı aldığımda s.b.h nin içindeki dolgu malzemesini,grobetonu ve s.b.h üzerindeki çesan betonunu planda görmek için ne yapmalıyım?
iyi çalışmalar
 
Merhaba,
gripin":137mgf0j' Alıntı:
merhabalar 3 tane sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim
1-7 katlı bir bina tasarlıyorum.otopark içinde bodrum katı gerekiyor.bodrum katın altına 1 metre yüksekliğinde su basman hatılı dönüp onun altına da radye düşünüyorum
(-4m kotunda).sormak istediğim içi dolgulu s.b.h. ile dönülmüş 1 metrelik kısmı programdaki kat ayarlarında belirtmem gerekirmi?
1-Subasman yüksekliğini bodrum kat yüksekliğine ilave ederek çözüm yapabilirsiniz.
2-bu 1 metrelik kısmın üzerine gelecek çesan betonunu programda belirtmek gerekiyormu? yoksa o kısmı boşmu bırakıyoruz ?
Sanıyorum temel üzerindeki grobetondan bahsediyorsunuz. Grobeton temelin üzerine oturacağı için ve konstrüktif bir eleman olduğu için ayrı bir döşeme olarak belirtmenize gerek yok. Eğer kirişsiz radye temel modellediyseniz, grobeton ve dolgu malzemesinin ağırlığı, temel zati veya hareketli yüküne ilave edilebilir.
3-temel aplikasyon planı aldığımda s.b.h nin içindeki dolgu malzemesini,grobetonu ve s.b.h üzerindeki çesan betonunu planda görmek için ne yapmalıyım?
iyi çalışmalar
Programın iki boyut olanaklarını kullanarak temel aplikasyon planında ve kesitte çizimlerinizi detaylandırabilirsiniz.

İyi çalışmalar
 
Detaylı bir yorum yapmamıza yetecek bilgi vermemişsiniz. ideCAD 7, aynı işi ideCAD 6 ile aynı şekilde yapar, yani v6'ya göre daha fazla "kasması" sözkonusu değil. :) Kasıyorsa benim tahminim büyük ihtimalle yarı rijit opsiyonunu kullanıyorsunuz ve/veya bilgisayarınızdaki RAM yeterli gelmiyor. Yarı rijit diyafram çözümünde döşeme objeleri de kabuk olarak sisteme dahil edildiği için klasik yöntemle çözüme göre analiz daha uzun sürer, bu normaldir.

Bilgisayarınızın özellikleri nedir? (İşlemci modeli/RAM miktarı)?
Yarı rijit opsiyonu ile analiz mi yapıyorsunuz? Sisteminizdeki eleman/düğüm noktası sayısı nedir? Analiziniz ne kadar sürüyor? Bu sorulara cevap verirseniz daha sağlıklı bir yorum yapılabilir. Daha da iyisi projenizi incelememiz amacıyla göndermeniz olacaktır.

Merdivenleri sistemle beraber çözmek için yarı rijit diyafram analizi şart değil, ancak yarı rijit diyafram ve response spectrum+dağınık kütleler opsiyonu ile analiz yapmak daha sağlıklı olur. Diğer türlü analiz sisteminizi ve yük dağılımını iyice inceleyip programın nasıl bir hesap yaptığına hakim olmanız gerekir.
Kat kuvveti yönteminde katlara gelen kuvvetler rijit diyaframlara yüklenirler, bu da projeye göre merdivenlerin dinamik davranışının çok gerçekçi olmamasına yol açabilir.
Program merdiven mesnetleri kendisi buluyor. Sizin sadece merdivene bir tıklayıp "bu merdiveni şu kadar mesafe içinde şu tip elemanlara bağla" gibi bir talimat vermeniz gerekir. Merdivenlerin yapı ile beraber çözümünü yapmak istiyorsanız oluşan analiz sistemini ve deformasyonları mutlaka 3 boyuttan inceleyin.
"Program bir şekilde hesaplasın, beni uğraştırmasın", hiçbir yerde geçerli bir düşünce olmadığı gibi merdiven gibi kompleks bir elemanın bina gibi gene kompleks bir yapıya nasıl bağlanacağı her zaman gözü kapalı bir programa yaptırılacak bir işlem değildir. Program mühendis olarak sizin işlerinizi kolaylaştıracak bir yardımcı araçtır, sağlıklı sonuçlar alınması için her aşamada mühendisin takibi ve insiyatifinin sürecin içinde olması gerekir. Aksi taktirde siz projenizi çözdüğünüzü sanarken belki de merdiven uygun yerlere mesnetlenmediği ve garip deformasyonlar yaptığı için gerçekle hiç alakası olmayan sonuçlar alıyor olabilirsiniz.
 
Admin":1hywcka4' Alıntı:
..."Program bir şekilde hesaplasın, beni uğraştırmasın", hiçbir yerde geçerli bir düşünce olmadığı gibi merdiven gibi kompleks bir elemanın bina gibi gene kompleks bir yapıya nasıl bağlanacağı her zaman gözü kapalı bir programa yaptırılacak bir işlem değildir. Program mühendis olarak sizin işlerinizi kolaylaştıracak bir yardımcı araçtır, sağlıklı sonuçlar alınması için her aşamada mühendisin takibi ve insiyatifinin sürecin içinde olması gerekir. ...

Bence her mühendisin farkında olması gereken bir durumu çok güzel özetlemişsiniz. Sayın kobe1905 adlı kullanıcı sakın bu yorumumu kişisel olarak üzerinize almayın. Konu açılmışken düşünceye katıldığımı belirtmek istedim. Elimizde onlarca yazılım var, fakat bir çok mühendis oparatör olmaktan öteye gidemiyor/gitmek istemiyor. Daha bugün bu konu ile alakalı olduğunu düşündüğüm bir olay yaşadım. Şöyle ki;

Çalıştığım proje ofisinde ideCAD'in rakiplerinden (ismini vermenin yanlış olduğunu düşündüğüm için ismini vermedim) birini kullanıyoruz. Yaptığımız her projede aynı anda ETABS modellemesi de yaparak kolon, kiriş ve perde analizlerini ETABS ile yapıp belirlediğimiz donatıları yerli paket programına veri girişi yapıyoruz. Sonuç olarak bize çizim kolaylığı ve rapor kolaylğı sağlamış oluyor. Keşke ETABS'a güvendiğimiz kadar yerli yazılımlarada güvenebilsek. Açıkcası ben bunu tam da yazılımı doğru kullanamamaya ve sabit fikirli olmaya bağlıyorum. İş arkadaşımın 5. versiyonda poligon kolon donatısını doğru alamaması sebebiyle (artık sorun onda mı yazılımda mıydı bilemiyorum) aradan yıllar geçmesine rağmen ideCAD'i bir stataik yazılım olarak görmüyor ve çizim alacaksan kullan düşüncesine inanıyor. Aradan yılların geçtiğini ve son sürümde bir çok şeyin gerçekten de iyi olduğunu söylememe rağmen nuh diyor peygamber demiyor. Bir ara kendimi ideCAD ajanı gibi bile hissetim ve tartışmayı kestim.

ideCAD'i 5. versiyondan beri takip ediyorum ve her sürümünü DEMO versiyonla kullandım. Elbetteki ofisteki gibi yoğun kullanım ve çok çeşitli yapı türlerinde deneme fırsatım olmadı ama şu an gelinen noktayı ayakta alkışlıyorum. Dün 7. sürümün demosunu kurdum ve ofiste patronuma 3 boyutlu donatı incelemeyi gösterdiğimde inanamadı ve 'bravo valla, adamlar yapmış' demekten kendini alamadı.
 
2008 Tarihli olduğunu sandığım bir makale;

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


İlgilenenlerden ricam;
-Örneklerden biri olan 10 katlı yapıdaki farklılıklar sizce nelerden kaynaklanıyor?

Değerli fikirlerini paylaşanlara şimdiden çok teşekkürler...
 
Geri
Üst